Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" aizstāv tiesnešus, "Spartaka" treneris priecīgs par savējiem

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Daugavpils" aizstāv tiesnešus, "Spartaka" treneris priecīgs par savējiem
"Spartaka" galvenais treneris Aleksejs Jerjomenko. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Aizvadītas Virslīgas 11. kārtas spēles. Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

RFS – Valmiera FC 5:2

Viktors Morozs (RFS): "Nopietni gatavojāmies un zinājām, kā spēlēs Valmiera"

- Kā skatītājam man šodienas spēle ļoti patika - bija daudz vārtu un intriga. Arī kā trenerim man jāsaka, ka spēle aizritēja pēc mūsu scenārija par spīti ne īpaši veiksmīgajam spēles sākumam un ielaistajiem vārtiem. Zinājām, ka Valmieras shēma pēdējā laikā ir spēlēt ar rombu laukuma centrā, tāpēc svarīgi bija ātri mainīt malas caur pussargiem. Pa kreiso malu izveidojām daudz labu vārtu gūšanas iespēju. Gatavojāmies ļoti nopietni, jo Valmiera iepriekšējā mačā dominēja pret "Riga". Ja neskaita nevajadzīgi ielaistos vārtus, esmu apmierināts ar spēli.

- Ventspilī īsti neizdevās pārbaudīt Lemajiča un Ofora spēlēšanu kopā, jo agri nonācāt mazākumā. Kāpēc šodien Ofors palika uz soliņa?
- Tāpēc, ka Valmiera un Ventspils ir atšķirīgas komandas. Mēs vienmēr vēlamies dominēt un pārvaldīt bumbu, taču arī analizējam pretiniekus. Zinājām, ka Ventspilij ir lielas problēmas savā soda laukumā - centra aizsargi nav uzdevumu augstumos. Pat tad, kad nonācām mazākumā, bijām gatavi turpināt spēlēt ar diviem uzbrucējiem un izveidojām trīs labas iespējas tieši pa centru. Negribu ieslīgt detaļās, bet pret Valmieru bija nepieciešams papildu spēlētājs laukuma centrā.

- Kā izvēlējāties, ka šodienas spēli vadīs Mihails Zemļinskis? Vai neuztverat viņu par konkurentu?
- Gan man, gan asistentam Mariusam Skinderim šodien bija diskvalifikācijas, un vajadzēja kādu, kas var būt uz soliņa un arī novadīt iesildīšanos. Vienojāmies ar Mišu, kurš dublieros strādā kopā ar Sašu Koliņko un vada arī iesildīšanās uzdevumus. Vakar Zemļinskis bija treniņā un iepazinās ar komandu. Bet par mūsu konkurenci neesmu domājis [smejas].

- Vai pēc spēles Ventspilī nebija domas par protesta rakstīšanu?
- Protams, tādas domas bija. Taču protesta rakstīšana ir bezjēdzīga. Atcelt sarkanās kartītes tāpat nevarētu nekādīgi.

- Sezonas sākumā aizsardzības centrā vienmēr spēlēja Lipuščeks ar Isajevu. Kā tas mainīsies tagad, kad klāt nācis Jagodinskis?
- Labi, ka būs konkurence. Skatīsimies, kādā gatavībā katrs būs. Piesaistīt Jagodinski bija mana iniciatīva, kuru kluba vadība atbalstīja. Varianti bija vairāki, bet izvēle krita uz Vitāliju, jo viņš ir kvalificēts futbolists ar Latvijas pasi, kurš uzreiz var pievienoties, nevis jāgaida divas nedēļas izolācijā. Šodienas mačā nebija pamanāms, ka viņš kādu laiku nav spēlējis.

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Mūsu medicīniskā situācija ir labāka nekā daudziem Virslīgas klubiem"

- Spēle izvērtās tik ātra un mainīga, ka nevarēja nemaz izsekot notiekošajam. Pēc mūsu ātrajiem vārtiem RFS pilnībā pārņēma iniciatīvu, kamēr mēs aizvadījām 20 katastrofālas minūtes, kā rezultātā pirmo puslaiku zaudējām ar 1:2. Otrajā puslaikā savukārt aizvadījām lieliskas 20 minūtes, izlīdzinājām rezultātu un neizmantojām vēl divas simtprocentīgas iespējas. Negribējām neizšķirtu, tāpēc lieliem spēkiem uzbrukām, taču paši atvedām pretuzbrukumu un ielaidām trešos vārtus. Veicām maiņas, lai glābtu spēli, un laidām laukumā uzbrūkošākus spēlētājus, taču RFS meistarība pretuzbrukumos noveda pie 5:2. Protams, rezultāts ir sāpīgs, taču mani vairāk apbēdina pirmās 20 minūtes, ko aizvadījām slikti. Varēja redzēt, ka laukumā tomēr bija divas dažādas svara kategorijas. RFS ir sabalansēta komanda ar stipriem un būdīgiem futbolistiem, kas stingri turas kājās un jebkurā spēles situācijā jūtas ērti. Mūsu jaunajā komandā šodien nebija līdera, kas ar piemēru parādītu citiem, kā atlētiski jācīnās. Tās 20 minūtes izskatījāmies kā mazi puikas - pietrūka vīrišķīga spēka.

- Vai var teikt, ka jaunajam vārtsargam Soloham šodien bija īstas ugunskristības?
- Jā, bez šādām sāpīgām spēlēm viņam nebūs izaugsmes. Nospēlējot šādus mačus, viņš arvien vairāk jutīs atbildību. Patlaban riskējam ar to, ka rezervē nav neviena cita vārtsarga - tā ir problēma. Tomēr komandā turam tos, kas vēlas spēlēt un cīnās. Domāju, ka nākamreiz mums būs vēl viens vārtsargs, taču vēl nezinu, kurš tieši. [Atrast tādu] ir kluba vadības uzdevums. Kurš stāvētu, ja Soloha gūtu traumu vai sarkano kartīti? Ja godīgi, nevaru atbildēt, jo tādu iespēju nemaz nepieļāvu. Futbolā var gadīties visādi, taču saglabājām optimismu, ka nekas slikts nenotiks. Ja notiktu, tad rīkotos [spontāni].

- Problēmas ir ne tikai vārtsarga pozīcijā. Vai tuvākajā laikā Valmiera papildinās sastāvu?
- Liela problēma ir pandēmija, kuras dēļ daudzi spēlētāji netiek uz Latviju. Arī citām komandām nākas ar to saskarties - līgumi parakstīti, taču jaunpienācēji ierasties nevar. Šogad viss notiek neparasti, taču galvenais, ka čempionāts notiek. Jaunajiem futbolistiem ir liela iespēja sevi pierādīt. Kad vēl, ja ne tagad? Šodien uz maiņu iznāca Skopenko un 16 gadus vecais Artūrs [Bērziņš], ar kuriem esmu ļoti apmierināts. Veidojam komandu rītdienai, kas arī ir kluba akcents. Skatāmies, kuri dublieru spēlētāji var iekļauties mūsu sastāvā, un dodam arī viņiem iespējas. Viņi ar mums bija arī treniņnometnē Turcijā.

- Valmieras futbolisti vēstulē pagājušajā nedēļā minēja neapmierinošo medicīnisko stāvokli. Kāda ar to ir situācija klubā?
- Pilnīgs absurds. Mums ir medicīna, vitamīni, kriosauna - iespējams, ka daudzām citām komandām tādā līmenī tas nemaz nav. Paspējam ļoti labi atjaunoties - redzat, cik futbolisti ikreiz noskrien. Tikmēr citi klubi sūdzas, ka nepaspēj atjaunot spēkus. Fiziski izskatāmies ļoti labi, tikai jaunajiem futbolistiem vēl pietrūkst vīrišķīga spēka un rūdījuma.

- Šodien pretī stājās Valmieras nesenais kapteinis Jagodinskis, kurš pēc mača izteicās, ka nekad vairs nespēlēs Jūsu vadībā. Kāda ir Jūsu attieksme pret viņu?
- [|Iesmejas]. Provokatīvs jautājums. Viņš vairs nekad pie manis nespēlēs, ja? Tāds ir viņa viedoklis. Jau janvārī teicu, ka man viņu nevajag, taču manī neviens neklausījās. Pretenziju man pret viņu nav nekādu. Pretenzijas pret Jagodinski un viņa uzvedību ārpus laukuma bija klubam. Mēs viens otram šķiroties nevienu pašu vārdu nepateicām. Viņš iederas citu treneru redzējumā, nevis manējā. Un tāpat droši vien arī viņš uzskata, ka es neesmu viņam piemērots treneris. Ja visa komanda sapulcējas uz brokastīm vai vakariņām, tad jābūt klāt visiem, nevis kādam gribas pagulēt vai darīt ko citu. Neesam tāda līmeņa komanda, kur katrs gatavojas, kā grib. Es jau pirms gatavošanās sezonai teicu, ka Jagodinskis neiederas manā "formātā", taču cilvēki viņu tik un tā gribēja piesaistīt. Man jau šī tēma ir apnikusi. Konfliktēja Bekhems ar Fergusonu, Lobanovskis ar Blohinu utt. Nekad neviens treneris nebūs labs visiem. Izslēgts! Tāpat arī neviens spēlētājs nekad nederēs pilnīgi visiem treneriem.

FK Tukums 2000/TSS – FK Ventspils

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Ir jūtams progress, salīdzinot ar sezonas sākumu"

- Kaujniecisks neizšķirts. Laikam šajā spēlē neviena komanda nebija pelnījusi uzvarēt, tajā pašā laikā trīs punktus varēja paņemt gan viena, gan otra. Protams, esmu ļoti priecīgs par pirmo sauso spēli šosezon. Redzams, ka otrais aplis ir iesākts labāk un interesantāk nekā pirmais riņķis - ja salīdzina pirmās spēles abos apļos, tad ir manāms progress. Komanda ir daudz jaunāka - vienīgais pieredzējušais spēlētājs pamatsastāvā bija Boriss Bogdaškins. Šādās spēlēs jaunie futbolisti aug un attīstās. Cerams, ka progress būs redzams arī pirmdien Daugavpilī.

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Šādas spēles jāuzvar, bet uzbrukumā nebija ideju"

- Grūti komentēt - emociju ir daudz, bet rezultāts redzams uz tablo [smaida]. Jūtams, ka pretinieks bija kārtīgi sagatavojies pret mums. Tukums labi darbojās aizsardzībā un skrēja pretuzbrukumos. Ja reiz esam komanda, kam ir tik augsti mērķi, tad šāds pretinieks tomēr ir jāpieveic. Mēs nospēlējām slikti. Iespējams, arī tāpēc, ka pretinieka sniegums bija labs. Iespējams, tāpēc, ka mums trūkst svaiguma. Uzbrukumā darbojamies bez idejām, tāpēc arī rezultāts ir tāds. Nevaru teikt, ka spēlētāji nevēlējās, bet ar to vien ir par maz.

- Ja būtu iespēja atgriezties pirms spēles, ko mainītu?
- Protams, pēc spēles vienmēr var analizēt un domāt, ka varēja kaut ko darīt citādāk. Šķita, ka laukumā sūtījām svaigākos spēkus, kādi bija mūsu rīcībā. Iespējams, Eristavi vajadzēja laist laukumā ātrāk - varbūt pat sākumsastāvā. Skaidrs, ka tagad par to ir grūti spriest.

BFC Daugavpils – FK Jelgava

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Tādas spēles ir jāuzvar"

- Spēle līdzīga ar abpusējām iespējām, tomēr man liekas, ka mums bija jāuzvar, jo bija labi momenti. Trīs 100% momenti noteikti bija, sevišķi beigās tās divas iespējas. Var teikt, ka līdzīga spēle, taču mums tādos mačos ir jāuzvar. Momenti, sevišķi galotnē, ir jāizmanto. Jāturpina darbs pie tā.

- Oļģertu Raščevski laidāt uz maiņu ar domu, ka pēkšņi var izšaut?
- Ne pēkšņi. Laidām viņu ar domu uzvarēt. Pastiprinājām spēli un momenti beigās bija, tai skaitā pateicoties veiktajām maiņām. Tāpat vien viņu nelaidām, viņš strādā ar mums, un komandā vispār ir vēl vairāki perspektīvi puiši, taču pagaidām nav iespēlēti. Kad laižam laukumā jaunieti, tā nav vienkārši pieredzes došana - laižam, lai sasniegtu rezultātu. Esam apmierināti, kā Raščevskis saasināja spēli.

- Kāpēc Afanasjevu nomainījāt 60. minūtē?
- Esam apmierināti ar viņa sniegumu - viņš ir pieredzējušais spēlētājs, kurš var uztaisīt spēli. Tomēr jutām, ka beigās vajadzīgs svaigums un agresija, lai izdarītu beigu spiedienu.

- Vēl es vēlētos izteikties par tiesāšanu. Bieži dzirdu no pretiniekiem neapmierinātību ar tiesnešiem. Manā skatījumā tiesāšana ir ļoti laba. Galvenais, ka tiesāšana nav tendencioza. Brīžiem tiesneši kļūdās, taču kļūdās arī treneri un spēlētāji. Cilvēcīgas kļūdas ir visur. Taču tendenciozas tiesāšanas nav - aizvadītajās deviņās spēlēs ne reizi to nesajutām. Tas jau ir pozitīvi.

Oļegs Kubarevs (FK Jelgava): "Pieļāvām 14 gadus vecu puiku kļūdas, paldies vārtsargam Kurakinam, ka glāba"

- Lieliski apzinājāmies, kas mūs sagaida - tālais ceļš, specifiskais laukums, maigi izsakoties un arī agresīvs pretinieks. Iepriekšējā mačā arī bija līdzīga cīņa. Mums tai spēlē paveicās ["Daugavpils" spēlētājs iesita savos vārtos no lielas distances - aut.] un varbūt arī šodien atkal paveicās, taču labāk sacīsim, ka Kurakins labi nospēlēja. Uzslavēsim viņu! Arī mums bija brīnišķīgs moments - Ņikitam Ivanovam pirmajā puslaikā. Kopumā spēle bija līdzīga - neteiktu, ka kāds kādu apspēlētu. Momenti radās vairāk kļūdu dēļ, turklāt 14 gadīgu puiku līmeņa kļūdas - vienkārša piespēle aiz muguras, pretinieks apstrādā bumbu un aizskrien. Agrāk tādi momenti radās, kad neveiksmīgi tika veidota mākslīgā aizmugure. Bet ka tik vienkārši tas iziet cauri... varu saistīt ar to, ka šodien man par aizsargiem pirmoreiz sezonā spēlēja Krušatins un Holubka, kas nav viņu pozīcijas. Paldies vārtsargam, ka aizsargus glāba. Visādi citādi teiktu, ka līdzīga spēle, rezultāts likumsakarīgs, lai gan pretinieks varbūt uzskatīs, ka šis neizšķirts ir mums par labu. Negrasos strīdēties."

- Kāda situācija ar Radčenko?
- Viņam ir plīsums, parasti atgūšanās prasa divas trīs nedēļas. Ceram, ka pēc spēles pret RFS [12. augustā], kad sekos spēles pret ņemamiem pretiniekiem, viņš būs ierindā.

- Šodien uz soliņa palika jūsu labākais snaiperis Zaharkivs.
- Pētījumi rāda, ja futbolisti ik pa četrām dienām aizvada četras spēles pēc kārtas bez maiņām, tad traumēšanās varbūtība pieaug par 60%. Zaharkivs jau nospēlējis vairāk. Tas pats Radčenko traumu guva vienkārši sitot pa bumbu. Neviens viņu neaiztika. Tie ir dabas likumi. Devām Zaharkivam atpūtu un nākamajā spēlē viņš atkal, domāju, būs pamatsastāvā. Šeit tāds laukums, turklāt viņš daudz ātrus spurtus veic. Pērn Daugavpilī zaudējām baltkrievu pussargu [Kotļarovu kausa izcīņas 1/4 finālā - aut.], kurš saplēsa krusteniskās saites. Nevēlējāmies līdzīgi zaudēt arī Zaharkivu, viņš mums ir ļoti svarīgs.

FK Metta – FK Liepāja

Andris Riherts (FK "Metta"): "Gatavojoties pat neanalizējām Liepājas spēles"

- Paldies spēlētājiem par parādīto raksturu un tribīnēm par atbalstu. Jūtams, ka "Daugavas" stadionā arvien vairāk jūtamies kā mājās, kas tiešām palīdz. Tāpat pateicos akadēmijas treneriem, kuri sagatavo spēlētājus - abi divi [audzēkņi] izšķīra spēli ar gūtajiem vārtiem. Pēc neizteiksmīgas spēles pret "Spartaku" šodien mobilizējāmies un parādījām, ka varam būt disciplinēti un protam nospēlēt uz rezultātu.

- Četrus regulārus pamatsastāva spēlētājus šodien sākumā atstāji uz soliņa.
- Iepriekšējā mačā bija redzams, ka mūsu temps ir krities, jo pietrūkst svaiguma. Nedomāju, ka riskējām, viņu vietā laižot svaigus un motivētus spēlētājus. Turklāt daļa komandas līderu bija arī pamatsastāvā. Manuprāt, šī sinerģija izdevās ļoti labi.

- Artjoms Puzirevskis debitēja Virslīgā un uzreiz bija pamatsastāvā.
- Apsveicu viņu ar debiju Virslīgā - malacis! Viņš tika galā ar visiem uzdevumiem. Jau pirmssezonā Artjoms trenējās ar mums un guva arī vārtus pārbaudes mačā. Pirms sezonas gan nolēmām, ka Artjomam labāk trenēties ar dublieriem un kļūt līderim tur. Tā kā Ričards Žaldovskis ir apslimis, mums šodien centra uzbrucēja pozīcijā nebija opciju - vai nu Krollim būtu visu laiku jāspēlē, vai arī jāmeklē vietā kāds cits. Artjoms fiziski ir ļoti apdāvināts, un ceru, ka šī debija viņu motivēs cīnīties par vietu sastāvā.

- Vārtus sācis gūt Rihards Ozoliņš, savukārt Krollis to kopš pirmajām kārtām vairs nespēj izdarīt.
- Raimonds iznāca uz maiņu, nostrādāja komandas labā un varēja arī gūt vārtus, taču laikam netrāpīja pa bumbu. Taču šodien mazā laika posmā viņam vismaz bija moments gūt vārtus, tātad Raimonds ir tuvāk tam, kāds bija pirmajās spēlēs. Iepriekšējos mačos viņš pat netika līdz iespējai. Skaidrs, ka viņu arī pieskata aizsargi. Šajā laikā Rihards ir atvēries - malacis! Jau otrajā mājas spēlē viņa vārti "uzvilka" augšā tribīnes.

- Virslīgas fani spriež par Liepājas vājo spēli. Kā tu liepājnieku sniegumu vērtē kā treneris?
- Grūti spriest, kas ar viņiem notiek 200 km attālumā. Redzams, kur viņi atrodas turnīra tabulā, taču pagājušajā gadā bija apmēram turpat. Līdz ar to neizskatās, ka viņi kļuvuši vājāki. Iespējams, arī ne stiprāki. Vismaz transfēri tur riņķo. Mēs pat šoreiz pirms spēles neskatījāmies nekādus Liepājas momentus, bet gan koncentrējāmies uz savu spēli. Šķiet, ka tas bija pareizs lēmums.

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Esam atkarīgi no dažiem futbolistiem, trūkst balansa, līderi neatrodas"

- Zaudēt nebijām pelnījuši, taču arī sniegumu neparādījām tādu, kādu vēlējāmies - ielaidām pretuzbrukumu, ielaidām standartu, kas ir mūsu bēda šosezon. Strādājam pie tā, taču pagaidām nesekmējas. Protams, ir jautājumi arī mūsu uzbrucējiem, jo momenti bija, taču trūkst noslēdzošā sitiena. Arī standarti uzbrukumā nav tādi, kādus vēlētos.

- Pēc spēles Jelgavā, kur iesitāt piecus vārtus, tagad divos mačos pēc kārtas pa vieniem gūtiem vārtiem un zaudēti punkti. Kā pietrūkst?
- Uzskatu, ka mums tomēr trūkst balansa komplektācijas ziņā. Esam atkarīgi no dažiem futbolistiem. It kā iekļaujam komandā jaunus spēlētājus, tai skaitā gados jaunos - vienā spēlē viņi var parādīt, bet nākamajā seko izgāšanās. Trūkst stabilitātes. Puiši strādā, zināma uzticība viņiem ir, turpinām attīstīt viņus un strādāt.

- Kuri ir tie cilvēki, no kuriem esat atkarīgi? Līderi nemanīja.
- Jā, mums ir cilvēki, no kuriem komandas iekšienē sagaidām vairāk. Gribam, lai līderi pārējos pavelk - taisītu rezultātu un rādītu piemēru gados jaunajiem futbolistiem. Diemžēl ne viss izdodas. Daži neattaisno uz viņiem liktās cerības.

- Ķigura atstāšana rezervē pirmo reizi sezonā?
- Viņš bija pamatsastāvā visos mačos un redzējām, ka pēdējās spēlēs viņš nedaudz ir atēdies futbolu. Uzreiz vienojāmies, ka viņš ies laukumā otrajā puslaikā - tā arī notika, un viņš nospēlēja labi, atsvaidzinot spēli - žēl, ka nerealizēja standartu, taču arī deva saasinošās piespēles. Čempionātā ļoti daudz spēļu - nevar visu laiku spēlēt tie paši. Turklāt Ķigurs spēlē par centra pussargu, kur jāveic daudz melnā darba. Mūsu problēma šodien ir standarti un tas, ka ielaižam pretuzbrukumos.

- Kā sniegumu ietekmē rotācija? Šodien pamatsastāvā nomainījāt četrus futbolistus.
- Cilvēka organisms nav visvarens, organismam ir savas robežas. Gribi negribi, ir jāmaina spēlētāji, citādi viņi, ja spēlēs nepārtraukti, drīz laukumā vienkārši nokritīs. Visas komandas čempionātā veic rotāciju, tālāk jau viss ir atkarīgs no meistarības. Mēs spēlētājiem uzticamies, praktiski katrs jau ticis pie iespējas.

- 10 spēlēs 11 punkti. Cik lielu spiedienu sajūtat?
- Jebkura trenera darbs ir atkarīgs no rezultāta. Mēs ar treneriem un vadību regulāri kontaktējamies. Neteikšu, ka presings ir liels, taču lielāks presings ir no līdzjutējiem, no pilsētas, jo esam pelnījuši un gribētos cīnīties par citām vietām, nekā esam tabulā. Nekādā gadījumā nenoņemu no sevis atbildību, mēs paši esam vainīgi. Strādāsim tālāk, lai situāciju labotu, neviens mērķus nav atcēlis. Cīnīsimies, kausimies līdz pēdējam par katru punktu un vārtiem.

- Cik nopietns savainojums Keitā?
- Iegāju ģērbtuvē, viņš klibo, tāpēc izskatās nopietni. Negribētos vēl arī tādu cilvēku zaudēt, taču tāds ir futbols. Keitā ir mūsu līderis - tik sarežģītā sezonas nogrieznī vēl arī komandas līderi zaudēt... tas ir pārbaudījums mums visiem, klubam, kolektīvam.

Riga FC – FK Spartaks

Oļegs Kononovs (Riga FC): "Divu komandu cīņa par titulu? Absolūti nepiekrītu"

- Spēle bija interesanta ar summā sešiem vārtiem. Pirmo puslaiku rezultāta ziņā zaudējām, pretinieks varbūt bija nedaudz svaigāks. Taču mēs turpinājām ieturēt savu līniju, savu spēles plānu. Domāju, otrajā puslaikā jau bijām pārāki, kam sekoja arī gūtie vārti un arī kontrole pār visu spēli.

- Pakomentējiet ielaistos vārtus!
- Pirmie vārti [Smita tālšāviens - aut.], protams, sanāca ļoti skaisti. Bija mūsu pozicionāla kļūda - atļāvām apturēt bumbu un izdarīt sitienu. Otrajos vārtos pretiniekam bija presings un izlaidām pretinieku futbolistus ātrajā uzbrukumā. Izņemot šos divus momentus, neko citu būtībā viņi neizveidoja. Tomēr viņu gūtie vārti bija labi un skaisti.

- Kā vērtējat "Spartaku", kas ir viena no retajām, kura pret "Riga" spēlē futbolu, nevis aizveras?
- "Spartaks" ir mainījies - tagad šī komanda ir agresīva bumbas atņemšanā, presingā. Nebaidās spēlēt ar savu stilu, tāpēc arī viņi ir kļuvuši daudz stiprāki ar pārliecinošām darbībām.

- "Spartaks" ieņem trešo vietu ar 13 punktu atpalicību no "Riga". Vai var teikt, ka ir divu komandu sāncensība par titulu?
- Absolūti nē. Vēl ir daudz spēļu. Mums katra spēle ir svarīga - gan rezultāta, gan snieguma kvalitātes uzlabošanas ziņā.

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Spēlējam interesantu futbolu, neviens mūs neizvazā"

- Puišiem ģērbtuvē teicu, ka viņi aizvadīja spēli, par kuru nekādā gadījumā nedrīkst kaunēties. Pat neskatoties uz lielo rezultātu 2:4. Futbolisti izpildīja praktiski visus uzdevumus, taču pret tik meistarīgu komandu kā "Riga" pēc kļūdām, protams, seko sods. Skatījos spēli no apakšas, bet iedomājos, ka no augšas šī spēle noteikti labi izskatījās - labi ātrumi, kombinācijas, daudz cīņu, kas ir lieliski. Ejam tālāk - trīs dienas un pret RFS.

- Kāpēc puslaiki ar tik dažādiem rezultātiem - 2:1 un 0:3?
Te runa par otrā puslaika pirmajām 10 minūtēm. Kā jau teicu, kļūdas. Tur drusku neuzspiedām, tur pazaudējām bumbu laukuma vidū, 11 metru soda sitiens, kā arī vārtsargs ar aizsargu nesapratās. Goli mēdz būt dažādi. "Riga" ir meistarīga komanda, kas izmantoja mūsu kļūdas. Mums arī otrajā puslaikā bija momenti - vienreiz bumba pa viņu vārtu līniju nolēkāja, arī Kirilo noteikti varēja trāpīt, kad bija neviena netraucēts 10 metrus no vārtiem. Nekas traks, ejam tālāk - galvenais, ka mums ir pamati un redzam, ka varam spēlēt futbolu, turklāt mēs spēlējam interesantu futbolu.

- Daudzas komandas pret "Riga" nolemj aizvērtu futbolu spēlēt.
- Lai spēlē aizvērti! Tā dara daudzi, bet mēs neesam daudzi - mēs esam Jūrmalas "Spartaks", bet es komandas treneris.

- Cik svarīgi ir tabulā atrasties trešajā vietā?
- Tabula vienmēr ir svarīga, kā balzams dvēselei - redzi, ka priekšā ir tikai "Riga" un RFS, divi lieli klubi. Priecē, ka mums ir ne tikai rezultāts, bet arī sniegums - interesants futbols, mēs dominējam, neviens mūs neizvazā, ja runājam futbola terminoloģijā. Mūsdienīgs futbols, un es vēlos palīdzēt attīstīties jaunajiem spēlētājiem.

- Cik tālu ir "Riga" un RFS?
- Tabulas ziņā tālu. Laika vēl ir daudz, taču šīm komandām ir pieredzējušāki futbolisti. Tomēr mēs arī šodien pierādījām - neskrējām uz priekšu pa galvu, pa kaklu, mums arī bija spēles organizācija, zinājām, kad vajag presingu un kad zemu aizsardzību, pratām aizskriet ātrajos, pratām veidot pozicionālos uzbrukumus. Viss samiksēts. Ja skatāmies momentus, mums sliktu brīžu gandrīz nebija - nu tādu, ka "Riga" izspēlētu un izietu viens pret vienu. Tātad darījām pareizas lietas, un paši tikām pie labiem momentiem.

- Ar Nkololo flangā netikāt galā, kur spēlēja Ahlī.
- Pirmo reizi spēlējām ar šādu eksperimentālu aizsardzības līniju. Oparam ir neliels savainojums - ceram, ka drīz atgriezīsies. Kamarā bija diskvalifikācija. Bulvītim mikrotrauma. Iespēja pret nopietnu komandu tika citiem. Ahlī tikai trešā spēle - trenējas, cenšas, visam savs laiks. Aizsardzību atšķirībā no uzbrukuma parasti negribas mainīt, taču nācās eksperimentēt. Uzskatu, ka normāli, cienījami nospēlējām. Lieliski, ka mums ir rotācijas iespējas. Vidējā līnijā liela konkurence, Nvaorisa atkal iesita, Belakovičs nikns, ka neguva vārtus - acīmredzot pietaupīja RFS [smaida].

  +2 [+] [-]

, 2020-07-31 18:46, pirms 4 gadiem
- Vēl es vēlētos izteikties par tiesāšanu. Bieži dzirdu no pretiniekiem neapmierinātību ar tiesnešiem. Manā skatījumā tiesāšana ir ļoti laba. Galvenais, ka tiesāšana nav tendencioza. Brīžiem tiesneši kļūdās, taču kļūdās arī treneri un spēlētāji. Cilvēcīgas kļūdas ir visur. Taču tendenciozas tiesāšanas nav - aizvadītajās deviņās spēlēs ne reizi to nesajutām. Tas jau ir pozitīvi.

Manuprāt objektīvs vērtējums.Kļūdas bija ir un būs pat daudz augstākā līmeņa mačos.Galvenais ,lai nebūtu tendencioza tiesāšana turnīrā kādai komandai par labu.

     [+] [-]

, 2020-07-31 21:02, pirms 4 gadiem
Gribas uzslavēt Metu,nezinu vai ir veiktas fanu rekrutēšanas darbības,vai Daugavas stadions,vai komanda ar savu spēli(kas patiešām ir simpātiska) ir nopelnījuši skatītāju uzmanību ! Prieks,ka cilvēki ,Rīgā,nāk atbalstīt futbolistus!