Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Vēl divas dienas iespējams pieteikties Rīgas kausam galda hokejā

Vēl divas dienas iespējams pieteikties Rīgas kausam galda hokejā
15. Rīgas kausa logo

Vēl tikai šodien un rīt var pieteikties lielākajām galda hokeja sacensībām Latvijā šosezon, jo jau šo sestdien, 7. decembrī, tiks dots starts Rīgas kausam. Pieteikties sacensībām var jebkurš interesents.

Šogad Rīgas kauss norisināsies jau 15. reizi. Pirmo reizi turnīrs notika 2000. gadā, kad Lido kompleksā par uzvarētāju kļuva Raivis Sternāts, bet visvairāk ir uzvarējis Edgars Caics - četras reizes. Uzvarētāju kauss iepriekš trīs reizes ceļojis uz Somiju (2001., 2001. un 2006. gadā) un Zviedriju (2003. gadā), bet pēdējos divus gadus tas ir aizceļojis uz Krieviju.

Tieši šogad apņēmības pilni atstāt kausu mājās ir mūsu pašu spēlētāji - Atis Sīlis un Edgars Caics. Kā nu ne, ja šogad abi tikās Pasaules čempionāta finālā, kurā par uzvarētāju un Pasaules čempionu kļuva Atis. Viņiem konkurenci sastādīs pagājušā gada uzvarētājs Maksims Borisovs no Krievijas un divkārtējs Eiropas čempions Ahti Lampi no Somijas.

Vēl favorītu pulkā var pieskaitīt krievus Alekseju Zaharovu un Alekseju Titovu, ukraiņu jauno talantu Jevhenu Levdanski un zviedru Karlu Bindekranu, kas jau iemantojis Latvijas publikas simpātijas, jo pēdējos divus gadus dzīvo un piedalās turnīros Latvijā.

Tas, ka šis ir īpašs - pusapaļas jubilejas - turnīrs, pierāda sen neredzēti spēlētāji dalībnieku sarakstā. Tādi, kuru uzvārdi bija vieni no vadošajiem galda hokeja pirmsākumos - Jevgenijs Spružs, Romans Falkenšteins, Rihards Kungs, Mārcis Andersons, Deniss Vitkovskis, Mārtiņš Zirnis.

Uz doto brīdi dalību sacensībām ir pieteikuši kopumā 180 dalībnieku no 9 valstīm (108 latvieši un 72 ārzemnieki) , kas jau pagaidām ir lielākais skaits pēdējo 10 gadu laikā. Rekords tika uzstādīts 2002. gadā, kad piedalījās 195 dalībnieki. Vai šajās pēdējās divās dienās šis cipars tiks pārspēts?

Atgādinām, ka sacensībām var pieteikties jebkurš, kurš jūt sevī azartu pārbaudīt savas spējas gan ar Latvijas un Pasaules top līmeņa spēlētājiem, gan ar sava līmeņa spēlētājiem. Var pieminēt, ka šis turnīrs tiek iekļauts Pasaules reitinga ieskaitē, tāpēc - jebkurš tā dalībnieks varēs savu vārdu ieraudzīt Pasaules reitingā - www.ithf.info/ranking

Pieteikšanās sacensībām iespējama Rīgas kausa mājaslapā.
Termiņš - 4. decembra 23:59.