Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Riga FC" uzbrukuma līderim Lemajičam veikta apendicīta operācija

"Riga FC" uzbrukuma līderim Lemajičam veikta apendicīta operācija
Darko Lemajičs
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas Virslīgas komanda „Riga” FC šodien svarīgo spēli pret RFS būs spiesta aizvadīt bez Darko Lemajiča, kuram šonedēļ veikta apendicīta operācija. Termiņš, kad viņš varētu atgriezties laukumā, šobrīd nav paziņots.

„Darko ļoti pārdzīvo, ka nevarēs spēlēt šajā svarīgajā mačā, bet allaž draudzīgais uzbrucējs būs kopā ar komandu, lai atbalstītu savus komandas biedrus un draugus. Novēlam Darko pēc iespējas ātrāku atveseļošanos un atgriešanos futbola laukumā jau šīs sezonas noslēdzošajā daļā,” vēstīts kluba paziņojumā.

Darko Lemajičs šosezon ir rezultatīvākais komandas spēlētājs un otrs labākais vārtu guvējs Virslīgā, turklāt vienīgais spēlētājs, kurš guvis vairāk vārtus nekā Lemajičs, proti, Adeleke Akinjemi, vairs nespēlē Latvijā. Lemajičs izcēlies ar 11 precīziem sitieniem, kas ir tieši trešā daļa no visas komandas vārtu guvumiem šosezon Virslīgā.

„Riga” šovakar paredzēta ļoti svarīga Virslīgas spēle pret RFS, savu tuvāko konkurenti, kas uzvaras gadījumā var „Riga” pārsvaru samazināt līdz minimumam, kamēr „Riga” uzvara ļautu tai spert ļoti platu soli pretim titula iegūšanai. Paredzams, ka Lemajiča iepriekš ļoti stabilo vietu sākumsastāvā varētu ieņemt polis Kamils Bilinskis, kurš pēc pievienošanās „Riga” Virslīgā spēlējis maz un ne pārāk spoži.

25 gadus vecā serba Lemajiča atgriešanās termiņš kluba paziņojumā nav precizēts, tāpat jāievēro, ka kā operācijas veikšanas laiks norādīts „šonedēļ”. Atgūšanās no apendicīta operācijas mēdz būt individuāla, un sporta vēsturē ir gadījumi, kad sportists ir gatavs doties laukumā jau pēc nedēļas, taču par normālu atgūšanās laiku tiek uzskatīts viens mēnesis.

Lemajičam tas nozīmētu arī izlaist arī nākamo Virslīgas spēli pret „Mettu/LU”, kam sekos izlašu pārtraukums. Šobrīd gan jāpieņem, ka uz jautājuma zīmes arī viņa dalība Latvijas kausa finālā 24. oktobrī un Virslīgas mačā pret „Ventspili” 28. oktobrī.

Labākie vārtu guvēji Virslīgā šosezon

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. Akinjemi*Ventspils13 (2)
2.D. LemajičsRiga11 (1)
3.M. MarusičsRFS11 (2)
4.A. VišņakovsSpartaks9
5.J. IkaunieksLiepāja/Mogo9 (2)
6.Ģ.KarlsonsLiepāja/Mogo8
7.T.AijegunsVentspils8 (1)
8.R. Uldriķis*RFS7

*vairs nespēlē Virslīgā


Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/lemajicam-veikta-...

, 2018-09-29 17:35, pirms 6 gadiem
Sliktāk nevar būt.
, 2018-09-29 17:47, pirms 6 gadiem
nizchag būs un viss labi, Riga cel kausu
, 2018-09-29 17:54, pirms 6 gadiem
Karogspliivo rakstīja: Sliktāk nevar būt.
da pat labāks. Lemajičs ir pārvērtēts spēlētājs. Bilinskis, Davies ir meistarīgāki spēlētāji
, 2018-09-29 18:33, pirms 6 gadiem
Dēļ uzvaras pār RFS varēja neoperēties.
, 2018-09-30 02:59, pirms 6 gadiem
miesa1989 rakstīja: nizchag būs un viss labi, Riga cel kausu

Gaidam ātrāk atpakaļ. Vēlākais uz Latvijas kausa finālu. Tev būs tas kauss jābučo, Lemajič!
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.