Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Liepājas metalurgs" viegli uzvar un kļūst par vicelīderi (+komentāri)

"Liepājas metalurgs" viegli uzvar un kļūst par vicelīderi (+komentāri)
Valērijs Afanasjevs
Foto: LFF

Šodien Virslīgas 31. kārtas pirmajā spēlē Slokā vietējais "Spartaks" diezgan bezcerīgi ar 0:3 zaudēja "Liepājas metalurgam". Divi vārti uzvarētāju labā Valērijam Afanasjevam, bet Dmitrija Kalašņikova komanda šobrīd izvirzījusies 2. vietā.

Lai gan "Spartaka" treneris Armīns Narbekovs sākumsastāvā iekļāva piecus leģionārus (maksimāli atļautais skaits), rezervē tika atstāts rezultatīvais uzbrucējs Davids Kortess. "Liepājas metalurgam", kas nevar lepoties ar sastāva dziļumu, atkal izgāja visi labākie, lielākoties uzbrūkoša plāna futbolisti. Liepājniekiem, lai turpinātu cīņu par čempionu titulu, derēja tikai uzvara, kaut pretī stājās "Spartaks", kas nule apstādināja citu titula kārotāju "Skonto".

"Metalurgam" padevās lielisks sākums, kaut gan palīdzēja arī pretinieki. Kāds no "Spartaka" futbolistiem zaudēja bumbu savā laukuma pusē, pie tās tika Ritis Leliūga, kurš lielā ātrumā izlauzās cauri jūrmalnieku aizsardzībai kā sviestam (viegli tika apspēlēts Nauris Bulvītis) un realizēja izgājienu viens pret vienu, pārmetot bumbu Aleksandram Vlasovam pāri - 1:0! 15. minūtē Bulvītis pieļāva vēl vienu kļūdu, atspēlējot atpakaļ, tomēr Valērija Afanasjeva izgājienā Vlasovs šo kļūdu laboja. "Spartakam" pirmo momentu radīja Romāna Mickeviča reids, bet Pāvels Doroševs pirmo reizi nopietni iesaistījās cīņā 29. minūtē, kad labs tālšāviens pēc individuālas darbības sekoja no Patrika Tvumasi puses. Cits "Spartaka" leģionārs Žozefs Gjavū tikmēr izcēlās ar rupjām darbībām, tostarp saņemot brīdinājumu par iebraukšanu kājās Vladimiram Kamešam. Pēc puslaika - 1:0 Liepājas labā.

Pēc pārtraukuma laukumā nāca Kortess, bet gandrīz uzreiz "Metalurgs" panāca 2:0. Pēc Doroševa tālu sistās bumbas pa to netrāpīja Konstantīns Budilovs, un Afanasjevs pēc māņkustības no 16 metriem pārspēja Vlasovu! Pie 2:0 "Metalurgs" centās spēlēt prātīgi, galveno uzmanību pievēršot tempa slāpēšanai, bet pie iespējas arī devās uz priekšu, nopelnot pāris bīstamas standartsituācijas. Pēc vienas no tām liepājniekiem izdevās gūt arī trešos vārtus - Afansjevs skaisti realizēja soda sitienu, gūstot savus jau 9. vārtus sezonā. Diemžēl 1. puslaikā virmojošās rupjības uzplaiksnīja arī 2. puslaika vidū, ar sitieniem apmainījās Duvans Kastanjeda un Toms Mežs, tiesnesim Ivaram Caunem parādot sarkanās kartītes abiem šiem futbolistiem (Mežam otrais brīdinājums + sarkanā). Spēles beigās iespējas bija abām komandām (konkrēti - Antonam Jemeļinam un Ģirtam Karlsonam), bet rezultāts vairs nemainījās - 3:0 "Metalurga" labā. "Spartaks" jau ceturto maču pēc kārtas neguva vārtus, bet "Metalurgs" šobrīd pacēlies uz 2. vietu.

Pēcspēles komentāri

Viktors Terentjevs, "Spartaka" treneris: "Nevaram iesist? Jā, nevaram, paši redzat. Paskatieties statistiku - spēlē ar "Daugavu" (D) izdarījām 22 sitienus pa vārtiem. Nezinu... treniņos it kā paveicam darba apjomu - varbūt neveicas, varbūt trūkst meistarības. Tas summējas. Jā, šodien mums bija mazāk sitienu, bet citās gan netrūka iespēju. Paši redzējāt - pret "Skonto" bija izgājiens viens pret vienu. Komfortablā pozīcija? Kāds tur komforts, tikai 1. vieta var būt komfortabla. Motivācijas pietiek - puiši ir jauni, grib sevi pierādīt. Sezona drīz beigsies, palikušas sešas spēles - jāparāda spēcīgajām komandām nākamās sezonas kontekstā, varbūt kādu uzaicinās uz spēcīgāku klubu. Tāpēc varu teikt, ka motivācijas vienmēr ir pieticis. "Gulbene"? Uzdevums tikai viens - uzvarēt."

Dmitrijs Kalašņikovs, "Liepājas metalurga" treneris: "Mums bija plāns, kā uzvarēt, nevis tikai parādīt skaistu futbolu. Pret "Spartaku" ir grūti, interesanti, bet tai pašā laikā ir iespējams arī spēlēt, jo viņi paši spēlē un ļauj pretiniekam spēlēt. Viņi spēlē uzbrūkošu futbolu, dažreiz pat pārāk uzbrūkošu, kas ļauj, ja tev ir meistarība, to izmantot. Mēs tam gatavojāmies, spēle izvērtās pēc mūsu plāna - gribējām spēlēt uz pretuzbrukumiem un neļaut viņiem izmantot brīvās zonas. Izdevās vienu pretuzbrukumu ātri realizēt. 1. puslaikā "Spartakam" bija pārsvars bumbas kontrolē, toties 2. puslaikā izpaudās mūsu pārākums funkcionālā ziņā. Pie 2:0, manuprāt, drīzāk brieda mūsu trešie vārti, nevis viņu pirmie. Protams, izpaudās arī individuālā Afanasjeva meistarība. Tomēr arī viņiem ir individuāli spēcīgi futbolisti, taču mēs kā komanda spēlējām labāk, pareizāk.

Ar ko esmu neapmierināts? Ziniet, trenerim tā nepieklātos teikt, taču šobrīd, kad visas izšķirošās spēles iet viena pēc otras, primārais ir rezultāts un lietas, kas konkrētā spēlē neapmierina, aiziet otrā plānā. Vairāk ir jādomā par atjaunošanos, futbolistu paslavēšanu un motivēšanu.

Šodien spēlējām ar diviem balsta pussargiem, nevis vienu, lai netrūktu balansa starp aizsardzību un uzbrukumu. Jau esmu to teicis, bet šosezon ir tā, ka katra vadošās komandas neveiksme tiek uzskatīts kā punktu zaudējums, nevis otras komandas nopelns. Jebkurā gadījumā, domāju, ka līdz pat pēdējai kārtai katrai no četrām komandām saglabāsies izredzes - vismaz uz medaļām. Zelta medaļas? Grūti spriest, mums tagad katra nākamā spēle ir tā svarīgākā. Situācija ir tāda, ka ar katru uzvarētu spēli tuvojamies zeltam, bet ar katru neuzvarētu - attālināmies no medaļām."

Virslīga, 31. kārtas spēle

"Spartaks" - "Liepājas metalurgs" 0:3 (0:1)
Vārti: Leliūga 9', Afanasjevs 47', 69'.
Noraidījumi: Kastanjeda 76' - Mežs 76'.
"Spartaks": Vlasovs, Bulvītis, Jemeļins, Budilovs, Kastanjeda, Mickevičs, Gjavū (Kolomicevs 81'), Tarasovs (Ulimbaševs 60'), Tvumasi, Agudelo, Serna (Kortess 46').
"Liepājas metalurgs": Doroševs, Zirnis, Bagužis, Mežs, Hmizs, Kamešs, Kalns, Tamošausks, Leliūga (Kočanausks 59'), Karlsons, Afanasjevs (Šadčins 90').
Brīdinājumi: Gjavū, Tvumasi, Kortess - Mežs (2).
Tiesnesis: Ivars Caune.

Virslīgas 31. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
29.09.16:00Spartaks - Liepājas metalurgs0:3
30.09.14:00Skonto - Daugava (D)
30.09.15:00Jelgava - Metta/LU
30.09.16:00Jūrmala - Daugava (R)
30.09.16:00Ventspils - Gulbene

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)30206456:2366
2.Metalurgs30187548:2561
3.Skonto30179443:1860
4.Ventspils29184748:1858
5.Spartaks311171351:5040
6.Jūrmala30891338:3833
7.Jelgava30761728:4927
8.Metta/LU30661834:6624
9.Gulbene30581724:5523
10.Daugava (R)304101635:6322

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)16 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils13 (2)
3.Davids KortessSpartaks12
4.Patriks TvumasiSpartaks9
Vitālijs ZiļsDaugava (R)9
Stenlijs IbeDaugava (D)9
Valērijs AfanasjevsLiepājas metalurgs9
8.Daniils TurkovsVentspils9 (1)
9.Antons JemeļinsSpartaks9 (3)
10.Alans SiņeļņikovsSkonto9 (4)
11.Valērijs ŠabalaSkonto8

, 2012-09-29 18:03, pirms 12 gadiem
Vienkārši pretīgs futbols Spartaka izpildījumā. Vārda vistiešākajā nozīmē, "cirta gaļu", kā jau pirms spēles paredzēju. Kā tādu treneri kā Narbekovu vēl "Zeme nes", jo ne jau spēlētāji no zila gaisa izdomāja tā spēlēt.
, 2012-09-29 18:04, pirms 12 gadiem
he he. kaut kaa taa. a te skaneja - LM bez medaljaam, Skonto un Ventspils - chempioni... he he
, 2012-09-29 18:06, pirms 12 gadiem
LM neizgāja laukumā visi labākie - Soloņicina nebija.
, 2012-09-29 18:07, pirms 12 gadiem
Diemžēl 1. puslaikā virmojošās rupjības uzplaiksnīja arī 2. puslaika vidū, ar sitieniem apmainījās Duvans Kastanjeda un Toms Mežs, tiesnesim Ivaram Caunem parādot sarkanās kartītes abiem šiem futbolistiem (Mežam otrais brīdinājums + sarkanā)
--------------
Rupji spēlēja tikais viena komanda,spartaks, uz ko tiesnesis maigi sakot pievēra acis!
76`notika tas kas bija jāpanāk spartakam ar šīm rupjībām(provokācijām)!Atbildes reakcija no Meža un caune apmierināts rāda sarkano abiem!
, 2012-09-29 18:12, pirms 12 gadiem
Mečim visas iespējas kaut arī sezonas sākumu noraka. Pagājušajā sezonā jau bija līdzīgi...
, 2012-09-29 18:20, pirms 12 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Vienkārši pretīgs futbols Spartaka izpildījumā. Vārda vistiešākajā nozīmē, "cirta gaļu", kā jau pirms spēles paredzēju. Kā tādu treneri kā Narbekovu vēl "Zeme nes", jo ne jau spēlētāji no zila gaisa izdomāja tā spēlēt.
Kāpēc domā ka Narbekovs vainīgs?
spartaks pret Daugavu(D)-rupji
pret LM-rupji
pret skontu - ničis
liekais- FKV kas necieš no spartaka 4 riņķī!
dzeltenzilie būtu tie vainīgie?
Nākamā LM spēle tieši pret viņiem,un es jau rakstīju par provokācijām no spartaka puses!............
, 2012-09-29 18:37, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Kāpēc domā ka Narbekovs vainīgs?
spartaks pret Daugavu(D)-rupji
pret LM-rupji
pret skontu - ničis
liekais- FKV kas necieš no spartaka 4 riņķī!
dzeltenzilie būtu tie vainīgie?
Nākamā LM spēle tieši pret viņiem,un es jau rakstīju par provokācijām no spartaka puses!............
Ar lielu interesi pavērošu, kā Spartaks spēlēs pret komandām, kuras atrodas zemāk, nekā viņš. Bet ja tā nopietni, tad Blagonodeždina vadībā Spartak spēle bija daudz dinamiskāka un skaistāka, ne smakas no provokācijām. Tātad vainīgs ir tas, kurš liek viņiem ta spēlēt, acīmredzot Narbekovs, kuram liekas ir aizgājis širmis ciet.
, 2012-09-29 18:58, pirms 12 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Ar lielu interesi pavērošu, kā Spartaks spēlēs pret komandām, kuras atrodas zemāk, nekā viņš. Bet ja tā nopietni, tad Blagonodeždina vadībā Spartak spēle bija daudz dinamiskāka un skaistāka, ne smakas no provokācijām. Tātad vainīgs ir tas, kurš liek viņiem ta spēlēt, acīmredzot Narbekovs, kuram liekas ir aizgājis širmis ciet.
Ja to kas notika pirmajā riņķī Liepājā spartakam spēlējot pret LM uzskati par skaistu spēli no spartaka puses,tad es tevi nesaprotu!
Bet treneri nevajag vainot pie šīs rupjās spēles!Savu viedokli jau biju izteicis!
Vēl:
Par spartaka rupjībām bez abpusējās sarkanās,tikais vienu reizi spartaks tika brīdināts(viena dzeltenā vēl bija par grūdienu mugurā)!Tātad caune arī nebija bez ziņas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.