Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Treneru tēzes: Riherts par gliemežiem, Pertija priecājas par presingu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Treneru tēzes: Riherts par gliemežiem, Pertija priecājas par presingu
Tamazs Pertija. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas Virslīgā aizvadītas četras kārtas, un perfektu bilanci saglabājusi tikai RFS, kas vakar izbraukumā izmantoja pretiniecu cauro aizsardzību un ar 5:2 sakāva "Liepāju". Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

BFC Daugavpils – FK Metta 4:2

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): “Puišu vēlme progresēt priecē vairāk par vārtiem”

- Spēle izvērtās diezgan smaga, jo nokļuvām mazākumā. Liels pluss gan bija tas, ka līdz noraidījumam spējām gūt trīs vārtus. Pēc tam jau nācās spēlēt no aizsardzības. Vēlos atzīmēt, ka mūsu komanda parādīja raksturu un palīdzēja cits citam, tāpēc uzskatu, ka uzvarējām, pateicoties tam, ka visi nostrādāja līdz pašām beigām.

- Lai arī lielāko spēles daļu jums bija divu vai trīs vārtu pārsvars, beigās jūsu soliņš bija jūtami nervozs. Cik ļoti “Mettas” sniegums šodien lika uztraukties?
- Protams, pārdzīvojām un uztraucāmies, jo vēlējāmies uzvarēt. “Metta” ir laba komanda, turklāt vairāki mūsu puiši sāka pagurt, jo vēl nav pilnībā gatavi fiziski. Cerams, ka turpinājumā uzlabosim sniegumu. Gūtie punkti mums dod pārliecību.

- Cik labā formā ir Ņečiporenko, Miterevs un Makejevs, kuri ir atgriezušies no karantīnas?
- Viņi ir tālu no optimālās formas. Nebijām plānojuši viņiem tik daudz minūšu, taču Miterevam nācās iziet laukumā [noraidījuma dēļ]. Cerams, ka ar spēļu palīdzību viņi pamazām atgūs formu. Puiši ļoti vēlas spēlēt pat dublieru rindās, lai būtu labākā gatavībā.

- Iepriekšējā spēlē guvāt sešus vārtus, šodien četrus. Vai var teikt, ka ar uzbrukuma līniju Daugavpilī viss ir kārtībā?
- Nē, mums vēl ļoti daudz jāstrādā. Ļoti daudz. Puiši ir malači, ka cenšas – kaut kas jau sanāk, un tas priecē. Šodien vairāk jāatzīmē komandas kaujnieciskums, vēlme attīstīties un mācīties. Tas priecē vairāk nekā gūtie vārti.

Andris Riherts (FK Metta): “Priecāsimies, ja Krollis pāries nākamajā līmenī”

- Daugavpils iesāka ļoti agresīvi un pārliecinoši, bet mēs pēc garā ceļa laukumā vilkāmies kā gliemeži. Mūs vienkārši individuāli apspēlēja un guva vārtus. Vairāk nav, ko piebilst. Paldies faniem, kas mēroja ceļu un kaut kādā veidā ielavījās stadionā un atbalstīja mūs. To piemēru no viņiem mums nekavējoties jāpārņem.

- Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem noņēmi no laukuma brazīlieti Perasoli. Vai viņš neiegāja spēlē?
- Viņš bija bez bumbas. Ne atņēma, ne saņēma tās. Nācās kādu ziedot, lai mēs kļūtu agresīvāki un spētu iziet ārā no zonas. Pirmās 11 minūtes pāri centram īsti netikām nevis tāpēc, ka pretinieks kontrolēja bumbu, bet gan tāpēc, ka viņi mūs presingoja, kamēr mēs gribējām izspēlēt pa zemi, kas neizdevās. Daugavpils ļoti labi aizvēra visas zonas un spēlēja ļoti tuvu mums.

- Tas saistīts arī ar to, ka atkal jāpierod pie mākslīgā laukuma? Pirmās trīs spēles bija uz dabīgā seguma.
- Grūti pateikt. Mums pie daudz kā jāpierod. Iepriekšējā spēlē uzvarējām un atdevām ļoti daudz emociju. Pagaidām nav uzradies līderis, kurš varētu uzpumpēt emocijas un grūtā brīdī uzņemties iniciatīvu. Jācer, ka kļūsim stiprāki.

- Jau iepriekšējā sezonā bija novērojams, ka “Metta” vairākumā pat kļūst vājāka. Psiholoģiskas problēmas vai vienkārši sakritība?
- Iepriekšējā spēlē nokļuvām mazākumā, un tas komandu mobilizēja. Manuprāt, tas ne vienmēr nospēlē par sliktu komandai, kas dabū noraidījumu. Pārsvarā tas pozitīvi komandu sapurina un liek spēlētājiem vairāk komunicēt un meklēt risinājumus.

- Raimondam Krollim četri vārti četrās spēlēs. Vai viņam komandā ir kāda alternatīva, ņemot vērā, ka, spēlējot tik labi, Raimonds var nopelnīt labu līgumu citur?
- “Mettā”? [Smejas]. Raimondam četri vārti četrās spēlēs, protams, ir ļoti labs rādītājs. Tie ir mūsu vienīgie vārti. Ja viņu nosedz, mums rodas lielas problēmas. Jācer, ka Raimonds pavilks aiz sevis vēl kādu citu un arī pārējie gūs vārtus. Svarīgi, lai mēs būtu daudzpusīgi un vairāki spēlētāji varētu uzņemties atbildību. Bet Raimondam pārliecībai šie četri vārti nāk par labu – lai sit iekšā, un mēs būsim priecīgi, ja viņš nonāks nākamajā līmenī.

- Cenšoties atspēlēties, veicāt neierastu maiņu, nomainot centra aizsargu pret citu. Kāpēc tā?
- Mums vajadzēja cita veida enerģiju. Normunds [Uldriķis] vizuāli šķiet nosvērts un citāda tipa spēlētājs nekā Kristers [Gulbis]. Turklāt Daugavpils izlaida Askerovu, kurš ir ātrs, tāpēc izlēmām, lai ir ātrāka centra aizsardzība. Sākotnēji Normundu laidām, jo pretiniekiem spēlē Ofors, kurš ir fiziski spēcīgs, taču tajā pašā laikā veikls arī ar kājām un apspēlēja Normundu pirmajos vārtos.

FK Spartaks - FK Ventspils 1:3

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Cerējām gūt citādu rezultātu"

- Esmu ļoti sarūgtināts. Cerējām gūt citādu rezultātu, bet - kā ir, tā ir. Kā jau iepriekš esmu teicis, starp spēlēm ir maz laika. Centāmies atsvaidzināt sastāvu ar puišiem, kas ir spēlējuši mazāk. Nenospēlējām nemaz tik slikti, taču nespējām izveidot pietiekami daudz vārtu gūšanas iespēju. Redzams, ka pieredzes trūkuma un vecuma dēļ mums trūkst stabilitātes. Pozitīvi ir tas, ka Anatolijs Prepeļica un Eduards Višņakovs pēc savainojumu izārstēšanas pirmoreiz šosezon izgāja laukumā.

- Daudz tiek runāts, ka "Spartaks" ir jauna komanda, bet pirmajos vārtos kļūdu pieļāva pieredzējušais Nauris Bulvītis.
- Tur acīrmedzot bija nesaprašanās ar vārtsargu, bet laikam jau [Nauris] pieņēma nepareizu lēmumu neizsist bumbu ārā, bet gan atspēlēt vārtsargam. Tomēr tās ir uzbrukuma beigas, bet jāskatās un jāanalizē, kā viss sākās - kur un kā zaudējām bumbu. Jābūt balansam laukumā starp aizsardzību un uzbrukumu, lai neielaistu vienkāršus vārtus pēc zaudētas bumbas. Taču tas arī ir grūtākais ar jauniem spēlētājiem - apmācīt viņus, kad pieslēgties uzbrukumam un kad ne.

- Komandas kapteinis un līderis ir Belakovičs. Vai tad, kad Eduards Višņakovs būs optimālā formā, viņš varētu būt tikpat svarīgs komandai?
- Lai arī mums ir jauna komanda, te nav zvaigžņu, kam garantēta vieta pamatsastāvā. Visiem par to ir jācīnās. Tomēr Eduards, manuprāt, mums ļoti daudz dos, kad pilnībā būs atrgiezies un gatavs.

Viorels Frunza (FK Ventspils): "Ja tā spēlēsim vienmēr, tabulā būsim augstāk"

- Ieradāmies uz šo spēli pēc sāpīga divu punktu zaudējuma pret Valmieru. Pateicos savai komandai! Viņi ir varoņi un malači - kārtīgi strādāja un rezultāta dēļ bija gatavi atdot visu. Tādu komandu gribas redzēt katrā spēlē - ja tā darbotos ikvienā mačā, tad tabulā būtu augstāk. Bija smaga spēle, jo Jūrmalai ir individuāli labi un kvalitatīvi spēlētāji, taču esmu priecīgs, ka spējām viņus pārspēt. Jevgeņijs Kozlovs parādīja meistarību, taču izcelšu visu komandu.

- Pēc neveiksmīgās spēles pret Valmieru malā šodien palika vārtsargs Mahnovskis.
- Nevaru teikt, ka Mahnovskis pieļāva lielas kļūdas pagājušajā spēlē - viņš gan kļūdījās, gan arī glāba. Mums ir divi labi vārtsargi, un šodien pienāca Deles kārta spēlēt. Apsveicu viņu ar debiju Virslīgā! Gribējās, lai netiktu ielaisti vārti, taču tāds ir futbols. Dele nospēlēja labi.

- Pārsteidza, ka Eristavi nesāka pamatsastāvā.
- Tā kā mums ir saspringts spēļu grafiks, bet laika sagatavoties sezonai bija maz, pirms spēles nolēmām, ka būs labāk, ja Eristavi iznāks laukumā otrajā puslaikā, lai pastiprinātu spēli.

Valmiera FC - FK Tukums 2000/TSS 2:0

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Katrā spēlē kļūstam arvien pārliecinošāki"

- Apsveicu komandu ar uzvaru. Šodien spēlējām ļoti ātri un skaisti. Rēķinājāmies ar to, ka vajadzēs laiku, lai uzlauztu Tukuma aizsardzību. Mums bija ļoti daudz vārtu gūšanas iespēju - spēle varēja izvērsties citādi, ja gūtu ātrus vārtus. Otrajā puslaikā pārkārtojāmies un no labās puses guvām vārtus. Esmu pateicīgs, ka puiši tik azartiski dabojās un novērtēja pretinieku. Esmu apmierināts ar spēles kvalitāti. Redzams, ka puiši katru spēli kļūst pārliecinātāki un progresē. Domāju, ka arī līdzjutēji, kas bija ap stadionu, guva gandarījumu, jo presingojām visu spēli, bet ar bumbu darbojāmies ātri un kombinējām. Šodienas spēle izdevās, bet tā jau ir jāaizmirst un jāgatavojas mačam pret "Spartaku".

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Brīžiem pasaku kaut ko lieku"

- Apsveicu Valmieru ar pelnītu pirmo uzvaru čempionātā. Analizējot Tamaza spēli, zinājām, ka Valmiera spēlēs ar rombu vidū. Nolikām pretī ļoti labu taktiku, lai viņiem dzīvi padarītu smagāku. Pirmajā puslaikā, kamēr spēks bija, varējām arī izmantot savus momentus - kas zina, kā spēle būtu beigusies tad. Kā man teica, šogad situācija tāda arī ir - vai nu trīs punkti vai laba pieredze [smaida]. Šoreiz tā ir laba pieredze. Pēc Daugavpils spēles čaļi pamazām iejūtas un saprot, ka nebūs tik viegla pastaiga un jādomā divreiz ātrāk. Cepuri nost šodien puišiem, ka cīnījās līdz galam. Neesam vēl gatavi visām 90 minūtēm, bet ar laiku būsim. Nekur tie punkti neizpaliks. Cerams, ka jau tuvākajā laikā, lai arī spēles būs smagas.

Man arī vajadzētu par pagājušās spēles emocijām pateikt - nebiju piedzīvojis tādu zaudējumu spēlē, kurā zaudēt vispār nav plānots un laukumā komanda tiek sūtīta tikai uzvarēt. Emocijas sita augstu vilni, man arī patīk runāt, un brīžiem pasaku kaut ko lieku. Ceru, ka nākamajā spēlē Tukumā pret "Mettu" jau drīkstēs ienākt skatītāji - iespējams, tieši viņu atbalsts ir vajadzīgs, lai mēs nostātos uz kājām.

FK Jelgava - Riga FC 0:3

Oļegs Kubarevs: "Tādas kļūdas pret tādu pretinieku pieļaut nedrīkst"

- Pretinieks uzvarēja pelnīti. Piekāpāmies vairākos spēles elementos. Pirmos vārtus ielaidām pēc standartsituācijas, kaut arī zinājām, ka tas ir viens no "Rigas" trumpjiem. Rīdzinieki šobrīd ir labāk sagatavoti - viņiem ir gan labi izpildītāji, gan aizvietotāji uz soliņa, kamēr mums šodien nebija ne viena, ne otra. Otro puslaiku sākām neslikti un varējām lauzt spēles gaitu, bet pretinieku izglāba stabs. Kā saka, neiesit tu - iesit tev. Tādas kļūdas pret "Rigas" līmeņa komandu pieļaut nedrīkst. Ikviena laba komanda soda par dažām kļūdām, kas šodien arī notika. Kalendārs ir blīvs - jau jāsāk domāt par nākamo spēli.

- Šodien pirmoreiz laukumā izgāja Andris Krušatins, kurš trāpīja pa pārliktni, savukārt pieteikumā nebija Holubkas, Zaharkiva un Kurtiša.
- Krušatins ir motivēts, un tādi spēlētāji mums ir vajadzīgi. Holubka treniņā guva savainojumu, un pagaidām nezinām, kad viņš atgriezīsies, taču tas nebūs pāris dienu jautājums. Zaharkivam un Kurtišam devām atpūtu, viņiem ir nelieli muskuļu savainojumi.

Oļegs Kononovs: "Labi nostrādāja maiņas"

- Esam ļoti apmierināti, ka uzvarējām sarežģītā izbraukuma mačā. Otrajā puslaikā viss varēja izvērsties citādāk, taču mūs glāba vārtu pārliktnis. Uzskatu, ka tomēr kopumā spēlējām labāk un izveidojām visai daudz iespēju un varējām izšķirt spēli jau pirmajā puslaikā. Ļoti labi nostrādāja maiņas - puiši, kas iznāca laukumā otrajā puslaikā, guva vārtus un veica rezultatīvas piespēles. Visi puiši ir malači un paveica labu darbu.

- Šodien pretī bija komanda, kura vairāk aizsargājas. Vai tas kaut ko mainīja, gatavojoties spēlei?
- Protams, zinājām, ka mums nebūs vienkārši, jo "Jelgava" organizēti aizsargājas. Svarīgi mums bija tikpat organizēti nospēlēt uzbrukumā. Tāpat disciplinēti vajadzēja darboties aizsardzībā. Izņemot epizodi ar pārliktni pie mūsu vārtiem nekā cita bīstama nebija. Laukums bija negaidīti labā kvalitātē, un mums arī palīdzēja lietus, kas paātrināja spēli.

FK Liepāja - RFS 2:5

Dmitrijs Molašs (FK Liepāja): "Ielaist piecus savā laukumā mums nepieklājas"

- Skaidrs, ka rezultāts nav apmierinošs. Savā laukumā ielaist piecus vārtus mūsu līmeņa komandai nepieklājas. Pēc 0:3 atgriezāmies spēlē, bet ceturtie ielaistie vārti mūsu komandu mazliet izsita no ritma. Lieliem spēkiem devāmies uz priekšu, bet spēli glābt neizdevās. Beigās dabūjām vēl graujošāku rezultātu. Komandas kopējā spēle aizsardzībā nebija līmenī, un pie tā mēs strādāsim un, cerams, uzlabosim to.

Viktors Morozs (RFS): "Liepājā vienmēr ir grūti spēlēt"

- Esmu ļoti apmierināts, ka šodien izdevās iegūt trīs punktus. Liepājā vienmēr ir grūti spēlēt. Kad rezultāts bija 3:0, šķita, ka viss rit pēc mūsu plāna, bet ir zināms - ja mazliet atslābinies, pretinieks par to sodīs. Tieši tā arī notika. Pēc ielaistajiem diviem vārtiem spēlējām pārliecinoši un skaisti, izveidojām vārtu gūšanas iespējas, kurus pirmajā puslaikā gan neizmantojām. Esmu priecīgs, ka pārtraukumā nomierinājāmies un otro puslaiku sākām disciplinēti un gatavi. Pateicoties tam, sasniedzām vajadzīgo rezultātu.