Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Sīlis pārspēj Caicu Pasaules tūres posma finālā

Sīlis pārspēj Caicu Pasaules tūres posma finālā
Atis Sīlis

Kā jau pēdējos gados ierasts, jaunā galda hokeja sezona iesākas ar Pasaules tūres posmu Norvēģijā. Šogad tas norisinājās Norvēģijas rietumu pilsētā Bergenā. Iepriekšējā gadā tieši šajā pilsētā pirmo reizi Pasaules tūres posmā uzvarēja Matīss Saulītis, bet šoreiz no Latvijas devās šī gada pasaules čempionāta finālisti Atis Sīlis un Edgars Caics.

Edgars un Atis šogad bija vienīgie, kas pārstāvēja Latviju šajā Pasaules tūres posmā. Pirms turnīra abi bija izlikti ar pirmajiem numuriem, līdz ar to bija pamatotas cerības, ka abi varētu tikties turnīra finālā. Turnīrā kopumā piedalījās 57 dalībnieki no deviņām valstīm – Latvijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Krievijas, Somijas, Dānijas, Lielbritānijas, Nīderlandes un Serbijas.

Bez problēmām pārvarot kvalifikācijas kārtu, arī finālgrupā mūsējie bija galvas tiesu pārāki, ieņemot pirmās divas vietas, kas nozīmēja, ka līdz finālam abi savā starpā nevar tikties. Arī izslēgšanas spēles, kurām kvalificējās turnīra labākie sešpadsmit dalībnieki, mūsējiem problēmas nesagādāja un abi bez aizķeršanās tika līdz finālam. Ata pārākumu ceļā uz finālu atzina Ojvinds Hansens no Norvēģijas (rezultāts sērijā 4:0 Ata labā), Santu Sainio no Somijas (4:2) un Ingve Āsheims no Norvēģijas (4:0). Tikmēr Edgaram ceļā neveiksmīgi stājās Kirils Storčaks no Krievijas (4:0), Stiāns Lode no Norvēģijas (4:1) un Bjarne Akselsens no Dānijas (4:1).

Tas nozīmēja, ka fināls būs šī gada pasaules čempionāta fināla atkārtojums. Toreiz uzvarēja Atis, savukārt kluba biedrs un draugs Edgars Caics lūkoja pēc revanša. Tomēr arī šoreiz pārāks bija Atis Sīlis, apliecinot savu pasaules čempiona statusu sērijā līdz četrām uzvarām pieveicot Edgaru ar 4:2.

Pēdējā gada laikā Norvēģija mūsu galda hokejistiem ir bijusi veiksmīga. Bez jau minētās Ata uzvaras "Norway Open 2013", viņš uzvarēja arī pasaules čempionātā, kurš norisinājās citā Norvēģijas pilsētā – Stavangerā. Savukārt par pagājušā gada "Norway Open 2012" uzvarētāju kļuva cits latvietis - Matīss Saulītis.

Par nākamajiem galda hokeja turnīriem Latvijā: Latvijā galda hokeja sezona tiks atklāta 21.septembrī, kad Inčukalnā norisināsies Pasaules tūres mazais posms – "Latvia Open 2013". Paredzams, ka turnīrā piedalīsies ne tikai pašreizējais pasaules čempions Atis Sīlis un pasaules ranga līderis Edgars Caics, bet arī spēlētāji no Krievijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un citām valstīm. Sīkāk par turnīru mājaslapā galdahokejs.lv kurā iespējams arī piereģistrēties.

Sīkāku informāciju par galda hokeju Latvijā un pasaulē meklējiet Latvijas Galda hokeja federācijas mājaslapā – GALVENĀS ZIŅAS - www.galdahokejs.lv

Informāciju sagatavoja:
Mikus Saulītis,
Latvijas Galda hokeja federācijas preses sekretārs

  -1 [+] [-]

, 2013-09-11 08:46, pirms 11 gadiem
Es šos abus varu vinnēt... Galvenais, ka pašam prieks Cepuri nost!