Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas intrigas uz dabīgā seguma sāksies arī Ventspilī un Jelgavā

Andrejs Siliņš

Virslīgas intrigas uz dabīgā seguma sāksies arī Ventspilī un Jelgavā
Foto: fkrfs.lv

Svētdien norisināsies divas atlikušās spēles Latvijas futbola čempionāta "SynotTip" Virslīgas sestajā kārtā: "Ventspils" 16:00 savā laukumā uzņems RFS, savukārt divas stundas vēlāk, 18:00, "Jelgava" mājās tiksies ar "Riga FC".

Pirmās divas sestās kārtas spēles vakar noslēdzās ar viesu komandu pārākumu, un uz ko līdzīgu šodien cer RFS un "Riga FC", kas ciemosies pie attiecīgi "Ventspils" un "Jelgavas". Ventspilnieki sezonu sākuši ar divām uzvarām un astoņiem punktiem piecās kārtās, kas šobrīd dod trešo vietu tabulā, kamēr RFS ar punktu mazāk atrodas vien sestajā vietā. Tiesa, tabula joprojām ir tik blīva, ka šī brīža pozīcijas nevar kalpot kā viennozīmīgs rādītājs komandu reālajam spēku samēram.

Spēle Ventspilī šodien būs īpaša ar to, ka tā būs pirmā šajā sezonā, kas tiks spēlēta uz dabīgā seguma laukuma. RFS līdz šim nav pat ne reizi iemēģinājuši dabīgo laukumu, kas raisa bažas vārtsargam Germanam Māliņam. "Neviens nezina, kā būs, bet fakts, ka mēs pat nepamēģinājām dabīgos laukumus, protams, nav nekas labs. Ko darīt? Jāiziet, mazāk jāņem viss tas galvā un jānostrādā uz maksimumu," kluba mājaslapā citēts vārtsargs.

Tāpat īpašs šis duelis ir tādēļ, ka abām komandām šī būs otrā no trim savstarpējiem mačiem vienas (!) nedēļas ietvaros. Trešdien RFS mājās tika fiksēts neizšķirts kausa izcīņas spēlē (1:1), šodien abas tiekas Virslīgas mačā, bet nākamtrešdien atkal krustos šķēpus kausa spēlē. Trešdien notikušajā mačā "Ventspils" izglābās no zaudējuma 90. minūtē. "Jābūt gatavam, ka tu ar vienu pretinieku gadā vari nospēlēt astoņas reizes. Par taktiku neko neatklāšu - redzēsiet paši, bet kaut kādai super gatavošanās īpaši nav laika," vaicāts par iespējamajām taktiskajām viltībām, norādīja Māliņš.

Sestās kārtas pēdējā spēlē tabulas vicelīdere "Jelgava" Zemgales Olimpiskajā centrā uzņems "Riga FC", kas pagaidām ir ceturtā, taču abas komandas šķir tikai viens punkts. Šis būs pirmais "Jelgavas" mačs komandas bāzes vietā un pilsētā, jo iepriekš komandas mājas spēles noritēja mākslīgā seguma laukumā netālajā Olainē.

"Tie mums ir mazi svētki. Atgriežamies sev ierastajā atmosfērā, tādēļ vēlamies parādīt labu spēli. «Riga» favorītu statuss vēl būs jāpierāda laukumā. Uzvārdi viņu vietā nespēlēs. Pieņemu, ka «Riga» no mums baidās vairāk nekā mēs no viņiem," kluba mājaslapā citēts jelgavnieks Mārcis Ošs. Aizsargs norādīja, ka, neraugoties uz šobrīd visai patīkamo situāciju tabulā, ar spēli komanda nav līdz galam apmierināta: "Uz zaļā laukuma vēlamies atgriezties jau ar citu sniegumu laukumā."

Pēc pārmaiņām treneru korpusā rīdzinieki izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas – 1:0 viesos Rīgas derbijā pret RFS un 2:0 savā laukumā Latvijas kausa izcīņas pusfinālā pret Jūrmalas ”Spartaku”. Izkrišana no kausa izcīņas jelgavniekiem ļauj izvairīties no ļoti saspringta spēļu grafika, bet rīdzinieki pēdējās spēlēs ieguvuši labas emocijas un no noguruma nav ne miņas.

"Arī pārēja no mākslīgā uz dabīgo segumu nav viegla. Atceros, ka arī pirmajās dienās Dubaijas nometnē bija grūti, jo kājās ātri bija nogurums. Ceru, ka Dubaijas nometne būs palīdzējusi un tagad mums būs vieglāk adaptēties," sava klub mājaslapā norāda rīdzinieku aizsargs Antons Kurakins.

"SynotTip" Virslīgas 6. kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
29.04.Babīte/Dinamo – Metta/LUPiņķu stadions1:2
29.04.Liepāja/Mogo – Spartaks"Daugavas" stadions Liepājā1:3
30.04.Ventspils – RFSVentspils OC stadions16:00
30.04.Jelgava – RigaZemgales Olimpiskais centrs18:00

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks641114:813
2.Jelgava53028:69
3.Ventspils52218:38
4.Riga FC52214:48
5.Liepāja/Mogo62137:87
6.RFS52124:57
7.Metta/LU621310:137
8.Babīte/Dinamo60244:122

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaSk
1.J. KozlovsSpartaks5
2.T. AijegunsVentspils4
3.M. OšsJelgava3
R. UldriķisRFS3
Slēpts komentārs: crosbijs87

     [+] [-]

, 2017-04-30 12:17, pirms 7 gadiem
Par Ventspils un Jelgavas uzvarām!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 13:32, pirms 7 gadiem
Cerams Ventspils nelaidīs muļķi un neizrādīs savu pofigu pret šo spēli kā tas bija kausa spēlē kur spēlēja gandrīz tikai ar beņķi

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 14:54, pirms 7 gadiem
No rīta gadījās būt OC stadionā,laukums pamitrs,bet spēlēšanai labs.Cerams ,būs labs futbols.

     [+] [-]

, 2017-04-30 15:38, pirms 7 gadiem
Kas tur ar Jelgavas jauno stadionu? Kad sāks būvēt?