Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Daugavai D" cienīgs zaudējums, "Jūrmalu" atkal sagrauj

"Daugavai D" cienīgs zaudējums, "Jūrmalu" atkal sagrauj
Epizode no Daugavpils "Daugavas" un "Vestsjaelland" spēles
Foto: portcartagena.es

Šodien pirmo spēli prestižajā "Copa del Sol" Spānijā aizvadījusi Daugavpils "Daugava", kas ar 0:2 zaudēja Dānijas augstākās līgas klubam "Vestsjaelland". Tikmēr "Jūrmala" piedzīvojusi kārtējo sagrāvi.

Jau ziņojām, ka sākotnēji prestižajā pārbaudes turnīrā "Copa del Sol" Spānijā bija jāpiedalās "Jūrmalai", taču šis klubs paziņoja, ka sakarā ar komandas slikto gatavību un savainojumiem tā savu vietu atdevusi citai Virslīgas komandai Daugavpils "Daugavai".

"Daugava" tikai vakar Rīgā nospēlēja maču Virslīgas Ziemas kausā (1:1 pret "Gulbeni"), bet pēc tā uzreiz devās uz lidostu, lai ierastos "Copa del Sol" Spānijā. Šodien "Daugava" aizvadīja pirmo spēli, tiekoties ar Dānijas Superlīgas komandu "Vestsjaelland", kura pēc sezonas pirmās puses Dānijā ieņem 8. vietu 10 komandu konkurencē (tikai divu punktu attālumā ir 5. pozīcijas īpašniece, Eirokausu zona jeb 4. vieta četru punktu attālumā). Daugavpilieši nospēlēja ļoti cienīgi - pirmos vārtus ielaida 25. minūtē, un minimālais 0:1 saglabājās līdz pat kompensācijas laikam. Tajā (4. minūtē) "Daugava" uz saviem vārtiem nopelnīja pendeli, un dāņi pielika punktu - 2:0.

"Daugavas" sastāvs: Vlasovs, Ivanovs, Humarašvili, Solovjovs, Ševeļovs, Kosmačovs, Cincadze, Volkovs, Džaliašili, Osipovs, Kokins. Uz maiņu iznāca: Radevičs, Bogdanovs, Ņerugals. Tāpat minēts, ka komandas treneris šai mačā bijis Viktors Demidovs. Sportacentrs.com jau pirms dažām dienām vēstīja, ka tieši Demidovs kļūs par "Daugavas" galveno treneri šajā sezonā.

Tikmēr "Jūrmala" turpat Spānijā izmēģināja savus spēkus pret Polijas Ekstraklases vienību Bidgoščas "Zawisza" (arī turnīra jaunpienācēja, kas pēc pussezonas ieņem 9. vietu 16 komandu konkurencē) un cieta kārtējo sagrāvi - 1:6. Pēc puslaika bija 0:3. Interesanti, ka pamatsastāvā izgāja tikai pieci Latvijas futbolisti, bet pārējie seši bija leģionāri.

"Jūrmalas" sastāvs: Dzelme, Gerero, Montalvo, Silva, Romero, Trekariči, Huanma, Abots, Dzelme, Māris Savinovs, Ulimbaševs, Gluško.

Saprotams, ka šobrīd norisinās tikai gatavošanās posms, un rezultāti ir otrajā plānā, taču "Jūrmalas" rezultātu saraksts, ieskaitot dublieru rezultātus Virslīgas Ziemas kausā, izskatās gaužām bēdīgi: 0:5 pret Somijas HJK, 0:7 pret "Jelgavu", 1:8 pret Ukrainas "Dnipro", 0:3 pret Bulgārijas "Lokomotiv", 0:4 pret Rīgas "Daugavu", 1:6 pret Polijas "Zawisza". Kopā seši zaudējumi ar kopējo vārtu attiecību 2:33...

Izmantotie resursi:
Sportcartagena.es - FC Cartagena - Espańa
  | Marbella Football Center


, 2014-01-29 01:03, pirms 10 gadiem
Jūrmala pagaidām izskatās kā dīķmala...
Par Daugavu pāragri spriest, bet nu par Jūrmalu pozitīvāks skats noteikti.
, 2014-01-29 09:55, pirms 10 gadiem
šis klubs paziņoja, ka sakarā ar komandas slikto gatavību un savainojumiem

Tagad jau iznāk, ka pret "Zawisza" gan gatavība strauji uzlabojās, gan savainojumi vairs nevajā komandu?
, 2014-01-29 10:01, pirms 10 gadiem
Spēli (Daugavas) bija neiespējami skatīties! Dāņu klubs virslīgā spēlētu par 5.-6. vietu! Tāda sajūta , ka spēlēja uz noteiktu rezultātu. Spēles beigās Daugava 5(!) reizes sita bumbu uz stūri kaut nekas nedraudēja vārtu drošībai! Un pendele bija vispār odziņa! Aizsargs , kas ir 2 metrus no bumbas nolemj to neaiztikt un atstāj vārtsargam , kurš nekādā veidā nevarēja paspēt un nogāza dāni.
, 2014-01-29 14:27, pirms 10 gadiem
Un tagad, lai nemēģina iestāstīt, ka zaudējums pret Elfsborg IF ar 1:7 nebija TOTO, jo Dānijas līga skaitās spēcīgāka nekā Zviedrijas, pat ja tās ir tikai pārbaudes spēles!!!
, 2014-01-29 16:53, pirms 10 gadiem
Būs Daugava spēlēt pret Tauras no Lietuvas rīt?
, 2014-01-29 19:16, pirms 10 gadiem
Jūrmalas ambīcijas pagaidām tiešām tikai pļāpāšana. Nezinu, varbūt Koņevs un kluba vadība kaut ko dara nepareizi, bet nu nevar būt tā, ka komandu grauj visi pēc kārtas. Jā, pretinieki ir spēcīgi, bet nu nebūs taču tā, ka pārbaudes spēlēs komanda tiks grauta, tad ieleks Virslīgā un visus saliks. Jā, pieredze nenovērtējama pēc šādiem mačiem un ļoi labi, ka tādus vispār var aizvadīt, bet vajag arī pārbaudes mačus vēlāk ar sava līmeņa komandām, lai var redzēt komandas reālo spēku.
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.