Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kančelskis: "Virslīgas līmenis ir ļoti zems, arī organizētības ziņā"

Rolands Eliņš

Kančelskis: "Virslīgas līmenis ir ļoti zems, arī organizētības ziņā"
Andrejs Kančelskis
Foto: “JOMA Talantu istaba”

Nu jau bijušās Virslīgas komandas "Jūrmalas" nu jau bijušais treneris Andrejs Kančelskis, kurš savas futbolista karjeras laikā aizvadījis spožus gadus Mančestras "United", "Fiorentina", "Rangers" un citu pazīstamu klubu rindās, intervijā sporta veikala "JOMA" sadaļai "JOMA Talantu istaba" atskatījās uz "Jūrmalā" pavadīto laiku, dalījās savas karjeras iespaidos un izteica viedokli par MU pašreizējo situāciju.

Kādi ceļi Jūs atveda uz Latviju?
Ik pa laikam esmu braucis uz Latviju, konkrēti uz Jūrmalu. Tur skatījos FC "Jūrmala" spēles. Jūrmala ir skaista pilsēta. Vārdu sakot, apvienoju patīkamo un lietderīgo.

Vai ilgi domājāt pieņemt piedāvājumu kļūt par komandas galvenā treneri?
Mani daudzi mēģināja pierunāt.

Un ko solīja?
Neko nepiesolīja. Vienkārši lūdza, lai palīdzu komandai un kļūstu par komandas galveno treneri. Turklāt tajā brīdi man nebija darba, nebija nekādu piedāvājumu, tāpēc izlēmu pieņemt šo izaicinājumu.

Kā jūs vērtējat Latvijas virslīgas līmeni?
Līmenis ir ļoti zems. Arī organizētība ir zemā līmenī. Infrastruktūras nav, tāpēc nav rezultātu. Laikā, kad Latvijas izlases piedalījās Eiropas čempionātā, tauta mīlēja futbola. Tad arī bija interese par futbolu. Bet, ja intereses nav, tad viss noplok.

FC "Jūrmala" ir izkritusi no virslīgas, jo ieņem pēdējo vietu. Kā Jums šķiet, kāpēc tā notika?
Pirmkārt, komanda nebija gatava čempionātam. Otrkārt, bija finansiālas problēmas. Par visu dzīve nākas maksāt. Mums atņēma 5 punktus. Ja šie punkti nebūtu noņemti, mums būtu bijusi iespēja vēl cīnīties par palikšanu virslīgā.

Vai Jūs paliksiet trenera amatā?
Nē, nepalikšu.

Parunāsim par jūsu karjeru. Kādas bija emocijas, kad saņēmāt piedāvājumu no "Manchester United"?
Tajā laikā es spēlēju "Shakhtar Donetsk" komandā. Mēs bijām nometnē Sočos. Galvenais treneris pateica, ka ir piedāvājums braukt un spēlēt ārvalstu klubā. Es atbildēju, ka braukšu. Tajā laikā visi sapņoja par aizbraukšanu.

Vai viņš teica, kāds klubs?
Nē, neteica. Pēc tam mēs satikāmies ar pārstāvjiem kopā lidojām uz Mančesteru. Bija zināms, ka Mančesterā bija divi klubi. Līdz ar to bija tikai divas iespējas. Kad ieraudzīju "Manchester United" stadionu "Old Trafford", tad sapratu, par kuru klubu ir runa.

Tas varēja būt jebkurš ārzemju klubs. Kā Jūs jutāties, kad uzzinājāt, ka tas ir tieši Manchester United?
Emocijas, protams, bija lieliskas, bet ne tik izteiktas, lai es sāktu bučot stadiona trepes. (Smejas.)

Kādas izveidojās Jūsu attiecības ar seru Aleksu Fergusonu? Vai bija kādi konflikti?
Attiecības mums bija ļoti labas. Lielu konfliktu nebija. Mazi un īpaši nenozīmīgi konflikti bija saistīti ar darbu. Cilvēki mēdz daudz pārspīlēt. Tad, kad cilvēks nezina, kas notika patiesībā, tad parādās daudz baumu. Mums bija un joprojām ir labas attiecības. Nesen notika konference Sanktpēterburgā, kurā arī man bija jābūt. Tur viņš bija, lika mani sveicināt. Man diemžēl bija daudz darba, tāpēc neaizbraucu.

Vai šobrīd sekojat līdzi sarkano velnu panākumiem?
Protams. Es cenšos sekot līdzi visām komandām, kurās es agrāk esmu spēlējis.

Kā Jums šķiet, kas šobrīd pietrūkst "Manchester United"?
Manuprāt, komandai pietrūkst treneris sers Alekss Fergusons.

Visi saka, ka vainīgs treneris, bet spēlē jau komanda. Ko īsti dod treneris? Sākumā Jūs strādājāt ar citu treneri. Ar ko atšķiras Fergusons no citiem?
Pirmkārt, viņam ir viena laba īpašība – viņš nemīl zaudēt. Viņš vienmēr komandai deva motivāciju spēlēt un uzvarēt. Un vienmēr bija tāda mājīga atmosfēra. Kad spēlētājs nonāca tajā klubā, viņam nebija iespēju slikti uzvesties uz laukuma, treniņos un sabiedrībā. Uzskatu, ka Fergusona attieksme un sistēma būtiski ietekmēja gala rezultātu.

Vai atceraties filmu ar Alu Pačino, kurā viņš pirms spēles runā episku uzrunu amerikāņu futbola spēlētajiem? Vai ir bijis kas tamlīdzīgs no Fergusona puses?
Viņš ir bijis dažāds – mierīgs, mēdza lamāties, citreiz nogrūda visus priekšmetus no galda. Būtībā viņš bija ļoti emocionāls. Gadījumos, kad komanda pirmajā puslaikā zaudēja, spēles starplaikā treneris spēja uzmundrināt un iedvest bailes, brīžiem parādīja autoritāti, tāpēc komanda otrajā puslaikā uz laukuma uznāca pavisam citādāka. Ir labi, ja sportisti baidās no trenera un ciena viņu. Bet ir treneri, no kuriem baidās, bet neciena. Domāju, ka tagad situācija ar Luiju van Gālu ir tieši tāda – no viņa baidās, bet neciena.

Vai ārpus treniņa procesa Fergusons arī ir tāds pats kā laukumā – no viņa baidās un viņu ciena? Vai arī viņš ir mazliet citādāks?
Viņš mēdza autobusā pienākt klāt un apsēsties, iedzert vīnu un uzspēlēt kārtis. Vienreiz bija gadījums, kad komanda bija morāli sagrauta, un viņš teica: “Brauksim spēlēt golfu.” Kad ieradāmies golfa klubā, viņš vispirms izdzina bārmeni no bāra un pats ielēja. Ko gribējām, to dzērām. Komandai obligāti nepieciešams izlādēties. Kad spēlēju klubā "Fiorentina", katru mēnesi mums bija vakariņas, kurās arī iedzērām vīnu, bet neviens no mums nepiedzērās.

Kad mums bija turnīrs Holandē, treneris pateica vienu zīmīgu frāzi – ja sāksi ar aliņu, tad beigsi ar pašbrūvētu alkoholu. Mums, padomju laikos dzimušajiem, t.sk. ukraiņiem, ir tāda mentalitāte – ja dzeram, tad dzeram līdz galam. Bet tur, Lielbritānijā, mentalitāte ir citādāka. Ja Tu dzer, Tev ir jāsaprot, ka Tev ir jāiet arī uz laukumu.

Jūs sakāt, ka komandai ir nepieciešams izlādēties. Ko Jūs darījāt, lai FC "Jūrmala" spēlētāji izlādētos?
Pirmkārt, es strādāju ļoti īsu brīdi. Sezonas beigas mēs tikāmies uz kopīgu apspriedi, iedzērām, viens otram teicām gan labus, gan sliktus vārdus. Tā ir normāla parādība. Tā tam ir jābūt.

Vai jūs atceraties savu neaizmirstamāko vārtu guvumu "Manchester United" laikā?
Domāju, ka katrs futbolists vislabāk atceras savu pirmo vārtu guvumu. Mums, futbolistiem, sezonas laikā ir jānospēlē trīs spēles. Pirmajai spēlei jābūt ļoti labai. Otrā labā spēlē jānospēlē sezonas vidū, bet trešā – sezonas beigās, lai varētu noslēgt jaunu līgumu. Mans pirmais vārtu guvums bija ar labo kāju. Tas bija lielisks skats un ļoti labi to atceros.

Interviju sagatavoja:
“JOMA Talantu istaba”

1 2 42 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-27 16:42, pirms 9 gadiem
Līmenis ir ļoti zems. Arī organizētība ir zemā līmenī. Infrastruktūras nav, tāpēc nav rezultātu. Ta nu vins ir un diemzel neizskatas, ka tuvakajos gados kas mainisies.
Mums ir tikai kadi 5 klubi, kas tiesam varetu abilst virsligai, parejie vienkarsi eksiste, pat isti nevar saprast no kadiem lidzekliem un kadi tiem ir nakotnes merki, ja vispar tadi ir.

     [+] [-]

, 2014-11-27 16:44, pirms 9 gadiem
sports un spirts nekad nav skirts

  +2 [+] [-]

, 2014-11-27 16:44, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Visu laiku esmu teicis. Virslīgai vajadzētu sastāvēt no 6 klubiem. Pēc dažiem gadiem atkarībā no situācijas un vispārējā līmeņa, varētu paplašināties uz 8 klubiem. Un 8 klubu virslīgai - tam jābūt absolūtam maksimumam priekš tādas mazas valsts kā Latvija kurā futbola līmenis visās izlasēs un līgās uz doto brīdi ir drausmīgs.
KK tas tu????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-11-27 16:52, pirms 9 gadiem
Šķiet, ka cilvēki grib nākt uz stadionu nevis uz futbolu.
Līdzjutēji lai atnāk uz katru spēli tā, lai nav kur apspēsties, lai pērk biļetītes un palīdz klubam attīstīties. Tad klubs jutīs morālu un fizisku atbalstu un ar laiku katrs klubs sāks meklēt iespējas, ka veidot savu infrastruktūru, lai skatītājiem būtu ērti.
Protams, ka futbols izskatās baudāmāks un skatāmāks, ja ir pilns stadions. Arī labu kaifu varētu noķert jebkurā Latvijas mazajā stadionā, ja tas būtu pilns un arī klubs būtu padomājis par kaut cik kvalitatīvu saturu skatītājiem. Tā kā, ne tikai klubi ir vainīgi pie tā, kā ir šobrīd, bet arī paši skatītāji. Uz hokeju arī nenāk skatītāji tā, lai būtu ievērības cienīgi atzīmēt to ciparos (Dinamo neskaitās), LBL arī nav tā, ka tur krēslus lauztu tā kā skatītāj, izslēdz datoru, sagrabini kapeikas un ej atbalstīt vietējo sportu!

  +5 [+] [-]

, 2014-11-27 17:08, pirms 9 gadiem
Būtu lieliski, ja VIrslīgā varētu savākt visus tos, kuri ir izmētāti pa čuhņu līgām (Azeri, Krievijas 1. līga, Moldova utt.). Tad arī pat leģionārus nevajadzetu. Un, ja vēl būtu 8 komandas, tad arī labu spēlētāju koncentrācija būtu lielāka un līmenis ievērojami augstāks. Bez peso tie gan ir tikai slapjie sapņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-27 17:15, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Hokejā virslīgas tribīnes ir pilnas play-ofos. Ir arī atsevišķi gadījumi atsevišķās sezonās, bija laiki kad DHK Latgale katrā spēlē dabuja pilnu halli. Bezmaksas ieeja bija tikai skolēniem un penšiem, pārējie maksāja to simbolisko 1,50ls.

Futbolā tik Liepājai daudz maz viss notiek jo Māris labi strādā ar mārketingu un visu pārējo. Zemgalei daudz maz. Pārējiem pustukšas tribīnes regulāri, ventiņi spēlējot ČL pret Malmi kko arī savāca
Notiek tāpēc, ka Liepājā futbols vienmēr ir bijis populārs

  +8 [+] [-]

, 2014-11-27 17:20, pirms 9 gadiem
Par Kančelska kodieniem uzzināju vairāk nekā par sportiskajiem panākumiem. Bet, tas tā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-27 18:14, pirms 9 gadiem
vai tikai kopā ar Kariņu neesat kaut ko pīpējuši - minimālais nacionālo čempionātu komandu skaitam ir jābūt ne mazāk par 8 .... man kk tā ir iesēdies atmiņā

TOTOANSIS rakstīja: Visu laiku esmu teicis. Virslīgai vajadzētu sastāvēt no 6 klubiem. Pēc dažiem gadiem atkarībā no situācijas un vispārējā līmeņa, varētu paplašināties uz 8 klubiem. Un 8 klubu virslīgai - tam jābūt absolūtam maksimumam priekš tādas mazas valsts kā Latvija kurā futbola līmenis visās izlasēs un līgās uz doto brīdi ir drausmīgs.

     [+] [-]

, 2014-11-27 18:14, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Ko nozīmē vienmēr bijis populārs?
Pilnībā izpārdotu Liepājas-Daugavas stadonu neesmu redzējis.
Izpārdotu domāju kaut vai tādā ziņā ka sēdvietu nekur vairs nevar atrast.

Ceru ka nekļūdos (ja kļūdos - precizējiet), Liepājā vidēji uz spēlēm nāk 500-600 skatītāju. Tas nav skaitlis pēc kura varētu spriest ka Liepājā futbols ir ļoti populārs.
Bet arī tas 500-600 ir viens no lielākajiem virslīgā..
Gadus atpakaļ uz ČL spēlēm ir arī bijušas pilnas tribīnes.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-27 19:00, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Ko nozīmē vienmēr bijis populārs?
Pilnībā izpārdotu Liepājas-Daugavas stadonu neesmu redzējis.
Izpārdotu domāju kaut vai tādā ziņā ka sēdvietu nekur vairs nevar atrast.

Ceru ka nekļūdos (ja kļūdos - precizējiet), Liepājā vidēji uz spēlēm nāk 500-600 skatītāju. Tas nav skaitlis pēc kura varētu spriest ka Liepājā futbols ir ļoti populārs.
2004 gada izskirosajaa machaa pret skonto,kuraa liepaaja zaudeja ,laikam cik atceros,un pedejaa minutee neiesita liepajnieki pendeli bija 6000skatitaju

  +1 [+] [-]

, 2014-11-27 19:02, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Visu laiku esmu teicis. Virslīgai vajadzētu sastāvēt no 6 klubiem. Pēc dažiem gadiem atkarībā no situācijas un vispārējā līmeņa, varētu paplašināties uz 8 klubiem. Un 8 klubu virslīgai - tam jābūt absolūtam maksimumam priekš tādas mazas valsts kā Latvija kurā futbola līmenis visās izlasēs un līgās uz doto brīdi ir drausmīgs.
6,klubi nebus jo tad eirokausos var spelet tikai 3komandas,minimums ir astonas ,lai 4komandas speletu eirokausos

  +3 [+] [-]

, 2014-11-27 19:05, pirms 9 gadiem
Jāsecina, ka dažiem te Liepājas futbola popularitātes mēraukla sākas ar Zaharjinu vai Verpakovski
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-27 20:03, pirms 9 gadiem
elanss rakstīja: KK tas tu????
KK viņš nav bet esot labos draugos tik šeit to grib noliegt!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-27 20:33, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Ja tā ir tad jāpaliek pie 8.
Iemet varbūt kādu linku kas apstiprina ka šāda prasība eksistē?
pameklee google ,man liekas bija raksts par to sporta centraa vai lff,pats nemeklesu bet esmu 100%parliecinats

  +1 [+] [-]

, 2014-11-27 20:37, pirms 9 gadiem
Tad beidzot viens cilvēks pasaka patiesību par Virslīgas līmeni, citādi parasti katru gadu viens un tas pats - Virslīgas līmenis ir audzis, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu. Bet realitāte ir tāda, kas tas ar katru gadu kļūst arvien zemāks. Par iemeslu tam ir daudzi faktori, bet viens no galvenajiem - cilvēki, kas atbildīgi par futbola attīstību Latvijā, pārsvarā nodarbojas ar savas labklājības uzturēšanu uz FIFA rēķina, acu aizmālēšanai kladzinot, ka "futbols Latvijā nav peļņu nesošs". Jo augstāk atrodies Latvijas futbola piramīdā, jo vairāk pelni, kā jau visās fiktīvajās peļņas piramīdās.

     [+] [-]

, 2014-11-27 21:00, pirms 9 gadiem
pofig par lv.Brauksim uz Lietuvu ,tur nakamgad virsliga bus 14 komandas

  +4 [+] [-]

, 2014-11-27 21:33, pirms 9 gadiem
Visu cieņu Kančelskim par to, ko viņš ir paveicis kā spēlētājs, bet jāatzīst, ka kā treneris tā arī neko sevišķu neparādīja un ne jau Virslīga tur ir pie vainas, bet pati Jūrmala.

Ja ņemam par mērauklu Jūrmalu, kur kluba direktors var sasolīt zelta kalnus, savākt leģionāru baru, kurus klubs nevar atļauties un pēc diviem mēnešiem pateikt, ka beigusies nauda, tad par kādu organizētību vispār var būt runa?

Skaidrs, ka Virslīgai šis gads bija smags un vairāki klubi cīnījās, lai vispār izdzīvotu, bet jāatceras, ka paši klubi veido čempionāta tēlu un infrastruktūru. Kā tad čempionātam šogad palīdzēja Jūrmala? Neko vairāk par pēdējo vietu un toto baumām tā neiespēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-27 21:54, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Tu jau viņu visu laiku atbalsti
esi jau sapratis ka guņam pakaļa svilst,un kā jau šakālim pienākas sāci lēnām pārorientēties uz KK pusi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-27 22:33, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Tev ir nopietnas problēmas ar smadzenēm!
Vēl vakar/aizvakar tu apgalvoji ka guņa man maksājot, vēl apgalvoji ka esmu zelta_sietiņš un kādu tik vēl psihiski slimu lietu neesmu no tevis dzirdējis. Tagad pēkšņi tava atbalstītā KK biedrs es esot.

Vecīt, es tagad saku nopietni.. Tev ir aizgājis ciet.. Ej ārstējies pirms nav par vēlu..
zelta sietiņ tu maz komentārus lasi?tad izlasi manu iepriekšējo!Citādi ar to uztveri tev ir kā ir....

     [+] [-]

, 2014-11-27 22:45, pirms 9 gadiem
mrPO rakstīja: Šķiet, ka cilvēki grib nākt uz stadionu nevis uz futbolu.
Līdzjutēji lai atnāk uz katru spēli tā, lai nav kur apspēsties, lai pērk biļetītes un palīdz klubam attīstīties. Tad klubs jutīs morālu un fizisku atbalstu un ar laiku katrs klubs sāks meklēt iespējas, ka veidot savu infrastruktūru, lai skatītājiem būtu ērti.
Protams, ka futbols izskatās baudāmāks un skatāmāks, ja ir pilns stadions. Arī labu kaifu varētu noķert jebkurā Latvijas mazajā stadionā, ja tas būtu pilns un arī klubs būtu padomājis par kaut cik kvalitatīvu saturu skatītājiem. Tā kā, ne tikai klubi ir vainīgi pie tā, kā ir šobrīd, bet arī paši skatītāji. Uz hokeju arī nenāk skatītāji tā, lai būtu ievērības cienīgi atzīmēt to ciparos (Dinamo neskaitās), LBL arī nav tā, ka tur krēslus lauztu tā kā skatītāj, izslēdz datoru, sagrabini kapeikas un ej atbalstīt vietējo sportu!
Pilnīgi piekrītu!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-27 23:02, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS rakstīja: Viņam bija sakars ar FK Jūrmalu jau pirms viņš kļuva par treneri
Gan jau vari iedomāties, kāds...
Es zinu, ka viņš bija kluba vadībā. Bet kāds tad vēl sakars? Domāju, ka personīgi Kančelskim ar naudu jau nu nav problēmas kā izbijušam Man Utd spēlētājam un pietiekami ir bankās noguldījis. Diez vai viņš līda netīrās spēlēs, lai savu reputāciju bojātu.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-27 23:03, pirms 9 gadiem
Par Karacejeva tīrību, kurš, šķiet, tur ir tikai marionete, gan nebūtu tik pārliecināts...

     [+] [-]

, 2014-11-27 23:05, pirms 9 gadiem
Nav jau nekāda mārketinga, reāli ja cilvēks speciāli neiet Esportā vai lff.lv, kur tad vēl var uzzināt par tām spēlēm? Ja spēlētāji uz laukuma un treneri tā malās sazinās necenzētā krievu leksikā, tad kāda var būt interese par to visu. Un visam pāri ir līmenis, kāda ir piespēļu kultūra? To jau mēs atlases ciklos redzam... Var jau brēkt, ka es esmu nepatriots vai kas, bet tad labāk sestdienā paņemu aliņu un paskatos Premjerlīgu VSB, kur spēlē futbolu, nevis spārda bumbu.
1 2 42 komentāri