Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Klāt Virslīgas 2. kārta – jābūt četriem sīviem mačiem!

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Klāt Virslīgas 2. kārta – jābūt četriem sīviem mačiem!
"Jūrmalas" vārtsargs Pāvels Davidovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sestdien Virslīgas 2. kārtā notiks četras no piecām spēlēm. Paredzams, ka gan Liepājā, gan Daugavpilī, gan Jelgavā, gan Rīgā varētu būt ļoti sīvas spēkošanās.

"Liepājas metalurgs" - "Jūrmala"

Teorētiski nelīdzvērtīgākais spēku samērs būs Liepājā, kur Latvijas vicečempione „Liepājas metalurgs” „Daugavas” mākslīgā seguma laukumā plkst.14:00 uzņems „Jūrmalu” - visi sagaida kurzemnieku uzvaru. Tomēr Vladimira Pačko trenētos jūrmalniekus nedrīkst nenovērtēt – viņi divos mačos pret „Skonto” (kausā un Virslīgas 1. kārtā) izskatījās ļoti solīdi un pirms nedēļas, pat mazākumā esot vairāk nekā pusi spēles, prata gūt trīs vārtus un izcīnīt neizšķirtu 3:3. Liepājnieki tikmēr uzvarēja Jelgavā (2:0), taču jāsaka, ka itin bieži ļāva pretiniekam pārbaudīt Pāvela Šteinbora meistarību… Pret Jūrmalu tas var neiet cauri.

Liepājnieku galvenais treneris Vladimirs Osipovs: „Gaidāma nopietna cīņa. Jau iepriekšējā sezonā „Jūrmala” punktus nevienam nedāvāja, tajā skaitā arī mums.” „Metalurga” aizsargs Oskars Kļava ir godīgs: „Pats personīgi par pretinieku neko daudz nezinu. Ar Jūrmalas komandām vispār ir tā grūtāk ko saprast, jo, kamēr biju prom, vienas vietā nu ir jau trīs. Viena gan šosezon apvienojās ar Rīgas „Daugavu”. Tas gan netraucē spēlei pieiet ar pilnu nopietnību. Sezonas sākumā nekad nevari zināt kādus pārsteigumus ir gatavs sagatavot pretinieks.”
Intriga: Vai „Jūrmala” ir spējīga izrādīt nopietnu pretestību grandam?

"Daugava" (D) - "Spartaks"

Daugavpilī „Daugava” (D) „Celtnieka” stadionā plkst.14:00 Sportacentrs.com translētajā spēlē lūkos pārspēt Virslīgas jaunpienācēju „Spartaku”. Skaidrs, ka favorīti būs daugavpilieši, taču arī šeit uz situāciju var paskatīties „no otra gala” – proti, „Daugavu” derbijā latgalieši ar 4:0 uzvarēja lielā mērā pateicoties pretinieku noraidījumam un veiksmei standartsituācijās, pie 0:0 no spēles neko daudz nespējot izveidot. Savukārt Oļega Blagonadeždina „Spartaks” 1. kārtā pārsniedza cerības, liekot nodrebēt mūsu čempioniem ventspilniekiem – pēc 1. puslaika bija 2:1 debitantu labā, un „Ventspils” uzvaru izrāva vien 80. minūtē… Domājams, „Spartaks” jūt savu spēku (pie tam nupat savās rindās ieguvis vēl arī pieredzējušo Vītu Rimku) un Daugavpilī mēģinās iegūt pirmo(s) punktu(s).
Intriga: Kurš ņems iniciatīvu savās rokās – pragmatiskā „Daugava” vai pārliecību ieguvušais „Spartaks”?

"Gulbene" - "Jelgava"

„Gulbene”, kuras rindās ir pieci japāņi un korejietis (nospēlētajā 0:0 pret „Mettu” sākumsastāvā bija 3+1), savu nominālo mājas spēli reāli aizvadīs izbraukumā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā plkst.14:00 tiekoties ar „Jelgavu” - tātad cīnīsies divas komandas, kurām vairums speciālistu paredz vietu tabulas vidusdaļā. Jelgavnieki sāka ar zaudējumu Liepājai (0:2), bet tieši viņi drīzāk varētu būt tie, kas vismaz čempionāta sākumā spēj turēt līdzi līderiem. Šajā mačā Daiņa Kazakeviča padotajiem noteikti jāpārspēj gulbeniešu vārtsargs Alberts Nikoļskis – varbūt to paveiks Vladislavs Kozlovs?

Ļoti prasmīgi gaidāmo cīņu ieskicējis jelgavnieku aizsargs Mārcis Ošs: „Ja jāraksturo "Gulbene" kā komanda, tad tās uzbrūkošā līnija ir ļoti ātra un tehniska, bet aizsargi ir pieredzējuši. Mums, protams, ir savu plusi – auguma un fiziskā spēka pārsvars, kuru vajadzētu izmantot pie standartsituāciju izspēlēm. Nevajadzētu spēlēt pa zemi, jo pretinieka leģionāri šajā komponentā varētu būt pārāki. Cik zinu, tad "Gulbenei" ir problēmas ar pilnvērtīgu rezervi, bet mūsu soliņš var pastiprināt spēli, kas varētu būt vēl viens trumpis, lai sestdien izcīnītu trīs punktus.” Savukārt „Jelgavas” kapteinis Valērijs Redjko piebilst: „Jāspēlē cieši un jāpiespiež viņu leģionāriem spēlēt bez bumbas. Pēc zaudējuma pret "Metalurgu" komandas gars nav cietis, tieši otrādi, daži vēlas reabilitēties par nepatīkamo zaudējumu.”
Intriga: „Gulbenes” vārtsargs apstādināja studentu („Metta/LU”) centienus – vai viņa cietoksni iekaros jelgavnieki?

"Daugava" (R) - "Metta/LU"

Visbeidzot Rīgā Arkādija mākslīgā seguma laukumā plkst.15:00 tiksies vietējā „Daugava” (R) un „Metta/LU” - klubi, kuriem atvēl cīņu par nepalikšanu pēdējā vietā, tāpēc saprotams, cik svarīgs šis mačs būs abām komandām. To droši var saukt par sešu punktu spēli. „Daugava” 1. kārtā patiešām cerīgi izskatījās uz Daugavpils „Daugavas” fona, taču visu sabojāja disciplīnas trūkums – mazākumā 2. puslaikā tika salaisti četri vārti. „Metta/LU” tieši pretēji nepārcentās, saglabāja koncentrāciju visas 90 minūtes un ieguva punktu pret „Gulbeni”. Kā būs šoreiz? Vai rūdītais Jurijs Popkovs pratīs apspēlēt jauno kolēģi Andri Rihertu? To redzēsim sestdien, sākot no plkst.15:00.

Riherts, kurš gan diskvalifikācijas dēļ sestdien nevarēs būt kopā ar komandu, noskaņots kaujinieciski: ""Daugava" ir melnais zirdziņš visos aspektos, gan fiziskā kondīcija, gan spēles stils ir grūti nosakāms, bet teikt, ka informācijas nav vispār, arī nevar. Zinām spēlētājus un viņu individuālās spējas. Mums katrā spēlē jābūt izsalkušiem sevi pierādīt, un tikai mūsu ziņā ir progress un nepieciešamo punktu krāšana.” Studentu uzbrucējs Artūrs Pallo par spēles norises vietu: „Lai arī jau ir pierasts pie 49. vidusskolas laukuma, domāju, ka Arkādijā arī jutīsimies labi. Pirms sezonas tur aizvadījām treniņus un arī segums tur ir ļoti līdzīgs kā 49. vidusskolā, tāpēc ar laukumu problēmām nevajadzētu būt.”

Savukārt "Daugavas" treneris Jurijs Popkovs sacījis: "Pirmā spēle aiz muguras, esam izanalizējuši kļūdas un laukumā dosimies tikai ar vienu domu - par uzvaru. Pretinieks pirmajā spēlē parādīja, ka ir gatavs cīnīties par katru metru. Par pretinieku sastāvu zinām, ka komanda ir jauna, bet ar pieredzējušu spēlētāju Kalniņa personā. Uz nelielā izmēra laukuma var notikt viss."
Intriga: Kura no komandām pirmā gūs savus debijas vārtus Virslīgā?

Tiekamies Virslīgas stadionos!

Virslīgas 2. kārta

SpēleKad?Kur?
Liepājas metalurgs - Jūrmala31.03./14:00„Daugavas” mākslīgā seguma laukums
Gulbene – Jelgava31.03./14:00„Zemgales OSC”
Daugava Daugavpils - Spartaks31.03./14:00„Celtnieka” stadions
Daugava Rīga – Metta/LU31.03./15:00Arkādija mākslīgā seguma laukums
Skonto - Ventspils01.04./14:00„Skonto halle”

Lasiet vēl:
Virslīgas klubu „Spēka rangs” pēc 1. kārtas
Reportāža par „Jūrmalas” – „Skonto” (3:3) spēli
Reportāža par „Daugavas” (R) – „Daugavas” (D) (0:4) spēli
Materiāls par 1. kārtas pirmajām divām spēlēm
Materiāls par 1. kārtas atlikušajām trim spēlēm

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums
Futbola Klubs Jelgava
METTA

  +6 [+] [-]

, 2012-03-30 21:08, pirms 12 gadiem
Paldies par apskatu!

 +12 [+] [-]

, 2012-03-30 21:09, pirms 12 gadiem
prieks, ka sportacentrs sācis kaut cik popularizēt (liekot pie galvenajiem rakstiem) futbolu, savādāk šis galīgi nogrimis un palicis hokeja un basketbola ēnā

  +2 [+] [-]

, 2012-03-30 21:15, pirms 12 gadiem
Un nevis „Jelgavas OSC” bet gan „Zemgales Olimpiskais centrs”
Slēpts komentārs: zobufeja 2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-30 21:30, pirms 12 gadiem
Uzreiz cits skats uz Virslīgu +

  +8 [+] [-]

, 2012-03-30 21:39, pirms 12 gadiem
Labs apsakts. Vēlams, lai šādi apskati būtu visas sezonas garumā (arī tad, kad līderi un pastarīši turnīra tabulā jau būs izkristalizējušies, sezonas sākuma ažiotāža būs noplakusi, un reizēm mača intrigu atrast nebūs nemaz tik viegli).

  +4 [+] [-]

, 2012-03-30 22:05, pirms 12 gadiem
Paldies par apskatu! Par lielu VIRSLĪGU!

  +4 [+] [-]

, 2012-03-30 22:10, pirms 12 gadiem
Paldies autoram par apskatu,ļoti patīkami.Gribētos vairāk palasīt treneru un spēlētāju pēcspēļu komentārus.Gribās salīdzināt savu viedokli pēc mača ar citu cilvēku viedokļiem(treneru,spēlētāju,komandu saimnieku un citu).Gribētos lai mūsu korespondēnti un žurnalisti vāirāk runātu ar komandu pārstāviem,treneriem, spēlētājiem un citiem specialistiem,un pasniegtu mums tās intervijas.Es domāju visiem būs interesanti uzzināt vairāk par komandam un vispār par Latvijas futbolu.Jo vāirāk cilvēki dabūs informācijās,jo lielāka interese viņiem būs par Lastvijas futbolu.

     [+] [-]

, 2012-03-30 22:50, pirms 12 gadiem
Vai kāds nezina, cik maksā biļete Arkādijā uz "Daugavas" spēli?

  -2 [+] [-]

, 2012-03-30 22:53, pirms 12 gadiem
Tā arī palika neskaidrs no autora pirmās rindkopas - kas rīt spēlēs Gulbenē?

  -1 [+] [-]

, 2012-03-30 23:06, pirms 12 gadiem
Par "Mettas'' spēli vienā un tai pašā rindkopā divi sākuma laiki: 14.00 un 15.00. Tad kā īsti pareizi?

     [+] [-]

, 2012-03-30 23:09, pirms 12 gadiem
Visas (ceru) neprecizitātes salabotas.
Par ieejas maksu Arkādijā - droši nezinu, bet vajadzētu būt par brīvu.

     [+] [-]

, 2012-03-30 23:26, pirms 12 gadiem
Ieteikums: ja tiek rakstīts Daugavas un Arkādija mākslīgā seguma laukums, tad arī ZOCam vajadzētu klāt pierakstīt ''mākslīgā seguma laukums'', jo spēle notiks uz tā.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 09:11, pirms 12 gadiem
Principā visi četri mači izraisa zināmu interesi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-31 11:10, pirms 12 gadiem
ši gada čempionāts liekas ka būs patiešām aizraujošs

par Liepāju, Jelgavu, Spartaku, Mettu un Ventspili

  -1 [+] [-]

, 2012-03-31 12:50, pirms 12 gadiem
online kkur var redzeet,ltv7 kurmji arii neraada!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 15:07, pirms 12 gadiem
kas par na*uj? pec puslaika rada Gulbene 2:0 njem, sakas otrais puslaiks 0-0 correction?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja