Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Popkovs, Riherts, Vaičulis par "Daugavas" (R) un "Mettas/LU" spēli

Popkovs, Riherts, Vaičulis par "Daugavas" (R) un "Mettas/LU" spēli
Artūrs Vaičulis
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam iepazīties ar "Daugavas" (R) un "Mettas/LU" treneru komentāriem pēc savstarpējās spēles, kā arī "Daugavas" vārtsarga Artūra Vaičuļa teikto.

Sportacentrs.com aprunājās ar Artūru Vaičuli, kurš Rīgas "Daugavas" rindās aizvadīja pirmo sauso spēli, palīdzot komandai ar 1:0 pārspēt "Mettu/LU". Vaičulis: "1. puslaiks noteikti nebija mūsu, nospēlējām ļoti slikti. Tikai 2. puslaikā jau sākām izpildīt trenera norādījumus, noķērām spēles pavedienu un kontrolējām mača gaitu. Vai treneris Popkovs pārtraukumā bija dusmīgs? Jā, ļoti, tik niknu viņu vēl nebiju redzējis. "Mettas" standartsituācijas? Jā, sākumā viņi mēģināja spēlēt uz mani un izdarīt spiedienu."

Uz jautājumu, vai Vaičuli apmierina situācija, ka komanda kopumā nav pārāk spēcīga un, ja ne šodien, tad citās spēlēs būs daudz darba, vārtsargs atbildēja: "Noteikti nebēdājos, tas noteikti nav slikti, ka man ir daudz darba. Man šobrīd svarīgākais ir spēļu prakse - jo vairāk darba, jo labāk. Esmu tam gatavs. Vai vasarā meklēšu citu klubu? Jā, mēģināšu, skatīšos, bet šobrīd gribu dot visu iespējamo komandai."

Andris Riherts, "Metta/LU" galvenais treneris: "Apsveicu pretiniekus. Joprojām neesam spējuši gūt pirmos vārtus, taču esmu drošs, ka nākamajā spēlē izdosies. Šodien mums bija pāris normāli momenti, taču pietrūka rakstura, pieredzes, mērķtiecības, lai tos gūtu. Pretinieki mūs sākumā pārsteidza, Edgars Kārkliņš guva ātrus vārtus. mēs nebijām pamodušies. Turpinājumā pietrūka pieredzes, lai lauztu mača ritējumu. Kas pietrūka, lai izveidotu vairāk momentu? Pieredzes šādā līmenī, drosmes, kādu nestandarta, drosmīgu lēmumu un rīcību. Piedevām viens no mūsu labākajiem spēlētājiem Marsels Vapne guva savainojumu 1. puslaikā. Taču negribētu piekrist, ka mums nebija labu momentu, vienkārši tos nerealizējām. Kā salīdzinātu "Gulbeni" un "Daugavu"? Teiktu, ka diezgan līdzīgas kvalitātes komandas.

Jurijs Popkovs, Rīgas "Daugavas" galvenais treneris: "Ļoti grūta spēle, neskatoties uz ātri gūtajiem vārtiem. 1. puslaikā "Metta/LU" bija pārāka, viņi spēlēja sabalansētāk, īpaši laukuma vidusdaļā, kur mums bija problēmas. 2. puslaikā sākām spēlēt mierīgāk, taču neizmantojām divus savus momentus, un mača izskaņa bija nervoza. Labi, ka pabeidzām spēli ar uzvaru. Diemžēl mums traucē tas, ka daudz trenējamies, lieku futbolistiem lielas slodzes, lai iegūtu labāku funkcionālo gatavību saistībā ar to, ka nokomplektējām komandu pēdējā brīdī. Šodien funkcionāli bijām sliktāki nekā pirmajā mačā.

Man ļoti patika "Mettas" sniegums, negaidīju tādu pretestību, pretsparu. Reti tā daru, bet šodien aizgāju uz pretinieku ģērbtuvi un apsveicu ar labo sniegumu, patiešām malači. Uz mettiešu fona vairāki mani spēlētāji pazuda. Cienu tādas komandas, kas tik neatlaidīgi cīnās. Savās rindās atzīmētu Edgaru Kārkliņu, kurš bija ļoti aktīvs. Viņš vēl tikai sper pirmos soļus futbolā, taču svarīgi, ka spēlētājs attiecīgā brīdī nospēlē tuvu savu spēju robežai. Tāpat izceltu Vaičuli - pēc ne pārāk labas pirmās spēles šodien viņš spēlēja mierīgi, iedvesa šo mieru komandai, aizvadīja maču augstā līmenī.

Futbolistu lamāšanās laukumā? Vajag gan lamāties, gan nelamāties. Futbols ir emocionāls sporta veids. Tāpēc laukumā ir tiesneši, kuri fiksē šādus pārkāpumus, protams, ir arī svarīga komandu iekšējā ētika. Šodien neredzēju, ka tiesnesis fiksētu pārkāpumus par lamāšanos. Es tieši lieku vairāk spēlētājiem runāt savā starpā. Vispār šis jautājums [par necenzētu vārdu lietošanu - aut.piez.] nav domāts treneriem, bet gan teorētiķiem. Nesaprotu īsti šī jautājuma jēgu. Lūk, piemērs [rāda uz Rihertu - aut.piez.], kad kaut ko par daudz pasaki un tevi tiesnesis soda."


, 2012-03-31 18:55, pirms 12 gadiem
Kurš šodien vadīja ''Mettas'' spēli?
, 2012-03-31 19:42, pirms 12 gadiem
Popkovs aicina lamāties!Kadreiz laukumā valdīja klusums!
, 2012-03-31 21:13, pirms 12 gadiem
Viktors Mazurs
1 rakstīja: Kurš šodien vadīja ''Mettas'' spēli?
, 2012-03-31 21:34, pirms 12 gadiem
Vispār šis jautājums [par necenzētu vārdu lietošanu - aut.piez.] nav domāts treneriem, bet gan teorētiķiem. Nesaprotu īsti šī jautājuma jēgu.

Ar šādu filozofiju skatītājus neredzēt kā savas ausis.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.