Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

BJC Laimīte Kurskā kļūst par trīskārtējo Pasaules klubu čempioni

BJC Laimīte Kurskā kļūst par trīskārtējo Pasaules klubu čempioni
BJC Laimīte - 2016. gada Pasaules klubu čempioni galda hokejā
No labās: Atis Sīlis, Sandis Kristaps Lagzdiņš, Edgars Caics, Jānis Galuzo un Eduards Blūmentāls

Šīs nedēļas nogalē par Pasaules galda hokeja centru kļuva Krievijas pilsēta Kurska, jo tur norisinājās gan Pasaules tūres posms individuālajā konkurencē, kā arī Pasaules klubu čempionāts, kurā vienīgie Latvijas pārstāvji - BJC Laimīte - izcīnīja zelta medaļas.

Pasaules klubu čempionātā Kurskā piedalījās 23 komandas. Vienīgā komanda no Latvijas bija BJC Laimīte, kuras sastāvā startēja Pasaules reitinga līderi Edgars Caics, Atis Sīlis, Jānis Galuzo, kā arī Sandis Kristaps Lagzdiņš un Eduards Blūmentāls.

Iepriekšējos divos Pasaules čempionātos BJC Laimīte kļuva par Pasaules čempioniem - 2012. gadā Sanktpēterburgā un 2014. gadā Letovicē (Čehijā) - un arī šogad tika uzskatīti par galvenajiem favorītiem uz uzvaru. Par galvenajiem mūsu komandas konkurentiem tika uzskatītas mājinieku komandas Legion, Bagira un Alfa-Taktika, kas Pasaules klubu reitingā ieņem attiecīgi 2., 3. un 5. vietu.

Kvalifikācijas kārtā komandas tika sadalītas pa sešām komandām trīs grupās un vienā grupā piecas. Labākās trīs komandas no katras grupas iekļuva finālsacensībās jeb TOP12. Mūsu komanda ar uzdevumu tika galā godam un nepiedzīvoja nevienu zaudējumu.

Finālsacensībās BJC Laimīte spēlēja vienā grupā ar piecām krievu komandām - Northern Lights (11), Alfa-Taktika (5), Joker (16), Kuropatki (31) un Shik Club & Co (45). Arī šajā turnīra stadijā mūsējie nezaudēja nevienam pretiniekam.

Izslēgšanas spēlēs jeb play-off mūsējiem 1/4 finālā pretī stājās THC Toros no Maskavas, kas tika uzveikta bez problēmām ar 9:4. 1/2 finālā nāca kārta citai Maskavas komandai Bagira. Pēc trim nospēlētajām kārtām kopējais rezultāts bija neizšķirts 4:4. Pēdējā kārtā visi trīs mūsu komandas līderi nospēlēja identiski - uzvaras ar 4:3, bet vienīgais zaudējums ar 2:3 bija Lagzdiņam. Kopējais rezultāts 7:5 un jau ceturto reizi pēc kārtas BJC Laimīte iekļūst finālā, pēdējās trijās izcīnot zeltu.

Finālā mūsējiem pretī stājās jau vienreiz finālgrupā uzvarētā Northern Lights no Sanktpēterburgas (finālgrupā pēterburgieši tika uzveikti ar 9:3). Pirmajā kārtā mūsējie jau uzreiz izvirzījās vadībā ar 3:1, otrajā palielinot pārsvaru uz 5:2, bet trešajā kārtā jau nodrošinot uzvaru visā turnīrā - 8:2 un pēdējā kārta palika vien par formalitāti, tomēr arī tajā tika uzvarēts un gala rezultāts 11:3. Līdz ar to BJC Laimīte kļūst par trīskārtējo Pasaules klubu čempioni un turpmākos divus gadus galvenā trofeja glabāsies pie mums Latvijā. Kas interesanti - BJC Laimīte komanda starptautiskajās sacensībās nav zaudējusi jau kopš 2010. gada 13. maija, kad tika piedzīvots zaudējums finālā krievu RTHF UT, pēdējos trīs Pasaules čempionātos uzrādot bilanci 31-0-0 (31 uzvara, 0 neizšķirti un 0 zaudējumi).

Pasaules Klubu čempionāts 2016 - Kurska, Krievija - 10.01.2016.

1/4 fināls

KomandasRezultāts
(1) BJC Laimīte (LAT) - (6) THC Toros (RUS)9:4
(2) Legion (RUS) - (8) Jocker (RUS)9:3
(5) Northern Lights (RUS) - (7) THC Lisovi Haschi (UKR)11:9
(3) Bagira (RUS) - (4) Alfa-Taktika (RUS)11:3

Pusfināls

KomandasRezultāts
(1) BJC Laimīte (LAT) - (3) Bagira (RUS)7:5
(2) Legion (RUS) - (5) Northern Lights (RUS)6:7

Fināls par 3. vietu

KomandasRezultāts
(2) Legion (RUS) - (3) Bagira (RUS)10:9

Fināls par 1. vietu

KomandasRezultāts
(1) BJC Laimīte (LAT) - (5) Northern Lights (RUS)11:3

Visi rezultāti

Visi Pasaules klubu čempioni

GadsKomandaPārstāvniecībaNorises vieta
2016BJC LaimīteLatvijaKurska (Krievija)
2014BJC LaimīteLatvijaLetovice (Čehija)
2012BJC LaimīteLatvijaSanktpēterburga (Krievija)
2010RTHF UTKrievijaLibereca (Čehija)
2007Enkopings HSCZviedrijaOslo (Norvēģija)
1996Ottawat SenaattoritSomijaPilzene (Čehija)