Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Līdz šim kopā nebija tik daudz momentu kā šodien pret "Spartaku""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "Līdz šim kopā nebija tik daudz momentu kā šodien pret "Spartaku""
Tamazs Pertija

Sestdien "SynotTip" futbola Virslīgas 6. kārtas spēlē "Liepāja"/"Mogo" savā laukumā ar 1:3 piekāpās Jūrmalas "Spartakam". Piedāvājam abu komandu galveno treneru sacīto pēcspēles preses konferencē.

Marks Kurtišs: ""Spartakam" divi momenti, divreiz uzsita pa vārtiem un divi goli iekrīt... Bet mums Karašausks pa štangu trāpa, vēl tur momenti, Kristapam sākumā neiekrita, viņiem iekrita. Nepaveicās. Analizējām "Spartaku", zinājām, kā viņi spēlē, likām akcentus uz viņu vājajām vietām - viņu aizsardzības centrs [Mihadjuks, Stuglis - aut.] neizceļas ar ātrumu, tāpēc centāmies spēlēt uz viņiem. No sākuma Karašauskam bija moments, bet neveiksmīgi pieņēma, vēl kaut kas, bet pēc tam viņi aizskrēja un iesita vienu golu. Pēc tam izlīdzinājām, gājām uz uzvaru, bet viņi iesita stulbu golu. Kā pašam pēc traumas? Šobrīd viss kārtībā, izgāju rehabilitācijas kursu, tagad jūtos ļoti labi, atgūstu fizisko formu un ceru palīdzēt komandai nākamajās spēlē ar gūtiem vārtiem, kas pagaidām nav izdevies."

Mareks Zubs, Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris: "Esmu priecīgs, ka šodien beidzot varējām spēlēt uz dabīgā seguma laukuma. Man, spēlētājiem tā ir svarīga lieta. Ziemas periods bija garš. Otrkārt, protams, esam apmierināti ar galarezultātu. Spēle līdzjutējiem, manuprāt, bija ļoti interesanta. Mums spēle noteikti nebija viegla. Ko lai vēl saku? Spēlējām to futbolu, kuru bijām ieplānojuši. Protams, katrai komandai, kas šeit, Liepājā, spēlēs, būs jāsaskaras ar spiedienu no mājinieku komandas. Latvijas līmenī atmosfēra šeit ir apbrīnojama - it sevišķi, ja sanāk daudz cilvēku. Piedodiet, ka sabojājām jums svētkus, taču tāds ir futbols. Šodien esam laimīgi."

Tamazs Pertija, "Liepāja"/"Mogo" galvenais treneris: "Jocīgi, ka, rezultātam esot 1:3, kopumā pretenziju pret spēlētājiem nav, jo futbolu reāli diktējām mēs. Domāju, par to visi šodien pārliecinājās - izveidojām daudz momentu, ar kuriem bija jāpietiek, lai šo maču uzvarētu. Nedomāju, ka būtu jālieto frāzi "Mums neveicās" - futbolā ko tādu teikt ir nevietā. Taču, ja no malas paskatās no profesionāla skatu punkta, tad varbūt patiešām varētu sacīt, ka veiksmes trūka, jo mums līdzšinējās četrās piecās kārtās kopā nebija tik daudz momentu kā šodien. Darbojāmies gudri, darbojāmies interesanti, sevišķi uzbrūkošajās darbībās, taču problēmas, kas bija, ir palikušas - pārāk brīvi ļaujam pretiniekam spēlēt ap mūsu soda laukumu. Un "Spartakam" ir noteikti futbolisti, kuri spēj izšķirt spēļu likteņus. Viņi arī izšķīra - tie paši uzvārdi, kurus pēdējās nedēļas laikā saviem spēlētājiem saucām. Atkārtošos, ka pret spēles disciplīnu pretenziju nav, taču noteikti futbolisti noteiktās vietās, protams, kļūdījās. Kopējā bilde man ir skaidra. Absolūti saprotu, kāpēc puiši ir sarūgtināti - jo šodien viņi patiešām spēlēja labi. Mēs nekādā gadījumā nenolaižam rokas - turpināsim strādāt un esmu par 100% pārliecināts, ka no šīs situācijas iziesim."

Aktivitātes un momentu ziņā - var teikt, ka pirmais puslaiks bija labāks?
Pertija: "Jā, protams - pirmajā puslaikā jau varējām slēgt šī mača tēmu un otrajā puslaikā uzbūvēt spēli mazliet citādi. Kad esi zaudētāju lomā, visu laiku kaut ko pastiprini, steidzies, jo ir jāglābj spēle un pēc tam mainās shēmas, virzieni. Protams, ja Strumija trāpītu absolūti tukšos vārtos un mēs pirmajā puslaikā iegūtu 2:1 vadību, pēc pārtraukuma jau būtu pilnīgi cita spēle un plāns. Otrkārt, Karašausks pie rezultāta 1:1 izskrien viens pret vienu un negūst vārtus, taču mēs neesam tā komanda, kas spēlēs uz neizšķirtu."

Par "Liepājas"/"Mogo" aktīvo spēli un spiedienu.
Zubs: "Tas bija pašsaprotami un viegli paredzams, ka mēs būsim zem pretinieku spiediena. Absolūti. Tas bija mūsu taktikas pamatā - vienkārši būt ļoti koncentrētiem laukuma vidusdaļā, spēlēt ļoti kompakti, izvēlēties labu pozīciju vidusdaļā un vienkārši gaidīt savas iespējas - pretuzbrukumos vai standartsituācijās. Mans viedoklis ir, ka pirmajā puslaikā vidusdaļā spēlējām labāko futbolu. Pēc pirmajiem vārtiem pie 1:0 mums bija fantastiska iespēja gūt otros vārtus un 2:0 mainītu situāciju. Pēc dažām minūtēm zaudējām vārtus. Tā ka pēc pārtraukuma otro puslaiku sākām tādā pašā stilā kā mača sākumā. Protams, bija skaidrs, ka Liepāja izdarīs spiedienu minūti pa minūtei - mēs šādu spēli gaidījām. Bija vienkārši jākoncentrējas, nedrīkstēja ielaist otros vārtus un bija jāgaida savas iespējas, kādas bija, piemēram, pēdējās minūtēs, kad panācām 3:1."

Nedēļas vidū spēlējāt kausa izcīņā uz mākslīgā seguma laukuma. Cik treniņu paguvāt aizvadīt uz dabīgā seguma pirms šodienas spēles?
Zubs: "Pēdējo reizi uz dabīgā seguma bijām Turcijā, tā ka tas bija pirms diviem mēnešiem. Šobrīd mums nav iespējas trenēties uz dabīgā seguma laukumiem. Man un spēlētājiem tas bija liels jautājums, kā izskatīsimies šeit. Šai ziņā īpaši šim mačam negatavojāmies. Vienkārši atbraucām spēlēt. Jebkurā gadījumā pēc ziemas perioda šīs sajūtas bija fantastiskas. Arī šis dabīgais laukums bija kā viens papildus neliels elements, kas motivēja futbolistus šodien spēlēt."

Par otrajiem ielaistajiem vārtiem.
Pertija: "Kopumā mūsu uzdevums ir spēlēt ar seju pret pretinieku, cieši, nevis slēpties. Ja Vladislavs Kozlovs uzņem bumbu, apgriežas, vada bumbu, sagatavo sitienu un izdara sitienu, tad, domāju, centra aizsargiem ir jāsaprot, ka jāspēlē ciešāk. Šīs Kozlova darbības nedrīkstēja pieļaut. Kozlovs saņēma bumbu, kad mūsu spēlētāji bija kļūdījušies pozīcijas izvēlē. Notika neparedzamais, taču vienmēr ir jāspēj reaģēt un palīdzēt, ja tavs komandas biedrs ir kļūdījies. Notika tā, ka palīdzības nebija, Kozlovam bija brīvs plašums, un mēs visi zinām, ka viņam ir grezns sitiens. Mēs viņam ļāvām izdarīt absolūti visu. Tā bija individuāla kļūda, nevis komandas kļūda. Ar "Ventspili" mums bija tieši tāda pati situācija un ielaisti vārti. Ir grūti atbildēt par ikviena futbolista ikvienu sekundi. Ir profesionāli un pieredzējuši cilvēki, kuriem ir jābūt atbildīgiem par savām darbībām futbola laukumā. Mēs šai sakarā strādājam, runājam ar viņiem, viņi ir atbildīgi cilvēki un profesionāļi - domāju, tiksim galā."

Vai mauritānietis Jalī konkurē ar Hmizu?
Pertija: "Saprotiet, ar ko viņi atšķiras - Hmizs daudz vairāk nekā Jalī noder, ja tu visu laiku uzbrūc un spēlē daudz pozicionālos uzbrukumos. Šodien plānojām tādu futbolu, kurā savukārt Jalī ir labāks, jo viņam ir lielāks motors. Hmizs ir atbrīvots spēlētājs, kurš noder kombinacionālā futbolā. Viņš pēc operācijas veselu gadu nespēlēja - viņam vēl vajag uzņemt kondīciju un tad viņš spēlēs."

Vai taisnība, ka akcentu likāt uz pretinieku aizsardzības centru, kur pretiniekam gari futbolisti?
Pertija: "Jā, jo apskatījāmies visus vārtus, ko ielaidis "Spartaks", tostarp pēdējo viņu maču ar "Babīti", un tieši viņu abi centra aizsargi ir ne tik ātri - balstoties uz to, arī balstījām spēli. Principā Karašauskam tas arī izdevās, viņš aizskrēja prom un atlika tikai iesist vārtus."

  +3 [+] [-]

, 2017-04-30 05:39, pirms 7 gadiem
Kopumā pretenziju pret spēlētājiem nav...?Nav preenziju pret caurumu Doroševu???Ja pirmais gols vēl bija 50/50 ar aizsargiem,tad otrais 100% Doroševa ūdens,par trešo vispār nav ko runāt,pat reāli neko nemēģināja darīt-sak,kāda starpība divus vai trīs esmu ielaidis...Nevelk viņs vairs ,vajadzētu pašam kaut vai saprast. Momentu ir pietiekoši,bet nav neviena, kurš var trāpīt vārtos.Un ,ja šos komponentus vienlaicīgi sasaista kopā ,ir tā kā ir-pa d...u. Neprofesionāļa viedoklis-vajadzētu tomēr būt pamatsastāva kontūrām lai džeki var saspēlēties un "just" viens otru nevis ik spēli taustīties ar citiem partneriem un mēģināt ko panākt individuālu darbību rezultātā.Pārāk garš soliņš izrādās arī nav nemaz labi.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 10:13, pirms 7 gadiem
Pertija turpina spēlēt toto.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 10:28, pirms 7 gadiem
exLiepa rakstīja: Kopumā pretenziju pret spēlētājiem nav...?Nav preenziju pret caurumu Doroševu???Ja pirmais gols vēl bija 50/50 ar aizsargiem,tad otrais 100% Doroševa ūdens,par trešo vispār nav ko runāt,pat reāli neko nemēģināja darīt-sak,kāda starpība divus vai trīs esmu ielaidis...Nevelk viņs vairs ,vajadzētu pašam kaut vai saprast. Momentu ir pietiekoši,bet nav neviena, kurš var trāpīt vārtos.Un ,ja šos komponentus vienlaicīgi sasaista kopā ,ir tā kā ir-pa d...u. Neprofesionāļa viedoklis-vajadzētu tomēr būt pamatsastāva kontūrām lai džeki var saspēlēties un "just" viens otru nevis ik spēli taustīties ar citiem partneriem un mēģināt ko panākt individuālu darbību rezultātā.Pārāk garš soliņš izrādās arī nav nemaz labi.
Kopuma tev piekritu.Uz so bridi Dorosevs neizskatas pec pirma numura.Ralkevicius ari nav pirmais,bet vartos vins spele drosak.Ir jamekle stabilu pirmo numuru.Par laba vartsarga iegadi zelot naudu ir pasnaviba.Labi speleja ta komanda kura uzvareja,bet ja tu neizmanto savas izdevibas,tad ka var runat ka tu speleji labi.Statistika varbut bija par labu Liepajai,bet rezultats uz tablo ir nezeligs un muzigs.Nepiekritu ka Hmizs ir sliktaks par mauritanieti.Vispar uzskatu ka komandas kodolam ir jabut no vietejiem speletajiem,bet legionariem ir jabut galvastiesu labakiem par vietejiem.Un protams ir jamekle labu vartsargu,jo Dorosevs ka tu saki,patiesam vairs nevelk.

     [+] [-]

, 2017-04-30 11:07, pirms 7 gadiem
Visam piekrītu!
Jemam vērā, ka klubam jāmeklē naudas dzīslas.
Hmizu nevienam nepārdos. Jali un Gvējus gan.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 14:27, pirms 7 gadiem
Kaut kā nemanīju Liepājas diktātu.....caurumu Doroševu gan.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 20:10, pirms 7 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Kaut kā nemanīju Liepājas diktātu.....caurumu Doroševu gan.
Bija jau bija, bet mazefektīvs šoreiz, jo finišeru par maz.