Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Krievijas medijs: Trabuki vēlas Dzavetjēri piesaistīt "Orenburg" komandai

Ints Megnis
Ints Megnis

Krievijas medijs: Trabuki vēlas Dzavetjēri piesaistīt "Orenburg" komandai
Nuncio Dzavetjēri. Foto: Jūrmalas "Spartaks"

Latvijas futbola Virslīgas komandas Jūrmalas "Spartaka” līdzīpašnieks Marko Trabuki vēlas pašreizējo kūrortpilsētas komandas galveno treneri Nuncio Dzavetjēri piesaistīt Krievijas premjerlīgas vienībai "Orenburg", kurā strādā par prezidenta padomnieku, vēsta respektablā Krievijas aģentūra "RIA Novosti".

Kā, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raksta aģentūra, "Orenburg" prezidenta Vladimira Kijajeva padomniekam Trabuki ir pamatīgs konflikts ar iepriekšējo vienības vadību, tāpēc viņš vēlas atbrīvot galveno treneri Vladimiru Fedotovu.

Kā pirms mēneša medijiem paudis "Orenburg" vārtsargs Aleksandrs Dovbņa, Trabuki komandai stādīts priekšā kā jaunais vienības darbinieks. Publiski paziņots, ka itālis ir Kijajeva konsultants pāreju jautājumos.

Premjerlīgas čempionāta pirmajā sezonas pusē "Orenburg" ievāca 22 punktus 16 spēlēs, kas tai dod desmito vietu kopvērtējumā. Pirmo mačo pēc ziemas pārtraukuma vienība aizvadīs piektdien, kad mājās uzņems Mahačkalas "Anzhi".

Iepriekš tika ziņots, ka par "Orenburg" galveno treneri varētu kļūt itālis Masimo Karrera, kurš oktobrī tika atlaists no Maskavas "Spartak" galvenā trenera amata un uzreiz pēc tam Jūrmalā apmeklēja "Spartaka" maču. "Tagad šajā postenī tiek izskatīts cits itālis - laba Marko Trabuki paziņa Nuncio Dzavetjēri," pavēstījis "RIA Novosti" informācijas avots.

Dzavetjēri par "Spartaka" galveno treneri tika apstiprināts janvāra sākumā. Pirmoreiz viņš Latvijā strādāja 2009. gadā, kad negaidīti aizstāja Romānu Grigorčuku un viņa vadībā "Ventspils" debitēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur sacentās ar Berlīnes "Hertha", Lisabonas "Sporting" un "Heerenveen". Visām komandām izdevās atņemt vienu punktu, taču kurzemnieki tāpat palika ceturtajā vietā. Pēc nepilna pusotra gada Dzavetjēri un "Ventspils" ceļi šķīrās, un speciālists turpinājumā devās uz Austrāliju, vadot Adelaidas "United". Pēcāk viņš atgriezās dzimtenē un strādāja B Sērijā spēlējošajā "Bari" komandā, sākot kā asistents, bet turpinot kā galvenais treneris. Pēcāk viņš strādāja ar vairākām C Sērijas komandām.

Tiesa, krievu mediju prognozes ne vienmēr ir patiesas. Piemēram, pagājušā gada otrajā pusē Jūrmalas komandā spēlēja tobrīd Maskavas "Spartak" piederošais uzbrucējs Deniss Davidovs. Šoziem ilgstoši tika uzskatīts, ka viņš pāries uz "Orenburg", tomēr pašlaik spēlētājs jau pievienojies "Nizhny Novgorod".

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/20190228/1551...