Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kiriļins, Krūmiņš, Flaksis, V. Barinovs pie "Jelgavas", RFS grauj

Agris Suveizda

Kiriļins, Krūmiņš, Flaksis, V. Barinovs pie "Jelgavas", RFS grauj
Aleksandrs Fertovs iepriekšējā spēlē pret Artūru Zjuzinu
Foto: Riga FC

Pirmo uzvaru starpsezonā izcīnīja RFS, "Skonto" hallē šajā pēcpusdienā 2x40 minūšu pārbaudes spēlē ar rezultātu 4:0 sagraujot "Jelgavu", kas gan spēlēja praktiski otrajā sastāvā. Sestdien rīdzinieki cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Riga", bet jelgavniekiem, pie kuru stūres debitēja moldāvu speciālists Aleksandru Kurtejans, šī bija pirmā spēle šoziem.

Salīdzinot ar iepriekšējo maču, RFS sākumsastāvā bija trīs izmaiņas. Laukumā vairs nebija kamerūniešu uzbrucēja un ukraiņu labās malas aizsarga, kurus aizstāja jaunieši Aleksejs Davidenkovs un Oskars Rubenis, savukārt vidējā līnijā atgriezās Igors Kozlovs, no sastāva izstumjot Giorgi Diakvnišvili.

Tikmēr jelgavnieki Rīgā ieradās ar dublieriem un virkni jaunpienācēju. Skaļākais no tiem bija Latvijas čempions un kādreizējais "Jelgavas" pussargs Andrejs Kiriļins, kurš sezonas gaitā gan zaudēja konkurenci par vietu Jūrmalas "Spartaka" vienpadsmitniekā. Tāpat starp jaunpienācējiem bija Reinis Flaksis (iepriekšējo sezonu pabeidza RFS), Vitālijs Barinovs ("Riga"), Artis Jaudzems ("Spartaks") un Vladimirs Mukins ("Ventspils"), savukārt otrajā puslaikā vārtos stājās Jānis Krūmiņš, kurš Latvijā pārstāvējis "Olimpu", "Jūrmalu" un Rīgas "Daugavu", bet pēc tam pārcēlās uz Kipru.

Šādos sastāvos izteikta favorīte bija RFS, taču pirmās desmit minūtes aizritēja ar "Jelgavas" pārsvaru, kas prasmīgi kontrolēja bumbu un arī izveidoja bīstamu momentu – vārtu rāmī netrāpīja Jaudzems, kurš gluži kā Kiriļins jau ir spēlējis "Jelgavā" un uz pārējo fona izcēlās ar savu reaktīvo ātrumu. Pirmā iespēja rīdziniekiem bija Robertam Savaļniekam, pēc kura sitiena apakšējā stūrī glāba Nils Toms Puriņš, bet pēc stūra sitiena gan RFS 15. minūtē atklāja rezultātu – tuvajā stūrī trāpīja Iļja Šadčins (1:0).

Turpinājumā pilnībā dominēja RFS, un Daniils Ulimbaševs jau pēc septiņām minūtēm dubultoja pārsvaru (2:0). Arī otrā puslaika vidū rīdzinieki īsā laikā izcēlās ar diviem precīziem sitieniem. 56. minūtē Aleksandrs Fertovs no 11 metru atzīmes uz nepareizo pusi aizsūtīja Krūmiņu, bet vēlāk bijušais jelgavnieks Davidenkovs panāca jau 4:0. RFS bija vēl virkne lielisku iespēju – piemēram, uz maiņu iznākušajam Robertam Uldriķim -, kamēr "Jelgavas" bīstamākais moments bija Verneram Zalakam. Pēc viņa sitiena glāba Germanu Māliņu nomainījušais Vitālijs Meļņičenko, kurš ar RFS uztur sportisko formu un kurš novirzīja bumbu pret vārtu pārliktni.

RFS – "Jelgava" 4:0 (2:0)
Vārti: Šadčins 15', Ulimbaševs 22', Fertovs 56' (11m), Davidenkovs 62'
Brīdinājumi:
RFS pamatsastāvs: Māliņš – Sorokins, Isajevs, E. Šlampe, Rubenis – I. Kozlovs, Fertovs – Savaļnieks, Ulimbaševs, Šadčins – Davidenkovs
"Jelgavas" pamatsastāvs: Puriņš – Dresmanis, Štrauss, Flaksis, Mukins – Kiriļins, V. Barinovs – Zalaks, Pivarovičs, Jaudzems – Malašenoks
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

     [+] [-]

, 2016-12-29 21:02, pirms 7 gadiem
Jelga turpina ik pa laikam piesaistīt "nevajadzīgos" FK Ventspilij spēlētājus. Cerams Mukinam izdosies vismaz jaunajā klubā sevi pierādīt.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-29 21:10, pirms 7 gadiem
Nekas cits neatliek. Jo Riga vienkarši izpirka pusi no Jelgavas. Tagad vēl Ikstens arī. Bet spēlētāju Latvijā fiziski nav 6 komandam

  -1 [+] [-]

, 2016-12-29 22:20, pirms 7 gadiem
Bez Širmeļa Jelgavai būs Astafjeva "panākumi"

     [+] [-]

, 2016-12-29 22:26, pirms 7 gadiem
Vai tad Mukins ir jau parakstījis?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 22:27, pirms 7 gadiem
Ikstens paliek Jelgavā...