Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Skaidrība par skatītāju atgriešanos Virslīgā būs šodien vai rīt

Ints Megnis
Ints Megnis

Skaidrība par skatītāju atgriešanos Virslīgā būs šodien vai rīt
Kaut oficiāli skatītāju apmeklējums aizliegts, jau līdz šim spēles apmeklēja diezgan daudz akreditēto personu. Kadrs no RFS - "Spartaks" spēles. Foto: Toms Dreiblats

Skaidrība par to vai no jūlija "Optibet" futbola Virslīgas tribīnēs varēs atgriezties skatītāji, visticamāk, būs pirmdien vai otrdien, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Tieši pirms divām nedēļām beidzot sākās "Covid-19" krīzes dēļ iekavētā Virslīgas sezona un šodien tiks uzsākta ceturtās kārtas izspēle. Kaut valstī noteiktās drošības vadlīnijas būtu atļāvušas, ka skatītāji ierobežotā skaitā tribīnēs atrodas jau no sezonas sākuma, LFF saskaņā ar sanitāro protokolu lēma, ka pirmās kārtas tiks aizvadītas bez skatītājiem. Jau tolaik tika pausts, ka izmaiņas varētu būs pēc ceturtās kārtas, sākoties jūlijam, kad ārtelpās vienkopus, visticamāk, drīkstēs pulcēties jau līdz 1000 cilvēkiem.

"Šodien Virslīgas orgkomitejai vajadzētu pieņemt lēmumu, ka varētu atjaunot skatītāju apmeklējumu. Šobrīd notiek pēdējās apspriedes un tālāk tas būs jāizdiskutē LFF valdei. Ja valde lēmumu akceptēs, turpmāk viss notiks atbilstoši valstī noteiktajiem drošības noteikumiem," pastāstīja Pukinsks, paužot, ka LFF valdes sēde notiks attālināti, līdz ar to tās locekļi varēs sanākt operatīvi un šodien vai rīt pieņemt gala lēmumu.

Tikmēr Virslīgas turnīra valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs Sportacentrs.com norādīja, ka neredz problēmu, kāpēc skatītāji nevarētu atgriezties un, visticamāk, no piektās kārtas tribīnes būs atvērtas. Savukārt, runājot par faktu, ka spēles līdzjutējiem bija iespējams vērot aiz žoga, turklāt tur cilvēki atradās kopējos baros, Krivuņecs atzina, ka Virslīga to nevar ietekmēt. "Mēs esam atbildīgi tikai par to, kas notiek stadionā. Un tur mums bija ļoti svarīgi īstenot LFF sanitāro protokolu."

Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) sestdien Jelgavā aizvadīja pirmo Virslīgas finālsērijas spēli starp "Raba" un "Petrow" vienībām, arī tai notiekot bez skatītājiem. Savukārt otrajā mačā, kas gaidāms 1. jūlijā plkst. 20:00 Salaspilī, līdzjutēji drīkstēs atgriezties tribīnēs. Šeit galējais lēmums bija LTFA valdes kompetencē, kas jau jūnija sākumā vienojusies skatītājus tribīnēs ielaist ar 1. jūliju.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-29 13:57, pirms 4 gadiem
Super!
''.......LFF valdes sēde notiks attālināti......

Paši joprojām spriedīs attālināti, bet skatītājus laidīs stadionos.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-29 13:59, pirms 4 gadiem
Atkal Latvijas čempī būs piepildīti stadioni!

  -1 [+] [-]

, 2020-06-29 14:11, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Super!
''.......LFF valdes sēde notiks attālināti......

Paši joprojām spriedīs attālināti, bet skatītājus laidīs stadionos.
Plebejiem citi noteikumi, jāuztur gars ar izpriecām.

     [+] [-]

, 2020-06-29 17:54, pirms 4 gadiem
Jālaiž cilvēki stadionos. Pa TV tikai retais var visu spēli noskatīties neiesnaužoties.

     [+] [-]

, 2020-06-29 19:40, pirms 4 gadiem
SabiedRISKAjā transportā visi jau brālīgi un māsiski sēžun stāv plecu pie pleca un pat maskas neleto ..
Var tak laist skatītājus stadionā ar noteikumu , piemēram, tikai ar maskām?

     [+] [-]

, 2020-06-29 19:42, pirms 4 gadiem
... un dzērienus nest iekšå savus, mājās dezinficētos ...
😎👍😎

     [+] [-]

, 2020-06-29 19:48, pirms 4 gadiem
Vai tad nebija jau atļauti? pagājušajā Valmieras spēlē pret rfs jau kaut kādi auroja, pa gabalu bija dzirdams.