Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Metta/LU'' pēc piektās uzvaras, ''Riga'' viesosies Jelgavā

''Metta/LU'' pēc piektās uzvaras, ''Riga'' viesosies Jelgavā
Ingars Sarmis Stuglis
Foto: Māris Greidāns

''SynotTip'' futbola Virslīgas 9. kārtas ietvaros šodien tiks aizvadītas divas spēles. Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā pulksten 14:00 spēli uzsāks ''Metta/LU'' un Rīgas Futbola skola, bet Zemgales Olimpiskajā centrā stundu vēlāk pilsētas svētku ietvaros paredzēta mājinieces ''Jelgavas'' un ''Riga'' spēkošanās.

"SynotTip" Virslīgas 9. kārta

DatumsSpēleVietaLaiksRezultāts
26.05.Ventspils – LiepājaVentspils Olimpiskais centrs18:302:0 (0:0)
27.05.Daugavpils – Spartaks"Celtnieka" stadions18:000:2
28.05.Metta/LU – RFSHanzas vsk. laukums14:00
28.05.Jelgava – RigaZemgales Olimpiskais centrs15:00

''Metta/LU'' pēc nospēlētām astoņām spēlēm pelnīti atrodas turnīra tabulas ceturtajā vietā. Četras gūtās uzvaras nav nejaušība, šosezon komanda demonstrē patiesi solīdu sniegumu un, iespējams, pat būtu pelnījusi kādu punktu vairāk. Pēdējās divās spēlēs studentiem seši punkti. Ar 3:0 sagrauta ambiciozā četrkārtējā Latvijas kausa ieguvēja ''Jelgava''. Patiesi apspēlēta, jo jelgavniekiem nebija nekādu variantu. Pēc tam arī izrauta 1:0 uzvara pret ''Daugavpili''.

Rīgas Futbola skola par sezonas sākumdaļu arī nevar sūdzēties - trīs uzvaras, neizšķirts, desmit punkti un piektā vieta turnīra tabulā, kas nozīmē, ka RFS būs iespēja ielauzties labāko četriniekā, ja tiks gūti trīs punkti šodien. Sezonas gaitā RFS gan izcēlusies ar treneru maiņu - Juriju Popkovu sezonas gaitā nomainīja Jurijs Ševļakovs (no tehniskās zonas komandu vadīja Andrejs Kaļiņins), bet tagad klubs spējis piesaistīt krievu speciālistu Oļegu Vasiļenko.

Arī RFS ambīcijas netrūkst, kas futbola draugus noteikti tikai priecē un sola ļoti interesantu čempionāta nobeigumu. Šobrīd augstāk turnīra tabulā Andra Riherta vadītā ''Metta/LU'', un pēc bukmeikeru domām studenti arī ir nelieli šīs spēles favorīti, lai gan pirmajā aplī pārāka ar 3:2 bija RFS. Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā spēle jau pulksten 14:00. Mača tiešraide Sportacentrs.com TV.

Spriedzes bagāta spēle solās būt Zemgales Olimpiskajā centrā, kur savā starpā tiksies ''Jelgava'' un ''Riga''. Jelgavnieki, kuri aizvadīja ļoti nopietnu sagatavošanās procesu, dodoties uz treniņnometni arī Kiprā, pilnībā izgāzuši sezonas sākumu Virslīgas turnīrā. Astoņās spēlēs septiņi punkti un septītā vieta. Pagājušajā nedēļā komanda jau bez Vitālija Astafjeva guva lieliskas emocijas, un kausa izcīņas finālā ar 1:0 pieveica ''Spartaku'', šo trofeju iegūstot trešo gadu pēc kārtas.

Ilgāks laiks gatavoties konkrēti Virslīgas mačam pret ''Jelgavu'' bija Dmitrija Homuhas vadītajai Rīgas komandai. Ar interesi ir vērts gaidīt, ko rīdzinieki paveiks vasaras transfēru periodā, jo Homuha jau iepriekš izteicies, ka pastiprinājumi mērķu sasniegšanai būs nepieciešami, bet ar esošajiem resursiem iegūti astoņi punkti astoņās spēlēs, kas dod sesto vietu turnīra tabulā.

Pirmajā komandu savstarpējā spēlē ''Jelgava'' tikai kompensācijas laikā spēja izraut 1:1 neizšķirtu. Jelgavniekus arī šodien vadīs Dāvis Caune, Dmitrijs Kalašņikovs un Andrejs Piedels. Kas zina, iespējams, šiem treneriem šī būs ļoti izšķiroša spēle. Kluba vadība jauna galvenā trenera meklējumus bija atlikusi uz šo nedēļu, bet jaunumu šajā jautājumā tā arī nebija. Mača sākums pulksten 15:00 un tiešraide Sportacentrs.com.

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils963018:621
2.Spartaks961214:419
3.Liepāja951313:716
4.Metta/LU84049:912
5.RFS83146:1110
6.Riga81525:78
7.Jelgava82158:117
8.Daugavpils91083:213

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.Ģirts KarlsonsVentspils9
2.Dmitrijs PlatonovsSpartaks5 (1)
3.Dāvis IkaunieksLiepāja4
4.Oskars KļavaLiepāja4 (1)

Izmantotie resursi:
synottipvirsliga.lv


, 2016-05-28 11:08, pirms 8 gadiem
Ja jau Jelgavai neveiksmīgs sezonas sākums, tad jau Riga tas nav veiksmīgāks. Divkārši standarti
šodien trīs punkti jāņem rīdziniekiem
, 2016-05-28 11:42, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Ja jau Jelgavai neveiksmīgs sezonas sākums, tad jau Riga tas nav veiksmīgāks. Divkārši standarti
šodien trīs punkti jāņem rīdziniekiem
Riga debitē , bet Jelgava jau ir TOP komanda.
, 2016-05-28 12:00, pirms 8 gadiem
Riga patlaban viennozīmīgi stiprāka
, 2016-05-28 12:06, pirms 8 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Riga debitē , bet Jelgava jau ir TOP komanda.
Riga debitē ar ambīcijām par medaļām
Jelgava medaļas ir izcīnījusi vienu reizi, kas nepadara to uzreiz par Latvijas futbola grandu. Stabilas top komandas ir tikai divas, ja Liepāju uzskata par Liepājas Metalurga tiešu pārņēmēju. Jelgavai vēl ir jāiekrāj medaļu un titulu kaudzīte, lai to sauktu par stabilu top komandu panākumu ziņā. Pēc sastāva abas komandas ir aptuveni vienādas
, 2016-05-28 12:08, pirms 8 gadiem
erred rakstīja: Riga patlaban viennozīmīgi stiprāka
Atkarīgs no tā, vai visi labākie būs ierindā
Iepriekšējās spēlēs ļoti pietrūka Saito
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.