Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta galda hokejā pirmajā dienā Latvijai trīs bronzas

Eiropas čempionāta galda hokejā pirmajā dienā Latvijai trīs bronzas
Latvijas junioru galda hokeja izlase

Šodien Rīgas Kultūru vidusskolā sākās Eiropas čempionāts galda hokejā. Turnīra pirmajā dienā tika aizvadītas cīņas nominācijās, kopā sadalot sešus medaļu komplektus – trīs individuālajā kategorijā un trīs komandu kategorijā. Visās trīs komandu kategorijās – sieviešu, junioru un veterānu – mūsējie spēja izcīnīt medaļas, turklāt interesanti, ka visas bija bronzas.

Dienas pirmajā pusē visās nominācijās – sieviešu, junioru un veterānu – tika izspēlētas komandu sacensības un visās no tām Latvijas izlase bija medaļnieču pulkā.

Junioru komandu sacensībās piedalījās 9 valstu komandas. Kvalifikācijas kārtā mūsējie bija vienā grupā ar Vācijas, Krievijas un Zviedrijas junioriem, kurus atstāja bez izredzēm un uzvarēja grupā, tādējādi iegūstot vieglāku pretinieku play-off. 1/4 finālā pretī stājās Norvēģijas junioru izlase, kurus izdevās uzveikt ar 8:1. Pusfinālā mūsu pretinieki bija ukraiņi, kuriem tomēr sīvā cīņā nācās zaudēt ar 4:5, savukārt ne mazāk intriģējošā mazajā finālā ar 4:2 tika uzveikti čehu juniori. Kā vēlāk izrādījās, ukraiņi triumfēja arī visā turnīrā, jo finālā tika pieveikti somi.

Vēsturisku panākumu izcīnīja Latvijas veterānu izlase, kas savā nominācijā pirmo reizi vēsturē izcīnīja medaļas. Kvalifikācijas kārtā tika uzveiktas Somijas, Igaunijas un Vācijas veterānu izlases, bet krieviem tomēr nācās piekāpties. Tāpat kā junioriem, arī veterāniem pirmajā kārtā pretī stājās Norvēģijas izlase, kurus nācās uzveikt nedaudz sīvākā cīņā ar 4:2. Pusfinālā pretiniekos pretī stājās spēcīgā Zviedrijas izlase, kam pretlīdzekļus neizdevās atrast – zaudējums ar 2:5. Tomēr bronzas finalā pretinieki bija pieredzējušie čehu veterāni. Mūsējie pārliecinoši dominēja un izcīnīja gan drošu uzvaru ar 5:1, gan bronzas medaļas.

Nedaudz vairāk tika gaidīts no mūsu sieviešu izlases, kas komandu sacensībās, tāpat kā veterāni un juniori, izcīnīja bronzas medaļās. Lai arī kvalifikācijā Zviedrijas sieviešu izlase tika uzveikta ar 6:3, pusfinālā viņas paņēma revanšu ar 3:4. Dusmas par zaudējumu pusfinālā tika izgāstas bronzas finālā, neatstājot nekādas izredzes lietuvietēm – 8:0 un Latvijai trešā medaļa Eiropas čempionātā.


Dienas turpinājumā pēc grafika sekoja individuālās sacensības visās iepriekš minētajās nominācijās.
Sieviešu nominācijā Latviju pārstāvēja piecas sportistes, bet labāko astotniekā jeb play-off iekļuva Ilze Zuce-Tenča un Elēna Rācenāja. Ilze pēc grupas spēlēm ieņēma trešo vietu un pirmajā kārtā tikās ar zviedrieti Sisiju Vikstromu, kuru, aizvadot sīvas cīņas, izdevās uzvarēt ar 4:2. Kā septītā izslēgšanas spēlēs iekļuva šosezon strauji progresējusī ventspilniece Elēna Rācenāja, kam 1/4 finālā pretī stājās Eiropas čempiones titula glabātāja Viktorija Laričeva no Krievijas. Pirmajās trīs spēlēs veiksme vairāk uzsmaidīja tieši Elēnai, kas iekrāja 3:0 pārsvaru sērijā un bija nepieciešama tikai viena uzvara, lai no titula gāztu Viktoriju. Tomēr nākamajās četrās spēlēs veiksme bija uzgriezusi muguru pavisam un tomēr nācās atzīt pārākumu. Nākamajā kārtā ar Elēnas pāri darītāju tikās Ilze Zuce-Tenča, tomēr Laričeva bija uzņēmusi tempu un uzvarēja ar 4:0 sērijā. Arī pēc tam finālā zviedriete Karolina Eriksone nespēja atrast pretlīdzekļus Laričevai, kas triumfēja ar 4:3 sērijā, tādējādi nosargājot Eiropas čempiones titulu.

Vislielākā pārstāvniecība – 41 dalībnieks no 11 valstīm – šodien bija veterānu nominācijā. Diemžēl, šeit play-off cīņas aizritēja bez mūsu sportistu līdzdalības. Visaugstākā vieta Sergejam Mihejevam, kam 9. vieta, Aleksandram Žernovojam – 12. vieta, Raimondam Īšam – 15. vieta. Ar pārsteigumiem bagātā turnīrā medaļas starpā sadalīja trīs zviedru veterāni. Finālā tikās divi spēlētāji no Zviedrijas ziemeļiem Lars Henriksons (Pitea) pret Larsu-Eriku Svensenu (Umea). Pirmo reizi veterānu nominācijā par čempionu kļuva Lars Henriksons, kas galda hokeju spēlē no 1984. gada. Bronzas medaļas Joakimam Lundinam.

Plaša mūsu sportistu pārstāvniecība izslēgšanas spēlēs bija junioru nominācijā, kur iekļuva 4 no 5 mūsu sportistiem. Kas interesanti, ka savā starpā neviens tā arī netikās, vienīgi žēl, ka pirmajā kārtā jeb 1/4 finālā izstājās jau trīs no viņiem. Vienīgais savu pretinieku uzveica Gints Lasmanis, kamēr Sandim Lagzdiņam 5. vieta, Filipam Buhtujevam 7. vieta, bet Edgaram Vītolam 8. vieta. Pusfinālā Gints tomēr atzina turnīra favorīta un arī nākamā čempiona Jana Pelkonena no Somijas pārākumu ar 2:4 sērijā, bet īsts trilleris notika cīņā par bronzas medaļu, kur viņa pretinieks bija Oleksijs Korabels no Ukrainas. Līdz ko sērijā Gints ieguva vadību, nākamajā spēlē Oleksijs rezultātu izlīdzināja, kas noveda pie septītās – izšķirošās spēles. Šajā spēlē uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks, kur veiksme uzsmaidīja ukraiņu junioram, līdz ar to atstājot mūsu sportistus bez medaļām individuālajās sacensībās.

Eiropas čempionāts 2014 - Rīga, Latvija - 06.06.2014.

Juniori - komandas

VietaKomanda
1.Ukraina
2.Somija
3.Latvija
4.Čehija

Veterāni - komandas

VietaKomanda
1.Krievija
2.Zviedrija
3.Latvija
4.Čehija

Sievietes - komandas

VietaKomanda
1.Krievija
2.Zviedrija
3.Latvija
4.Lietuva

Juniori - Individuāli

VietaSpēlētājsValsts
1.Jan PelkonenSomija
2.Oscar HenrikssonZviedrija
3.Oleksii KorabelUkraina
4.Gints LasmanisLatvija
5.Sandis Kristaps LagzdiņšLatvija
7.Filips BuhtujevsLatvija
8.Edgars VītolsLatvija
12.Emīls LiepiņšLatvija

Veterāni - Individuāli

VietaSpēlētājsValsts
1.Lars HenrikssonZviedrija
2.Lars-Erik SvenssonZviedrija
3.Joakim LundinZviedrija
9.Sergejs MihejevsLatvija
12.Aleksandrs ŽernovojsLatvija
7.Raimonds ĪšaLatvija
26.Arnis VītolsLatvija
27.Ilgvars PavlovskisLatvija

Sievietes - Individuāli

VietaSpēlētājsValsts
1.Victoria LarichevaKrievija
2.Caroline ErikssonZviedrija
3.Anette EngelDānija
4.Ilze Zuce-TenčaLatvija
7.Elēna RācenājaLatvija
10.Laima KamzolaLatvija
11.Gundega PaķeLatvija
14.Elīna GalaLatvija

Eiropas čempionāts 2014 - medaļu kopvērtējums pēc pirmās dienas

VietaKomandaZelta medaļasSudraba medaļasBronzas medaļasKOPĀ
1.Krievija3003
2.Zviedrija1517
3.Somija1102
4.Ukraina1012
5.Latvija0033
6.Dānija0011

Rīt, jau sākot no 9:00, Eiropas čempionāta cīņas uzsāks OPEN nominācija – gan individuālās, gan komandu sacensības, kā arī turnīra jaunieviesums – junioru U-13 sacensības (juniori, kas jaunāki par 13 gadiem). Sacensības notiek Rīgas Kultūru vidusskolā un ikviens interesents var izmantot iespēju aplūkot sacensības bez maksas.

Sīkāka informācija - galdahokejs.lv