Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Riherts: "Juhņevičs un Punculs šobrīd ir "Riga""

Riherts: "Juhņevičs un Punculs šobrīd ir "Riga""
Andris Riherts

Latvijas futbola Virslīgas 9. kārtas ietvaros "Metta / Latvijas Universitāte" nospēlēja neizšķirti ar "Rīgas Futbola skolas" komandu. Piedāvājam abu komandu galveno treneru Andra Riherta un Oļega Vasiļenko komentārus pēc spēles.

FK "RFS" galvenais treneris Oļegs Vasiļenko: (latviski) Labdien! (pāriet uz krievu valodu) Ceru, ka pareizi pateicu. Šodien bija ļoti sarežģīti apstākļi abām komandām. Spēle bija diezgan saspringta. Manuprāt, skatītājiem šī spēle patika. Puiši izdarīja gandrīz visu, ko sarunājām pirms spēles. Esmu pateicīgs visam kolektīvam, jo pirms šīs spēles izstrādājām katru sīkumu. Spēles kvalitāte mani apmierināja, rezultāts - nē."

FS "Metta / LU" galvenais treneris Andris Riherts: "Paldies visiem, kuri šajā saulainajā dienā apmeklēja futbolu. Futbolu spēlē jebkuros apstākļos - siltumā, aukstumā, sniegā, lietū... Šodien laba diena futbolam, jo vakarā arī Čempionu līgas fināls. Man prieks par savu spēlētāju pašatdevi, kuri cīnījās visas 93 spēles minūtes. Es būtu apmierināts ar uzvaru, bet ņemot vērā kopējo vārtu gūšanas skaitu, neizšķirts ir likumsakarīgs. Strīdīga situācija bija ar aizmuguri pie stūra sitiena otrā puslaika sākumā Gatis Kalniņš guva vārtus. Kaut ko tādu esmu piedzīvojis pirmo reizi mūžā. Es ceru, ka video parādīs to, ka tiesneši nav kļūdījušies... Īstenībā jau otro spēli pēc kārtas ar "RFS" Gatim nozog vārtus - sākumā Kristaps Dzelme iemeta savos, tagad laikam Germans Māliņš guva vārtus... Novēlu Gatim neapstāties pie 99 gūtajiem vārtiem un nākamā spēlē uztaisīt apaļu simtnieku. Saviem spēlētājiem vēl novēlu labi aizvadīt nākamo nedēļu, kad es nebūšu uz vietas Riherts pievienosies Latvijas izlases treneru štābas. Mums būs pārbaudes spēle Tallinā ar "Nomme Kalju", kā arī jau tagad sāksim gatavoties nākamās kārtas spēlei."

Oļeg, apsveicam ar debiju Latvijā. Pēc spēles esat vairāk apmierināti ar neizšķirtu, vai bijāt domās tikai par uzvaru?
Vasiļenko: "Protams, pirms spēles bijām noskaņoti uz uzvaru. Abas komandas šodien gribēja uzvarēt. Manā skatījumā, teritoriāla pārsvara ziņā, pēc asu piespēļu skaitā un pēc momentiem pie pretinieku vārtiem mums bija pārsvars. Pie ielaistiem vārtiem pieļāvām nevajadzīgu kļūdu. Tomēr kopumā ar spēli aizsardzībā esam apmierināti."

Raivis Jurkovskis, iespējams, pirmo reizi karjerā spēlēja centra aizsarga pozīcijā. Kā nonācāt līdz tādam variantam?
Vasiļenko: "Mēs nokļuvām tādā situācijā. Manuprāt, Raivis ir tāds spēlētājs, kas var nospēlēt jebkurā pozīcijā. Tikai apsolīju viņam, ka vārtos nelikšu. Viņš labi nospēlēja, cepuri nost!"

Nebija variants Ņikitu Kaļininu ielikt šajā pozīcijā?
Vasiļenko: "Ir tā, ka Ņikita izlaida sagatavošanās posmu šai spēlei. Sajuta diskomfortu. Viņš pievienojās mums vakardienas pirmsspēles treniņā. Sākotnēji, protams, viņu skatījāmies uz šo pozīciju."

Jautājums par Alekseju Grjaznovu, kurš šodien debitēja Virslīgā. Kā nonācāt līdz šim variantam?
Vasiļenko: (brīnās "Aleksejs debitēja!? Tad viņam šī ir lieliska debija! Viņu ir jāapsveic, jo es nebīju par to zinājis. Ar visiem, kuri pašlaik ir komandā, mēs rēķināmies kā ar pamatsastāva spēlētājiem. Kāds tur tiks, kāds paliks rezervē. Aleksejs labi aizvadīja nometni Staicelē un mēs viņam uzticējām vietu sastāvā. Varēja arī Oskars Rubenis parādīties, bet pirms spēles sajuta diskomfortu."

Andri, kāds bija maiņu mērķis un vai tās deva rezultātu?
Riherts: "Mērķis, protams, bija pastiprināt spēli. Malējie spēlētāji veica lielu darba apjomu un bija piekusuši. Mindaugs Grigarāvičs aizvadīja gandrīz visas spēles bez maiņām. Laika apstākļi, protams, nedaudz ietekmēja viņa kvalitātes uzbrukumā. Nomainījām lietuvieti, jo pretiniekam tā mala bija diezgan aktīva, un viņam vajadzēja daudz palīdzēt aizsardzībā. Gribētos, lai Roberts Uldriķis nedaudz spēcīgāk un nopietnāk nāktu uz maiņu."

Dāvis Indrāns?
Riherts: "Viņš nespēlēja savā pozīcijā, bet iedeva vienu labu piespēli. Žēl, ka līdz tam centrējumam netika. Kopā ar Eduardu Emsi bija savākuši visu Skanstes rajonu sev apkārt un gaidīja, kamēr visi nokritīs. Gatis un Roberts bija soda laukumā, gaidīja to zelta piespēli... Teicu Dāvim, ka ir jādabū bumba soda laukumā, jo mums tur pārsvars, bet viņš to neizdarīga. Artjoms Osipovs to izdarīja, organizējot Gatim Kalniņam lielisku momentu. Tomēr esmu apmierināts ar Indrānu, jo tas darīja daudz melnā darba. Jāuzsver, ka viņš kādu laiku nebija spēlējis Virslīgā."

Ēriks Punculs šodien ārpus pieteikuma...
Riherts: "Punculs ir ārpus kluba arī."

Jo?
Riherts: "Ēriks Punculs un Ņikita Juhņevičs šobrīd ir "Riga" FC. Vienu pasauca, bet otrs pats uzprasījās. Rubļi, rubļi, nauda, dolāri... Es negribu iedziļināties detaļās, augstas kvalitātes klubs tomēr. No 20. jūnija viņi varēs spēlēt, to es zinu."

Cik nopietna trauma ir Andrim Krušatinam?
Vasiļenko: "Viņam ir vecā trauma, kura nebīja līdz galam izārstēta. Mēs rēķināmies ar šo futbolistu, tāpēc arī negribējām riskēt. Pats svarīgākais ir viņa veselība. Jāatzīmē, ka šis ir arī Latvijas izlases futbolists. Manuprāt, Krušatins var kļūt par augstākās klases spēlētāju."

Andri, kā komentēsi ielaistos vārtus?
Riherts: "Tur bija malējā aizsarga kļūda. Zinājām, ka malējie spēlētāji viņiem ir ātri. Vairākos uzbrukumos viņi mainīja malas un virzīja bumbu soda laukumā. Ielaistie vārti, atkārtošos, bija vairāk mūsu kļūda. Pārtraukumā akcentēju, ka ātrās piespēles uz malas ir jāizslēdz. Pat ar sodu. Rendijas Šibasam vajadzēja vīrišķīgāk nospēlēt."

Kā nokļuvāt "Rīgas Futbola skolā? Kas jūs atrada?
Vasiļenko: "Par to, kas mani sameklēja, ir jāvaicā vadībai. Mani uzaicināja, parunājām. Kluba vadību raksturotu kā ambīcijām pilnus cilvēkus, kuri saprot, ko grib izveidot. Mani tas uzrunāja. Es apsolīju, ka godīgi veikšu savu darbu un centīšos sasniegt rezultātu. Gribās atbilst kluba līmenim. Es esmu iekšā un redzu, cik nopietni un profesionāli strādā šajā klubā."

Cik ilgi domājāt? Vai bija kādi citi varianti?
Vasiļenko: "Varianti bija, bet ilgi nedomāju. Šeit vairāk nospēlēja kluba vadības cilvēciskās un profesionālās īpašības."

Kādu iespaidu atstāj Latvijas futbols?
Vasiļenko: "Esmu redzējis dažas spēles televīzijā. Apmeklēju Latvijas kausa finālu. Futbols šeit ir diezgan līdzvērtīgs, ir interesanti futbolisti. Prieks, ka visi kolēģi grib ne tikai spēlēt čempionātā, bet arī paralēli attīstīt Latvijas futbolu. Es pievienošos un arī sekmēšu vietējā futbola attīstību."

Kaut ko zinājāt par Latviju līdz šim?
Vasiļenko: "Protams! Esmu šeit bijis. Vienreiz esmu apmeklējis futbola maču. Tā bija spēle ar Jūrmalas "Spartaka" dalību. Viņi to spēli aizvadīja savā laukumā."


, 2016-05-28 19:22, pirms 8 gadiem
Aizgāja uz toto klubu
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.