Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Valmiera" starpsezonas pastiprināšanos sāk ar "Mettas" pussarga Liepas piesaisti

"Valmiera" starpsezonas pastiprināšanos sāk ar "Mettas" pussarga Liepas piesaisti
Kristaps Liepa. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola Virslīgā ceturto vietu ieguvusī un Eirokausos iekļuvusī "Valmiera Glass/ViA" paziņojusi par savām pirmajām spēlētāju pārejām šajā starpsezonā, papildinot vidējo līniju ar diviem gados jauniem Latvijas futbolistiem.

Vēl pirms Virslīgas sezonas noslēgšanās "Valmiera Glass/VIA" panāca vienošanos par sadarbības turpināšanu ar komandas galveno treneri Tamazu Pertiju. Taču tagad pienākušas arī pirmās ziņas par komandas sastāva komplektāciju, komandai piesaistot divus vietējos futbolistus komandas vidējā līnijā.

Uz Vidzemes komandu pārgājis 21 gadu vecais centra pussargs Kristaps Liepa, kurš pagājušajā sezonā bija viens no "Metta" centrālās ass spēlētājiem, balstot komandas spēli vidējā līnijā. Liepa "Mettas" sastāvā pavadīja pusotru gadu, aizvadītajā sezonā piedaloties 27 Virslīgas mačos, kuros pussargs guva vienus vārtus un izdarīja trīs sekmīgas piespēles komandas biedru vārtu guvumos. Jauniešu vecumā futbolists pārstāvējis dažādu vecumu Latvijas izlases.

Pussarga līdzšinējā komanda "Metta" savos sociālo tīklu ierakstos dalījusies ar Kristapa Liepas komentāru: "Gribu pateikties visiem spēlētājiem, treneriem un klubam par sezonu. Diemžēl izvirzītos mērķus nesasniedzām, taču esmu pārliecināts, ka katrs no spēlētājiem zina, uz ko viņi ir spējīgi. Nospēlējot pusotru sezonu "Mettā", ieguvu lielu pieredzi tieši Virslīgas spēlēs. Tas deva rūdījumu pieaugušo futbolam. Guvu savus pirmos vārtus čempionātā tieši "Mettas" sastāvā. Novērtēju arī visus komandas biedrus, kuri ir draugi gan laukumā, gan ārpus tā. Treniņos katrs cīnās par vietu laukumā, liela pašatdeve ir visiem. Esmu vienmēr ļoti motivēts sevi pierādīt. Pašatdeve arī bija galvenais iemesls, kāpēc šosezon rādījām labu sniegumu laukumā. Milzīgs paldies "Mettai" par doto iespēju atgriezties laukumā pēc ilgstošas traumas 2018. gadā. Novēlu klubam veiksmi nākamajā sezonā!"

Bez Liepas "Valmiera Glass/VIA" rindas papildinās vēl viens Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieks. Pie Tamaza Pertijas nākamajā sezonā spēlēs 19 gadus vecais Bogdans Samoilovs, kurš līdz šim savas futbolista iemaņas slīpēja Vācijā, trenējoties Ķelnes komandā "Koln". Aizvadītajā sezonā pussargs spēlēja Vācijas U19 vecuma Bundeslīgas Rietumu zonā, aizvadot 23 spēles, kurās Samoilovs tika pie viena vārtu guvuma. Pirms došanās uz Vāciju futbolists trenējās Šitika futbola skolā.


, 2019-11-28 21:29, pirms 4 gadiem
Liepa - labākais no sliktākajiem?
, 2019-11-28 23:50, pirms 4 gadiem
baigi neveiksmīga twitter bilde.. metta ganjau atkal pēdējā paliks
, 2019-11-29 08:25, pirms 4 gadiem
nekas sevisks, ja grib labi eirokausos spelet
, 2019-11-29 09:58, pirms 4 gadiem
Latvieši mūk no Mettas vadības dēļ.Mihelsons atvedīs vezumu no Āfrikas.
, 2019-11-29 11:02, pirms 4 gadiem
Metta acīmredzot nevar maksāt tik lielas naudas kā citi klubi,, bet Metta un Liepāja ir vienīgie klubi, kuri ražo latviešu futbolistus, kurus tad medī stiprākie klubi.
, 2019-11-29 12:32, pirms 4 gadiem
K.Liepa vispār no JDFS Alberta, ne no Mettas. Ja runa iet par ražošanu.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.