Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Ventspils'' vienojas ar Meļņičenko, Krjaukli, Jemeļinu, ''Jelgava'' - ar Ošu

''Ventspils'' vienojas ar Meļņičenko, Krjaukli, Jemeļinu, ''Jelgava'' - ar Ošu
Mārcis Ošs un Jelgavas pilsētas mērs Andris Rāviņš
Foto: Krišjānis Grantiņš, jelgavasvesntesis.lv

Komplektāciju 2015. gada Latvijas futbola Virslīgas sezonai turpina pagājušā gada čempione FK ''Ventspils'' un bronzas medaļu ieguvēja FK ''Jelgava''. Kurzemnieki parakstījuši līgumu ar vārtsargu Vitāliju Melņičenko un aizsargiem Ritu Krjaukli un Antonu Jemeļinu. ''Jelgava'' tikmēr vienojusies ar centra aizsargu Mārci Ošu par divu gadu līgumu.

''Jelgava'' uz diviem gadiem pagarina līgumu arī ar Ošu

22 gadus vecais un 192 centimetrus garais centra aizsargs ir dzimis Limbažos. Tieši Jelgavā Mārcis 2011. gadā debitēja Virslīgas čempionātā. Jau iepriekš Mārcis Ošs izteicis pateicību trenerim Dainim Kazakevičam, kurš viņu ieraudzījis, ticējis un devis pārliecību, ka puisis var kļūt par profesionālu futbolistu arī brīžos, kad pašam šķitis, ka ir grūti un iespēju ir maz. 2011. gadā Mārcis kluba sastāvā Virslīgā aizvadīja 17 spēles, no kurām 12 sākot pamatsastāvā. Nākamajās sezonās centra aizsargs progresēja tieši spēlē aizsardzībā, kļuva stabilāks, kas ļāva limbažniekam kļūt par vienu no komandas pamatvērtībām.

Komandas direktors Jānis Vuguls ir apmierināts ar kārtējo vienošanos: "Man ir liels prieks par Mārča palikšanu klubā. Neraugoties uz to, ka šis ir viņa pirmais profesionālais līgums, Mārcis Ošs savā attieksmē ir bijis īsts profesionālis jau ar pirmajām dienām kopš nonāca FK Jelgava. Tas ir sekmējis viņa izaugsmi un jau vairākas sezonas Ošs ir bijis stabils mūsu komandas starta vienpadsmitnieka futbolists. Īpašu prieku šī ziņa sagādās kluba līdzjutējiem, kuru balsojumā jau divus gadus pēc kārtas Mārcis ir bijis populārākais komandas spēlētājs. Esam pārliecināti, ka Ošs turpinās progresēt kopā ar komandu un darīsim visu no savas puses lai palīdzētu Mārcim sasniegt viņa sportiskos mērķus."

Jau iepriekš Jelgavas klubs ziņojis par divu gadu līgumiem ar Kasparu Ikstenu, Gintu Freimani, Kenediju Eribu, tāpat vienošanās jau panākta ar Dariušu Latku. Jelgavnieki ir tuvu, lai parakstītu līgumus vēl ar vairākiem pagājušās sezonas kodola spēlētājiem, tāpat tuvākajā laikā gaidāmi futbolisti uz pārbaudēm.

''Ventspils'' panāk vienošanos ar Meļņičenko, Krjaukli un Jemeļinu

Vitālijs Meļņičenko un Ritus Krjauklis dzelten-zilo līdzjutējiem jau ir zināmi futbolisti. Abi jau ir aizstāvējuši "Ventspils" krāsas: Vitālijs Latvijas čempionātā aizvadījis 20 mačus, Ritus - 24 mačus. Pie tam, abi ventspilnieku sastāvā ir izcīnījuši trofejas. Vitālijs uzvarējis Virslīgas čempionātā un Latvijas Kausa izcīņā 2013. gadā, bet Krjauklis - Baltijas līgā 2010. gadā. Kopumā Latvijas čempionātā 27 gadīgais Vitālijs Meļņičenko aizvadījis 80 mačus, bet 28 gadīgais Ritus Krjauklis - 155 mačus un guvis 8 vārtus. Gan Krjauklis, gan Meļņičenko pagājušo sezonu aizvadīja Jūrmalas ''Spartakā''.

Antons Jemeļins ''Ventspils'' kreklu mugurā vēl nav vilcis. Četras sezonas pieredzējušais 30 gadus vecais aizsargs pavadījis ''Liepājas metalurgā'', bet pēdējās divas sezonas pavadījis leģionāra lomā. 2013. gadā Antons spēlēja Moldovas komandā ''Tiraspol'', bet pagājušā gadā pārstāvēja mūsu dienvidu kaimiņu komandu Klaipēdas ''Atlantas'', ar kuru uzspēlēja arī Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

FK "Ventspils" sporta direktora Andreja Butrika komentārs: ''Acīmredzami, ka komandai bija nepieciešams pastiprinājums, un šajā plānā mēs veicam nopietnu darbu. Tomēr atzīmēšu, ka pastiprināt "Ventspili" pavisam nav vienkāršs uzdevums: prasības komandā-čempionā un Čempionu Līgas dalībniekā var izturēt tiešām atbilstoša līmeņa futbolisti. Mēs esam apmierināti, ka "Ventspils" rindas papildināja visiem labi zināmi Latvijas futbolisti, kurus īpaši stādīt priekšā nevajag. Gan Vitālijs Mēļņičenko, gan Ritus Krjauklis un Antons Jemeļins - tie ir pieredzējuši un meistarīgi futbolisti, kuru profesionālā kvalitāte jautājumus neizsauc. Šie puiši ir guvuši panākumus un zin, kā risināt lielus uzdevumus - tieši to, ko no gada gadā veiksmīgi dara "Ventspils".

Izmantotie resursi:
FK Ventspils
Futbola Klubs Jelgava


, 2015-01-29 23:17, pirms 9 gadiem
Iedomājaties , Jemeļins 2012. gada sezonā guva 12 vārtus 33 spēlēs. It kā tas nav nekas īpašs , bet Jemeļins ir aizsargs
, 2015-01-29 23:47, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Iedomājaties , Jemeļins 2012. gada sezonā guva 12 vārtus 33 spēlēs. It kā tas nav nekas īpašs , bet Jemeļins ir aizsargs
Viņš ļoti bieži pendeles sita.
, 2015-01-30 00:14, pirms 9 gadiem
Saturas, čempionu līga, tituls ir mūsu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-30 00:57, pirms 9 gadiem
brexels rakstīja: Laujiet valmierai ar rezekni spelet toto vieta
Pēc rakstības stila sķiet, ka esi nedaudz paņēmis uz krūts
Bet savā ziņā jāpiekrīt vien ir...
, 2015-01-30 07:26, pirms 9 gadiem
fredijs48 rakstīja: Viņš ļoti bieži pendeles sita.
Jemeļins gan pendeles sit gan arī pelna uz saviem vārtiem!Bet futbolists ir labs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-30 14:05, pirms 9 gadiem
brexels rakstīja: Rigas Daugavu,D Daugavu,Gulbeni,Spartaku ludzu izkastrejiet sos klubus!so klubu speles noteikti nestisos jo TOTO..Pertija ar skonto pa retam ar kautko uztaisa lai algas sanaktu bet tas nav tik uzkritosi!!
Spartaks normāli cīnās, nevajag nomelnot! Klubam ir normāls vācu sponsors, labs treneris un leģionāri ir laba līmeņa, nevis Krievijas 1. līgas viduvējības. Tas, ka Jūrmala tajā pašā stadionā pērn smirdēja (kuru pie kastrējamajiem klubiem neesi pieminējis), Spartaku nepadara tādu pašu!
, 2015-01-30 18:51, pirms 9 gadiem
Nu var jau cepties par jau notikušām lietām, bet varbūt tomēr ļaut lai kompetentas iestādes novērš šīs pretlikumīgās darbības, izmeklē un soda vainīgās personas, bet klubiem ieskaitot Daugavpils Daugavu pierādīt, ka Latvijas futbolā nemaz nav viss tik graujoši slikti. P.S. par Spartaku un Gulbeni pilnībā piekrītu, viņu iekļaušana šāda veida sarakstos izbrīna.
, 2015-01-31 03:20, pirms 9 gadiem
Novelu veiksmigu nakamo sezonu futbola klubam Ventspils!
Andris Krušatins ar "Liepāju" kļuvis par Latvijas čempionu, bet nu ir "Grobiņas" kapteinis. Foto: Aiga Veisa

Ilgi gaidītais derbijs: bagātā "Liepāja" pret liepājnieku iemīļoto debitanti "Grobiņu"

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā noslēgsies ar divām spēlēm ceturtdienas vakarā. Vispirms plkst. 17.30 tiksies "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja", bet plkst. 19.30 "Jelgava" uzņems "Valmieru". Abu maču tiešraides portālā Sportacentrs.com, pirmās spēles tiešraide arī kanālā TV4.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.