Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Popkovs: "Inspektors teica, ka mums neieskaitīja 100% vārtus"

Popkovs: "Inspektors teica, ka mums neieskaitīja 100% vārtus"
Artūrs Vaičulis šodien bija bezspēcīgs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Vakar Virslīgas 31. kārtas spēlē Rīgas "Daugava" guva svarīgu uzvaru cīņā par palikšanu, viesos dramatiskā mačā ar 3:2 pārspējot "Jūrmalu". Sportacentrs.com sazinājās ar treneri Juriju Popkovu, lai noskaidrotu viņa domas par aizvadīto maču, tāpat zaudēto spēli pret "Jelgavu" (treneris neieradās uz preses konferenci) un sezonu kopumā.

Pastāstiet, lūdzu, par uzvarēto spēli ar "Jūrmalu"!
Šī spēle mums bija izšķiroša, jo bijām nokļuvuši pēdējā vietā un skaidrs, ka no spēlēm, kurās reāli varējām ņemt punktus, šī bija minama pirmām kārtām. Ar "Jūrmalu" šosezon mums allaž bija principiāli mači - līdz šim divreiz nospēlējām neizšķirti, bet trešo reizi zaudējām pēdējās minūtēs. Bija skaidrs, ka mums ir izredzes šodien uzvarēt. Izpildījām šo uzdevumu, kaut arī, spēles gaitā esot priekšā ar 2:0, pretinieki atspēlējās uz 2:2, un mēs tikai beigās izrāvām šo uzvaru. Galu galā tā arī sanāca, ka četrās spēlēs ar "Jūrmalu" sadalījām punktus uz pusēm. Šodien uzvarējām likumsakarīgi, jo radījām vairāk momentu, vairāk uzbrukām.

Vai varat izcelt kādu savas komandas spēlētāju?
Negribētu, jo sen nebijām uzvarējuši un šādas uzvaras psiholoģiskā ziņā ir svarīgas visai komandai. Visi līdzdarbojās šai panākumā. Vienīgi gribētu izcelt jauno puisi Gļebu Kļuškinu [no 1. līgas komandas RFS pārgājušais futbolists, kurš tieši šodien svin 20. dzimšanas dienu - aut.piez.], kurš ļoti organiski iekļāvies mūsu kolektīvā, ir perspektīvs, interesants. Esmu priecīgs, ka viņš guva vārtus [Kļuškins uznāca uz maiņu 72. minūtē, bet 84. minūtē izrāva komandai uzvaru - aut.piez.] - jaunam futbolistam tas ir ļoti svarīgi. Nu un jāsaka, ka beidzot šodien, kaut arī neguva vārtus, tomēr rezultatīvu piespēli atdeva Edgars Kārkliņš, kurš arī izgāja uz maiņu. Bet citādi negribētu kādu izcelt, jo visiem bija psiholoģiski grūti un uzvaras mums nāk grūti - arī šodien bija 2:0, bet tad pendele, soda sitiens...

Vai 11 metru soda sitiens, jūsuprāt, bija pareizi nozīmēts?
Vēl neesmu redzējis video ierakstu. Skaidrs, ka neviena pendele nav viennozīmīga trenerim, pret kura komandu tiek piešķirts šis 11 metru soda sitiens, taču esmu futbolā jau ilgu laiku, un šādas pendeles parasti reti dod - kad risinās divcīņa gaisā... Man šis lēmums nešķita viennozīmīgs, taču esmu ieinteresētā persona.

Cik saprotu, pie rezultāta 2:2 Jūs veicāt agresīvas spēlētāju maiņas un gājāt uz pilnu banku - Jums nebija nozīmes, vai būs neizšķirts, vai zaudējums, Jūs vēlējāties tikai uzvaru. Vai pareizi saprotu?
Jā. Vienmēr esmu teicis, ka mūsu komanda diemžēl prot spēlēt tikai brazīliešu stilā - es šeit, protams, nesalīdzinu spēlētāju prasmes, bet gan tādā ziņā, ka brazīlieši mēdz ielaist daudz, taču tik un tā gūst par vieniem vārtiem vairāk. Tāda laikam ir arī mūsu devīze - sitiet, cik variet, mēs iesitīsim par vieniem vairāk. Tāpēc vienmēr cenšos nostiprināt uzbrukumu. Tāpēc šodien uz maiņu izlaidu uzbrūkoša plāna futbolistus, kuri arī izšķīra spēles likteni.

Runājot par palikšanas cīņām, es prognozēju, ka viss izšķirsies pēdējā kārtā starp Jūsu "Daugavu" un "Gulbeni". Kādas ir Jūsu domas?
Šodien pēdējo vietu pametām un esam apsteiguši arī "Mettu/LU", pret kuru mums ir labāki savstarpējie rādītāji - arī tas ir ļoti svarīgi. Teikšu tā - mums varbūt nekādi nav izdevušās spēles ar Daugavpili, bet vispār esam komanda, kas nebaidās ne no viena un var spēlēt pret jebkuru. Arī pret vadošajām komandām esam rādījuši interesantu futbolu. Divreiz esam nospēlējuši neizšķirti ar "Skonto", vienreiz ar "Metalurgu" - tās nebija nejaušības, rādījām labu spēli. Tāpēc cīnīsimies katrā spēlē, nevienam tāpat vien uzvaru neatdosim. Mēģināsim ieķerties ikvienā mačā, nevis vienkārši gaidīsim šo te pēdējo kārtu, kurā jāspēlē ar "Gulbeni". Noteikti tāpat domā arī "Gulbene" un "Metta". "Jelgava" tagad ir atrāvusies.

Apskatījos mūsu jauno "Instat" statistikas sistēmu - pret "Jelgavu" mums bija nospiedošs pārsvars. Tik nospiedošs, ka man kļuva bail šo statistiku skatīt... Sen neatceros, ka mana komanda izdarītu 24 sitienus mačā.

Vai vilšanās dēļ neatnācāt uz pēcspēles preses konferenci?
Slikti sajutos, taču godīgi varu arī pateikt - neatnācu arī tāpēc, ka zaudēju savaldību un nevēlējos apspriest tiesneša darbību. Tas, kas notika tai spēlē, bija tiesneša pilnīga bezdarbība. Viņš [Ivars Caune - aut.piez.] nez kāpēc gāja sava asistenta pavadā, neieskaitīja mūsu vārtus, kuri, manuprāt, varēja ietekmēt mača iznākumu. Nezinu, vai uzvarētu, jo laiks vēl bija, taču nezaudētu noteikti. Un pirmo reizi manā karjerā spēles inspektors [Sergejs Braga - aut.piez.] izteica man savu viedokli, ka tie bija 100% vārti.

Tiesāšana šobrīd kļuvusi par aktuālu tematu, taču ne jau tās dēļ mēs bijām nokļuvuši pēdējā vietā. Nekādā gadījumā. Protams, ja tiesāšana būtu bijusi mums labvēlīga, tagad mēs, iespējams, savu palikšanas uzdevumu jau būtu atrisinājuši un varētu mierīgi spēlēt ar domām par nākamo sezonu. Tomēr galvenais iemesls ir mūsu sliktais sniegums, ne pārāk kvalitatīvs trenera darbs, pret sevi esmu ļoti kritisks. Tiesa, tiesnešu darbs agrāk vairāk aktuāls bija tabulas augšdaļai, bet tagad tas ir aktuāls visos tabulas līmeņos - tiesneši šobrīd 4. aplī neizskatās labi, un lielākais jautājums ir nevis tiesnešu virzienā, bet federācijai saistībā ar tiesnešu gatavību, viņi izvēlēšanos konkrētiem mačiem. Šajos jautājumos jābūt ļoti uzmanīgiem, federācija kaut ko ir palaidusi garām.

Tomēr vienīgā mana pretenzija federācijas virzienā ir šobrīd radusies situācija - pret "Jūrmalu" mēs aizvadījām trešo spēli nedēļā, bet viņi man neizprotamu iemeslu dēļ savu spēli ar "Gulbeni" izspēlēja izlašu pauzē. Tādējādi sanāk, ka viena komanda kā mēs nedēļā spēlējam trīs spēles, bet "Jūrmala" divas. Tā ir tīrākā reglamenta pārkāpšana. Federācija izdarījusi tā, ka viena komanda iegūst priekšrocības. Tā nedrīkst būt! Visiem jāspēlē trīs spēles nedēļā! Es saprastu, ja iejauktos laika apstākļi, bet, ja to dara tāpat vien, manuprāt, tā ir neprofesionāla rīcība. Komandas nav vienādos apstākļos. Kamēr mums trešdien ir grūtākā spēle, viņi atpūšas un trenējas. Šodien vēl pirms spēles "Jūrmalai" pret mums bija priekšrocība. Lūk, par šo man ir lielas pretenzijas.

Bet tiesāšana... varu teikt vienu - aizspriedumainību no tiesnešiem neredzu. Bet kļūdas ir kļūdas - protams, gribētos, lai mūsu virzienā to būtu mazāk. Īpaši tādu, kas tiešā veidā ietekmē rezultātu. Taču, kā jau teicu, aizspriedumainības, tendenciozitātes no tiesnešu puses nav. Tiesneši mums netraucēja tabulā ieņemt 5. vai 6. vietu. Vienīgi gribētu, lai tiesāšana ir vairāk kvalificēta.

Noslēgumā - vai zināt par situāciju klubā un iespējamajiem scenārijiem? Vai paliks konkurētspējīgs klubs ar leģionāriem, ja noturēsieties Virslīgā, un vai klubs neizzudīs pavisam, ja izkritīsiet?
Pirmkārt, vēl nekad neesmu izkritis. Mans uzdevums ir tikt galā ar šo problēmu. Kā treneris vispār nekad neesmu bijis pēdējā vietā, un šāda slikta pieredze man arī ir jauna pieredze - esmu nokļuvis situācijā, kādā nekad neesmu bijis. Bet par to, kas būs tālāk... esmu pateicis saviem futbolistiem, ka "komanda ar tādu futbolu, kādu rāda Rīgas "Daugava", nevar izlidot", jo patiešām brīžiem rādām ļoti saturīgu futbolu. Dažreiz man pat pašam no malas ir interesanti vērot, kā šī komanda spēlē. Diemžēl pagaidām neveiksmju ir vairāk nekā laba futbola. Protams, pielikšu visas pūles, lai atrisinātu šo problēmu. Bet kluba nākotne lielā mērā ir atkarīga no cilvēkiem, kas šo klubu uztur. Domāju, ja noturēsimies Virslīgā, komanda kļūs daudz interesantāka. Šobrīd galvenais ir nezīlēt kafijas biezumos par to, kas būs un pašiem jāatrisina reāls uzdevums, kas nav viegls - pretinieki sitas, katra spēle ir izšķiroša. Tas ir brīnišķīgi, ka mums ir tik saspringts čempionāts.


, 2012-10-01 08:51, pirms 12 gadiem
Spēlē Daugava (R) - Jelgava tiesnesis rīkojās atbilstoši noteikumiem, jo vārti nebija jāieskaita - spēlētājs, kas bija "aizmugurē", aktīvi traucēja vērtsargam un tas 100% tiek traktēts kā "aizmugure" gan Latvijā, gan Anglijā, gan Krievijā. Un nākamsezon neierašanās uz preses konferenci būs ļoti dārgs prieks, jo reglamenta projektā par to paredzēta liela soda nauda klubam un trenerim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-01 09:16, pirms 12 gadiem
Viņš [Ivars Caune - aut.piez.] nez kāpēc gāja sava asistenta pavadā, neieskaitīja mūsu vārtus, kuri, manuprāt, varēja ietekmēt mača iznākumu. Nezinu, vai uzvarētu, jo laiks vēl bija, taču nezaudētu noteikti. Un pirmo reizi manā karjerā spēles inspektors [Sergejs Braga - aut.piez.] izteica man savu viedokli, ka tie bija 100% vārti.

Tad kurš no asistentiem kļūdījās - R.Platonovs vai D.Vanaga?
P.S. Atceros, kā Popkovs savulaik kritizēja tiesnesi S.Bragu. Bet tagad inspektoram varētu nākties atbildēt par sava viedokļa paušanu šajā līgā.
P.P.S. Protams, D (R) ir jāpaliek Virslīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-01 19:15, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Viņš [Ivars Caune - aut.piez.] nez kāpēc gāja sava asistenta pavadā, neieskaitīja mūsu vārtus, kuri, manuprāt, varēja ietekmēt mača iznākumu. Nezinu, vai uzvarētu, jo laiks vēl bija, taču nezaudētu noteikti. Un pirmo reizi manā karjerā spēles inspektors [Sergejs Braga - aut.piez.] izteica man savu viedokli, ka tie bija 100% vārti.

Tad kurš no asistentiem kļūdījās - R.Platonovs vai D.Vanaga?
P.S. Atceros, kā Popkovs savulaik kritizēja tiesnesi S.Bragu. Bet tagad inspektoram varētu nākties atbildēt par sava viedokļa paušanu šajā līgā.
P.P.S. Protams, D (R) ir jāpaliek Virslīgā.
Visdrīzāk Platonovs, jo tajā momentā uz līnijas stāvēja vīrietis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".