Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kurakina un "Ventspils" ceļi pēc četru gadu sadarbības šķiras

Kurakina un "Ventspils" ceļi pēc četru gadu sadarbības šķiras
Antons Kurakins
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

25 gadus vecais Antons Kurakins šodien cīņā ar "Skonto" aizvadīja pēdējo spēli FK "Ventspils" rindās. Futbolists mēģinās atrast darbu ārzemēs.

Antons Kurakins Virslīgā debitēja Rēzeknes "Blāzmas" sastāvā, tad gadu pavadīja Skotijā, bet 2011.gada vasarā pievienojās "Ventspilij", ar kuru kopā trīsreiz (2011., 2013., 2014.) kļuva par Latvijas čempionu, kā arī reizi (2013.) izcīnīja Latvijas kausu. Šovasar viņam līgums ar "Ventspili" beigsies, un, kā kļuva zināms šodien, tas netiks pagarināts. Gan "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēcspēles preses konferencē, gan pats Kurakins sarunā ar portālu Sportacentrs.com apliecināja, ka sadarbības pārtraukšanas iniciators bija tieši pats futbolists.

Kurakins portālam Sportacentrs.com sacīja: "Gribas pamēģināt kaut ko jaunu, vēlos pamainīt apstākļus. Ir arī daži piedāvājumi braukt uz pārbaudēm. Jā, drošs līgums pagaidām nav sarunāts - valsti neatklāšu, bet Latvija tā noteikti nebūs. Klubs manu vēlmi saprata." Kurakins arī atzina, ka viņam ir vairāki cilvēki (aģenti), kuri palīdz atrast jaunu klubu, kā arī izteica cerību, ka jaunais klubs tiks atrasts pietiekami ātri un ka tas būs augstākās līgas klubs.

Jautāts, vai nebija grūti noskaņoties šīs dienas spēlei, ņemot vērā, ka viņš jau zināja par "Ventspils" pamešanu, Kurakins attrauca: "Nē, nebija grūti, spēlēm pret "Skonto" vispār nav nepieciešams īpaši noskaņoties - starp "Ventspili" un "Skonto" ir labākās spēles, kas vien var būt Latvijā. Gan viņi varēja vinnēt, gan mēs. Pēdējā minūtē mums nedaudz paveicās, kad Meļņičenko izglāba. Manuprāt, bija laba spēle."

Vēl Kurakins piebilda, ka par "Ventspilī" pavadītajiem četriem gadiem var teikt tikai tos labākos vārdus, savukārt, jautāts, vai vēlme atrast klubu ir saistīta arī ar vēlmi atgriezties Latvijas izlasē, Antons piekrita daļēji: "Tas viss ir saistīti. Ja spēlēšu ārzemēs, protams, izredzes būt izlasē pieaugs, taču tai pašā laikā - arī ja ļoti labi spēlētu "Ventspilī", izredzes uz izlasi būtu." Atgādinām, ka Latvijas izlasē Kurakins aizvadījis sešas spēles, tostarp 2014.gadā palīdzēja izcīnīt Baltijas kausu. Līdz šim pēdējais viņa mačs valstsvienībā bija 90 minūtes Amsterdamā 0:6 zaudētajā spēlē.

"Skonto" - "Ventspils" pēcspēles preses konferencē Rīgas kluba treneris Tamazs Pertija atklāja, ka līgums lauzts gan ar Artūru Pallo, gan ar Krievijas leģionāru Maksimu Usanovu, gan ar Aleksu Regžu, gan ar vienu no kolumbiešiem Andresu Palasiosu Moskeru, kurš tāpat kā Regža galvenās komandas sastāvā tā arī neaizvadīja nevienu spēli.


, 2015-06-28 20:48, pirms 9 gadiem
Vareja jau paturet vismaz CL!!!
, 2015-06-28 21:15, pirms 9 gadiem
Vēl viens labs Rēzeknes audzēknis! Veiksmi tālākajā karjerā
, 2015-06-28 21:35, pirms 9 gadiem
Cik atceros,nav pirmais gadījums ,ka komandu pirms eirokausiem pamet pamatsastāva spēlētājs.Ar Kurakina aiziešanu var sacīt ,ka ventspilnieku aizsardzība nomainījusies pa 100%
, 2015-06-28 22:54, pirms 9 gadiem
Par Palasiosu nav gluži tiesa, viena spēle viņam ir.
, 2015-06-28 23:00, pirms 9 gadiem
olga rakstīja: Par Palasiosu nav gluži tiesa, viena spēle viņam ir.
Nav. Tajā spēlē pret Spartaku uz maiņu izgāja Vasko, nevis Palasioss. LFF protokolā kļūda.
, 2015-06-29 01:07, pirms 9 gadiem
Veiksmi Kurakinam jaunā kluba meklējumos. Kā izlases futbolistam tas ir tikai loģiski, ka viņš mēģina kāpt augstāk pa karjeras kāpnēm. Nebūtu slikti nonākt tajā pašā Polijas Ekstraklasē, kas mūsējiem pēdējos gados ir ļoti iecienīts čempionāts. Ventspilij, protams, liels robs aizsardzībā pirms Eirokausiem, bet prognozēju, ka Kurakins tiks aizstāts tieši ar Žuļevu, kurš iespējams tieši šī iemesla dēļ vēl tiek pietaupīts.
, 2015-06-29 10:47, pirms 9 gadiem
Garamba solījusi Kurakinam 10 štukas mēnesī. Blankam tikai 3.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
16

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.