Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gauračs: "Man "Liepājā" patika, taču "Spartaks" gribēja mani atpakaļ"

Gauračs: "Man "Liepājā" patika, taču "Spartaks" gribēja mani atpakaļ"
Edgars Gauračs pret savu bijušo komandu "Liepāju"
Foto: Mārtiņš Sīlis, FK "Liepāja"

Latvijas izlases uzbrucējs Edgars Gauračs pēc uzvaras pār "Daugavpili" (4:1), kurā ar diviem vārtiem kaldināja trīs punktu izcīnīšanu, sarunā ar Sportacentrs.com komentēja savu atgriešanos Jūrmalas "Spartakā".

- Tava pirmā spēle šosezon Slokā, un tajā guvi divus vārtus. Laikam var teikt, ka šis laukums tev ir laimīgs.
- Laikam, ka tā var teikt, jā. Kad iepriekš spēlēju "Spartakā", šeit iesitu daudz vārtu – tieši šeit, mājas spēlēs [Gauračs "Spartaka" rindās Jūrmalā guvis 11 no 20 vārtiem – astoņus Slokā un trīs Kauguros – A.S.].

- Pastāsti par savu pāreju – kādēļ esi atgriezies Jūrmalā?
- Ir tāda lieta, ka tad, kad gāju prom uz "Liepāju", līgumā bija tāds punkts, ka "Spartaks" var mani paņemt atpakaļ.

- Par velti?
- Tieši tā. Man ir līgums ar "Spartaku", un es aizgāju īrē uz "Liepāju". Un tajā ir tāds punkts. Protams, ja "Spartaks" būtu, piemēram, piektajā vietā kā pagājušajā gadā, tad viņi mani tagad neņemtu un nesauktu atpakaļ. Tā kā viņi ir pirmajā vietā, viņiem vajadzēja pastiprinājumu. Un viņi – "Liepājas prezidents Māris Verpakovskis ar Spartaku – visi kopā izlēma šo situāciju. Un viss – es atgriezos šeit.

- Tā ka iniciatori vairāk bija jūrmalnieki, nevis tu pats?
- Jūrmalnieki. Man "Liepājā" viss bija kārtībā, man tur ļoti patika. Taču man vēl uz gadu ir līgums ar "Spartaku" – viņiem bija tāds punkts, un viņi pieņēma lēmumu atgriezt mani atpakaļ komandā. Tāpēc, ka šobrīd "Spartakam" ir ļoti svarīgs brīdis. Un es atgriezos. Tāds ir futbols.

- "Liepāju" pameti ar pozitīvām emocijām un attiecībām ar vadību? Jo tu tomēr aizgāji pāreju perioda pašās beigās un pirms savstarpējās spēles.
- Nē, nē, viss ir kārtībā. Kopīgi pēc tam jau izlēmām, un no "Liepājas" vai manas puses nav nekādu problēmu. Nevienam nav pretenziju. Sarunājām, ka tā būs labāk, un viss.

- Esi apmierināts ar savu posmu "Liepājā"? Iepriekš "Spartakā" tomēr spēlēji spilgtāk.
- Protams, gribēju vairāk. Diemžēl traucēja tās mazās traumas. Protams, gribēju vairāk, tāpēc, nu, jā – tagad esmu šeit, un man vajag gūt vārtus.

- Cik labā sportiskajā formā esi? Šķiet, ka arī šodien beigās tā bija piespiedu maiņa.
- Domāju, ka fiziski vēl neesmu gatavs 90 minūtēm, bet tagad daudz strādāju un domāju, ka ar katru spēli fiziski kļūšu tikai stiprāks.

- Čempionu līgā tikai vienā spēlē gāji uz maiņu. Pieļauju, ka ziemā, pievienojoties "Liepājai", biji cerējis spēlēt vairāk.
- Var teikt arī tā. Tā sanāca, ka taktisku iemeslu dēļ tika izvēlēts spēlēt ar daudziem aizsargiem un maziem, ātriem uzbrucējiem. Tāpēc tā sanāca, tā bija treneru izvēle.

- "Spartaks" tabulā ir pirmajā vietā. Kā vērtē izredzes to nosargāt?
- Domāju, ka neviens no viņiem negaidīja, ka "Spartaks" būs pirmajā vietā. Tagad esam šajā vietā, un katrā spēlē vajag uzvarēt un nosargāt pirmo pozīciju, lai saņemtu galveno balvu.

- Runājot par šodienas spēli, beigās nepatīkams jautājums – tev šķita, ka pretinieki galotnē spēlēja godīgi?
- Simtprocentīgi! Pēdējie vārti? Tur bija tāda situācija…Viņš [vārtsargs Pāvels Davidovs] domāja, ka būs piespēle. Nē, nē, pat negribu par to runāt, tiešām! Redzēju, ka "Daugavpils" fiziski vairs vispār nevarēja paskriet – visi gāja uz priekšu, daudz uzbruka, spēlēja bez aizsardzības un gāja uz pilnu banku. Bija 2:1, tad 3:1, un pēdējā minūtē bija redzams, ka visi jau ir uzbrukumā un aizmugurē palika tikai daži spēlētāji. Tāds ir futbols. Ja zaudē, tad visi iet uz priekšu. Negribu par to pat domāt.


, 2016-07-31 11:39, pirms 8 gadiem
Ņemot vērā, ka Gaurača ģimene ikdienā dzīvo Liepājā, jādomā, ka pastāv iespēja Edgaram atgriezties FK Liepāja jau kā pilntiesīgam kluba īpašumam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-31 11:44, pirms 8 gadiem
merikikifans rakstīja: Latvijā par uzvaru dod puntus,suveizdberj?
Paldies.
, 2016-07-31 12:51, pirms 8 gadiem
Normàla profesionàlà attieksme. Jàspèlè kur vajag spèlèt.
, 2016-07-31 13:29, pirms 8 gadiem
Beidz liet ūdeni Gaurač,izmantoji Liepāju,kad tev tas bija izdevīgi,bet atdeves nekādas no tavas puses! Kaut kādas vienvirziena atbildes uz visiem jautājumiem ,tā kā ieciklējies !
Domāju,ka Liepājai vinš nav vajadzīgs,jo nav gatavs cīnīties,ja neredz,ka kaut kas var nospīdēt un tā nav profesionāla attieksme! Tādi klubu izmantotāji jau daudzi,ja redz,ka uzspīd tituls,tad skrien uz to klubu! Gaurača gadījumā tieši tāpat,nebija rēķinājies,ka Spartaks tik labi pastiprināsies un skrēja uz Liepāju,ne jau labāko nodomu vadīts!
, 2016-07-31 16:56, pirms 8 gadiem
Neviens no mums nav ideāls, Gauračs arī nē -- bet tiešām ir iespaids, ka no Latvijas komandām Gauračam vislabāk veicas tieši Spartakā, -- tāpat, kā, piem., Grebim -- tikai Liepājā.
, 2016-07-31 21:56, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Neviens no mums nav ideāls, Gauračs arī nē -- bet tiešām ir iespaids, ka no Latvijas komandām Gauračam vislabāk veicas tieši Spartakā, -- tāpat, kā, piem., Grebim -- tikai Liepājā.
Nebija Grebim 11 goli VEN sezonā?
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.