Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavas" treneris: "Kovaļovs pierādīs, ka ir pelnījis spēlēt izlasē"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Daugavas" treneris: "Kovaļovs pierādīs, ka ir pelnījis spēlēt izlasē"
Ravils Sabitovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Ar uzslavām uzvaras vārtu guvējam Andrejam Kovaļovam pēc Virslīgas 2. kārtas mača starp Daugavpils "Daugavu" un Jūrmalas "Spartaku" (1:0) neskopojās Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Ravils Sabitovs, ko nevarētu teikt par viņa Mamukas Gongadzes snieguma novērtejumu.

Piesnigušajā "Celtnieka" stadiona mākslīgajā zālājā "Daugava" izcīnīja smagu uzvaru pār Jūrmalas "Spartaku", pateicoties Andreja Kovaļova otrā puslaika vidū gūtajiem vārtiem. Laukuma slidenību izjuta arī "Spartaka" galvenais treneris Oļegs Blagonadeždins, kurš, mēģinot trāpīt pa bumbu, kādā no epizodēm nokrita uz muguras:

"Mums neizdevās parādīt savas labākās īpašības, it īpaši uzbrukumā. Pārāk daudz bija tehniskā brāķa, kas kolumbiešiem nav raksturīgs. Iespējams, ka otrajā puslaikā patraucēja sniegs, jo laukums kļuva lēnāks. Līderi šodien neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Uzskatu, ka aizsardzībā nospēlējām labi, atskaitot pirmās minūtes. Vēlāk mačs izlīdzinājās, taču "Daugava" piespieda mūsu aizsargus kļūdīties.

Kā vērtētu Jāņa Skābarža un Vīta Rimkus spēli? Uzskatu, ka Skabārdis nospēlēja labi. Vārtu zaudējumā nebija vainojams, savukārt vairākās epizodēs mūs glāba. Jā, bija jūtams uztraukums, dažreiz steidzās, bet kopumā laba spēle. Rimkus sevi vēl pierādīs, viņš pamazām uzņem formu. Viņš ir labi iekļāvies sastāvā, ir atradis kopēju valodu ar puišiem."

"Daugavas" galvenais treneris Ravils Sabitovs savu runu sāka ar atvainošanos žurnālistiem un kolēģim Blagonadeždinam, ka viņu nācies ilgi gaidīt. Kā izrādās, viņu uz preses konferenci neviens nepasauca. Sabitovs solīja nākotnē uzlabot iekšējo komunikāciju.

"Pretiniekiem ir laba komanda, tā nemaz neizskatās pēc debitantes. Tā mums sagādāja daudz problēmu, nevarētu teikt, ka bija viegla spēle. "Spartaks" ir labi organizēta vienība, sezonas gaitā tā progresēs. Gribējām gūt ātrus vārtus, bija arī momenti, bet labi spēlēja viņu vārtsargs, kā arī pašiem pietrūka meistarības. Turpinājumā spēle izlīdzinājās. Sniegs mums nāca par labu, jo tas neļāva tehniskajiem kolumbiešiem nodemonstrēt visu savu meistarību. Arī mēs cenšamies spēlēt, izmantojot īsās un ātrās piespēles, taču ir jāsaprot, ka šādā laikā bumba bija smaga, buči bija slapji, getras - slapjas, visi bija nosaluši. Šī iemesla dēļ otrais puslaiks nebija tik skatāms, taču treneriem tas bija ļoti nervozs," iesāk Sabitovs.

"Otrajā puslaikā bija situācija, kad pretinieks mūs iespieda pie soda laukuma. To es izskaidrotu ar mūsu galveno problēmu - savainojumi. Virkne futbolistu savainojumu dēļ nevarēja pilnvērtīgi trenēties treniņnometnēs, mums trūkst saspēles un sapratnes. 90 minūšu garumā ir grūti kontrolēt notikumus laukumā, gadās brīži, kad ir jānomierinās un futbolisti iepauzē. "Spartaks" pārņēma iniciatīvu, viņi piespieda mūs kļūdīties," jūrmalnieku aktīvo spēli otrā puslaika vidū izskaidroja treneris.

Sabitovs ļoti slavēja Andreju Kovaļovu: "Esmu ļoti apmierināts ar viņa sniegumu. Domāju, ka ar savu sniegumu viņš pierādīs, ka var ne tikai atrasties izlasē, bet tur patiešām spēlēt. Viņš guva arī vārtus, malacis. Kopumā gribētos gan teikt, ka mums šodien bija daudz brāķa, pilnīgi visiem. Pārtraukumā man bija asa saruna ar uzbrucējiem, kuru sniegums pirmajā spēles pusē mani pilnībā neapmierināja. Lai nu kā, par pašatdevi man pretenziju nav nekādu."

Noslēguma Ravils veltīja skarbus vārtus Mamukam Gongadzem: "Ja jau jūs pamanījāt, ka viņš nospēlēja vāji, tad to redzēju arī es. Viņš ir specifisks spēlētājs. Viņš var 90 minūtes nostāvēt laukumā un neko neizdarīt, bet tad iesist. Viss ir atkarīgs no trenera pacietības - vai viņš spēs tās 90 minūtes izturēt! Vēl viena lieta, kas jāņem vērā - viņš ir gruzīns, kurš pieradis spēlēt uz dabīgā zālāja."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-31 18:13, pirms 12 gadiem
Vidējā līnija tagad Latvijas izlasei izskatās pietiekami labi atjaunināta. Bet es prognozēju, ka tieši Kovaļovs un Siņeļņikovs no Skonto šīs sezonas laikā visvairāk progresēs un visbiežāk būs kandidātos. Savu vārdu vēl teiks arī jaunais Zjuzins.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-31 20:20, pirms 12 gadiem
Nu nu, dzīvosīm - redzēsim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja