Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Futbola dienas ietvaros 20. reizi noticis "Mettas" rīkotais "Ziķeris" (+video)

Andrejs Siliņš

Futbola dienas ietvaros 20. reizi noticis "Mettas" rīkotais "Ziķeris" (+video)
Foto: Aleksandrs Yano Alunāns

Futbola dienas ietvaros norisinājās daudzas futbola aktivitātes visā Latvijā, bet viens no azartiskākajiem pasākumiem norisinājās Olimpiskajā sporta centrā. Divdesmito reizi FS "Metta" organizēja futbola dienu "Ziķeris", kas paredzēta mazajiem futbolistiem, kas futbolā iesaistījušies pavisam nesen vai vēlas to izmēģināt.

Sestdien Olimpiskā centra futbola halli piepildīja priecīgi mazie futbolisti un azartiski viņu vecāki. Kopumā pulcējās 168 futbolisti no 4 līdz 6 gadu vecumam. Futbola spēles tika aizvadītas uz septiņiem "McDonald's" laukumiem, bet trīs "Haribo" laukumos varēja izmēģināt dažādus ar futbolu saistītus uzdevumus un iegūt kādu saldumu enerģijai.

Kā jau ierasts, tad pasākuma laikā visiem savus uzmundrinājumus un veiksmi vēlēja Haribo lācītis, kurš arī piedalījās noslēguma apbalvošanā, kur visi saņēma īpašo "Ziķeris" zelta medaļu un diplomu.

„Ziķeris" ir viens no FS "Metta" projektiem, kura mērķis ir iepazīstināt un piesaistīt bērnus un to ģimenes futbolam, dot iespēju iesaistīties regulārās futbola nodarbībās un veicināt jaunu futbola laukumu izveidi. No 2013. gada par projekta draugu un atbalstītāju kļuvis arī "McDonald's", kas rūpējas par to, lai aizvien vairāk bērnu un viņu ģimenes iepazīst lielisko futbola spēli.

FS "Metta" līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons: "Šis projekts ir apliecinājis sevi kā ļoti populāru un atzītu mazo futbolistu vidū. Pirmo reizi pasākumu organizējām 2006. gadā, bet šodien jau ir apritējuši astoņi gadi un notika 20. Ziķeris, par ko ir īpašs prieks. Pirmajiem bērniem, kas iesaistījās futbolā caur šo projektu, jau ir 12 un 13 gadi, un vairāki no viņiem ļoti mērķtiecīgi dodas pretī saviem futbola panākumiem. Salīdzinot 1. un 20. Ziķeri, varu teikt, ka bērni šajā vecumā ir kļuvuši daudz prasmīgāki un vecāki drosmīgāki, priecīgāki. Visi kopā mēs augam un veidojam labāku Latviju. Ticu, ka mēs visi to turpināsim daudzus gadus!"

"Mettas" 20. reizi rīko "Ziķeri"

METTAs Ziķeris 2014 (27.septembris, OSC) from FS METTA on Vimeo.