Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Čempione "Riga" šķiras no kapteiņa un vairākiem pieredzējušajiem futbolistiem

Čempione "Riga" šķiras no kapteiņa un vairākiem pieredzējušajiem futbolistiem
Aleksejs Višņakovs. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"Optibet" futbola Virslīgas divkārtējā čempione "Riga" paziņojusi par atvadīšanos no komandas kapteiņa Alekseja Višņakova un citiem pieredzējušajiem futbolistiem, kuri galvaspilsētas komandas rindās nepaliks.

35 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Aleksejs Višņakovs aizvadītajā sezonā bija "Riga" komandas kapteinis, būdams būtisks spēlētājs izcīnītajā čempiontitulu titulā. Bijušais Latvijas izlases futbolists šosezon Virslīgā nospēlēja 25 spēles, izceļoties ar četriem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Eirokausos Višņakovs šogad aizvadīja piecas spēles, bet Latvijas kausā nospēlēja divus mačus.

Cits Latvijas futbolists nākamajā gadā nesargās "Riga" komandas vārtus. Čempione nolēmusi neturpināt sadarbību arī ar 32 gadus veco vārtsargu Maksimu Uvarenko, kurš Roberta Ozola savainojuma laikā sargāja rīdzinieku vārtus. Uvarenko šosezon nospēlēja deviņus Virslīgas mačus un vienu kausa spēli, kopumā desmit mačos ielaižot septiņus vārtus un četras reizes aizvadot sausās spēles.

Čempionu uzbrukuma līniju atstājis 31 gadu vecais Polijas uzbrucējs Kamils Biļinskis. Polis palīdzēja rīdziniekiem kaldināt Virslīgas čempiontitulu ar 20 spēlēs gūtiem pieciem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Vēl uzbrucējs atzīmējās ar diviem ļoti svarīgiem vārtiem trīs Eirokausu mačos, kā arī Latvijas kausā polis trīs spēlēs guva piecus vārtus.

Tikmēr vietējais 27 gadus vecais flanga uzbrucējs Deniss Rakels no "Riga" pēc īres līguma beigām atgriezies Kipras komandā "Pafos". Rakelam gan otrā sezona galvaspilsētas komandā nebija īpaši spīdoša, 12 Virslīgas spēlēs gūstot trīs vārtus un izdarot trīs piespēles. Taču kopumā no Rakela noteikti tika gaidīts kas vairāk.


, 2019-11-27 14:37, pirms 4 gadiem
Emil, tas ir tavs personiskais viedoklis par Rakelu ??
Cik biju uz spēlēt eirokausos, tad Rakels bija labs, enerģijas spēlētājs, kas saasināja bieži spēli.
, 2019-11-27 15:25, pirms 4 gadiem
Poli gan varēja jau paturēt
, 2019-11-27 15:31, pirms 4 gadiem
Nekas būs jauni spēlētāji! Gaidām ziņas kas nāks viņu vietā!
, 2019-11-27 15:42, pirms 4 gadiem
1. Višņakovs 2018.gadā spēlēja Jūrmalas "Spartakā".
2. Uvarenko ir 32 gadus vecs.
, 2019-11-27 15:43, pirms 4 gadiem
Kādas ir A.Kurakina perspektīvas ''Riga'' klubā?
, 2019-11-27 15:44, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Emil, tas ir tavs personiskais viedoklis par Rakelu ??
Pēdējais teikums rakstā ir uzskatāms par personīgā viedokļa paušanu.
Visa Sportacentrs futbolu aprakstošā un komentējošā redakcijas daļa Rakela sniegumu par veiksmīgu nevērtēja. Ja pērnās sezonas tādā pašā laika periodā Rakels tika iekļauts autoru vērtējuma 1. simboliskajā izlasē, tad šogad viens no potenicālajiem izlases līderiem šajā balsijumā nesaņēma nevienu balsi. Ņemot vērā ka Rakelu gan klubā, gan izlasē izkonkurēja Fjodorovs, tad diez vai varam to saukt par izdevušos sezonu.

Atsaucei: Čempioni paliek bešā: Sportacentrs.com...
, 2019-11-27 16:08, pirms 4 gadiem
Cerams, nebus dazu sezonu projekts,GK nekas sevisks ,par Rakelu ari,polis gan liels zaudejums,par Visnakovu gruti spriest, ceru bus labi azivietotaji,respektivi labaki par siem!
, 2019-11-27 16:10, pirms 4 gadiem
"35 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Aleksejs Višņakovs aizvadītajā sezonā bija "Riga" komandas kapteinis, būdams būtisks spēlētājs izcīnītajā čempiontitulu titulā."

WHAAAT?
, 2019-11-27 17:12, pirms 4 gadiem
dafs rakstīja: Poli gan varēja jau paturēt
Polis pats negrib, bija iepriekš intervijā, ka grib lielāku lomu komandā un spēles laiku.
, 2019-11-27 17:17, pirms 4 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Pēdējais teikums rakstā ir uzskatāms par personīgā viedokļa paušanu.
Visa Sportacentrs futbolu aprakstošā un komentējošā redakcijas daļa Rakela sniegumu par veiksmīgu nevērtēja. Ja pērnās sezonas tādā pašā laika periodā Rakels tika iekļauts autoru vērtējuma 1. simboliskajā izlasē, tad šogad viens no potenicālajiem izlases līderiem šajā balsijumā nesaņēma nevienu balsi. Ņemot vērā ka Rakelu gan klubā, gan izlasē izkonkurēja Fjodorovs, tad diez vai varam to saukt par izdevušos sezonu.

Atsaucei: http://sportacentrs.com/futbols/virsliga/26112019-cempioni_paliek_besa_sportacentrs_com_bal
+ par labu skaidrojumu, kas rakstā īsumā nesniedz nianses.
Fjodorovs šogad auga, kamēr Rakels palika iepriekšējā līmenī (nu bija viņš aktīvs un nebija viņš slikts).
, 2019-11-27 17:22, pirms 4 gadiem
Uvarenko Latvijas līmenī ir labs, rezervē turēt viņu ir nepatīkami.
Kas nāks vietā, kad Ozols dosies prom.
, 2019-11-27 18:29, pirms 4 gadiem
Pēc neoficiālām ziņām iet sarunas ar 3 kadriem no Gvinejas,diviem no Mozambikas.četriem no Zambijas ,vienu no Ruandas.
, 2019-11-27 18:34, pirms 4 gadiem
Iesaku vispār par pilnu neņemt nekādus personīgos viedokļus. Jautājums SC redaktoriem un rakstu autoriem, kāds no Jums kaut vai amatieru līmenī ir vismaz 5 gadus nodarbojies ar kādu sporta veidu? Amatieru līmenis, tas būtu vismaz pilsētas čempionāta līmenī. Kaktu turnīri neskaitās. Secinot no rakstiem, ar 90% garantiju saku ka neesat. Vai arī ja esat, tad nu sajēga un spriestspēja ir gaužām zemā līmenī. nav jēgas līst sporta žurnālistikā, ja nav sajēgas par sportu. Bet nu salīdzinot ar to galvas kratītāju, SC raksti ir vienkārši zelta vērtē. Kur izrāva tādu ākstu... Un vēl pa TV tādu laist. ir protams arī labi raksti, neko sliktu nevar pateikt, bet standartā bez izdomas un copy paste variants. un komentējošo sadaļu ņemt, kā kautkādu mēru... Nopietni? Te labi ja uz vienas rokas ir saskaitāmi cilvēki, kuru komenti ir lasāmi.
, 2019-11-27 18:37, pirms 4 gadiem
Biatumbu nav no Ruandas bet no Botsvanas.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
9

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
13

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.