Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Jau rīt Pasaules tūres Super sērijas posms Rīgā

Jau rīt 3. decembrī tiks dots starts pirmajam Pasaules tūres Super sērijas posmam galda hokejā - Rīgas kauss 2016. Turnīrs norisināsies Rīgas Kultūru vidusskolā, kur apmeklēt un atbalstīt savējos bez maksas varēs ik viens interesents.

Dalību turnīrā ir pieteikuši 241 spēlētājs no 12 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Ukrainas, Ungārijas, Dānijas, Baltkrievijas un Lielbritānijas. Pašreizējais dalībnieku skaita rekords ir 232 dalībnieku, kas tika uzstādīts iepriekšējā Rīgas kausā. Vai šogad tas tiks pārspēts?

Šogad Rīgas kauss norisināsies jau 18. reizi. Pirmo reizi turnīrs notika 2000. gadā, kad Lido kompleksā par uzvarētāju kļuva Raivis Sternāts, bet visvairāk ir uzvarējis Edgars Caics - četras reizes. Uzvarētāju kauss iepriekš četras reizes ceļojis uz Krieviju (2011., 2012., 2013. un 2015. gadā), trīs reizes - uz Somiju (2001., 2001. un 2006. gadā) un reizi Zviedriju (2003. gadā).

Turnīrā piedalīsies un par galvenajiem favorītiem uz uzvaru Pasaules reitinga TOP 3 spēlētāji:

Maksims Borisovs (Krievija) - pašreizējais Pasaules čempions un Pasaules reitinga 1. vieta. Šķiet, ka galvenais turnīra favorīts, jo pēdējo četru gadu laikā ir spējis uzvarēt trijos Rīgas kausos. Tomēr šogad lielākajos turnīros nav apliecinājis savu reitinga pārākumu - pēdējos trijos starptautiskajos turnīros ieņēmis vienu otro un divas piektās vietas.

Edgars Caics (Latvija) - pašreizējais Eiropas čempions, Pasaules ranga 2. vieta. Uzvarējis pēdējos sešos turnīros pēc kārtas, tai skaitā Eiropas čempionātā un divos Pasaules tūres posmos.

Atis Sīlis (Latvija) - 2013. gada Pasaules čempions un pašreizējais Pasaules vicečempions, Pasaules ranga 3. vieta. Lai arī pēdējā lielā uzvara tika izcīnīta pirms diviem gadiem (2014) tieši Rīgas kausā, Atis spēj pārsteigt visus tad, kad to vismazāk no viņa gaida. Varbūt šogad?

Ahti Lampi (Somija) - divkārtējs Eiropas čempions (2008. un 2010. gadā). Nedrīkst nepieminēt šo somu galda hokejistu. Pēdējos gados mazāk piedaloties starptautiskajos turnīros, Ahti reitingā ieņem vien 8. vietu. Tomēr ik vienā turnīrā viņš tiek uzskatīts par vienu no kandidātiem uz uzvaru un tāds šoreiz viņš būs arī Rīgas kausā. Šogad piedalījies trijos Pasaules tūres posmos, no kuriem uzvarējis divos, kā arī vienā izcīnīts sudrabs.

Sacensību programma

Sacensību pirmajā dienā sākot no 10:00 tiks aizvadīta kvalifikācijas kārta, kur piedalīsies un vietas uz pamatsacensībām sadalīs spēlētāji, kas Pasaules reitingā ierindojas zemāk par 1700. vietu.
Atklāšanas ceremonija notiks 12:15.
Savukārt no 12:45 tiks dots starts jau pamatsacensībām, kurās tiks aizvadītas divas kārtas.
Turnīra otrajā dienā (4. decembrī) sākot no 10:00 norisināsies finālsacensības, kurās piedalīsies turnīra labākie 48 spēlētāji, bet izšķirošās cīņas par medaļām plānots uz 16:00.

Sacensību organizatori aicina visus skatītājus, radus un draugus bez maksas atbalstīt savējos uz vietas Rīgas Kultūru vidusskolā, Ganību dambī 7.

Sīkāka informācija par turnīru - Rīgas kausa mājaslapā
Dalībnieku saraksts un rezultātu tiešraide (turnīra dienā) - ŠEIT