Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Par "Jelgavas" galveno treneri kļūst Daugavpils "Daugavu" vadījušais Sabitovs

Agris Suveizda

Par "Jelgavas" galveno treneri kļūst Daugavpils "Daugavu" vadījušais Sabitovs
Raviļs Sabitovs
Foto: M.Jankovskis (Sportacentrs.com)

Par Latvijas vicečempiones "Jelgavas" jauno galveno treneri kļuvis 49 gadus vecais krievu speciālists Raviļs Sabitovs, vēstīts kluba sociālo tīklu vietnēs.

"Šodien jaunais galvenais treneris tika iepazīstināts ar komandu. Vienošanās ar Raviļu Sabitovu panākta līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt veiksmīgas sadarbības gadījums," teikts jelgavnieku paziņojumā. "Klubs novērtē Dāvja Caunes ieguldīto darbu un var paziņot, ka Dāvis turpinās strādāt mūsu galvenajā komandā kā trenera asistents."

Raviļs Sabitovs karjeras laikā ir strādājis ar tādām klubu komandām kā "Khimki", "Torpedo" (Maskava), "Tobol" (Kazahstāna), "Daugava" (Daugavpils) un citām. Tāpat "Jelgavas" jaunais galvenais treneris ir strādājis ar Krievijas U19 izlasi, ar kuru piedalījās 2007. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pēdējo pusgadu Raviļs Sabitovs strādāja ar SK "Super Nova" jaunajiem talantiem. Starpsezonā baumoja, ka Sabitovs varētu pārņemt Jūrmalas "Spartaku".

Daugavpils "Daugavu" Sabitovs vadīja 2012. gada sezonas sākumā, pie komandas stūres Virslīgā nostrādājot vien dažus mēnešus. Sadarbība noslēdzās 28. aprīlī, kad daugavpilieši ar 1:6 pamanījās piedzīvot sagrāvi pret "Jūrmalu". Sabitovs toreiz portālam nasha.lv sacīja, ka komandu šajā spēlē vadījis nevis viņš, bet gan no futbola diskvalificētais Oļegs Gavrilovs. "Daugava" šo informāciju gan kategoriski noliedza. Līdz tam "Daugava" Sabitova vadībā bija zaudējusi kausa ceturtdaļfinālā (0:1 pret Liepājas "Metalurgu"), kamēr Virslīgā sešās spēlēs bija izcīnīti 12 punkti (3-3-0, vārti 9:3).

Sabitovs kļūs par trešo ārzemju galveno treneri "Jelgavas" vēsturē. Iepriekšējās sezonas gaitā komandas stūri pārņēma lietuvietis Sauļus Širmelis, bet šīs sezonas pirmajā pusē jelgavniekus vadīja moldāvs Aleksandru Kurtejans. Pēc viņa aiziešanas galvenā trenera vietas izpildītāja amatā bija Dāvis Caune, kuram ir A-UEFA licence. "Jelgava" Virslīgā nav uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas (0-2-5, vārti 4:10) un ar 18 punktiem 17 spēlēs ieņem sesto vietu. Piektās pozīcijas īpašniece RFS, kas aizvadījusi par maču mazāk, ir piecu punktu attālumā, bet septītajā vietā esošā "Metta"/LU atpaliek astoņus punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/FKJelgava/...

     [+] [-]

, 2017-08-28 11:43, pirms 7 gadiem
Kāds bija Daugavpiliešu sastāvs tajā 1:6 zaudējumā?

     [+] [-]

, 2017-08-28 11:45, pirms 7 gadiem
Tas jau ir nopietni, taču nedz klubs, nedz treneris šobrīd ne ar ko neriskē: Sabitovs vadīs komandu septiņās Virslīgas spēlēs un vienā-trīs LK izcīņas spēlēs. Labu, ļoti labu vai izcilu (Kausa iegūšana) rezultātu gadījumā tiks ielikts pamats turpmākai sadarbībai.

     [+] [-]

, 2017-08-28 11:47, pirms 7 gadiem
kegums rakstīja: Kāds bija Daugavpiliešu sastāvs tajā 1:6 zaudējumā?
LFF: FC Jūrmala - FC Daugava (starp citu, vai LFF šogad palaidīs jauno mājas lapu?)

     [+] [-]

, 2017-08-28 15:14, pirms 7 gadiem
1 rakstīja: LFF: FC Jūrmala - FC Daugava (starp citu, vai LFF šogad palaidīs jauno mājas lapu?)
Paldies! Iepriekš nevarēju sameklēt.
Bija interesanti uzzināt, kuri vēl aktīvi futbolisti Virslīgā, seviški no Daugavpils komandas.
Ikstens, Kovaļovs ...

     [+] [-]

, 2017-08-28 15:46, pirms 7 gadiem
vai pārsvarā treneri no "siltajām zemēm"?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 08:18, pirms 7 gadiem
Šauļus Širmeļa futbols Jelgavas izpildījumā bija vienkārši skaists un atnesa labāko rezultātu. Šķiet, ka komandas vadībai tomēr labāk patīk krievu bei- begi - bei stils un rezultāti.