Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartakam" pieci ielaisti vārti un sakāve pret "Žalgiri", "Skonto" uzvar RFS

Agris Suveizda

"Spartakam" pieci ielaisti vārti un sakāve pret "Žalgiri", "Skonto" uzvar RFS
Romāns Bespalovs pret bijušo Rīgas "Daugavas" aizsargu Linu Klimāviču
Foto: FKŽalgiris.lt

Latvijas futbola klubi turpina gatavošanos jaunajai sezonai. Jūrmalas "Spartaks" šovakar izbraukumā ar 1:5 cieta sakāvi pret Viļņas "Žalgiri", Rīgas komandu duelī "Skonto" ar 5:0 pārspēja RFS, bet "Daugavpils" ar 4:1 apspēlēja "Utenis".

Ja nedēļas sākumā "Žalgiris" pret "Mettu"/LU (0:1) pamatsastāvā lielākoties laida tuvākos rezervistus vai pavisam maz pieredzējušus jauniešus, šovakar pret "Spartaku" Lietuvas čempiones sastāvs atkal līdzinājās tam, ar kādu iepriekš tika uzvarēta "Liepāja" (1:0). Tikmēr jūrmalnieku sastāvā nebija Naura Bulvīša, Vladislava Kozlova un Ingus Šlampes. Maču sāka četri leģionāri – Nikolajs Kaševskis, Sergejs Pušņakovs, Sergejs Kozeka un Dejans Čabraja -, kā arī septiņi vietējie futbolisti – Andrejs Pavlovs, Vitālijs Barinovs, Toms Rajeckis, Andrejs Kiriļins, Romāns Bespalovs, Elvis Stuglis un Jevgēņijs Kazačoks.

"Žalgiris" spēles likteni izšķīra pavisam ātri. Astotajā minūtē rezultātu atklāja Bahrudins Atajičs, 13. un 37. minūtē izcēlās Tautvīds Eļošus, 44. minūtē arī Atajičs guva savus otros vārtus, bet 46. minūtē Vītauts Lukša panāca jau 5:0. Jūrmalnieki goda vārtus guva 75. minūtē, izmantojot ātru pretuzbrukumu. Vārtu autors "Žalgira" mājaslapā gan nav minēts. Jūrmalas "Spartaks" nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad SMScredit.lv Ziemas kausa ietvaros tiksies ar "Mettu"/LU, bet "Žalgiris" duelēšanos ar Latvijas klubiem noslēgs sestdien, kad uzņems "Jelgavu".

"Skonto" hallē notika zīmīgs mačs starp Virslīgas licenci šobrīd nesaņēmušo "Skonto" un 1. līgas bronzas medaļnieci RFS, kas drīkstēs ieņemt skontiešu vietu, ja titulētais klubs Virslīgai netiks pielaists un arī ja paši izpildīs visus nepieciešamos nosacījumus. Kā būs kabinetos – redzēsim, bet vismaz laukumā "Skonto" uzvarēja ar 5:0. Vārti Dāvim Indrānam, Jegoram Morozam, Ņikitam Ivanovam, Igoram Kozlovam un Vladislavam Gutkovskim.

Latvijas sestās vietas īpašniece "Daugavpils" savā laukumā ar 4:1 sakāva Lietuvas sestās vietas ieguvēju "Utenis". Visi vārti tika gūti jau pirmajā puslaikā, un daugavpiliešiem izcēlās Migels Sids, Vitālijs Dubrovskis un divi pārbaudāmie spēlētāji. Daugavpiliešu rindās spēlēja arī Ritus Krjauklis un nigēriešu uzbrucējs, kurš Ziemas kausā redzēts kā "Jelgavas", tā "Liepājas" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Draugiškos rungtynės. Vilnius >>...
https://twitter.com/FC_SKONTO
https://twitter.com/BFC_Daugavpils/...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-30 23:29, pirms 8 gadiem
Skonto - RFS interesanti

  -2 [+] [-]

, 2016-01-30 23:32, pirms 8 gadiem
Skonto jāspēj dabūt pamatu zem kājām. Nostabilizēt finanses. Ja tā nebūs, tad drīz nekā nebūs. Taču potenciāls labs, un ne jau šis mačs vien to apliecina.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-30 23:58, pirms 8 gadiem
Kronis visam būs tad, ja RFS Virslīgā spēlēs ar visiem Skonto spēlētājiem un Tamazu pie stūres

     [+] [-]

, 2016-01-31 02:34, pirms 8 gadiem
Carloz rakstīja: Kronis visam būs tad, ja RFS Virslīgā spēlēs ar visiem Skonto spēlētājiem un Tamazu pie stūres
un Skontas 'birku' virs RFS logo ;D

     [+] [-]

, 2016-01-31 10:03, pirms 8 gadiem
tāda versija arī ir izskanējusi no kabinetiem, kad Skonto varētu pārtapt par RFS/Skonto, saņemot arī Rīgas domes finansētu atbalstu

  +1 [+] [-]

, 2016-01-31 11:25, pirms 8 gadiem
Džerijs5 rakstīja: tāda versija arī ir izskanējusi no kabinetiem, kad Skonto varētu pārtapt par RFS/Skonto, saņemot arī Rīgas domes finansētu atbalstu
Ko iegus RFS no to visa?

  +2 [+] [-]

, 2016-01-31 15:09, pirms 8 gadiem
Kaut gan Skonto apvienošanās ar RFS šķiet ticama, tomēr, ja tā būs arī formāla, līdz nāks Skonto parādi, un tas nu vairs nevienam nebūs izdevīgi. Tātad neformāla? Bet tad savukārt nenāk līdzi Skonto tiesības uz Eirokausiem un, pats galvenais, uz naudu no UEFA vēl arī par pagājušo gadu. Varbūt ir iespējams variants, ka, faktiski pašreizējai komandai pārejot zem RFS zīmola, kāds Skonto FC tiek pieteikts arī otrajai līgai, tas saņem jau nopelnīto UEFA naudu un piedalās arī Eirokausos, smagi zaudē (jo nemarinēs jau otrajā līgā spēcīgus futbolistus), bet tomēr vēl 200000 nopelna.
Izdevīgums RFS? Gan jau vadoņiem būs izdevīgi, pašreizējā sastāva futbolistiem -- ne īpaši, bet kādam jau varbūt izdosies iekļūt Virslīgas komandas pamatsastāvā. Ja RFS spēlētu Virslīgā bez kāda sakara ar Skonto, tad tikpat būtu jāmeklē pamatīgs papildinājums sastāvam.

     [+] [-]

, 2016-01-31 17:27, pirms 8 gadiem
Kāpēc ja Skonto nedabū A licenci tam jāspēlē 2. līgā? Skoto var dabūt 1. līgas licenci droši un pēc gada jau atkal būt Virslīgā!
Nekur noteikumos nav rakstīts, ka klubs, kurš nevar sagatavoties Virslīgai ir sūtams uz 2. līgu, citādi Valmiera ar jāsūta uz 2. līgu, jo atteicās spēlēt Virslīgā

  +2 [+] [-]

, 2016-01-31 22:33, pirms 8 gadiem
Kopš lēmuma par licences nepiešķiršanu pagājuša divas diennaktis, tomēr vēl nekādu ziņu un komentāru no Skonto puses. Tā tomēr nav žurnālistikas pasaules klase...(:

     [+] [-]

, 2016-02-01 10:16, pirms 8 gadiem
Būtu interesanti uzzināt arī par ''Riga FC'' un ''Spartaku''.