Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Jagodinskis RFS rindās cīnīsies pret nesenajiem dumpja kolēģiem valmieriešiem

Jagodinskis RFS rindās cīnīsies pret nesenajiem dumpja kolēģiem valmieriešiem
Vitālijs Jagodinskis. Foto no RFS Facebook lapas.

"Optibet" futbola Virslīgas 11. spēļu kārtā saspringta cīņa gaidāma starp turnīra vicelīderi RFS un Eirokausos debitēt gatavo "Valmieru". Cīņu vēl jo nokaitētāku padarīs Vitālija Jagodinska pāriešana no vienas komandas uz otru. Tiešraide pulkten 18:00 Sportacentrs.com TV.

Trešdien spēle starp Arkādija stadionā savas mājas spēles aizvadošo RFS un viesiem "Valmiera" būs vienīgā cīņa šī vakara Virslīgas programmā, tādēļ tai būs pievērstas visu vietējo futbola līdzjutēju acis. Tā kā vēl aizvien pastāv zināmi ierobežojumi un RFS mājvietas tribīņu kapacitāte ir ļoti ierobežota, tad spēli klātienē varēs vērot tikai laimīgie līdzjutēji ar ielūgumiem. Visiem pārējiem būs jāmeklē iespējas skatīties spēli ārpus stadiona sētas vai jānoregulē savi televīzijas tālrāži uz Sportacentrs.com TV kanālu.

RFS sezonu kā jau pēdējos gados ierasts iesāka ar pamatīgu blīkšķi, veicot septiņu maču uzvaru sēriju, kas sezonas ievadā lāva galvaspilsētas komandai iekārtoties līderu pozīcijā. Taču galvaspilsētas derbijā piedzīvotais zaudējums atņēma RFS līderpozīciju un komandai sācies nu jau raksturīgi sarežģītais sezonas vidus posms. Kā viens no argumentiem labākām kopējajām "Riga" izredzēm uz čempiontitulu tiek minēts divkārtējās valsts čempiones garākais spēlētāju soliņš un plašāka rotācija, kas ļauj galvaspilsētas vadošajai komandai savu sastāvu turēt svaigāku. Ņemot vērā šo apstākli, RFS prioritāte vasaras pāreju periodā bija sastāva dziļuma palielināšana. Tas šobrīd darīts uz Virslīgā jau pazīstamiem spēlētājiem. No "Daugavpils" tika iegūts Latgales komandas uzbrukuma līderis Činonso Ofors, bet vakardien tika paziņots Vitālija Jagodinska atgriešanos komandā.

Jagodinska pievienošanās RFS vienībai nāk tieši laikā, jo pirms spēles ar Vidzemes komandu rīdziniekiem bija visai dramatiska situācija centra aizsargu pozīcijā. Pēdējos mačus savainojuma dēļ bijis spiests izlaist pamatsastāva centra aizsargs Žiga Lipuščeks, bet Vjačeslavs Isajevs iepriekšējā cīņā Ventspilī tika pie sarkanās kartītes un viņam šis mačs ir jāizlaiž. Vienīgais nominālais centra aizsargs komandā palicis pavisam maz Virslīgā spēlējušais Adamā Dumbijā, jo lietuvietis Jons Skinderis jau atdots uz īri Tukumā. Jagodinska pievienošanās RFS komandai dod ne tikai pamatu drošākai aizsardzībai, bet arī padara šī vakara cīņu vēl jo intriģējošāku mača zemtekstu dēļ.

Aizvadītajā piektdienā publisko telpu pāršalca ziņa, ka "Valmieras" ģērbtuvēs nobriedis dumpis, 24 futbolistiem parakstot vēstuli komandas galvenajam sponsoram, šveiciešu advokātam Ralfam Isenegeram. Vēstulē tika pieprasīta komandas galvenā trenera Tamaza Pertijas un kluba viceprezidenta Ulda Pūciīša (divi no spēlētājiem, gan norādīja, ka iestājas tikai pret Pertiju, nevis Pūcīti) atbrīvošanu no amatiem. Jagodinskis kā bijušais komandas kapteinis parakstījās pašā lapas augšā, lai gan Pertija jau labu brīdi iepriekš bija medijiem pavēstījis, ka pieredzējušais izlases aizsargs komandā vairs nebūs. Dumpī pāris galvas ripoja. Sagaidāms, ka Vidzemes komandā vairs nebūs vienības iepriekšējās sezonas galvenais varonis un Eirokausu kaldinātājs Vladislavs Lazarevs. Tāpat situācija Valmieras kontekstā neizskatās spoža pagājušās sezonas izskaņā komandas kapteiņa funkcijas pārņēmušajam Aleksejam Grjaznovam. Miglā tīts arī divus vārtus guvušā Samata Sarsenova liktenis, taču kazahs pārāk lielas vietējo līdzjutēju simpātijas, salīdzinājumā ar diviem augstāk minētajiem kolēģiem, pilsētā pie Gaujas vēl nebija ieguvis. Lielākā daļa pārējo spēlētāju salīguši mieru ar gruzīnu un turpinās doties pa kopīgu taciņu.

Pēc dumpja apspiešanas "Valmiera" cīņai pret valsts čempioni "Riga" spēja izlikt ļoti konkurētspējīgu sastāvu, kas laukumā lielākoties pat izskatījās labāk par galvaspilsētas komandu. Taču veiksme nebija vidzemnieku pusē, liekot smaierināties ar minimālu zaudējumu. Tā kā Lazarevs ir prom un arī Andrijam Kožuharam piemēroti audzināšanas darbi, negaidīti par vienīgo opciju komandas vārtos kļuva trešais vārtsargs Rūdolfs Saloha, kurš ģērbtuvēs pilda arī komandas tulka funkcijas, palīdzot leģionāriem saprast galvenā trenera norādījumus. Domājams, ka valmierieši centīsies komandas pieteikumā iekļaut dublieros spēlējošo krievu vārtsargu Vladu Eleferenko, kurš jau pagājušajā sezonā spēlēja pie Valmieras rezervistiem.

Spēli starp RFS un "Valmiera" futbolistiem tiešraidē no pulkten 18:00 demonstrēs Sportacentrs.com televīzijas kanālā. Tā pat maču varēs vērot portāla interneta platformā.

"Optibet" Virslīgas 11. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraide
29.07.18:00RFS - ValmieraSportacentrs.com TV
30.07.18:00Daugavpils - JelgavaSportacentrs.com TV
30.07.18:00Tukums 2000 - VentspilsSportacentrs.com TV
30.07.18:00Metta - LiepājaSportacentrs.com TV
30.07.20:00Riga - SpartaksSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga1090122:527
2.RFS1080225:1024
3.Spartaks952217:1317
4.Valmiera1043314:1415
5.Ventspils1042414:1214
6.Jelgava104069:2012
7.Liepāja932416:1411
8.Daugavpils1031617:1810
9.Metta102269:178
10.Tukums 2000/TSS100287:292

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Nemaņa BelakovičsSpartaks8
2.EmersonsRFS7
3.Činonso OforsDaugavpils/RFS5
Ričards FraidejsLiepāja5
5.Tolu ArokodareValmiera5 (1)
6.Kulē MbomboRiga4
Sedriks KuadioRFS4
Jevgeņijs KozlovsVentspils4
Jurijs ZaharkivsJelgava4
10.Raimonds KrollisMetta4 (1)

, 2020-07-29 09:59, pirms 4 gadiem
Dažiem jauniešiem Valmieras rindās viņš karjeru sabojāja. Tā turpini, malacis.
, 2020-07-29 11:21, pirms 4 gadiem
Labs koeficients uz Valmirku, tik ka ni*uja nav naudas šobrīd. Laikam jādodas garā vakara pastaigā līdz vemblijam. Cerams vismaz sāksies dir***ās ar jagodinski, tā lai skatītājiem prieks.
, 2020-07-29 11:28, pirms 4 gadiem
Ko Lazarevs un Grjaznovs sprēgā? Tamazs šitos izvilka no 100-latnieku programmas, tagad tik pat ātri varēs pazust Latvijas futbola mēslainē. Ok, domāju Lazarevam iedos iespēju kāds klubs, bet čalim ar galvu nav viss kārtībā - tas jau ventspils alikos pierādījās. Grjaznovs knapi pussezonu labā līmenī aizvadīja un sāk te diktēt savus noteikums.
, 2020-07-29 11:47, pirms 4 gadiem
merseysider rakstīja: Labs koeficients uz Valmirku, tik ka ni*uja nav naudas šobrīd. Laikam jādodas garā vakara pastaigā līdz vemblijam. Cerams vismaz sāksies dir***ās ar jagodinski, tā lai skatītājiem prieks.
Pec ka tu spried, ka tas ir labs koeficents? Tapec ka ciparini lieli? zinot, ka RFS pedeja spele tika izcukata del stuliem noraidijumiem un tika zaudeti vertigi punkti - sodien RFS saplosis valmieriesus (ipasi ja Valmierai joprojam netiek maksatas algas)... Domaju ka vae pat likt (-1.5) uz RFS, luk tas ir jau labaks koefs.
, 2020-07-29 12:42, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Autor, ja paskatās tabulā, tad spēle bija vakar? Kāds bija rezultāts?
Šodien ir 29. jūlijs.
Ko tu te puksti
, 2020-07-29 12:43, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ko Lazarevs un Grjaznovs sprēgā? Tamazs šitos izvilka no 100-latnieku programmas, tagad tik pat ātri varēs pazust Latvijas futbola mēslainē. Ok, domāju Lazarevam iedos iespēju kāds klubs, bet čalim ar galvu nav viss kārtībā - tas jau ventspils alikos pierādījās. Grjaznovs knapi pussezonu labā līmenī aizvadīja un sāk te diktēt savus noteikums.
Lazarevu noteikti kāds paņems. Jelgavai piemēram Kurakins izskatījies pašvaks šosezon (ielaisto banku pret Tukumu redzēji...). Mošk tie Lazu savāks.
, 2020-07-29 12:45, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Pec ka tu spried, ka tas ir labs koeficents? Tapec ka ciparini lieli? zinot, ka RFS pedeja spele tika izcukata del stuliem noraidijumiem un tika zaudeti vertigi punkti - sodien RFS saplosis valmieriesus (ipasi ja Valmierai joprojam netiek maksatas algas)... Domaju ka vae pat likt (-1.5) uz RFS, luk tas ir jau labaks koefs.
Ja Valmiera šovakar spēlēs kā pret Rīga FC pirms dažām dienām... Iespējams apdedzināsies ar savu handikapu.
, 2020-07-29 12:58, pirms 4 gadiem
merseysider rakstīja: Labs koeficients uz Valmirku, tik ka ni*uja nav naudas šobrīd. Laikam jādodas garā vakara pastaigā līdz vemblijam. Cerams vismaz sāksies dir***ās ar jagodinski, tā lai skatītājiem prieks.
Tu no UK?
, 2020-07-29 12:59, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Ja Valmiera šovakar spēlēs kā pret Rīga FC pirms dažām dienām... Iespējams apdedzināsies ar savu handikapu.
Nu nezinu. Uzskatu, ka RFS uzbrukums nav ipasi vajaks par Riga FC uzbrukumu, RFS ir vajaka videja linija un aizsardziba, bet iespejams, ka jaudigakais uzbrukums Virsliga. Valmieras pluss bija aizsardziba pret Riga FC, zaudet ar vismaz 2 vartiem sodien loti reali, manuprat.
, 2020-07-29 15:17, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ko Lazarevs un Grjaznovs sprēgā? Tamazs šitos izvilka no 100-latnieku programmas, tagad tik pat ātri varēs pazust Latvijas futbola mēslainē. Ok, domāju Lazarevam iedos iespēju kāds klubs, bet čalim ar galvu nav viss kārtībā - tas jau ventspils alikos pierādījās. Grjaznovs knapi pussezonu labā līmenī aizvadīja un sāk te diktēt savus noteikums.
Ar Grjaznovu gan situāciju, maigi sakot, īpatnēja - tomēr Pertija viņu izcēla no 1.līgas un gada beigās aizvadīja izcilu spēli pret Austriju. Izskatās pēc karstgalvības, kas cerams neatsauksies uz turpmākās karjeras progresu.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
17

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.