Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Klubiem vairs nebūs jāmaksā par leģionāriem no ES, 2017. gadā notiks divi Latvijas kausi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Klubiem vairs nebūs jāmaksā par leģionāriem no ES, 2017. gadā notiks divi Latvijas kausi
Kristians Torress
Foto: Nora Krevņeva

Latvijas Futbola federācijas valdes sēdē pieņemts lēmums atcelt leģionāru maksu Virslīgas un 1. līgas klubiem par Eiropas Savienības pilsoņu pieteikšanu, kā arī lemts, ka no 2017. gada Latvijas kausa izcīņa norisināsies viena kalendārā gada ietvaros.

Šīs izmaiņas nozīmē, ka 2017. gadā tiks izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri. Vispirms maijā noslēgsies 2016./2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kurā atlikušas cīņas, sākot no ceturtdaļfināla kārtas. Savukārt pēc tam jūnijā sāksies 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Izmaiņas pēc klubu iniciatīvas un vēlēšanās ieviestas, lai klubi laicīgi zinātu, vai nākamajā sezonā tiem gaidāms starts Eirokausu sacensībās, kas atvieglotu darbu pie komandu sastāva komplektēšanas. Tāpat diskusiju rezultātā iegūta pārliecība, ka šādas izmaiņas vairos pašmāju klubu stabilitāti un ilgtermiņa darbu pie savas attīstības.

Tāpat pieņemts lēmums atcelt leģionāru maksu Virslīgas un 1. līgas klubiem par Eiropas Savienības pilsoņu pieteikšanu sacensībām. Pirms aizvadītās sezonas Virslīgā par pirmajiem pieciem leģionāriem klubam bija jāmaksā 700 eiro par katru, bet par sesto un katru nākamo bija jāšķiras no 1100 eiro. Ja leģionārs tika pieteikts sezonas otrajai daļai, viņš komandai izmaksāja 350 vai 550 eiro.

Savukārt 1. līgā summas likumsakarīgi bija mazākas. No pirmā līdz piektajam leģionāram klubam bija jāšķiras no 300 eiro par katru, bet tālāk leģionārs izmaksāja 400 eiro. Sezonas otrajā daļā summas bija 150 un 200 eiro.

Vienlaikus valdes sēdē pieņemts lēmums nesekot kaimiņu piemēram un nemainīt leģionāru limitu, tādējādi pieteikumā drīkst atrasties neierobežots skaits ārzemnieku, bet laukumā vienlaikus drīkst būt pieci futbolisti, kuri ir leģionāri.

Citi lēmumi:

Gadījumā, ja kāds no klubiem, kuri ir izcīnījuši tiesības piedalīties Virslīgas čempionātā, atsakās no dalības vai nespēj iziet licencēšanas procesu, Virslīgas komandām, kuras iepriekšējā sezonā ir zaudējušas tiesības piedalīties Virslīgas čempionātā, ir priekšrocības attiecībā uz licences pretendenta statusa iegūšanu dalībai Virslīgas čempionātā.

Valdes locekļi sēdes laikā atskatījās uz novembra pirmajā nedēļas nogalē piedzīvotajiem notikumiem "SynotTip" Virslīgas, komanda.lv Pirmās līgas un Virslīgas Dublieru čempionāta pēdējās kārtas mačos, kad laika apstākļu dēļ laicīgi nesagatavotie laukumi liedza aizvadīt kopumā sešas šo sacensību spēles.

Pēc LFF vadības iniciatīvas valdes sēdē tika uzklausīti šajos mačos iesaistīto klubu pārstāvju viedokļi un iemesli šo spēļu laukuma saimnieku neizdarībai, bet LFF Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels un LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs aicināja klubu vadības pārstāvjus ne tikai norādīt uz nepilnībām sacensību reglamentos, bet arī nevairīties no atbildības uzņemšanās pret pārējo Latvijas futbola sabiedrību un cienīt šo sporta veidu.

Šie notikumi un diskusijas pēdējā mēneša garumā sekmējuši izmaiņas LFF Disciplinārajā reglamentā, kas guvušas apstiprinājumu arī LFF valdē. Izmaiņas paredz ievērojami bargākas soda naudas gadījumos, kad komanda neierodas uz čempionāta spēli bez attaisnojošiem iemesliem vai nespēj sagatavot spēles laukumu atbilstoši prasībām.

Līdztekus tam, lai vairotu spēļu pārraudzību un kontroli pār nozīmēto spēļu inspektoru darbu, līdz ar 2017. gadu Latvijas vadošajos klubu futbola turnīros paredzēts būtiski palielināt to spēļu skaitu, kurās darbam tiks nozīmēti arī LFF delegāti. Tāpat sacensību reglamentā paredzēts papildinājums, kas ļauj LFF Sacensību organizācijas komiteja izņēmumu gadījumos pieņemt atsevišķu lēmumu par Pirmās līgas spēles pārcelšanu.

LFF valde apstiprināja iepriekš Elites futbola attīstības komitejā izskatīto jaunatnes klubu akreditācijas nolikumu 2017.-2020. gada periodam, kurā konkretizēta un precizēta nolikuma kopējā politika, kā arī, vadoties pēc līdzšinējos nolikuma darbības gados iegūtās pieredzes, ieviesti virkne uzlabojumi.

LFF valde iepazinās ar tai adresēto un 14 LFF biedru parakstīto vēstuli, kuras saturs norādīja uz nepilnībām un nepieciešamajiem uzlabojumiem Rīgas futbola infrastruktūrā un attiecīgās LFF komitejas darbā. Tās saturs tika pieņemts zināšanai, bet LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis tika norīkots sagatavot oficiālu atbildi uz iesniegto vēstuli.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2016-11-29 17:16, pirms 7 gadiem
Nu tatad Babitei Virsliga ies secen un tapat ari Olainei.

  -2 [+] [-]

, 2016-11-29 17:17, pirms 7 gadiem
Shitas stulbas kabinetu speles sak besit.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-29 17:19, pirms 7 gadiem
Divi kausi 2017.gadā, jo 2009.gadā nenotika neviens (2008.gada sezonas izcīņa noslēdzās 2008.g jūnijā, savukārt 2009/10 sezonas izcīņa sākās 2009.g oktobrī).

     [+] [-]

, 2016-11-29 17:53, pirms 7 gadiem
...kabinetu papira speles panak savu,-kam vajadzigi kaut kadi nolikumi vai reglamenti,ja Babitei virsligu neredzet ka ezela ausis...-LFF funkcionari savos siltajos kreslos turpina papiru speles,-kas vairak maksa tam prioritate,-gluzi ka bagatajiem tautas kalpiem LR Saeima...

     [+] [-]

, 2016-11-29 18:06, pirms 7 gadiem
Pilnībā atbalstāmi un saprotami lēmumi! Neaizmirsīsim,ka citu piesauktās "kabinetu spēlītes" šajā gadījumā nāk no pašu klubu iniciatīvas un interesēm.

     [+] [-]

, 2016-11-29 18:08, pirms 7 gadiem
Vai arī kāds nespēj pārdzīvot to, ka tagad klubiem izdevīgāk būs pieteikt spāņus, itāļus un portugāļus nekā Krievijas pēc spēka 3. līgas viduvējības?

  +3 [+] [-]

, 2016-11-29 18:11, pirms 7 gadiem
Un kāpēc lai Babītei Virslīga ietu secen? Olaine zaudēja pārspēlēs, un tikai ar uzdāvinātu vietu viņi varētu spelēt Virslīgā. Tāpat kā BFC, kas no tās izkrita.

     [+] [-]

, 2016-11-29 18:20, pirms 7 gadiem
Nu ja pareizi labak Spanjus un Italjus no 7 ligas dublieriem vai ne? Un tev tiesham taisniba tieshi taa nak no pashu klubu iniciativas - kam izdevigak.

Tikai del ta ka neparstavets regions tas nozime ka tagad shis mesls ir jatur virsliga patstavigi? Ja katru gadu beigs pedejie visu muzhu ta tures vinjus? Tieshi tas pats ar Mettu katru gadu riebj skatities sanjemas uz paris spelem sezona un aiziet.

Uz ko tad Daugava ir spejiga piesaistot Moldavus un Angljus no 8 ligas dublieriem, Amerikanieti no 5 ligas pilnigi ne ar ko neatshkiras.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 18:44, pirms 7 gadiem
Atkal spērts tikai tāds pussolītis.Jāmaksā klubiem par ES futbolistiem nebūs,bet laukumā viņi tik un tā skaitīsies leģionāri.Atkal atstāts kāds caurums naudas mazgāšanai?Kā parasti, pie mums viss ačgārni,lai shēmotāji varētu darboties.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 18:54, pirms 7 gadiem
ja kāds uz vietējo čempionātu atvedīs tiešām kvalitatīvus spēlētājus no spānijas, itālijas vai portugāles, tad viņam vajadzētu pieminekli uzcelt. līdz šim gan pagaidām esam saņēmuši spēlētājus ar lieko svaru vai sarunāto spēļu bagāžu, līdz ar to lielas cerības īsti neredzu kāpēc būtu jāliek uz šāda veida scenārijiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 19:14, pirms 7 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Nu ja pareizi labak Spanjus un Italjus no 7 ligas dublieriem vai ne? Un tev tiesham taisniba tieshi taa nak no pashu klubu iniciativas - kam izdevigak.

Tikai del ta ka neparstavets regions tas nozime ka tagad shis mesls ir jatur virsliga patstavigi? Ja katru gadu beigs pedejie visu muzhu ta tures vinjus? Tieshi tas pats ar Mettu katru gadu riebj skatities sanjemas uz paris spelem sezona un aiziet.

Uz ko tad Daugava ir spejiga piesaistot Moldavus un Angljus no 8 ligas dublieriem, Amerikanieti no 5 ligas pilnigi ne ar ko neatshkiras.
Ko tu domā ar "kam izdevīgāk"? Vai tad visiem nebūs par brīvu??? Kāpēc lai Babīte, piemēram, kādu labu ES spēlētāju nevarētu pieteikt, kam karjerā solis jāsper uz priekšu?

Galu galā, ja gribi krievus sastāvā, ņem krievus, neviens jau neliedz. Un maksā tāpat kā līdz šim maksāji.

Nevajag no mušas pūst ziloni!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-29 19:16, pirms 7 gadiem
Metta šosezon bija 6. vietas cienīga un labi spēlēja. Pārmetumi pa lielam nevietā. Bet, lai nu kā būtu, visu beigās izšķir punktu skaits un pārspēles, kurās Mettai līdz šim ir veicies.

Neuzskatu, ka nākamsezon Olaine vai BFC būtu obligāti mākslīgi jāiestumj Virslīgā. Tur jāspēlē Babītei, kas to nopelnīja sportiskā ceļā.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-29 19:19, pirms 7 gadiem
Par spāņiem daļēji piekritīšu. Skaidrs, ka 7. līgā grūti kādu labu spēlētāju atrast, bet, ja paskaties no otras puses - 98% gadījumu ESP 3. līgas spēlētājs būs labāks nekā RUS 3. līgas spēlētājs.

  -2 [+] [-]

, 2016-11-29 19:23, pirms 7 gadiem
Sētas mačiem - sētas menedžments. Kam vajadzīga biedrība Virslīga, ja paši klubi neko neizlemj. Klubi paliek muļķu lomā - meklē naudu, mēģina attīstīties, bet visu rullē LFF, kura ne ar ko nepalīdz, komandē un izmanto klubu spēlētājus savu izlašu vajadzībām. Apburtais loks.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 23:05, pirms 7 gadiem
piekritu visam viss ir pareizi uzrakstits !bet jautajums ka BABITE var spelet ja viniem nav u-18,u-17,u-16,u-15,u-14,u-13 ir tikai sakot no u 12,tad viniem iznaks tikai apvienoties ar JFC SKONTO tur ir visi gadi un vini kopa var stradat.

     [+] [-]

, 2016-11-30 00:55, pirms 7 gadiem
soccerfans rakstīja: Sētas mačiem - sētas menedžments. Kam vajadzīga biedrība Virslīga, ja paši klubi neko neizlemj. Klubi paliek muļķu lomā - meklē naudu, mēģina attīstīties, bet visu rullē LFF, kura ne ar ko nepalīdz, komandē un izmanto klubu spēlētājus savu izlašu vajadzībām. Apburtais loks.
"Izmanto klubu spēlētājus savu izlašu vajadzībām"

Tu nopietni? Gribu zināt, kurš sevi cienošs spēlētājs, tiekot izsaukts uz izlasi, jūtas izmantots. Spēlēt izlasē - tas ir lielākais gods, esi novērtēts kā labākais.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 08:23, pirms 7 gadiem
Jaunajā Daugavpils mājas lapā jau 20 novembrī ir ievietota informācija par to ka klubs 2017 gadā piedalīsies Virslīgas čempionātā,un Ziemas kausu uzsāks 15 janvārī pulks. 13 pret vēl nezināmu pretinieku.Vai tas nozīmē to,kad kabinetos viss ir nolemts un Babītei tiks likti maksimāli škēršļi dalībai Virslīgā?

  +2 [+] [-]

, 2016-11-30 08:49, pirms 7 gadiem
Ja Isakovs ir valdes loceklis un lēmumi tiek pieņemti par labu viņa klubam,tas jau ir interešu konflikts,šajā gadījumā ož pēc tiesas darbiem ar attiecīgu instanšu piesaisti.

     [+] [-]

, 2016-11-30 10:01, pirms 7 gadiem
nepietiek ja čempionāta izšķirošās cīņas notiek dubļos, sniegā, mīnuss grādos, vēl arī kausa izšķirošās spēles iegrūž rudenī.

"lai klubi laicīgi zinātu, vai nākamajā sezonā tiem gaidāms starts Eirokausu sacensībās"
- to var attiecināt tikai uz 1 vai 2 klubiem (vai ja kāds no vājākajiem klubiem pēkšņi "nodod ugunis"), kuri tabulā ir virs/zem svītras, ne visiem 8 klubiem

cik ilgi klubu sastāvus veidosim 1 mēnesim - tikai uz dažām Eirokausu spēlēm, lai arī tā ir laba iespēja nopelnīt eur