Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Veselības ministrija rosinās ļaut augustā pulcēties jau līdz 3000 cilvēkiem ārtelpās

Veselības ministrija rosinās ļaut augustā pulcēties jau līdz 3000 cilvēkiem ārtelpās
Foto Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja, ka no 1. augusta Latvijā, iespējams, varētu tikt atļauta pulcēšanās ārtelpās līdz pat 3000 cilvēkiem, nevis 1000 cilvēkiem, kā tika prognozēts iepriekš.

No rītdienas pulcēšanās ierobežojumam ārtelpās vajadzētu tikt mīkstinātam līdz 1000 cilvēkiem, bet iekštelpās – līdz 500 cilvēkiem līdzšinējo 100 cilvēku vietā, ja telpu platība pārsniedz 1000 kvadrātmetru. Pirms vairākām nedēļām noteiktais plāns paredzēja, ka augustā šie ierobežojumi saglabātos, bet pulcēšanās skaits pieaugtu iekštelpās ar ne lielāku platību kā 1000 kvadrātmetri – šādās telpās 100 cilvēku vietā drīkstētu pulcēties 250.

Tomēr veselības ministre atklāja, ka, tā kā Latvijā saslimstības rādītāji ir ļoti zemi, Veselības ministrija rosinās, lai augustā pulcēšanās ārtelpās būtu iespējama jau līdz 3000 cilvēkiem. Tā būtu laba zīme, piemēram, koncertu rīkotājiem, taču būtiski tas var būt arī sportam, jo, piemēram, futbolā augustā paredzēts sākt Eirokausu sezonu – saīsinātā formāta dēļ klubiem gan nav garantēta mājas spēles aizvadīšana.

Tāpat pēc epidemiologu ieteikumiem sejas aizsega lietošana sabiedriskajā transportā vairs nebūs obligāta. Viņķele gan atgādināja, ka ierobežojumi atkal var tikt pastiprināti, ja pasliktināsies saslimstības rādītāji, taču pašlaik tie esot ļoti labi. Veselības ministre gan vienlaikus atgādināja, ka tādās lielvalstīs kā ASV, Krievija, Brazīlija un Indija saslimstība joprojām ir lielos apmēros, tādēļ par Covid-19 pandēmijas beigām vēl nevarot būt ne runas. "Latvijā vīrusa cirkulācija ir zema, taču vīrusa risks nav 0% - runa ir par to, ka pašlaik sabiedrība spēj vadīt vīrusa riskus," bilda Viņķele, kura izteica personīgu ieteikumu bez īpašas nepieciešamības uz ārzemēm vēl nedoties.

Jau rītvakar vajadzētu notikt pirmajām Latvijas čempionāta spēlēm komandu sporta veidos ar skatītājiem – Latvijas Telpu futbola asociācija no 1. jūlija ir atļāvusi skatītāju atgriešanos tribīnēs, kas nozīmē, ka durvis apmeklētājiem būs vaļā gan uz finālsērijas otro spēli Salaspilī starp "Raba" un "Petrow", gan uz pirmo bronzas sērijas spēli Jēkabpilī starp "Lūšiem" un Daugavpils "Lokomotiv". Abu maču sākums būs plkst. 20:00, un spēli no Salaspils varēsiet vērot arī Sportacentrs.com TV un portālā. Latvijas Futbola federācija vēl nav paziņojusi par šādu lēmumu, taču paredzams, ka gan Virslīgas, gan 1. līgas ievadspēlēs jau šonedēļ drīkstēs ierasties arī ierindas skatītāji.

Izmantotie resursi:
TV3 raidījums "900 sekundes"


Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš/TonyBet Virslīga
21

''Auda'' droši apspēlē ''Tukums 2000'' un svin otro uzvaru pēc kārtas

''TonyBet'' futbola Virslīgas astotajā kārtā pie panākuma tika ''Auda'', kas ar 2:0 apspēlēja ''Tukums 2000/Telms'' futbolistus.