Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Bardaks", reputācijas graušana un zems līmenis. Treneri par sezonas izskaņu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Bardaks", reputācijas graušana un zems līmenis. Treneri par sezonas izskaņu
Valērijs Redjko negaidīti sev tika pie iespējas vadīt Virslīgas komandu / Foto: Sanita Ieva Sparāne

Ceturtdien tika izspēlētas Virslīgas 26. kārtas spēles. Par lielāko ažiotāžu parūpējās Daugavpils, kas izgāja laukumā vien astoņu vīru sastāvā un maču nespēja pabeigt, kā arī čempione "Riga", ļaujot spēlēt visiem trim vārtsargiem. Sportacentrs.com piedāvā preses konferenču kopsavilkumu.

FK Liepāja – FK Tukums 2000/TSS 5:0

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Būtu ļoti patīkami, ja Dodo kļūs par sezonas rezultatīvāko spēlētāju"

- Kvalitatīva un saturīga spēle mūsu izpildījumā. Īpaši svarīgi kontrastā ar maču pret "Valmieru", kur daudz kas neizdevās. Pēc pirmdienas spēles futbolisti atjaunojās, bija degsme un traka vēlme. Skaisti vārti un kombinācijas. Prieks par spēlētāju attieksmi, jo "Tukums" nav viegls pretinieks. Iepriekšējos mačos viņi daudziem pabojāja nervus un pat spēja izcīnīt dažas uzvaras.

- Artūrs Karašausks palika malā rotācijas dēļ?
- Jā, protams. Par Jahaiju un Karašausku nav jautājumi. Iepriekšējos mačos viņi atdeva daudz emociju. Bija nepieciešamas svaigas asinis. Rotācijā ir vairāki futbolisti, kuri pelnījuši tikt laukumā.

- Vai Dodo ir individuāls mērķis uzvarēt labāko vārtu guvēju sacīkstēs?
- Ir, protams. Priekšā vēl viens mačs. Mūsu komandai un man kā trenerim būtu ļoti patīkami, ja mūsu biedrs kļūtu par sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Cerēsim, ka viņam izdosies. Ar savu darbu un attieksmi brazīlietis ir pelnījis šo balvu.

- Viens no spēles varoņiem - Deniss Ivanovs, kurš šodien pabeidza profesionālo karjeru. Ko varat pateikt par viņu?
- Vēlos noraksturot viņu kā uzticamu cilvēku. Viņš bija tas futbolists, kurš šogad man ļoti palīdzēja gan kolektīva veidošanā, gan treniņprocesā. Strādāja un nedeva sev atlaides. Katra futbolista dzīvē pienāk brīdis, kad jānoiet malā. Daudz par to runājām. Jau vasarā parādījās doma par atvadu maču. Mēs un viņš zināja, ka tas notiks. Svarīgs uzdevums bija izdarīt tā, lai atvadu spēle ir spilgta no rezultāta viedokļa, kas arī izdevās.

- Vai bija doma ļaut Denisam nospēlēt vairāk par piecpadsmit minūtēm?
- Neminējām, kā būs. Pats Deniss teica, ka viņam pietiks ar diviem minūtēm.

- Līgumus pagarināja Karašausks, Dodo un citi līderi. Vai būs turpinājums?
- Nevēlos atklāt kārtis. Pēc čempionāta beigām visu izrunāsim, došu savu redzējumu. Esmu gandarīts, ka vasaras sākumā un rudenī izdevās panākt saliedētu un spēcīgu kolektīvu. Tas atspoguļojās arī rezultātos.

- Par "Liepājas" un "Tukuma" spēli jautājumu nav, jo 5:0 beidzās arī cīņa otrajā aplī, taču sagrāves citās spēlēs īpaši neizdaiļo mūsu čempionātu...
- Es skrupulozi nelasu vietējo presi. Taču nekur neredzēju materiālu, kur skaidri un gaiši būtu pateikts, kam un kāpēc tas ir nepieciešams. Vairākas komandas atteicās, ir grūtības ar spēlētājiem. Vēl neesmu skatījies citu spēļu apskatus, taču skaidrs, ka tie izraisīs tikai smīnu. Ceru, ka federācijai bija argumenta čempionāta turpināšanai. Viņiem tos jāliek galdā.

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Turpinot čempionātu, tikai bojājam savu reputāciju"

- Skatītājiem droši vien patika daudz gūto vārtu šajā spēlē, bet es nebiju gaidījis, ka mēs spēlēsim tik bēdīgi. Bija aizdomas, ka varētu būt kaut kas līdzīgs, jo gandrīz trīs nedēļas esam bez spēļu prakses, kas mums ir vajadzīga, lai būtu konkurētspējīgi šajā līgā. Labāk spēlēt katru trešo dienu, rotējot sastāvu, nevis izlaižot trīs nedēļas. Liepāja tieši šobrīd ir spēļu ritmā, kas bija noteicošais, kāpēc rezultāts bija tik liels. Visas trīs nedēļas runājām par to, vai čempionāts turpināsies. Šķita jau, ka ne, tāpēc spēlētāji uz katru treniņu nāca, domājot, ka tas varētu būt pēdējais šogad. Mentāli bija grūti savākties, kas arī bija faktors šādam mača iznākumam. Acīmredzot bija jūtams arī tas, ka nebiju laukuma malā un nevarēju uzvilkt komandu. Nešķita, ka mūsu komanda šodien grib uzvarēt.

- Kā vērtē šobrīd notiekošo Latvijas futbolā? Par Valmierā pārtraukto spēli jau esi dzirdējis...
- [Smejas]. Esam uztaisījuši savu Virslīgu par apsmieklu. Paskatieties uz rezultātiem - 7:0, 5:0, pārtraukta spēle, 3:0... Kam tas bija vajadzīgs? Lai Jelgava reanimē spēlētājus, kas pēdējo reizi pa bumbu sita pirms gada, bet tagad spēlē pret "Spartaku"? Priekš kam? Tikai bojājam savu reputāciju. Nedomājam par Latvijas futbolu kā tādu, bet gan par LFF reputāciju, lai varētu sevi paslavēt par čempionāta pabeigšanu. Piedodiet, bet jāmeklē citādāks risinājums, ja Daugavpilij laukumā iet astoņi futbolisti, bet Jelgavai jāmeklē tādi, kas sen nav spēlējuši. Uzskatu, ka čempionāta turpināšana nebija vajadzīga. Kaut ko vēl vajag tikai Tukumam un "Mettai".

- Liepājas rindās šodien karjeru beidza Deniss Ivanovs.
- Ilgus gadus nospēlējām kopā, taču ļoti atšķirīgs ir laiks, kad beidzu es un kad - viņš. Nospēlēt līdz 36 gadiem un, uzskatu, varēja spēlēt vēl... Zinot, ka tā ir Denisa pēdējā spēle, kurā Liepājai nekas neizšķiras, būtu viņam iedevis spēlēt visas 90 minūtes. Par Denisu runājot - paldies par to, ko devis Latvijas un Liepājas futbolam! Žēl, ka tribīnes nevarēja būt skatītāji - Deniss to būtu pelnījis. Pēc tādas spēles varējām iet uz ģērbtuvēm nokārtām galvām, taču palikām laukumā, uztaisījām tunelīti - paldies arī maniem čaļiem par pretimnākšanu.

FK Ventspils – FK Metta 1:0

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Sezonas garumā visu laiku kaut kas pietrūka"

- Spēles saturs patika. Pamainījām shēmu uz 3-5-2, ko gatavojām treniņos. Žēl, ka neizdevās gūt vairāk par vieniem vārtiem. Prasās vairāk sitienu vārtu četrstūri, jo visas sezonas problēma ir daudz sitienu pāri vai garām. Pilnībā kontrolējām mača gaitu, vajadzēja iesist vairāk.

- Vai, jūsuprāt, bija nepieciešamība turpināt čempionātu, ņemot vērā radušos situāciju vairākās komandās?
- Pēc sportiskā principa ir jāspēlē līdz galam. Citās Eiropas līgās saslimušais futbolists nespēlē, pārējie turpina. Vēl šodien mums palika teorētiskās izredzes pacīnīties par vietu Eirokausos. Taču pirms spēles ieraudzījām, ka "Daugavpils" izgājis laukumā astoņu vīru sastāvā... Savu pazaudējām citās spēlēs. Sportiski jāsaglabā intriga līdz pēdējam. Jāatzīst, ka šis ir pirmais gads, kad kaut kas tamlīdzīgs notiek. Cilvēkiem nav pieredzes. Jāmācās un, droši vien, jāmaina reglaments uz nākamo gadu.

- Pēc ilgākas pauzes laukumā devās Fabiu.
- Jā, viņš ir atgriezies. Tomēr treniņi ir viens, taču spēle pavisam cits. Laukums šodien bija mīksts. Fabiu izdarīja to, ko prasījām. Fiziski izturēja. Varēja just, ka nav spēļu ritmā. Visu cieņu, ka palika šeit un atjaunojās.

- Pēc sezonas pēdējās mājas spēles vēlētos pateikt jums paldies par darbu un emocijām šosezon. (Jautājuma uzdevējs vietējais žurnālists, kurš sezonas gaitā bieži iesaistījās asās diskusijās ar komandas galveno treneri - aut.)
- Paldies arī jums. Žēl, ka neizdevās tikt pie vēlamā rezultāta. Sezonas garumā visu laiku kaut kas pietrūka. Jāstrādā un jāizdara secinājumi. Ja būs tāda iespēja, labosim to, kas neizdevās šosezon. Paldies puišiem, kuri visu sezonu sitās. Mazliet pietrūka meistarības uzbrukumu noslēgumā.

Andris Riherts (FK "Metta"): "Pēdējā spēlē puišiem būs iespēja izdarīt to, ko nepaveica šodien"

- Paldies spēlētājiem par pašatdevi. Bijām labi sagatavojušies, taču savas korekcijas ieviesa mīkstais laukums. Ikdienā trenējamies uz mākslīgā seguma, kas ir cietāks un parocīgāks, taču zinājām gaidāmos apstākļus un pielāgojāmies tiem. Pirmajā puslaikā ļāvām pretiniekam ar pirmo sitienu gūt vārtus, nebijām pietiekami agresīvi un arī paši laikam neizveidojām nevienu momentu. Savukārt otrajā puslaikā mums bija trīs iespējas gūt vārtus un bijām tuvu tam, lai šajā spēlē iegūtu ko vairāk par zaudējumu. Protams, arī Ventspilij bija labas iespējas gūt vārtus. Ceru, ka puišiem būs iespēja pēdējā sezonas spēlē izdarīt to, ko viņi nepaveica šodien. Pēdējā spēle būs ļoti svarīga - novēlu puišiem izturību un labi sagatavoties. Ceru arī mūsu atbalstītāju attālinātu atbalstu - būsim kopā!

Valmiera FC – BFC Daugavpils 3:0

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Šī diena būs zelta burtiem ierakstīta Valmieras pilsētas vēsturē"

- Pirmkārt, sākšu ar piemiņu Djego Maradonam. Man tas bija liels trieciens, jo kopš bērnības, visu ko esmu iemīlējis futbolā ir tieši pateicoties viņam. Ja par šodienas spēli, tad šī diena būs zelta burtiem ierakstīta Valmieras pilsētas vēsturē. Cik zinu Valmieras futbolā tas ir nebijis panākums. Šis ir visas pilsētas panākums. Paldies katram Olimpiskā centra darbiniekam, kluba vadībai. Liels nopelns trešās vietas izcīnīšanā ir mūsu līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja katrā spēlē mājās un izbraukumā. Līdzjutēji pat uz treniņiem dažreiz atnāca, jo viņi mīl šo komandu. Esmu pateicīgs katram spēlētājam, treneru štābam. Saku paldies arī mūsu ģimenēm, jo ir futbolisti, kuri savus tuviniekus nav redzējuši jau gadu. Protams, paldies arī manai ģimenei, sievai - viņa ir vienīgais cilvēks, kurš zina kāds es mēdzu būt, atgriežoties mājās pēc zaudējumiem.

Pirms čempionāta teicu, ka mēs katrā spēlē iziesim un cīnīsimies, kausimies. Tas arī notika, jo sezonas gaitā mums nebija kritumu. Esmu pateicīgs arī skeptiķiem, kuri sezonas gaitā vairākas reizes centās ielikt sprunguļus mūsu ratos, mēģinot izprovocēt nekārtības komandas iekšienē. Ar to visu tikām galā. Un teikšu vēl vairāk, viņi pamodināja lielāku niknumu, vēlmi atdot atstāt visas dusmas laukumā. Mēs parādījām, ka svarīgākais ir sportiskais, nevis kaut kādas netīras aizkulišu spēles. Nesaukšu tagad to cilvēku uzvārdus. Dievs visu redz.

- Ko pateiksiet par pretiniekiem, kuri izgāja laukumā astoņu vīru sastāvā?
- Es uzskatu, ka tas ir varoņdarbs. Labi saprotu, ka šobrīd viņi ir pandēmijas ķīlnieki. Visu cieņu kluba vadībai, kura pieņēma lēmumu nepadoties un atbraukt uz spēli. Ļoti cienu Daugavpili kā pilsētu. Cienu katru futbolistu, kurš izgāja laukuma un nospēlēja. Mēs kaut kādā ziņā atbalstījām viņus šajā situācijā. Atzīmēšu Valēriju Afanasjevu, kurš gandrīz 40 gadu vecumā nāk un spēle.

- Kuru futbolistu varētu īpaši izcelt šajā sezonā?
- Komandā ir daudz jaunu un perspektīvu futbolistu. Ja būtu jānosauc viens, tad izcelšu kapteini Krišu Kārkliņu. Kaut vai tamdēļ, ka šogad kļuva par nacionālās izlases pamatsastāva spēlētāju. Jā, man ir daudz jautājumu un pretenziju viņam. Taču tās ir nianses. Viņš ir viens no vecākajiem komandā, tāpēc Krišam jābūt līderim. Un viņš par tādu kļuva. Dažās spēlēs iesita vārtus pēdējās minūtēs, glābjot mūs no neveiksmēm.

Jurijs Sokolovs (BFC Daugavpils): "Mūsu treneru korpusam visi astoņi spēlētāji ir varoņi"

- Apsveicu Valmieru ar iegūtajām bronzas medaļām. Čempionāta garumā viņi demonstrēja labu sniegumu. Es un visa mūsu komanda, pirmkārt, apsveic Valmieras treneru korpusu, ar kuru mums ir ļoti labas attiecības. Otrkārt, sveicieni Valmieras pilsētai ar šo sasniegumu! Par šodienu - savākt sastāvu bija katastrofāli grūti. Vakar no rīta mums bija 10 cilvēku, kuri varētu šodien spēlēt. Dienas gaitā vienam parādījās temperatūra, bet cits treniņā guva savainojumu. Neriskējām ar viņu veselību. Paldies tiem astoņiem, kas šodien atbrauca. Mums, treneru korpusam, viņi ir varoņi.

RFS - Riga FC 3:0

Viktors Morozs (RFS): "Par uzvaru ir gandarījums - par pretinieku nedomāju"

- Apsveicu mūsu līdzjutējus ar uzvaru! Runājām ar spēlētājiem, ka ikviena spēle ir vissvarīgākā. Šodien izdevās uzvarēt, un visi spēlētāji patiešām to gribēja. Tas mani priecē - ja esam profesionāli, mūsu attieksmei arī jābūt attiecīgajā līmenī.

- Vai sajūtu līmenī šī uzvara Rīgas derbijā ir citādāka nekā iepriekšējā?
- Nē. Kā jau teicu - mums nav svarīgi, ar ko spēlējam un kad to darām. Katrā spēlē ir jācenšas uzvarēt, un šodien nebija izņēmums. Negribu runāt par iepriekšējiem mačiem. Šodien uzvarējām, un mums ir gandarījums par padarīto darbu. Manuprāt, tā arī jābūt, ja mīlam savu darbu, futbolu, un respektējam līdzjutējus. Esmu priecīgs. Par pretinieku nemaz nedomāju.

- Renāram Varslavānam bija trīs izcilas iespējas, kuras netika realizētas. Vai esi apmierināts ar viņa sniegumu?
- Puišiem jau teicu, ka vienmēr uzvarēt nevar. Būs arī zaudējumi, taču svarīga ir parādītā attieksme. Un to pašu varu teikt arī par uzbrukumiem. Ja Renāram ir momenti, tas jau ir labi. Ar viņa attieksmi un sniegumu esmu ļoti apmierināts. Jā, viņš neguva vārtus, taču tāpēc nevar teikt, ka viņš ir slikts spēlētājs.

- Strumija šodien mačā nepiedalījās. Vai tas vakardienas notikumu dēļ [mūžībā devās Maradona]?
- Jebkuram, kurš ir futbolā, šis notikums bija traģēdija. Visi saprotam, ka Leo kā argentīnietim tā vispār ir elka zaudēšana. Taču Strumijas nespēlēšana saistīta arī ar pagājušajā mačā gūto savainojumu, kas gan nav ļoti nopietns.

Mihails Koņevs (Riga FC): "Labi, ka šis bardaks ir noslēdzies"

- Nav daudz, ko komentēs. Labi, ka šis bardaks ir noslēdzies. Labi, ka spējām atrast vienpadsmit veselus futbolistus. Paši redzējāt, laukumā nāca vārtsargi un viens akadēmijas audzēknis. Daži futbolisti pirms šodienas spēles bija izslimojuši Covid-19 slimību un mēs prasījām, kurš jūtas kaut cik gatavs doties laukumā. Hora, Miloševičs un Pedrinju paziņoja, ka var spēlēt. Paldies viņiem, ka bija profesionāļi līdz galam. Spēle gaitā bija cerības uz neizšķirtu. Tomēr beigās par sevi lika manīt spēku izsīkums.

- Kā izskatījās gatavošanās mačam?
- Gandrīz divu nedēļu garumā nebija neviena treniņa. Vienā dienā 16. novembrī saslima gandrīz visa komanda un treneru štābs. Visi saslima, izņemot mani. Nezinu, kā tas notika. Pirmsspēles dienā bija doma savākties un paskriet, tomēr galu galā izvēlējāmies neriskēt. Svarīgākais uzdevums bija netraumēties, jo nepieciešamo rezultātu mēs jau sasniedzām.

- Kā izdomājāt, kurš vārtsargs dosies laukumā? Zināms, ka Robertam Ozolam iepriekš bijusi pieredze Virslīgas mačā kā laukuma spēlētājam.
- Mums bija bail sūtīt Ozolu. Jo viņš ļoti gribēja. Es domāju, ka tādā gadījumā viņš jau 15. minūtē dabūtu sarkano (smaida). Nils Toms Puriņš labi spēlē ar kājām. Bija epizodes, kur uzņēma, apspēlēja. Vienā momentā palikām neizpratnē, kāpēc neveica sitienu. Iļju Isajevu turējām maiņā. Beigās Puriņš paprasīja maiņu un vārtsargs Isajevs piedzīvoja savu Virslīgas debiju kā laukuma spēlētājs. Manuprāt, tas ir unikāls un neatkārtojams notikums.

- Laukumā devās arī dublieri Ņikita Silakovs.
- Viņš ir vienīgais no dublieru komandas, kuram bija tiesības spēlēt, jo pārējie ir nepilngadīgi. Jau iepriekš ievēroju šo spēlētāju. Viņš nospēlēja cienīgi, neko nesabojāja.

FK Spartaks – FK Jelgava 7:0

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Priecājos, ka pēdējo mājas spēle nospēlējām kvalitatīvi"

- Šodien uz tablo neparasts rezultāts. Varēja būt arī vairāk (Spartaks izpildīja 50 (!) sitienus vārtu virzienā - aut.). Priecājos, ka pēdējo mājas spēle nospēlējām kvalitatīvi. Izlašu pārtraukumā bija spēlētāju trūkums treniņos, taču puiši strādāja. Jā, ļoti neierasta situācija. Katru dienu bija jāmin, vai čempionāts tiks turpināts. Vēlreiz izteikšu gandarījumu ar mūsu spēles kvalitāti.

- Beigās pretiniekiem laukumā devās Aleksandrs Cauņu.
- Gaidīju, ka izies jau no pirmajām minūtēm (smaida). Taču pirms spēles viņš man atklāja, ka joprojām traucē vecās traumas. Ja būtu mazāks laukums, tad Aleksandram klātos vieglāk.

Valērijs Redjko (FK Jelgava): "Vienīgais pozitīvais - daži spēlētāji pirmo reizi uzspēlēja Virslīgā"

- Diemžēl spēle sanāca tāda, kāda sanāca. Protams, negribējām zaudēt ar tādu rezultātu, bet - ja reiz mums teica, ka jāspēlē, tad arī pabeigsim sezonu. Mans viedoklis - šādi noslēgt sezonu nav labi. Arī emocionāli ir grūti. Un pēkšņi meklēt kaut kādas iespējas [piepildīt sastāvu] - tas nav Virslīgas līmenis... Par spēli - kamēr bija spēki, pirmajā puslaikā mēģinājām izrādīt pretestību. Protams, ka otrajā puslaikā bija grūti motivēt komandu, kad rezultāts jau bija 0:2. Vienīgais pluss, ka daļai komandas šī bija pirmā reize, spēlējot Virslīgā. Viņi vismaz sajuta šo līmeni, un ir pozitīvi, ka uzspēlēja tajā.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-29 08:21, pirms 3 gadiem
Interesanti un dažādi ir treneru viedokļi.Tas rezumējums ir pavisam vienkāršs,katram savs krekls tuvāks.komandās ,kur bija saslimušie vēlējās ātrāku čempionāta noslēgumu,komandām ,kurām kaut ko vajadzēja vēl saglābt turnīrā,vēlējās čempionātu turpināt un interesanta sakritība,tur to slimo izrādījās maz vai nemaz.Visa šī putra bija LFF jāizstreb un šeit nu es viņus aizstāvēšu.viņi pieņēma konkrētu lēmumu.Šoreiz izspēlēt.Droši vien,lai tāds bardaks,treneru vārdiem runājot,neveidoties,varēja protams čempionātu pārtraukt.Gandrīz visu tādā gadījumā varēja atrisināt.Teiksim,sadalīt tās vietas ar koeficienta palīdzību,no virslīgas neviens neizkrīt un iespēja pievienoties virslīgā tiek dota gan 1.līgas uzvarētājai Lokomotīvei,gan otrās vietas īpašniekiem Audai.Viss būtu OK,tikai viena liela nelaime.Tādā gadījumā ceturtā Eirokausu ceļazīme tiktu sadalīta kabinetos un neviens ieinteresētais treneris ar to nebūtu mierā.Arī lielie kritizētāji tad dziedātu pavisam citu dziesmu.Par to esmu pilnībā pārliecināts.Tāpēc,manuprāt,šeit kritika LFF virzienā gan ir nevietā.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-29 10:16, pirms 3 gadiem
Jã, bardaks! Bet kãpéc gan nevaréja atłaut spélét jaunieśiem 16-18 gados? Spéle arã lielã laukumã, uz katra vismaz 5m platîba.
Starp ciu Pele 16 gados spéléja savã pirmã pasaules ćempionãtã un lidzîgu pieméru netrûkst.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-29 10:44, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jã, bardaks! Bet kãpéc gan nevaréja atłaut spélét jaunieśiem 16-18 gados? Spéle arã lielã laukumã, uz katra vismaz 5m platîba.
Starp ciu Pele 16 gados spéléja savã pirmã pasaules ćempionãtã un lidzîgu pieméru netrûkst.
Šie tavi jautajumi ir jāprasa valdībai,kura izdod sanitāros noteikumus,šeit klubiem un LFF nav nekāda teikšana.Vai tiešām neseko notikumiem arī ārpus sporta?

  +2 [+] [-]

, 2020-11-29 12:03, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Interesanti un dažādi ir treneru viedokļi.Tas rezumējums ir pavisam vienkāršs,katram savs krekls tuvāks.komandās ,kur bija saslimušie vēlējās ātrāku čempionāta noslēgumu,komandām ,kurām kaut ko vajadzēja vēl saglābt turnīrā,vēlējās čempionātu turpināt un interesanta sakritība,tur to slimo izrādījās maz vai nemaz.Visa šī putra bija LFF jāizstreb un šeit nu es viņus aizstāvēšu.viņi pieņēma konkrētu lēmumu.Šoreiz izspēlēt.Droši vien,lai tāds bardaks,treneru vārdiem runājot,neveidoties,varēja protams čempionātu pārtraukt.Gandrīz visu tādā gadījumā varēja atrisināt.Teiksim,sadalīt tās vietas ar koeficienta palīdzību,no virslīgas neviens neizkrīt un iespēja pievienoties virslīgā tiek dota gan 1.līgas uzvarētājai Lokomotīvei,gan otrās vietas īpašniekiem Audai.Viss būtu OK,tikai viena liela nelaime.Tādā gadījumā ceturtā Eirokausu ceļazīme tiktu sadalīta kabinetos un neviens ieinteresētais treneris ar to nebūtu mierā.Arī lielie kritizētāji tad dziedātu pavisam citu dziesmu.Par to esmu pilnībā pārliecināts.Tāpēc,manuprāt,šeit kritika LFF virzienā gan ir nevietā.
Kā vērtē LFF lēmumus iekš Liepaja - RFS sāgā?
Disciplinārās komitejas lēmumus brīdināt Tukuma un Jelgavas komandas, jo skatītāji (KURI NEMAZ NEDRĪKST UN NEVAR BŪT) ir izmantojuši pirotehniku.
Audas piesmiešanu un pat neļaut aizvadīt pārspēles
Nespēju darboties operatīvi ar u-21 pašizolāciju
Tiesnešu darbu un kā izskatās arī nekādu sankciju pret tiesnešiem un skaidrojumu par idiotiskiem lēmumiem.

  +4 [+] [-]

, 2020-11-29 15:28, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Kā vērtē LFF lēmumus iekš Liepaja - RFS sāgā?
Disciplinārās komitejas lēmumus brīdināt Tukuma un Jelgavas komandas, jo skatītāji (KURI NEMAZ NEDRĪKST UN NEVAR BŪT) ir izmantojuši pirotehniku.
Audas piesmiešanu un pat neļaut aizvadīt pārspēles
Nespēju darboties operatīvi ar u-21 pašizolāciju
Tiesnešu darbu un kā izskatās arī nekādu sankciju pret tiesnešiem un skaidrojumu par idiotiskiem lēmumiem.
Nu mans vērtējums nevar būt patiesība pēdēja instancē,bet varu savu viedokli izteikt par šiem taviem jautājumiem,bet atkārtoju,tas būs subjektīvi mans viedoklis.
Par Liepāja-RFS daudz rakstīts un LFF nonāca grūtā situācijā,manuprāt, viena iemesla dēļ.Atbildīgie par spēles norisi nebija tik uzstājīgi,lai liktu RFS palikt otrajā dienā un turpināt spēli no pārtrauktajām minūtēm kā tas tika izdarīts Rīgā eirokausu mačā.Rīdzinieki gluži vienkārši nekaunīgā veidā izmantoja caurumus sacensību reglamentā un aizlaidās,glābdamies no zaudēta mača,krš atņemtu pēdējās cerības uz titulu.Tā kā sacensību reglamentā ir tādi caurumi,tad LFF pat gribēdami,nevarēja pieņemt lēmumu,kurš nebūtu par labu kādai komandai,kā šoreiz RFS
2.Par pirotehnikas izmantošanu ārpus stadiona nu nekādīgi nevarētu piešķirt sodus,tāpēc jau arī laikam tikai brīdināja.
3.Par pārspēlēm runāt ir grūti.Šeit jau vēl var būt turpinājums.Pārspēles nebūs,bet nav jau izslēgts variants,ka Audai tiks piedāvāts spēlēt virslīgā.Mēs nezinām,kā ziemā veiksies ar licenzēšanu pārējiem virslīgas klubiem.Ja nē,tad uzskatu ,ka LFF ir rīkojusies nepareizi.Tomēr jāatdzīst,ka covid ir sačakarējis futbola sezonu un 1.līga jau sen beigusi sezonu un Auda galīgi nav gatava pārspēlēm.
3.Par U-21 izlasi kā jau es rakstīju,ka tā nav bērnu ,bet pieaugušo izlase.Šeit kaut kas nenostrādāja LFF sadarbībā ar IZM.Jautājumu atrisināja,bet nedaudz par vēlu,jo dažas komandas cieta.
4.Un tagad pats sāpīgākai jautājums.Tiesnešu darbs .Šī ir pati nepateicīgakā tēma.Sāksim ar to,ka tiesnešu darbu vērtē LFF atbildīgie par to cilvēki un viņi arī nosaka vērtējumu,pēc kā seko nākošie nozīmējumi uz spēlēm.Slikti notiesā un būs nozīmējumi uz zemākām līgām.Publiski nav pieņemts atklāt šo informāciju un droši vien pareizi vien ir.Citādi panāksim ,ka nebūs kam tiesāt,jo kurš gan gribēs,ka viiņu darba kļūdas atklāti tiek izķidātas visas sabiedrības priekšā.Tiesneši jau nav roboti un cilvēciskās kļūdas ir neizbēgamas.Šeit der teiciens bija,ir un būs.Tā ir spēles sastāvdaļa.Galvenais,censties šīs kļūdas samazināt.Arī futbola sabiedrība bieži šūmējās velti,jo bieži vien nezin,pat trenerus ieskaitot,noteikumu nianses.Regulāri katru sezonu tiesnešiem nāk jauni ieteikumi no UEFA par dažādu situāciju pareizu novērtēšanu.Būtībā pirms sezonas komandu pārstāvji un treneri it kā tiek aicināti uz šo nianšu apspriešanu.vai visi tur ierodās ,nezinu,bet šaubos.Tāpēc mans ieteikums būtu žurnālistiem biežāk uzaicināt uz studiju(ar futbolu tematiskie raidījumu tagad nav mazums,kaut vai tās pašas"futbolbumbas"),tiesnešu inspektorus vai citus profesionāļus,kuri būtu gatavi paanalizēt spēļu momentus,par kuriem cepjās treneri un līdzjutēji.Kaut kā tā.Atkārtošos ,šis mans subjektīvais viedoklis,bet tu prasīji,es atbildēju.

     [+] [-]

, 2020-12-02 22:26, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Nu mans vērtējums nevar būt patiesība pēdēja instancē,bet varu savu viedokli izteikt par šiem taviem jautājumiem,bet atkārtoju,tas būs subjektīvi mans viedoklis.
Par Liepāja-RFS daudz rakstīts un LFF nonāca grūtā situācijā,manuprāt, viena iemesla dēļ.Atbildīgie par spēles norisi nebija tik uzstājīgi,lai liktu RFS palikt otrajā dienā un turpināt spēli no pārtrauktajām minūtēm kā tas tika izdarīts Rīgā eirokausu mačā.Rīdzinieki gluži vienkārši nekaunīgā veidā izmantoja caurumus sacensību reglamentā un aizlaidās,glābdamies no zaudēta mača,krš atņemtu pēdējās cerības uz titulu.Tā kā sacensību reglamentā ir tādi caurumi,tad LFF pat gribēdami,nevarēja pieņemt lēmumu,kurš nebūtu par labu kādai komandai,kā šoreiz RFS
2.Par pirotehnikas izmantošanu ārpus stadiona nu nekādīgi nevarētu piešķirt sodus,tāpēc jau arī laikam tikai brīdināja.
3.Par pārspēlēm runāt ir grūti.Šeit jau vēl var būt turpinājums.Pārspēles nebūs,bet nav jau izslēgts variants,ka Audai tiks piedāvāts spēlēt virslīgā.Mēs nezinām,kā ziemā veiksies ar licenzēšanu pārējiem virslīgas klubiem.Ja nē,tad uzskatu ,ka LFF ir rīkojusies nepareizi.Tomēr jāatdzīst,ka covid ir sačakarējis futbola sezonu un 1.līga jau sen beigusi sezonu un Auda galīgi nav gatava pārspēlēm.
3.Par U-21 izlasi kā jau es rakstīju,ka tā nav bērnu ,bet pieaugušo izlase.Šeit kaut kas nenostrādāja LFF sadarbībā ar IZM.Jautājumu atrisināja,bet nedaudz par vēlu,jo dažas komandas cieta.
4.Un tagad pats sāpīgākai jautājums.Tiesnešu darbs .Šī ir pati nepateicīgakā tēma.Sāksim ar to,ka tiesnešu darbu vērtē LFF atbildīgie par to cilvēki un viņi arī nosaka vērtējumu,pēc kā seko nākošie nozīmējumi uz spēlēm.Slikti notiesā un būs nozīmējumi uz zemākām līgām.Publiski nav pieņemts atklāt šo informāciju un droši vien pareizi vien ir.Citādi panāksim ,ka nebūs kam tiesāt,jo kurš gan gribēs,ka viiņu darba kļūdas atklāti tiek izķidātas visas sabiedrības priekšā.Tiesneši jau nav roboti un cilvēciskās kļūdas ir neizbēgamas.Šeit der teiciens bija,ir un būs.Tā ir spēles sastāvdaļa.Galvenais,censties šīs kļūdas samazināt.Arī futbola sabiedrība bieži šūmējās velti,jo bieži vien nezin,pat trenerus ieskaitot,noteikumu nianses.Regulāri katru sezonu tiesnešiem nāk jauni ieteikumi no UEFA par dažādu situāciju pareizu novērtēšanu.Būtībā pirms sezonas komandu pārstāvji un treneri it kā tiek aicināti uz šo nianšu apspriešanu.vai visi tur ierodās ,nezinu,bet šaubos.Tāpēc mans ieteikums būtu žurnālistiem biežāk uzaicināt uz studiju(ar futbolu tematiskie raidījumu tagad nav mazums,kaut vai tās pašas"futbolbumbas"),tiesnešu inspektorus vai citus profesionāļus,kuri būtu gatavi paanalizēt spēļu momentus,par kuriem cepjās treneri un līdzjutēji.Kaut kā tā.Atkārtošos ,šis mans subjektīvais viedoklis,bet tu prasīji,es atbildēju.
Paldies par atbildi!