Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Ventspils" treneris: "Pirmajos treniņos pēc pauzes bija fiziski smagi"

"Ventspils" treneris: "Pirmajos treniņos pēc pauzes bija fiziski smagi"
Foto: fkventspils.com

FK “Ventspils” treneris Viorels Frunza atzīst, ka tik garu un dīvainu sagatavošanās periodu piedzīvo pirmo reizi, reizē norādot, ka komandai jābūt gatavai doties laukumā, lai arī kurā brīdī tiks dots starts sezonai.

“Protams, ieilgusī pauze nopietni ietekmēja komandas gatavību spēlēm, taču, lai cik arī neordināra ir šī situācija, visi lieliski saprotam, ka šajā laikā futbols noteikti nebija galvenā prioritāte. Bija jārīkojas, lai mazinātu koronavīrusa izplatību, un varu tikai izteikt atzinību mediķiem, visiem dienestiem, kas, kā mēdz teikt, uzņēma galveno triecienu. Ar izpratni izturējāmies pret visiem ierobežojumiem un prasībām,” Viorels Frunze citēts kluba mājas lapā.

Moldāvu speciālists spriež, ka taktikas ziņā piespiedu pauze komandu nav atmetusi atpakaļ uz sagatavošanās posma sākumu un ka to visu izdosies sakārot ātri, taču citādāk, protams, ir ar fizisko gatavību: “Nevaru teikt, ka spēlētāji kopīgajos treniņos atgriezās pilnīgi nekādi, bet kondīcija bija atšķirīga. To arī var saprast, jo pauzes laikā gandrīz neko nevarēja darīt. Tas nebija pat tā, kā atvaļinājuma laikā, kad katrs gan atpūšas, gan pilda individuālo treniņu plānu. Domāju, ka kopumā komanda bija aptuveni tādā kondīcijā, kā pirms treniņnometnes Turcijā. Pirmajos treniņos tāpēc neklājās viegli, taču tagad situācija noteikti ir uzlabojusies un spēlētāji jau paveikuši lielu darba apjomu. Nedomāja, ka kāda no Latvijas komandām sezonas sākumā būs pilnībā gatava, fizisku formu vajadzēs uzlabot arī tās gaitā. Centīsimies izdarīt maksimāli daudz, lai “Ventspils” gatavību varētu novērtēt ar 80-85 procentiem.”

Tā kā treniņos līdz šim nācies ievērot divu metru distanci, treneriem daudz bija jāpiedomā pie jauniem veidiem, kā šādas nodarbības padarīt pēc iespējas efektīvākas. Frunza skaidro, ka "Ventspils" treneru kolektīvs bija tam gatavs: “Piespiedu pauzes laikā daudz domājām tieši par to, kā strādāt pēc tam, kad komanda atgriezīsies treniņos. Vingrinājumu netrūkst, tā kā spēlētājiem arī bez kontakta treniņos neklājās viegli. Tagad ir svarīgi atsākt kontakta treniņus, un ne tikai tāpēc, ka visi ļoti noilgojušies pēc futbola spēlēšanas. Spēlētājiem būs atkal jāiejūtas īstā treniņnometnes režīmā, jāatceras, ko un kā darījām ziemā, turklāt tas arī maksimāli labi jāizpilda laukumā. Laika nav daudz, jo sezonu var uzsākt gandrīz vai jebkurā brīdī un mums jābūt tam gataviem.”

Ventspilnieki līdz oficiālajam čempionāta startam cer aizvadīt vienu vai divas pārbaudes spēles, taču konkrētu datumu un pretinieku vēl nav. Frunza ir pārliecināts, ka ir pietiekoši labi priekšnosacījumi tam, lai Virslīgas turnīrs tiešām varētu sākties jūnija vidū: “Esmu optimisms, turklāt pēdējās tendences tiešām rāda, ka varam cerēt uz šādu notikumu attīstību. Kaimiņi jau spēlē vai tūlīt sāks, atsācies Bundeslīgas čempionāts un arī citur Eiropā ir tuvu tam. Domāji, Latvijā visi, kuri mīl futbolu, sapņo par drīzu sezonas uzsākšanu, bet saprotams, ka visu noteiks valdības lēmumi un tas, kāda būs kopīgā situācija valstī.”

Izmantotie resursi:
FK Ventspils


Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis
1

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.