Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Spartak" līdzjutēji Jūrmalā atvainojas Karreram

Ints Megnis
Ints Megnis

Maskavas "Spartak" līdzjutēji Jūrmalā atvainojas Karreram
Maskavas "Spartak" līdzjutēju atbalsta plakāts. Foto: Maskavas "Spartak" Rīgas fanu klubs

Krievijas kluba Maskavas "Spartak" līdzjutēji svētdien "SynotTip" futbola Virslīgas spēlē Jūrmalā atvainojās to apmeklējušajam atlaistajam vienības galvenajam trenerim Masīmo Karreram.

Karrera tika atlaists vien pirmdien un jau svētdien pēc Jūrmalas "Spartaka" komandas īpašnieka Marko Trabuki ielūguma apmeklēja spēli, kurā iepriekšējo divu gadu valsts čempionvienība ar 0:4 kapitulēja RFS komandai. Spēli apmeklēja vairāk nekā 100 Maskavas "Spartak" fani, kuri bija sagatavojuši īpašu banneri, itāļu valodā uzrakstot "Paldies, Masīmo! Piedod".

Kā portālam 360tv.ru pastāstījis Maskavas "Spartak" Rīgas fanu kluba pārstāvis Maksims Ņebesnijs, viņi vēlējušies izrādīt neapmierinātību ar vienības vadības lēmumu par Karreras atlaišanu. "Izteicām nožēlu un atvainojāmies to cilvēku vārdā, kuri nespēja to izdarīt un nekad neizdarīs. Tomēr līdzjutējiem atvainoties nav par ko. Mēs vienmēr atbalstījām treneri. Vēlējāmies ļaut viņam saprast, ka situāciju redzam citādāk nekā vadība."

"Masīmo bija ļoti pozitīvs. Kā vienmēr elegants un jautrs. Kārtējo reizi pārliecinājāmies par viņa pozitīvajām cilvēciskajām īpašībā. Nedaudz parunājāmies, tomēr par neko konkrētu aprunāties nesanāca. Tikšanās sanāca diezgan haotiska, bija daudz emociju," saka Ņebesnijs. "Mūsu izpratnē Karrera kļuvis lielāku "spartakieti" nekā daudzi cilvēki, kuriem tādiem būtu jābūt. Masīmo līdzjutējiem kļuvis par ļoti tuvu cilvēku. Vienu no mums. Ar to arī viss ir pateikts."

Karreras vadībā Maskavas "Spartak" pēc 16 gadu pārtraukuma triumfēja Krievijas čempionātā un pirmoreiz ieguva valsts Superkausu.

54 gadus vecais Karrera futbolista karjeru noslēdza 2008. gadā un kļuva par treneri, vairākus gadus strādājot Turīnas "Juventus" akadēmijā, bet vēlāk kļuva par kluba tehnisko direktoru. Īsu brīdi Karrera bija arī komandas galvenais treneris, aizvedot to līdz Itālijas superkausam 2012. gadā. No 2014. līdz 2016. gadam Karrera bija viens no asistentiem Itālijas izlasē, bet 2016. gada vasarā kļuva par Maskavas "Spartak" galveno treneri.

Ar "Spartak" Karrera izcīnīja Krievijas čempiontitulu un triumfēja kausa izcīņā, 2017. gadā tiekot atzīts par sezonas labāko treneri Krievijas Premjerlīgā. Pagājušajā sezonā Karrera aizveda "Spartak" līdz Krievijas superkausam, kausā apstājās pusfinālā, UEFA Čempionu līgā vienreiz spēlēja neizšķirti pret "Liverpool" un sagrāva "Sevilla" (5:1), bet palika trešajā vietā grupā un vēlāk Eiropas līgas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā zaudēja Bilbao.

Premjerlīgā "Spartak" palika trešajā vietā, bet kluba vadība uzticēja Karreram iesākto darbu turpināt. Tomēr komanda nepārvarēja Saloniku PAOK barjeru Čempionu līgas kvalifikācijā, Eiropas līgā pēc pirmā apļa ir pēdējā vietā grupā un Premjerlīgā tikai viens panākums pēdējos sešos mačos. Pēc zaudējuma Tulas "Arsenal" pagājušajā svētdienā klubs uzteica darbu Karreram.

Izmantotie resursi:
https://360tv.ru/news/sport/rizhski...