Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

J. Kozlovs: "Ierodoties ar "Ventspili" Slokā, aiz paraduma devos uz "Spartaka" ģērbtuvi"

J. Kozlovs: "Ierodoties ar "Ventspili" Slokā, aiz paraduma devos uz "Spartaka" ģērbtuvi"
Jevgeņijs Kozlovs (pa kreisi). Foto: Karolīna Mazira

Pirmdienas vakarā "Optibet" Virslīgas 4. kārtas spēlē Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 1:3 piekāpās "Ventspilij". Uzvarētāju labā pirmos divus vārtus guva krievu leģionārs Jevgeņijs Kozlovs, kurš 2016. un 2017. gadā pārstāvēja Jūrmalas komandu, divreiz kļūstot par Latvijas čempionu. Kozlovs, cienot bijušo klubu, rezervēti atzīmēja vārtu guvumus, toties laipni piekrita sarunai ar Sportacentrs.com un raidījumu "Futbolbumbas". Intervijas video materiāla apakšā, kā arī piedāvājam sarunas tulkojumu. Abonē "Futbolbumbu" YouTube kanālu, lai nepalaistu garām citus video.

Žeņa, pirms runājam par spēli, kādas bija sajūtas ierasties šeit, vietā, kur pavadīji divus gadus?
Tās, protams, bija vispatīkamākās sajūtas. Kad piebraucām pie stadiona, acu priekšā pazibēja tie divi gadi, kurus pavadīju Jūrmalā. Divi čempionu gadi. Tad, kad gājām iekšā ģērbtuvēs, kļūdas pēc vispirms aizgāju pa kreisi [smejas], kur ir mājinieku jūrmalnieku ģērbtuves. Pēc tam aptvēru, ka jāiet uz savām [viesu] ģērbtuvēm.

Šodien iejuties varoņa ādā? Guvi divus vārtus.
No spēles uz spēli cenšos palīdzēt komandai, cenšos palīdzēt sasniegt rezultātu, jo klubam ir visaugstākie mērķi. Pateicoties komandai, man izdevās iesist divus vārtus un uzvarēt šo spēli.

Atsauc atmiņā abus vārtus!
Pirmos vārtus atminos miglaini, jo viss notika dinamikā, notikumi risinājās ļoti ātri. Atceros, ka Kristians Pjagbara trāpīja pa stabu un bumba atlēca pie manis - sākumā nodomāju, ka nav vērts uzreiz sist, tāpēc apstrādāju bumbu, sagatavoju sitienu un tad uzsitu. Savukārt otrajā epizodē novērtēju, ka atrodos ļoti ērtā pozīcijā, un Giorgi Mčedlišvili atdeva ļoti labu piespēli, bet es realizēju izgājienu viens pret vienu.

Kā vispār skaties uz "Ventspils" komandu, uzbrūkošo futbolistu grupu?
Komanda savākta ļoti laba. Visi puiši atrodas labā formā. Viņi ir kvalitatīvi un ļoti spēcīgi futbolisti, kuri spējīgi izpildīt sarežģītus uzdevumus. Kolektīvs ir lielisks, jūtos ļoti komfortabli.

2016. un 2017. gadā kļuvi par Latvijas čempionu Jūrmalas "Spartaka" rindās. Kas notika pēdējos divos gados? Devies uz Baltkrieviju, kur gandrīz nespēlēji.
Diemžēl futbolā ir tādas situācijas, kurās no futbolista patiesībā nav daudz kas atkarīgs. Tāpēc šie divi gadi Baltkrievijā diemžēl dažādu apstākļu dēļ man nebija viegli. Atkārtošu, ka daudzās situācijās ne viss ir atkarīgs no futbolista.

Zem šiem dažādajiem apstākļiem varbūt slēpjas aģentu lietas?
Ne tikai aģentu lietas, bet arī lietas ap futbolu, kas arīdzan var ietekmēt spēlētāja karjeru.

Atgriezies Latvijā. Kāpēc tieši "Ventspils", kurš tevi uzaicināja un kāpēc ne tas pats "Spartaks"? Lai gan skaidrs, ka "Spartakam" tagad ir cita stratēģija.
Vēl atrodoties Baltkrievijas "Shakhtyor", es runāju ar "Ventspils" prezidentu Adlanu Šišhanovu un pēc mūsu sarunas, kad man beidzās līguma termiņš Baltkrievijā, satikāmies, izrunājām visas nianses un sapratu, ka "Ventspils" ir uzstādījusi augstus mērķus - gan Latvijas čempionātā, gan Eirokausos. Man tas ļoti imponē.

Kā domā, vai tev ir izredzes, aizvadot Latvijā trešo sezonu, izcīnīt trešo zeltu?
Es tikai tā arī uz to skatos, jo, atkārtošu, klubam interesē tikai pirmā vieta. No savas puses pielikšu visas pūles, lai tas izdotos.

Pa šiem diviem gadiem, kopš nebiji Latvijā, šejienes futbolā ir mainījušies spēku samēri - noteikti pats zini, kā aug "Riga". Vai ir iespējams viņus gāzt no pirmās vietas?
Atrodoties Baltkrievijā, es, protams, sekoju Latvijas čempionātam, jo tas man ir radniecīgs. Redzēju, kā "Riga" pēdējos gados spēlē. Tomēr uzskatu, ka "Ventspilij" viss ir pa spēkam.

Par "Ventspils" un tā trenera Viorela Frunzes uzbrūkošā futbola stilu - ar ko tas atšķiras salīdzinoši ar citām komandām?
Treneris cenšas mums ievirzīt uzbrukuma futbolu, jo saprot, ka nav jēgas nepārtraukti sēdēt aizsardzībā, turklāt komandai piesaistīti atbilstoši spēlētāji, lai propagandētu uzbrukuma futbolu. Tāpēc arī cenšamies šādi spēlēt.

Abonē "Futbolbumbu" YouTube kanālu, lai nepalaistu garām citus video.


, 2020-06-30 06:02, pirms 4 gadiem
Labi izskolots,nekā lieka
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
113

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
5

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".