Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Daugavpils dome ārkārtas sēdē atlaiž futbola skolas direktoru Mackeviču

Rolands Eliņš

Daugavpils dome ārkārtas sēdē atlaiž futbola skolas direktoru Mackeviču
Nauris Mackevičs. Foto: LFF

LETA. Daugavpils domes deputātu vairākums ceturtdienas vakarā ārkārtas sēdē lēma atbrīvot no amata Futbola skolas direktoru Nauri Mackeviču.

Deputāti sēdē iztirzāja pret Mackeviču sāktās pārbaudes rezultātus. Iepriekš Mackevičs tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai bija radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Domnieki Mackeviču iztaujāja vairāk nekā divas stundas. Pēc diskusijām deputāts Rihards Eigims (S) rosināja balsot par Mackeviča atstādināšanu. Opozīcijas deputāti rosināja direktoram izteikt rājienu, turklāt deputāts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) norādīja, ka sēdes darba kārtība paredzēja, ka ziņojums par pārbaudes rezultātiem tiks tikai pieņemts zināšanai, kas nozīmē, ka par citām sankcijām lemt nebija plānots. Neraugoties uz kolēģu teikto, deputātu vairākums nobalsoja par Mackeviča atstādināšanu.

Ar pašu Mackeviču aģentūrai LETA pēc balsojuma sazināties neizdevās.

Jau vēstīts, ka, pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču.

Pats Mackevičs, komentējot sākto pārbaudi, aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Pēc Mackeviča atstādināšanas izglītības iestādes vadībā iecelts Aleksandrs Vlasovs, kurš savulaik bijis iesaistīts spēļu rezultātu sarunāšanas skandālā, taču vēlāk, ņemot vērā sabiedrības negatīvo nostāju, viņš amatu pametis. Pašlaik skolu vada Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2019-01-31 22:37, pirms 5 gadiem
Aplausi!Ieteiktu Daugavpils futbola vecākiem izņemt bērnus no šīs bandītu komandas lai nobrūk piramīda un klubs vairs neeksistētu.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 22:43, pirms 5 gadiem
Gavriloviešiem atkal būs pilna vaļa ''toto loto ingoknito'' spēlēšanai. Jācer, ka tieslietas sakārtosies un uz Daugavpili izbrauks arestu brigāde. Tā mafija jau ir pamatīgi bezkaunīga palikusi.

     [+] [-]

, 2019-02-01 07:13, pirms 5 gadiem
Reizēm es brīnos kā Mackevičs vispār vēl ir dzīvs ņemot vērā kādus ienākumus viņš ir atņēmis D-pils mafijai.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 09:41, pirms 5 gadiem
Daugavpilij kā reiz 16.martā šķiet pirmā Virslīgas spēle Valmierā!
Vai nu varam sākt gaidīt kādus ļoti negaidītus rezultātus?

Dpils toto mafija 1:1 fair play Nauris
*Mavkevičs viņus pirms gadiem atkoda un izmeta, tagad pats spiests atkāpties, tā ka pagaidām Dpils sāgā niča! Gaidām, kas notiks tālāk!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 10:04, pirms 5 gadiem
Nav jau kino,dzīvē biežāk melnie spēki ņem virsroku.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 11:13, pirms 5 gadiem
tagad Daugavpils futbolam ir beigas. Tas tiks atdots Gavrilova izpriecām totalizatoros. Toties Elksniņs parādīja, ka pilnībā guļ zem zagļa un padibenes Eigima. Un es zinu, ko saku!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 11:52, pirms 5 gadiem
Kaut kā tomēr domāju, ka šī šļura neuzvarēs. Laiki mainās, pārkrievoto komunistu kliķe noveco, līdz ar viņu sūnaino skatījumu uz dzīvi, un nāk arvien vairāk cilvēki, kurus vienkārši nesaista šāda nepārtrauktas krāpšanās dzīve mūža garumā. Var dzīvot arī citādi un daudz labāk. Protams, kaut kāda cīņa starp ļauno un labo pastāvēs vienmēr.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-01 12:31, pirms 5 gadiem
varbūt slikts PR, bet nekāds būtisks uzlabojums jau nebija redzams. spilgti talanti nav izaudzināti, uz Virslīgu tikai ar bagātīgu leģionāru palīdzību, sastāvā paņēmis vecos toto džekus, par iesp fin pārkāpumiem neskaidrs, kam taisnība..
.