Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jerjomenko un Morozs asi kritizē Virslīgas tiesāšanu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Jerjomenko un Morozs asi kritizē Virslīgas tiesāšanu
Aleksejs Jerjomenko kopā ar tiesnešiem / Foto: Sanita Ieva Sparāne

Svētdien un pirmdien norisinājās Virslīgas 20. kārtas spēles. Arvien tuvāk čempionu titulam tuvojas "Riga", kas palielinājusi pārsvaru pār RFS jau līdz sešiem punktiem. Piedāvājam visu maču preses konferenču kopsavilkumu.

FK Jelgava – BFC Daugavpils 2:0

Dāvis Caune (FK Jelgava): "Kazačokam vajadzīgs restarts"

- Nospēlējām normāli, un to arī parāda rezultāts. Paveicām, ko gribējām - lai kā būtu iegrozījies rezultāts, es tik un tā būtu apmierināts ar spēli. Esmu priecīgs par uzvaru! Manuprāt, neitralizējām Daugavpils uzbrukumu, jo viņiem neizdevās pāreja ar uzbrukuma iesākšanu. Zinājām, ka Daugavpilij aiz muguras pārbraucieni uz Liepāju un tagad uz Jelgavu. Viņi maču iesāka jēli un arī pabeidza ar lieliem pārrāvumiem starp līnijām, ko arī izmantojām un guvām vārtus.

- Ričards Korzāns pēdējā laikā guvis vairākus vārtus un tagad spēlē uzbrukumā.
- Runāju ar Ričardu un sapratu, ka viņš pats sevi uzskata par uzbrucēju, lai gan Jūrmalā spēlēja kā malējais aizsargs. Un, manuprāt, Latvijas apstākļiem viņš ir ideāls uzbrucējs. Ričards uzreiz ņem vērā to, ko viņam saka. Varbūt biežāk gribētos redzēt, ka viņš apspēlē pretinieku, taču Ričards ir malacis.

- Pirmoreiz šosezon rezervē tika atstāts Jevgeņijs Kazačoks.
- Domāju, ka viņš pats piekrīt, ka iepriekšējās trīs spēles aizvadīja slikti. Vajadzīgs kaut kāds restarts - domāju, ka tur nav nekādu diskusiju, un to arī pats Jevgeņijs varētu saprast, lai gan par to neesam runājuši.

- Pēc Kubareva aiziešanas sākāt spēlēt ar četriem aizsargiem. Kā komanda uztvēra pārmaiņas?
- Lielākās izmaiņas ir aizsargiem un malējiem spēlētājiem. Piemēram, Hvoiņickis droši vien labprātāk spēlēs šādi, nevis tad, kad jāskrien visu laiku abos virzienos. Manuprāt, spēle ar četriem aizsargiem mums Latvijā ir asinīs, kamēr ar trim varbūt no bērnības spēlē kaut kur Latīņamerikā vai Itālijā. Manuprāt, mums vieglāk ir spēlēt ar četriem aizsargiem, taču nesaku, ka spēle ar pieciem bija pie vainas, kāpēc sezona iesākās neveiksmīgi.

- Cik lielā mērā spēle pret Daugavpili un nākamā pret "Mettu" tiek uzskatīta kā fināls, jo komandas atrodas līdzās tabulā un šosezon pēc tam vairs netiksies?
- Man tādi apgalvojumi nepatīk, jo dzīvoju šodienai. Mans uzdevums ir paveikt nedēļas ciklu, lai esam fiziski gatavi un varam nospēlēt tā, kā plānojam. Ja tiesnesis kaut ko ne tā nosvilps vai bumba palēksies uz kāda kalniņa un mēs tāpēc nevarēsim gūt vārtus, mani tas neuztrauks. Kā saliksies rezultāts, jau ir atkarīgs no visuma. Nejūtu psiholoģisko spiedienu un pretiniekus nešķiroju.

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Zaudējām bērnišķīgu kļūdu dēļ"

- Zaudējām līdzīgā un saspringtā spēlē, kas, manuprāt, nebija kvalitatīva nevienas komandas izpildījumā. Izlaidām neizšķirtu bērnišķīgu kļūdu dēļ. Spriedzi divu tabulas kaimiņu cīņā neizturēja mūsu aizsargi, kā rezultātā ielaidām vārtus. Tāpat spēles svarīguma dēļ acīmredzot nevarējām uzbrukumā nospēlēt tā, kā to vēlamies.

- Kur palicis Valērijs Afanasjevs?
- Viņam vairākas dienas bija temperatūra. Tagad jau ir izveseļojies, taču vēl netrenējas kopējā grupā.

- Vai klubā jūtams uztraukums par to, ka esat tabulas apakšā un kopā ar "Mettu" cīnīsieties par to, lai netiktu pārspēlēs?
- Jā. Mēs visi vēlamies nospēlēt labāk, taču pēdējo spēļu rezultāti apbēdina. Arī tad, ja spēlējam pieklājīgi, rezultāta nav, jo pieļaujam kļūdas. Saspringums ir, taču tāpat ir arī vēlme situāciju vērst par labu. Ir daudz faktoru, kāpēc rezultāti ir sliktāki nekā čempionāta pirmajā pusē. Pirmkārt, mums nav pārāk plašs sastāvs. Protams, ir jaunie futbolisti no dublieriem, bet, ja kāds no pamatsastāva spēlētājiem sakrāj kartītes vai gūst savainojumu, mēs ļoti jūtam iztrūkumu, kā tas ir Ņečiporenko gadījumā. Otrkārt, Ofora zaudēšana nospēlēja savu lomu tajā, ka vairs tik raiti nekrājam punktus.

FK Ventspils – FK Tukums 2000/TSS 2:0

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Aizvadījām sliktāko spēli sezonā"

- Aizvadījām sliktu spēli, un droši vien visi to redzēja. Var teikt, ka mums dažās situācijās paveicās. No otras puses, ieguvām trīs punktus, kas ir svarīgi, lai turpinātu cīņu par Eirokausiem. Spēles kvalitāte apbēdināja, bet priecājos par izcīnītajiem trim punktiem. Bija ļoti daudz brāķa un nervozitātes - meklēsim iemeslus, kāpēc tā notika. Nerealizējām savus momentus, un spēlētāji kļuva nepārliecināti. Manuprāt, aizvadījām pašu sliktāko spēli [šosezon].

- Cenšoties atrast kaut ko pozitīvu - abi uzbrucēji Kaspari guva vārtus.
- Tas ir viņu uzdevums, un jau pirmajā puslaikā vajadzēja atrisināt visus jautājumus. Labam uzbrucējam pietiek ar vienu iespēju vārtu guvumam. Jābūt prasīgākiem pret sevi. Kokins vēl ir jauns un nepieredzējis, bet Svārups - malacis, ka guva vārtus, taču viņam bija ļoti daudz brāķa un zaudētu bumbu.

Vietējā žurnālista jautājuma laikā Frunze pameta preses konferenci, uz kritiku par spēlētāju pašatdevi un attieksmi mača gaitā atbildot ar teikumu: "Mēs to visu jau zinām."

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Izgājām laukumā pēc uzvaras, bet uzreiz ielaidām"

- Izgājām laukumā otrajā puslaikā pēc uzvaras, bet ielaidām jau 40. sekundē. Pēc tam noraidījums, un Ventspils saprata, ka nu jau būs vieglāk. Nekas cits neatlika, kā doties uz priekšu, un Ventspils to ļāva. Par mūsu sniegumu mazākumā esmu priecīgs.

FK Spartaks – Riga FC 1:2

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Kauns par Latvijas futbolu"

- Paši visu redzējāt. Kauns. Liels kauns. Ļoti neglīti. Negribu neko komentēt. Uzdodiet jautājumus!

- Pareizi saprotu, ka vēlaties runāt par tiesāšanu?
- Sākot ar spēles 2. minūti viss bija pret mums. Tad Romānu Mickeviču uzsēdināja uz kartītes. Varat paskatīties video. Viņu 23. numurs [Pedrinju] visu laiku vilka aiz krekla. Spēlētāji no viņa skrien prom, bet šis karājas aiz muguras. Kauns par Latvijas futbolu. Uz kurieni tas virzās? Ja komandai ["Riga"] ir jāuzvar čempionāta un tas jādara visiem līdzekļiem... Mums tādu līdzekļu nav. Tagad man jāskaidro jauniem futbolistiem, ka dzīve... sucks [sūkā - no angļu val.].

- Šie mazie sodiņi sekmēja "Riga" atspēlēšanos?
- Atcerēsimies maču pret "Liepāju" [2:3], kur tiesnesis nosvilpa un tad tikai sāka domāt, ko viņš nosvilpa [runā par epizodi ar kļūdaini piešķirto 11 metru soda sitienu]. Ja man nav taisnība, tad lai kāds izskaidro. Pēc tam tiesnesis atvainojās. Un? Man nepatīk, ka tas viss neattīsta futbolu. Labi, "Riga" bija priecīga par spēli pret "Celtic", kur rīdziniekus vazāja ar seju pret zemi [рылом отвозили - no krievu val.]. Ko? Bumbas kontroles procents 75 pret 25 "Celtic" labā. Tas nozīmē, ka 10 cilvēki stāvēja savā soda laukumā un atsitās.

- Kā "Spartaks" nospēlētu pret "Celtic"?
- Nezinu, jāskatās. Neviens nezina. Esmu spēlējis pret "Celtic" somu HJK sastāvā. Izbraukumā zaudējām 1:0, bet mājās bija 2:2. Taču mēs nesēdējām aizsardzībā. Saprotu, ka katram trenerim savi ieskati, taču, manuprāt, labāk zaudēt skaistā futbolā. Var lepoties, ka 90 minūtes labi aizsargājās un pēc tam ielaida, taču dienas beigās svarīgākais ir rezultāts. Tā nav mana darīšana, taču kauns, ka tas viss tiek izcelts kā piemērs.

- Kārtējā spēle, kad zaudējat punktus galotnē...
- Mēs nezaudējam, mūs nogalina. Nevēlāmies zaudēt šos punktus. Varam uztaisīt izgriezumus.

- Kur šodien Lakijs Opara?
- Saaukstējies. Cik viņš tuvu pārejai uz "Lugano"? Logs vēl ir vaļā, tāpēc viss ir iespējams.

- Iepriekš minējāt, ka uzdevums ir izcīnīt 3. vietu. Cik reāli to izpildīt?
- To es teicu tad. Vēl tad, kad nezināju, ka mūs nogalinās katrā mačā. Tad, kad vēl ticēju, ka futbols ir pirmajā vietā. Taču nē... Mēs cīnīsimies par katru punktu. Viss vēl iespējams.

Mihails Koņevs (Riga FC): "Šādas galotnes nav vajadzīgas, jo riskēju pazaudēt veselību"

- Sarežģīta spēle, ko arī gaidīju - pēc spēles pret "Celtic" pagāja vien divas dienas un, lai gan veicām plašu rotāciju, nomainot deviņus spēlētājus, arī tiem, kas izgāja šodien, šis psiholoģiskais slogs bija. Arī viņi ir komandā un to visu [dramatisko zaudējumu pret "Celtic"] pārdzīvoja. Šodien tās bija sekas no psiholoģiskās slodzes pret "Celtic". Es pat pēc sevis varu spriest - biju morāli iztukšots, trūka emociju šodien. Kā saka, labs, kas labi beidzas. Pārtraukumā sarunājām izlabot pirmajā puslaikā pieļautās kļūdas, taču otrajā puslaikā "atvedām" uz saviem vārtiem nevajadzīgu pendeli. Turklāt to paveica spēlētāji, kuri ir pieredzējuši. Nospēlējiet taču vienkāršāk! Spēle pavisam pajuka, taču maiņas pārvērta maču, turklāt izgāja tie, kuri spēlēja pret "Celtic" - Kamešs, Veslijs, Stuglis, kuru pārvietojām uz viņa mīļāko "Spartaka" vietu uzbrukumā ["Spartakā" Stugli pārkvalificēja no uzbrucēja par aizsargu - aut.]. Tas nospēlēja par labu - vienkāršojām savu spēli, jo uzskatu, ka laukumi rudenī nav tās labākās kvalitātes. Vienkāršots futbols izšķīra spēli. Spēlējām līdz galam, par ko futbola Dievs atalgoja. Tomēr, godīgi sakot, šodien spēlējām slikti. Un pat šādā spēlē pirmajā puslaikā bija 3-4 momenti, kuros bija jāgūst vārti. Nedrīkst tā izšķērdēt iespējas, ja gribam būt kaut kādā līmenī! Paldies puišiem par raksturu un trim punktiem, kas ir svarīgi, taču ir jāspēlē pārliecinošāk.

- Šādas galotnes izšķir titulus?
- Vēl nē. Priekšā daudz spēļu. Acu priekšā pagājušā gada piemērs, kad mums bija liels punktu pārsvars, bet noslēdzošajās spēlēs nevarējām pārkāpt pāri astei un izcīnīt uzvaru. Šādās spēlēs izpaužas komandas raksturs. Vienmēr uzsveru, ka komandā ir daudz līdzvērtīgu futbolistu. Šodien viens palīdz uzvarēt, rīt to izdarīs cits. Nevēlos, lai citas spēles beidzas tā, kā šodien. Citādāk pazaudēšu veselību.

- Kā nolēmāt sūtīt uzbrukumā Elvi Stugli?
- Jau pirms spēles bija šāda ideja. Pērn arī dažreiz tā darījām. Situācijās, kad bija nepieciešams Elvja augums, viņš gāja kā uzbrucējs vai zemuzbrucējs. Mums negāja spēle, it īpaši otrajā puslaikā. Nebija kustības priekšā. Vajadzēja spēlēt vienkāršāk, taču lai tas būtu iespējams, nepieciešams augumā ražens uzbrucējs.

- Vai pēc mača pret "Celtic" visi futbolisti ir veseli un gatavi spēlēt turpmāk? Un kādas bija atsauksmes no kluba vadības?
- Visi spēlētāji veseli, izņemot melnkalnieti Miloševiču. Ja atceraties, mēs veicām maiņu. Tur gan nav nekas nopietns, neliels sastiepums. Pēc dažām dienām atsāks trenēties. Šodien devām atpūsties tiem, kuriem bija lielākā slodze - Paničs, Rožers, malējie aizsargi Pētersons un Rugins. Priekšā divas svarīgas spēles pret "Mettu" kausā un "Liepāju" čempionātā. Visi redzēja, ka mačā pret "Celtic" bija maksimālā pašatdeve. Puiši centās, bet mazliet nepaveicās. Vadība ir apmierināta.

- Droši vien, pēc mača bija liela vilšanās, bet tagad esat nomierinājušies.
- Tieši pretēji. Man tagad ir apātija. Šodien pamodos un nav enerģijas. Pirms spēles vispār nebija emociju. Trenerim tas ir ļoti slikti. Emocijas atgriezās tikai otrajā puslaikā, kad bija jāglābj spēle.

- Tagad uzbrukumā var doties Mbombo, Miloševičs, Debelko un pat Stuglis. Kurš būs pirmā izvēle?
- Grūti pateikt. Teikšu godīgi, ka neesam apmierināti ar Kulē Mbombo. Jā, viņš iesita visvairāk, taču pret ko šie vārti bija... Šeit, protams, nevēlos nevienu aizvainot. No viņa gaidījām citu sniegumu. Ar saviem parametriem neiet spēka divcīņās. Arī šodien neko neparādīja. Debelko ir tikko atjaunojies, viņam jāuzņem spēļu forma. Savukārt Miloševičs mums noteikti palīdzēs. Tikai jāatgūstas pēc savainojuma. Šobrīd lielāku uzsvaru liksim uz Debelko un Miloševiču.

Valmiera FC – RFS 2:2

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Atteicāmies no domas par skaistu futbolu, citādi RFS mūs sodītu"

- Kaujiniecisks mačs. Spēlējām pret ļoti stipru pretinieku, ko esmu uzsvēris jau iepriekš. RFS ir laba un daudzveidīgi uzbrūkoša komanda, pret kuru ir grūti aizsargāties. Tur ir kārtīgi veči, ar kuriem mums ir smagi cīnīties. Atteicāmies no domas par skaistu futbolu, īpaši pirmajā puslaikā - pretējā gadījumā tiktu sodīti, jo RFS ir daudz ātru spēlētāju. Izveidojām vienu labu pretuzbrukumu un guvām vārtus. Otrajā puslaikā izskatījāmies pat ļoti labi, veidojot labus pretuzbrukumus un vārtu gūšanas momentus. Taktiski darbojāmies pacietīgi, ļaujot RFS kontrolēt bumbu pirmajā puslaikā, bet otrajā mēģinājām izveidot vairāk pretuzbrukumu. Būtu dīvaini, ja RFS ar tādu spēlētāju sastāvu nebūtu piederējis pārsvars. Esmu pateicīgs puišiem, ka nospēlēja disciplinēti, un futbola Dievs mums iedeva pēdējo soda sitienu, lai varētu izcīnīt neizšķirtu. Šodien nedrīkstējām zaudēt. Pirmās divas spēles pret RFS rezultāta ziņā bija sliktas, tāpēc šodien esmu ļoti apmierināts ar rezultātu un pateicīgs līdzjutējiem. Viņu stiprais atbalsts veidoja kādus 20-25% no rezultāta. Sportiski atvainojos, ka traucējam RFS cīņā par titulu, bet nevarējām viņiem palīdzēt, atņemot punktus "Riga". Novēlu RFS veiksmi sezonas turpinājumā.

- Krišs Kārkliņš jau otro reizi šosezon gūst tādus vārtus.
- Jā, Krišs jau trešo reizi mūs izglābj no zaudējuma - tā bija Ventspilī, pret "Mettu" un šodien. Tās ir līdera kvalitātes, un esmu ļoti priecīgs, ka mums ir šāds salīdzinoši pieredzējis spēlētājs, kurš tādos brīžos var izšķirt mača likteni. Soda sitienu viņš izpildīja meistarīgi. Pirms sitiena teicu savam palīgam - Krišs gūs vārtus, ja to būsim pelnījuši un visu darām pareizi. Tātad esam uz pareizā ceļa [smaida].

Viktors Morozs (RFS): "Bijām pārsteigti, ka Valmiera mājās uzlika autobusu"

- Bija ļoti grūti spēlēt pret komandu, kurai visi 11 spēlētāji darbojas aizsardzībā, "uzliekot autobusu". Diemžēl nerealizējām daudzas iespējas. It kā viss ritēja labi, divi uzbrucēji nāca uz maiņu un pastiprināja spēli, gūstot vārtus. Diemžēl neguvām trešos vārtus un uzdāvinājām vienu punktu Valmierai, bet pazaudējām divus punktus svarīgā cīņā.

- Spēles beigās bija daudz emociju. Kā vērtējat pēdējo momentu, kad ielaidāt vārtus?
- Negribu tagad par to runāt. Ir bijušas ļoti daudzas situācijas, kad neesam bijuši apmierināti [acīmredzot domāta tiesāšana - aut.]. Gan iepriekšējā spēlē, gan vēl pirms tam. Vienkārši vēlos, lai tie cilvēki nejustos tā, it kā būtu galvenie. Kad ejam uz teātri, tad svarīgākās nav tās kundzes, kas no mums paņem virsdrēbes - svarīgākie ir aktieri. Bet mums te ir cilvēki, bez kuriem mēs varētu spēlēt, taču viņi domā, ka laukumā ir svarīgākie. Tās ir manas domas.

- Jau pirmajā puslaikā veicāt maiņu (Emersonu nomainīja Lemajičs). Tā bija taktiskā vai piespiedu maiņa?
- Taktiskā maiņa, jo nedomājām, ka pretinieks mājās spēlēs tik dziļi. Tas mums bija liels pārsteigums. Nevarējām spēlēt ar daudzām piespēlēm, tāpēc bija jāreaģē - jācentrē daudz, un, manuprāt, Darko ļoti pastiprināja spēli. Viņš bez gūtajiem vārtiem varēja iesist vēl divus, trīs.

FK Liepāja – FK Metta 3:0

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Esmu apmierināts ar futbolistiem, kuri iznāca uz maiņu"

- Ļoti svarīga uzvara. Zinājām, ka pretinieks neļaus izcīnīt vieglu uzvaru. Esmu apmierināts ar to, kā guvām vārtus un kā nospēlēja futbolisti, kuri nāca uz maiņu. Pirms svētdienas spēles pret čempioniem ir iespēja mazliet atpūsties. Tā spēle rādīs, cik spēcīgi mēs esam.

- Nākamās piecas spēles būs pret vadošām komandām?
- Mums pašiem interesanti, kas būs. Būvējās jauna komanda, taču pirms sezonas uzlikto mērķi neviens nav atcēlis. Tas pat neraugoties uz to, ka izgāzām pirmo un otro apli. Dažādu iemeslu dēļ nesakrājām tik daudz punktu, cik vēlējāmies. Patīk, ka ar kluba prezidentu regulāri apspriežam šos jautājumus. Atbildi esam atraduši. Tuvākās spēles parādīs, vai mums ir kolektīvs, kas gatavs cīnīties par augstākajām vietām.

- Var teikt, ka tagad mazinājies spiediens, kas sezonas ievadā bija uz komandu un jums personīgi?
- Man tas nebija būtiski. Neesmu pirmo gadu futbolā. Pateikšos kluba prezidentam, kurš atbalstīja mani pēc mačiem, kad neizdevās uzvarēt. Sezonas ievadā bija lielas gaidas, kuras neizdevās piepildīt. Treneru štābs strādāja trakā tempā. Kopā ar kolēģiem esam saliedējušies.

Andris Riherts (FK Metta): "Liepāja šobrīd ir kā labi uzlādēts automāts"

- Paldies visiem, kas mūs atbalstīja pirmdienā - darba dienā mums līdzi atbrauca arī fani, kuriem esmu ļoti pateicīgs. Runājot par spēli - tā bija līdzīga mačam pirmajā aplī, kad šeit zaudējām ar 0:3. Neloģiski ielaidām vārtus abās spēlēs, izņemot vienu standartsituāciju. Pirmajos un trešajos ielaistajos vārtos paši radījām bīstamību, nespējot nokoncentrēties. Veicām maiņas, lai atgrieztos spēlē un gūtu vārtus, bet tā arī līdz momentam netikām. Vienīgi Raimondam Krollim otrā puslaika sākumā bija ļoti labs moments, kad vēl rezultāts bija 0:0. Šobrīd Liepāja ir kā labi uzlādēts automāts, kas šauj no jebkuras pozīcijas un ir labi noskaņots. Problēmas mums radās, kad paši kontrolējām bumbu, bet Liepāja skrēja un presingoja pa visu laukumu. Domāju, ka arī viņi atdeva ļoti daudz spēku. Šonedēļ mums vēl ir divas spēles - ceru, ka mums kausa spēle pret čempioni būs kā laba skola, kurā varēsim gan mācīties, gan arī kaut ko iegūt.

  -3 [+] [-]

, 2020-09-30 12:24, pirms 4 gadiem
Diemžēl tiesāšanas līmenis Latvijā ir vēl zemāks par futbolistu līmeni!
Pēdējās spēles, pat papildlaika minūtēs jau vairākkārt tiesneši piešķir apšaubāmas, vai pat acīmredzami kļudainas pendeles, tāpat bieži situācijās , kur neskaidra aizmugure(50:50), neieskaita vārtu guvumu.
Turklāt tās ir spēles, kas izšķir komandu vietu tabulā un iespēju spēlēt Eiro kausos. Lai pēdējās minūtēs piešķirtu pendeli, kas izšķir spēles iznākumu, jābūt tādam pārkāpumam, kas nerada nekādas šaubas un diskusijas!
Vēl par simulēšanu, vārtīšanos pa zemi. Izvārtās, klapē ar rokām pa zemi- nu gals klāt. Pēc pāris minūtēm auļo kā zirgi.
Gribu gan piebilst, ka ne katrs klupiens, līdzsvara zaudēšana ir simulēšana. Izskatās, ka soģi paši nekad futbolu nav spēlējuši. Skrējienā, ja vēl bumba, nevajag daudz lai zaudētu līdzsvaru un nokristu un bieži tur nav ne pārkāpums, ne simulācija. Tiesnesim tas ir jāredz!

  +2 [+] [-]

, 2020-09-30 13:27, pirms 4 gadiem
2 spēlēs konkrēti cietusi Jūrmala- Liepājā un Spertakā- 2 pts

  +1 [+] [-]

, 2020-09-30 13:38, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Diemžēl tiesāšanas līmenis Latvijā ir vēl zemāks par futbolistu līmeni!
Pēdējās spēles, pat papildlaika minūtēs jau vairākkārt tiesneši piešķir apšaubāmas, vai pat acīmredzami kļudainas pendeles, tāpat bieži situācijās , kur neskaidra aizmugure(50:50), neieskaita vārtu guvumu.
Turklāt tās ir spēles, kas izšķir komandu vietu tabulā un iespēju spēlēt Eiro kausos. Lai pēdējās minūtēs piešķirtu pendeli, kas izšķir spēles iznākumu, jābūt tādam pārkāpumam, kas nerada nekādas šaubas un diskusijas!
Vēl par simulēšanu, vārtīšanos pa zemi. Izvārtās, klapē ar rokām pa zemi- nu gals klāt. Pēc pāris minūtēm auļo kā zirgi.
Gribu gan piebilst, ka ne katrs klupiens, līdzsvara zaudēšana ir simulēšana. Izskatās, ka soģi paši nekad futbolu nav spēlējuši. Skrējienā, ja vēl bumba, nevajag daudz lai zaudētu līdzsvaru un nokristu un bieži tur nav ne pārkāpums, ne simulācija. Tiesnesim tas ir jāredz!
Katrs grib saņemt savu mazo procentiņu! Nierēm taukos labi dzīvot!

  +2 [+] [-]

, 2020-09-30 14:16, pirms 4 gadiem
Nez kāpēc kad mūsu tiesneši tiesā starptautiskās spēles ar Eiropas līmeņa vadošo izlašu komandu, klubu dalību, kuras vada ļoti slaveni treneri , viņu līmenis netiek atzīts par sliktu. Mūsu pigmeji ( treneri, žurnālisti ) savas autoritātes celšanai izliekas par mega autoritātēm , un kritizē darbu no vienas kameras fiksētā un darba no kura paši nejēdz ne nieka.

     [+] [-]

, 2020-09-30 14:31, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Nez kāpēc kad mūsu tiesneši tiesā starptautiskās spēles ar Eiropas līmeņa vadošo izlašu komandu, klubu dalību, kuras vada ļoti slaveni treneri , viņu līmenis netiek atzīts par sliktu. Mūsu pigmeji ( treneri, žurnālisti ) savas autoritātes celšanai izliekas par mega autoritātēm , un kritizē darbu no vienas kameras fiksētā un darba no kura paši nejēdz ne nieka.
Atceros, ka februārī CFR galvenais treneris un bijušais slavenais futbolists Petresku bija ļoti neapmierināts ar Andra Treimaņa darbību spēlē starp viņa vadīto CFR Cluj un Sevilju Eiropas līgas 1/16 finālā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-30 15:12, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. , 14:31, pirms 36 minūtēm , ignorēt , atbildēt
strops rakstīja: Nez kāpēc kad mūsu tiesneši tiesā starptautiskās spēles ar Eiropas līmeņa vadošo izlašu komandu, klubu dalību, kuras vada ļoti slaveni treneri , viņu līmenis netiek atzīts par sliktu. Mūsu pigmeji ( treneri, žurnālisti ) savas autoritātes celšanai izliekas par mega autoritātēm , un kritizē darbu no vienas kameras fiksētā un darba no kura paši nejēdz ne nieka.
Atceros, ka februārī CFR galvenais treneris un bijušais slavenais futbolists Petresku bija ļoti neapmierināts ar Andra Treimaņa darbību spēlē starp viņa vadīto CFR Cluj un Sevilju Eiropas līgas 1/16 fin

Tad Tev Henry jāatceras Petresku nievājošie izteicieni par leģendāro Lobanovski un Ukrainas futbolu , pēc kuriem Blohins atsakās pat sasveicināties ar Petresku. Zaudētāji jau mūžīgi kritizē , vaino tiesnešus. Lūzeru sindroms......

  -1 [+] [-]

, 2020-09-30 15:35, pirms 4 gadiem
OPTIBET liga

     [+] [-]

, 2020-09-30 16:01, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Tad Tev Henry jāatceras Petresku nievājošie izteicieni par leģendāro Lobanovski un Ukrainas futbolu , pēc kuriem Blohins atsakās pat sasveicināties ar Petresku.
kas tur bija?

     [+] [-]

, 2020-09-30 16:50, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Nez kāpēc kad mūsu tiesneši tiesā starptautiskās spēles ar Eiropas līmeņa vadošo izlašu komandu, klubu dalību, kuras vada ļoti slaveni treneri , viņu līmenis netiek atzīts par sliktu. Mūsu pigmeji ( treneri, žurnālisti ) savas autoritātes celšanai izliekas par mega autoritātēm , un kritizē darbu no vienas kameras fiksētā un darba no kura paši nejēdz ne nieka.
Kuras "Eiropas vadošo izlašu komandas" ir tiesājuši tavi draugi no LFTA?
Līmenis netiek atzīts par sliktu, bet netiek arī atzīts par labu!

  -1 [+] [-]

, 2020-09-30 23:26, pirms 4 gadiem
Diemžēl jāatzīst ,ka rezultatīvu kļūdu šosezon nav maz.Kas tam par iemeslu,nezinu?Lai jau jaunā tiesnešu komisija,jeb kā viņus sauc,tiek ar to galā.Tur futbolā kompetentu cilvēku netrūkst.Šoreiz Jerjomenko piekrītu par 100%Kā Liepājā,tā arī mačā pret Riga FC,viņus tiesneši vienkārši iznīcināja.Un arī par Riga FC maču ar Celtik pateica taisnību,kas diemžēl daudziem nepatīk.Koņev prāt tā bija vienīgā pareizā taktika ,kā pieveikt Celtic.Un varbūt viņam arī ir taisnība.Interesanti,kāds rezultāts būtu ,ja Spartaks spēlētu ar Celtic skaistu uzbrukuma futbolu.Dikti gribēto to redzēt?

     [+] [-]

, 2020-10-01 09:49, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Diemžēl jāatzīst ,ka rezultatīvu kļūdu šosezon nav maz.Kas tam par iemeslu,nezinu?Lai jau jaunā tiesnešu komisija,jeb kā viņus sauc,tiek ar to galā.Tur futbolā kompetentu cilvēku netrūkst.Šoreiz Jerjomenko piekrītu par 100%Kā Liepājā,tā arī mačā pret Riga FC,viņus tiesneši vienkārši iznīcināja.Un arī par Riga FC maču ar Celtik pateica taisnību,kas diemžēl daudziem nepatīk.Koņev prāt tā bija vienīgā pareizā taktika ,kā pieveikt Celtic.Un varbūt viņam arī ir taisnība.Interesanti,kāds rezultāts būtu ,ja Spartaks spēlētu ar Celtic skaistu uzbrukuma futbolu.Dikti gribēto to redzēt?
Piekrītu, daudz maču, kur tiesneši iespaido spēles rezultātu,turklāt pēdējās minūtēs izzīž kā no pirksta pārkāpumus, pendeles.
Ja tiesnesis pats nekad nav spēlējis futbolu, vismaz amatiera līmenī, tad viņam grūti novērtēt spēles situācijas- simulēšana bija vai nebija, aizmugures, rokas.