Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašausks debitē, "Liepāja" un "Riga" uzvar lietuviešus, Klimaševičs "Jelgavā"

Agris Suveizda

Karašausks debitē, "Liepāja" un "Riga" uzvar lietuviešus, Klimaševičs "Jelgavā"
Mārtiņš Ķigurs
Foto: Nora Krevņeva

Turpinot gatavošanos jaunajai sezonai, pārbaudes spēles pret Lietuvas augstākās līgas klubiem aizvadīja "Liepāja" un "Riga", kas savā laukumā pārspēja attiecīgi Klaipēdas "Atlantas" (3:0) un "Utenis" (4:3).

Salīdzinājumā ar pēdējo spēli Ziemas kausā pret "Utenis" (3:0) galvenais treneris Tamazs Pertija pamatsastāvā veica tikai vienu izmaiņu, Raivja Andra Jurkovska vietā sūtot debitantu Artūru Karašausku. Tiesa, iepriekš izmantojuši shēmu 3-4-1-2, šoreiz liepājnieki pārgāja uz četru aizsargu līniju. Bumbu vairāk kontrolēja mājinieki, kas pirmā puslaika izskaņā arī atklāja rezultātu – to paveica 20 gadus vecais Mārtiņš Ķigurs (1:0), kurš Virslīgā vēl nav debitējis.

Otrajā puslaikā, laukumā ritot līdzīgai cīņai, vārtus guva arī senegāliešu aizsargs Sedinā Keitā (2:0) un uz maiņu iznākušais Jurkovskis (3:0). "Šodien komanda spēlēja labi ja uz 60%, ne brīdi nebija 100%," kluba mājaslapā citēts gruzīnu speciālists Pertija. "Lai arī uzvarējām, ar spēli īsti neesmu apmierināts. Šodien spēles rezultāts nebija galvenais."

"Liepāja" – "Atlantas" 3:0 (1:0)
Vārti: Ķigurs, Keitā, Jurkovskis
Liepāja: Raļkevičs, Osipovs (Tomičs), Kļava, Ivanovs, Keitā, Bačiašvili, Strumija (Jurkovskis), Ķigurs (Kurtišs), Afanasjevs (Torress), Karašausks (Grebis), Eristavi (Hmizs).

Kamēr Klaipēdas "Atlantas" pagājušajā sezonā izcīnīja ceturto vietu, "Skonto" hallē Rīgā viesojās Lietuvas septītā stiprākā vienība "Utenis", kas rezultatīvā duelī piekāpās "Riga" (3:4). Jau pirmajā minūtē ar vārtu guvumu debitēja krievu uzbrucējs Hizirs Apajevs (1:0), kurš izrāvās vienatnē pret vārtsargu un kurš sezonu sāka Krievijas Premjerlīgas komandā Tulas "Arsenal". Pamatsastāvā debitēja arī maķedoniešu aizsargs Egzons Belica, kā arī uz pārbaudi esošais Elsons Hojs no Kirasao.

10. minūtē izlīdzinājumu panāca Jevgeņijs Morozs (1:1), bet puslaika izskaņā komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem – 40. minūtē Kirils Levšins izvirzīja vadībā viesus (2:1), bet jau pēc trim minūtēm kārtējos vārtus guva Valērijs Šabala, pēc centrējuma sitot precīzi ar galvu (2:2). Otrā puslaika sākumā ar galvu precīzi sita arī moldāvu uzbrucējs Vladislavs Ivanovs (3:2), kurš sezonu sāka Moldovas grandā Tiraspoles "Sheriff" un Moldovas izlasē aizvadījis sešas spēles, bet 75. minūtē pārsvaru dubultoja Daniils Turkovs, realizējot paša nopelnītu pendeli (4:2). Pamatlaika izskaņā vienus vārtus guva Edvīns Baņulis (3:4).

"Riga" – "Utenis" 4:3 (2:2)
Vārti: Apajevs 1', Šabala 43', V. Ivanovs 56', Turkovs 75' (11m) – Morozs 10', K. Levšins 40', Baņulis 86'
Riga: V. Kurakins (Ozols 46'), A. Kurakins (Juhņevičs 76′), Gorkšs (Smirnovs 46′), Belica, Litvinskis (Pētersons 76′), Jeņins (Laizāns 53′), Vaščuks, Bogdaškins (Kovaļovs 70′), Apajevs (Anelli 46′), Hojs (V. Ivanovs 46′), Šabala (Turkovs 55′).

Tikmēr Latvijas vicečempione "Jelgava" sezonai pieteikusi bijušo Latvijas U21 izlases centra aizsargu Dmitriju Klimaševiču, kurš līdz šim Virslīgā spēlējis tikai "Daugavpilī", trīs sezonās aizvadot 79 spēles un gūstot divus vārtus. Pieteikts arī vārtsargs Jānis Krūmiņš, kura pēdējā pieturvieta bija Kipra un kurš jau ilgāku laiku bija redzams jelgavnieku pārbaudes spēlēs.

Čempions Jūrmalas "Spartaks" jau iepriekšējā nedēļā bija pieteicis četrus leģionārus - 18 gadus veco vārtsargu Alekseju Kozlovu no Maskavas "Spartak" jauniešiem, 19 gadus veco horvātu aizsargu Lūku Šimunoviču no Horvātijas pēc spēka otrās līgas komandas "Rudeš", kā arī divus spēlētajus no Doņeckas "Shakhtar" sistēmas – 22 gadus veco pussargu Artemu Habeloku un 21 gadu veco uzbrucēju Rostislavu Rusinu.

Vairāki leģionāri, kuri Virslīgā bija redzami pagājušajā sezonā, atraduši jaunas komandas. Josuke Saito pārcēlies uz Austrāliju, bet Nika Piļijevs atgriezies Krievijā, pievienojoties Krievijas pēc spēka trešās līgas vienībai Maskavas "Domodedovo".

Izmantotie resursi:
FK Liepāja pārbaudes spēlē ar rezultātu 3:0...
Apajevs iesit debijā, “Riga”...
Spēlētāju pārejas (ziema 2017) - Latvijas...

  -4 [+] [-]

, 2017-02-28 20:22, pirms 7 gadiem
Sāk jau piegriezties tā mākslīgi uzpūstā vatņiku sponsorētā Riga

  +3 [+] [-]

, 2017-02-28 20:57, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Sāk jau piegriezties tā mākslīgi uzpūstā vatņiku sponsorētā Riga
Upenieks jau smuki atpūtās emirātos ar doto klubu. Klubs māk strādāt ar žurnaļygām. Tāpēc būs jālasa raksti par doto klubu un citiem klubiem, kuri māk ieliet žurnaļugām, kā arī savādāk motivēt, ar čarteriem, stipendijām, konvertiņiem utt.
Slēpts komentārs: darbagalds

     [+] [-]

, 2017-02-28 22:12, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Sāk jau piegriezties tā mākslīgi uzpūstā vatņiku sponsorētā Riga
Tev ar viņiem jāprecas???

  +3 [+] [-]

, 2017-02-28 22:17, pirms 7 gadiem
Tamazs turpina vilkt gruzīnus uz Latviju, kā Skonto, tā tagad Liepājā.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-28 22:22, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Sāk jau piegriezties tā mākslīgi uzpūstā vatņiku sponsorētā Riga
Ar dažiem ir tā: kad kāds klubus sponsorē - jāčīkst, kad nesponsorē neviens - jāčīkst. Galvenais, lai būtu, par ko čīkstēt.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-28 23:26, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Sāk jau piegriezties tā mākslīgi uzpūstā vatņiku sponsorētā Riga
Tad Tev nekas cits neatliek kā doties uz stadionu un fanot par tām komandām, kas spēlē pret FC Riga

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 06:22, pirms 7 gadiem
darbagalds rakstīja: Labāk baptistu Metta?
Protams

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 06:23, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Tad Tev nekas cits neatliek kā doties uz stadionu un fanot par tām komandām, kas spēlē pret FC Riga
Tā arī darīšu. Iešu uz Mettas spēlēm

  +2 [+] [-]

, 2017-03-01 11:16, pirms 7 gadiem
Protams, ka Metta labāk, kaut necīnās par pirmām vietām. Vismaz , sākot jau ar vadību, kaut cik latviska komanda.
Apriebušās tās Latvijas krieviskās komandas! Nu un kas, ja tamazs paņem kādu gruzīnu?! Ka daudzās komandās ir vismaz 50, bet dažās pat tuvu 100% krievu spēlētāju, tas it kā labi???

  -1 [+] [-]

, 2017-03-01 18:55, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Protams, ka Metta labāk, kaut necīnās par pirmām vietām. Vismaz , sākot jau ar vadību, kaut cik latviska komanda.
Apriebušās tās Latvijas krieviskās komandas! Nu un kas, ja tamazs paņem kādu gruzīnu?! Ka daudzās komandās ir vismaz 50, bet dažās pat tuvu 100% krievu spēlētāju, tas it kā labi???
Tas nav ne labi, ne slikti, bet rezultāts tam, ka tieši latvieši maz izvēlas futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-01 18:57, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Ar dažiem ir tā: kad kāds klubus sponsorē - jāčīkst, kad nesponsorē neviens - jāčīkst. Galvenais, lai būtu, par ko čīkstēt.
Tiešām. Beidzot kādām Rīgas klubam parādījušies līdzekļi. Turklāt ko darīt, ja latvieši tik maz trenējas futenē? Arī FC Riga vainīga? Būtu labu latviešu futbolistu vairāk, arī kluba sastāvā to būtu krietni vairāk.