Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Tabanovs: "Jāizšķir viss pirms spēles ar "Ventspili""

Tabanovs: "Jāizšķir viss pirms spēles ar "Ventspili""
Ivans Tabanovs, "Daugavas" treneris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Daugavpils "Daugava" šodien ar 2:0 pieveica "Jūrmalu", tiekot vēl tuvāk Latvijas čempionu titulam. Pēc spēles Ivans Tabanovs bija apmierināts ar saviem futbolistiem, piebilstot, ka daudzi no viņiem spēlēja uz špricēm.

Daugavpilieši visas spēles garumā uzbruka krietni vairāk, bet iesist izdevās tikai otrajā puslaikā, kad aizsargu nesaprašanos prasmīgi izmantoja Mamuka Gongadze. Gruzīns pēc gūtajiem vārtiem sajūsmā metās pie komandas galvenā trenera Ivana Tabanova, bet komandas rezervisti skrēja apskauties ar labāko līgas snaiperi. Jau pēc finālsvilpes laukumā izskrēja arī karstasinīgākie līdzjutēji, pasakoties futbolistiem par kvalitatīvo sniegumu. Ivans Tabanovs neslēpa prieku par paveikto:

"Es pateicīgs puišiem par paveikto. Mums bija uzdevums pēc iespējas ātrāk gūt vārtus, lai varētu nomierināties un nenervozēt. Kad izdevās iesist, komanda nomierinājās, sākot demonstrēt patiešām labu futbolu. Otrie vārti nelika ilgi gaidīt. Sezona bijusi nogurdinoša, futbolistiem sāk trūkt spēka, pie tam daudzi šodien spēlēja uz špricēm. Gribu viņiem pateikties par viņu sniegumu. Mums tagad vajag uzvarēt Gulbenē. Zinu, ka šī komanda šodien zaudēja, bet viņiem vēl ir izredzes aizķerties Virslīgā, tādēļ viegli nebūs. Mums ir jāuzvar, lai pirms pēdējās spēles pret "Ventspili" viss jau būtu nodrošināts.

Es liku Stenlijam Ibem sist 11 metru soda sitienu [Stenlijs aizsita stipri pāri]. Šoreiz viņam neizdevās iesist, bet tas nav nekas traģisks. Puisis ļoti gribēja iesist, iesita arī iepriekšējā mačā. Piekrītu, ka Maksimam Rafaļskim šodien bija viena no labākajām spēlēm, bet nevēlētos kādu individuāli izcelt, jo visi spēlēja patiešām labi. Viņi izcīnīja pelnītu uzvaru."

"Jūrmalas" galvenais treneris Vladimirs Pačko preses konferences ievadā atcerējās laiku, kad strādāja Daugavpilī: "Man šī pilsēta nav sveša, 1995. gadā šeit iesāku trenera karjeru, jau pirmajā gadā izcīnījām otro vietu, kas ir visu laiku labākais Daugavpils futbola sasniegums. Novēlu "Daugavai" veiksmi un arī Oļegam Gavrilovam, kuru labi pazīstu."

"Mums ir sastāva problēmas. Traumu dēļ nevarēja spēlēt mūsu labākais futbolists Misins, tāpat arī Žuļevs un Solovjovs. Ne savās pozīcijās spēlēja aizsargi Ikstens un Joksts, otrajā puslaikā laukumā laidu arī vārtsargu Jāni Krūmiņu, kurš darbojās kā laukuma spēlētājs.

Centāmies izturēt, cīnījāmies, bet šoreiz neizdevās. Pirmajā puslaikā darbojāmies labi - izturējām, bija arī pašiem momenti, bet trūka noslēdzošā sitiena. Pēc ielaistajiem vārtiem bija grūti, bet pēc Ola vārtu guvuma viss bija skaidrs. Ja būtu ilgāk noturējušies, galotne varēja būt aizraujošāka. Šodien uzvarēja spēcīgākais, rezultāts ir likumsakarīgs. Savus sezonas mērķus esam izpildījuši, gribējās gan apsteigt arī "Spartaku". Gatavosimies nākamajām spēlēm," noslēdza Pačko.


, 2012-10-27 20:01, pirms 11 gadiem
Mums ir sastāva problēmas. Traumu dēļ nevarēja spēlēt mūsu labākais futbolists Misins, tāpat arī Žuļevs un Solovjovs. Ne savās pozīcijās spēlēja aizsargi Ikstens un Joksts, otrajā puslaikā laukumā laidu arī vārtsargu Jāni Krūmiņu, kurš darbojās kā laukuma spēlētājs.

Vārtsargs Krūmiņš spēlēja laukumā, bet laukuma spēlētājs Sputajs palika rezevē?
LFF: FC Daugava - FC Jūrmala
, 2012-10-27 20:25, pirms 11 gadiem
Nav jau teikts, ka visi, kas ierakstīti protokolā, bija arī spējīgi spēlēt, un gadās, ka ieraksta tādus, kas vispār nav klāt (jūrmalniekiem gan līdz šim tāds niķis nebija manīts, ar to sistemātiski grēko gulbenieši).
, 2012-10-27 20:33, pirms 11 gadiem
Jā, un redz kur Gavrilova īlens izlīda (Pačko palaida mēli; kaut gan visi jau to tikpat zināja. Bet kā reaģēs federācija?
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".