Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Virslīgas starta intrigas: Starkova drošība un vadošais bundzinieks

Virslīgas starta intrigas: Starkova drošība un vadošais bundzinieks
Foto: Mārtiņš Sīlis

Marta noslēdzošajā dienā ar spēlēm Liepājā un Ventspilī savu pirmo uznācienu piedzīvos 2018. gada SynotTip futbola Virslīga. Lai jūs nepazustu Lieldienu futbola programmā, piedāvāju gaidāmās kārtas spēļu nopietni nenopietno preview.

Centrālā spēle!

Ievērojot senās latviešu futbola tradīcijas, pirmā [vai viena no pirmajām] spēle sezonā tiks aizvadīta pie Baltijas jūras esošā Liepājas "Daugavas" stadiona rezerves laukumā. Interesanti, ka sākotnējā kalendāra versijā, kas Virslīgas klubiem tika piedāvāta vēl pagājušā gada decembrī, par mājinieci 1. kārtas mačā bijā jākļūst "Riga", taču 2,5 mēnešus ilgās pārrunas atgrieza sezonas pirmo spēli Liepājā. Nezinu, vai liepājniekiem par to ir jāpriecājas, jo iepriekšējos divos gados sezonas atklāšanas spēlēs nācās atzīt viesu vienību pārākumu.

2017. gada Latvijas kausa finālistes pēdējo reizi tikušās precīzi pirms nedēļas, kad "Virslīgas kausa" mačā par 5. vietu dramatiskā [lai nu cik uzvaras šādas nozīmes spēlēs var būt dramatiskas!] mačā izrāva rīdzinieki. Nedrīkst aizmirst, ka "Virslīgas kausa" spēles "Riga" komandas galvenais treneris Goce Sedloskis vērojis no "Skonto" halles balkoniņa, vadības grožus aizdodot Mihailam Koņevam. Sestdienas mačā pirmo reizi aci pret aci tiksies karstasinīgie dienvidnieki Sedloskis un Pertija. Iepriekšējo sezonu pieredze vēsta, ka mierīgi tas var arī nebeigties.

2018. gada sezonas 1. kārta riskē kļūt par pēdējo, kur Aleksandram Starkovam nacionālās izlases galvenā trenera statusā būs iespēja vērot potenciālos izlases kandidātus. Atgādināšu, ka mačā pret Gibraltāru piedalījās liepājnieki Raivis Andris Jurkovskis un Kristians Damians Torress [Dmitrijs Hmizs palika rezervē], kā arī viens no pieredzes bagātākajiem "Riga" futbolistiem Oļegs Laizāns. Jāpabrīdina, ka valstsvienības trenerim vēju pilsētā sola "siltu" uzņemšanu.

"Liepāja/Mogo" - "Riga"
Datums: 31.03
Laiks: 15:00
Stadions: Stadions "Daugava", rezerves laukums
2017. gada sezona: 0:1, 2:0, 2:1, 1:2
Tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

Nepalaid garām!

Joku dienā "Jelgava" Olaines stadionā uzņems divkārtējo Latvijas čempionvienību Jūrmalas "Spartaku". Jelgavniekiem Mārča Oša un Ginta Freimaņa atbraukšana ciemos sāncenšu komandas kreklos vēl joprojām var izklausīties kā neizdevies joks, taču 1. aprīļa vakarā to beidzot būs jāpieņem. Par spēles lielāko intrigu var kļūt Mārča Oša sāna iemetieni un tas, cik reizes limbažnieks pēc vecās atmiņas metīs bumbu Valērija Redjko virzienā.

Atskaitot čempiones statusu un Latvijas mērogam konkurētspējīgu sastāvu, par pozitīvu vēsti Jūrmalas vienībai var kalpot jelgavnieku vēsturiski nesekmīgā spēle Olainē, kur Zemgales komanda spējusi uzveikt tikai 2016. gada debitanti RFS un pērn izslēgto "Babīti/Dinamo", pašai piedzīvojot septiņus zaudējumus.

"Jelgava" - "Spartaks" Jūrmala
Datums: 01.04
Laiks: 17:00
Stadions: Olaines pilsētas stadions
2017. gada sezona: 1:2, 1:1, 1:2, 1:0
Tiesnesis: Andris Treimanis

Skolēniem palikt mājās!

Citā svētdienas spēlē jokus būs jāmet malā, jo pašmāju kājbumbas cienītājus sagaida pirmais "Rīgas derbijs" [alternatīvais nosaukums: "Izlases bāzes klubu derbijs"] - RFS, ko futbola kuluāros sauc par "Rīgas Futbola skolu", RTU stadionā uzņems saliedēto "Metta/LU" komandu. Pērn zaļibaltie un zilibaltie izdarīja visu, lai viņu savstarpējo sāncensību varētu dēvēt par "derbiju", aktīvi rosoties sociālos tīklos un laukuma malā.

Tiesa, jaunais skolnieku galvenais treneris Valds Dambrausks nav no tiem, kurš spēles laikā dosies līdzi emocijām. Saistošs duelis varētu rasties tribīnēs [RTU stadiona sakarā mēs varam runāt daudzskaitlī], kur "Mettas" agresīvo ultru grupiņai stāsies pretī atjaunotā RFS fanu kustība. Viegli mettiešiem nebūs, jo pēc publiski pieejamās informācijas RFS līdzjutēju grupu ir papildinājis "Riga" vadošais bundzinieks...

RFS - "Metta/LU"
Datums: 01.04
Laiks: 13:00
Stadions: RTU stadions
2017. gada sezona: 1:3, 3:2, 1:0, 0:2
Tiesnesis: Ivars Caune

Te arī ir futbols!

Ventspilī savu atgriešanos Latvijas futbola elitē piedzīvos Valmiera, kas nupat "Virslīgas kausa" mačā piekāpās ventspilnieku otrajai komandai. Pēdējo reizi Virslīgā Ventspils un Valmieras komandas tikās 2003. gada 9. novembrī, ventspilniekiem svinot panākumu ar 5:0. Divus vārtus tajā spēlē guva Māris Smirnovs, kurš pēc Ventspilī notikušās revolūcijas kopā ar pēdējo gadu cīņu biedriem Polu Ašvortu un Sergeju Diguļovu atstāja Kurzemes pilsētu.

Ventspils līdzjutējus visvairāk uztrauc komandas iekļaušanās pašreizējā leģionāru limitā [šobrīd komandā desmit viesspēlētāji uz piecām pozīcijām]. Skaitīt leģionārus laukumā uzticēts Dmitrijam Naļivaiko, kurš pagājušajā sezonā tiesāja tikai vienu Virslīgas maču. To, kas "Babītei" kļuva par pēdējo.

"Ventspils" - "Valmiera Glass/ViA"
Datums: 31.03
Laiks: 15:00
Stadions: Ventspils 2. pamatskolas stadions
Tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko


, 2018-03-31 09:44, pirms 6 gadiem
RFS? Varéja gan normaalu nosaukumu komandai pieśkirt!!
, 2018-03-31 10:08, pirms 6 gadiem
Izlašu bāzes vienību derbijs.
Labs ķieģelis.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
, 2018-03-31 11:56, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: RFS? Varéja gan normaalu nosaukumu komandai pieśkirt!!
Galvenais lai sportisti ir skaisti un rupji nelamājās. Nosaukums nav tik būtisks.
, 2018-03-31 12:43, pirms 6 gadiem
Starkovam jāizdara viena lieta, jātkāpjas! Ta viņš tiks uz rokām nēsāts.
, 2018-03-31 13:14, pirms 6 gadiem
ljoti zeel ka nevarees redzet Liepajas speeli tiesraidee
, 2018-03-31 15:05, pirms 6 gadiem
stjuarts9 rakstīja: ljoti zeel ka nevarees redzet Liepajas speeli tiesraidee
Kaut kādu Liepājas amatieru mērkaķbolu pat rāda, bet futbolu nevar parādīt..."vot dožiļisj".
, 2018-03-31 15:22, pirms 6 gadiem
Best4 sport rãda
, 2018-03-31 15:32, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Kaut kādu Liepājas amatieru mērkaķbolu pat rāda, bet futbolu nevar parādīt..."vot dožiļisj".
tas gan, bet laikam taa tas ir latvijaa, best4 vareeja vienoties ar sportcentru un nodrosinatt, visas speele mums redzamas.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".