Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Citāti: katastrofālais laukums Jelgavā, Kalniņš par Virslīgas paplašināšanu

Citāti: katastrofālais laukums Jelgavā, Kalniņš par Virslīgas paplašināšanu
"Valmiera Glass" ar Gati Kalniņu (otrais no labās) priekšgalā
Foto: Jānis Līgats

Piektdien un sestdien aizvadīti kārtējie Virslīgas mači, un Sportacentrs.com piedāvā visu astoņu komandu treneru pēcspēles komentārus.

"Jelgava" - "Liepāja"/"Mogo" 0:2 (video šeit)

Mareks Zuntners, "Liepāja"/"Mogo" treneris: "Zinājām, ka būs smaga spēle, jo laukums ir smags un uzvarēs tas, kam vairāk paveiksies vai būs lielāka pašatdeve. Spēle sākās atklāti, varbūt pat pārāk atklāti un, ja futbolisti meistarīgāk izmantotu savas epizodes, spēle varēja aiziet uz jebkuru pusi. Apmierināts ar rezultātu, bet kopumā neapmierināts ar sniegumu."

Ikaunieka trauma. "Man pašam piecas reizes karjerā tāda ir bijusi, tāpēc uzreiz sapratu, kas notiek. Ja piecu minūšu laikā plecu neieliek savā vietā, tad jāved uz slimnīcu. Protams, šī trauma bija negaidīta, taču, kā jau teicu, šādā laukumā grūti nospēlēt smalki un smuki - spēle nebija tehniska un pa zemi, bet vairāk haotiska. Abām komandām būtu vairāk vārtu, ja laukums būtu gluds. Ikaunieka zaudējums, protams, vienmēr ir jūtams, bet, domāju, citā laukumā šis zaudējums būtu vairāk jūtams." Vai pagūs būt ierindā izlases mačiem? "Atkarīgs, cik ātri ieliks plecu vietā un cik kvalitatīvi to izdarīs. Neesmu pārliecināts, ka viņš būs atpakaļ."

Vēl divi senegālieši. "Mēs viņus uzaicinājām jau sen, viņi vienkārši tikai tagad atbrauca. Tika aicināti, lai pastiprinātu konkrētas pozīcijas un veidotu konkurenci. Katram skaidrs, ka tas ir vajadzīgs." Daudz leģionāru. "Labāk, lai ir izvēle, nekā ja tās nav. Daži esošie spēlē ne savās pozīcijās." Īpašnieka dēla Marka Hramova atrašanās uz rezervistu soliņa. "Viņš ir jaunais menedžeris, palīdz dažādos jautājumos, viņš jau trīs gadus epizodiski strādā klubā. Tagad, kad tēvs ir oficiāli īpašnieks, viņš ir vēl vairāk klubā - entuziasma pilns jauns menedžeris." Situācija ar jauno argentīniešu treneri. "Situācija pasmaga, pagaidām papīri nav gatavi, gaidām. Nebijām tādai situācijai gatavi, tas mums rada problēmas."

Marians Pahars, "Jelgavas" galvenais treneris: "Grūti komentēt šādu spēli - pēdējās spēlēs mums totāli neveicas. Nezinu, ko darīt, lai to pārtrauktu - daudz piespēļu, bet nekādi nespējam gūt vārtus. Piekrītu, ka laukums ir katastrofālā stāvoklī - trenējamies ideālā laukumā savā bāzē, bet šeit gan mums, gan pretiniekiem nākas pielāgoties pie tāda laukuma. Skaidrs, ka ar spēli esam neapmierināti - puiši ģērbtuvēs ir bez emocijām, trūkst vārdu. Atliek gatavoties nākamajai spēlei, kas būs svarīga [pret "Mettu" - aut.]."

Laukums vai futbolists vainīgs pirmajos vārtos? "Gribētu vainot laukumu, bet Liepājai šādu kļūdu nebija. Protams, tā bija ne tikai Aisdena, bet visas komandas kļūda - pēc viņa kļūdas bija iespēja šo bīstamību likvidēt. Atkal nācās sākt spēli ar ielaistiem vārtiem un, ja ir 0:1, ir grūti spēlēt. Tagad nav emociju - sniegums bija labs, brīžiem pat teiktu, ka bijām labāki nekā pretinieks un... 0:2. Grūti savākt komandu tagad." Panīkums pie 0:2. "Nepiekrītu, ka bija panīkums. Protams, bija grūti tikt galā ar pretinieka presingu un bija arī morāls nogurums, bet katrai komandai piecas minūtes tam ir nepieciešamas. Pēc tam mums bija iespējas, un mani priecēja, ka futbolisti cīnījās līdz galam."

Krūmiņa atgriešanās vārtos. "Gribējām Vladam [Kurakinam] iedot pārtraukumu. Pirmajās spēlēs viņam daudz ielaisto vārtu, liels spiediens uz viņu. Jānis [Krūmiņš] labi izskatās treniņos, izlēmām pamēģināt viņu. Taču vārtsarga pozīcija šobrīd nav problemātiskākā - pagaidām nav balansa aizsardzībā. Šī līnija ir gados jauna, ar daudziem savainojumiem, diskvalifikācijām kartīšu dēļ. Sastāvu visu laiku nākas mainīt, bet es atbalstu situāciju, kad sastāvs ir stabils."

"Ventspils" - "Riga" 0:1 (video šeit)

Viktors Skripņiks, "Riga" galvenais treneris: "Sapratām, ka šī ir viena no atslēgas spēlēm, jo tā izšķīra, vai turpinām dzīties pakaļ līderim, vai paliekam cīņā par otro, trešo, ceturto vietu. Lai gan spēļu vēl daudz un arī pret "Ventspili" vēl Rīgā jātiekas, šobrīd šī bija svarīga spēle. Prieks par puišu raksturu, kuri pat mazākumā mēģināja veidot pretspēli. Protams, neiztika bez veiksmes, tāds ir futbols. Otrdien mums jau atkal spēle pret spēcīgu pretinieku [pārceltais mačs pret "Liepāju"/"Mogo" - aut.], bet, kad komanda uzvar, spēki divkāršojas. Mums ir arī labs sastāvs, veselīga konkurence, pozitīva atmosfēra - tas atspoguļojas laukumā."

Vai pēc Akinjemi aiziešanas bija īpaša gatavošanās pret Tosinu Aijegunu, kurš bija visai nemanāms? "Zinājām, ka viņš nopelnījis sarkano kartīti un sākotnēji nemaz negatavojāmies, ka viņš spēlēs. Kad aizvakar uzzinājām, ka tomēr spēlēs, protams, gatavojāmies. Centāmies, lai mūsu garais aizsargs [Elvis Stuglis, 1.92m] spēlē pret garo Pavlovu, bet mūsu kapteinim [centra aizsarga Bajenko augums ir 1.85m - aut.] bija jāsacenšas ātrumā ar Tosinu. Uz papīra viss viegli un saprotami, bet pamēģini iziet laukumā un pārspēt izbraukumā "Ventspili"! Šeit mēs varētu pastāstīt arī, kā apspēlēt "Barcelona", bet praksē viss ir daudz sarežģītāk. Mani spēlētāji bija nosvērti, saglabāja savas pozīcijas un, protams, paveicās, ka realizējām jau otro vai trešo standartsituāciju spēlē. Varējām skriet ātrajos uzbrukumos, kas mums padevās. Bet Tosinam nedrīkstējām dot brīvību."

Dejans Vukičevičs, "Ventspils" galvenais treneris: "Divu tādu līdzīgu komandu spēle, kas pretendē uz cīņu par titulu. Šodien divreiz dāvinājām bumbu un pretiniekam ir spēlētāji, kuri spēj standartsituācijas izmantot. Kad ielaidām vārtus, sapratām, ka spēlējam pret pieredzējušu, gudru pretinieku, kurš atgriezās savā laukuma pusē un savus uzbrukumus veidoja caur Lemajiču. Pirmajā puslaikā pēc ielaistajiem vārtiem vispār, teiktu, nespēlējām. Otrajā puslaikā mēģinājām gūt vārtus, jo pēc maiņām spēlējām taktiski citādi. Diemžēl nerealizējām labāko momentu, kas futbolā ir, - 11 metru soda sitienu. Ja realizētu, vairākumā varētu mēģināt vēl kaut ko vairāk panākt. Pēc šīs pendeles pretinieks guva pacēlumu, kamēr mūsu futbolisti vairs neticēja. Tomēr tabulā vēl 27 punkti iegūstami - lai gan šo svarīgo spēli zaudējām, turpināsim cīņu."

Vai "Ventspils" pirmajā puslaikā nespēlēja mazākumā, ņemot vērā, ka pilnībā krita ārā un brīžiem pat piekliboja Fortešs Amansiu? Tāpat pilnībā izslēgts bija Pavlovs. Sastāva izvēles kļūda? "Varbūt ne gluži mazākumā, bet piekrītu, ka pirmo puslaiku pazaudējām velti. Taču sastāva izvēli ietekmē nedēļas ciklā treniņos parādītais. Pārtraukumā teicu futbolistiem, ka katrs no viņiem spēlē otrajā ātrumā." Lemajiča vārti? Visi noskatījās... "Visi garākie bija ap viņu, taču reizēm gadās, ka pazūd koncentrēšanās un spēlētāji paļaujas viens uz otru."

RFS - "Spartaks" 0:1 (video šeit)

Toms Ražanausks, "Spartaka" galvenais treneris: "RFS mīl spēlēt ar bumbu, tai ir ātri un tehniski futbolisti, kuri radīja mums problēmas. Risinājām arī savas problēmas, jo, kā zināt, prom aizbraucis Ošs. Labi, ka šajā brīdī palīdzēja Paša [Pāvels Mihadjuks]. Mani futbolisti ir īsti vīri - izturēja līdz galam."

Shēmas maiņa [Svārupa vietā papildus pussargs - aut.], Vardanjana atgriešanās pamatsastāvā. "Esmu priecīgs, ka Vardanjans pamazām atgriežas. Mums ar viņu jābūt akurātiem, jo pārcieta ilgstošu slimību. Man viņš ir ļoti vajadzīgs. Pirms spēles plānoju viņam 45 minūtes, bet viņš pārtraukumā sacīja, ka jūtas labi - teicu viņam, lai saka, kad vairs nevar. Viņš šodien tika galā ar savām funkcijām, ieviesa mieru. Runājot par pāreju uz vienu uzbrucēju [Smitu], leģionāru limita dēļ visu laiku nākas kombinēt. Ja limita nebūtu, varbūt arī šodien spēlētu ar diviem uzbrucējiem." Pārspēt kolēģi-tautieti. "Sajūtas tādas pašas, vai pretinieku treneris būtu no Lietuvas vai Portugāles."

Cik svarīgi gūt pirmo uzvaru? "Protams, arī man tas bija svarīgi, bet vēl svarīgāk pēc sarežģītiem mačiem Eiropas līgā un ar mūsu īso soliņu tas bija pašai komandai." Mihadjuks aizsardzībā. "Viņš ir pieredzējis un jau pagājušajā gadā spēlēja pārī ar Aleksu [Kosoriču]. Problēmu nav, vienīgi tas, ka Mihadjuks ilgāku laiku nebija spēlējis." Alternatīvas, izņemot Kosoriču un Mihadjuku. "Grūti teikt, varbūt Freimanis un Šlampe [abi pamatsastāvā spēlē kā malējie aizsargi - aut.], citu nav..."

Grišina kritika "Spartakam" kā organizācijai. "Godīgi sakot nelasīju - tas bija sports.ru? Taču, ja runājam par darba apstākļiem, tie ir labi un neko sliktu nevaru teikt. Mums ir labs zaļais laukums, bumbas ir, figūras [uz taktiskās tāfeles] ir, viss ir, nekādu problēmu [smaida]." Veļas mazgāšana. "Puiši kaut kur ved mazgāt, man tas nav jādara. Viss tiek uzraudzīts, nezinu, ko lai te vēl piebilst."

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Apsveicu kolēģi ar pirmo uzvaru Virslīgā. Kā redzējāt, viņš izveidojis labi organizētu komandu, kuru ir ļoti grūti pārspēt - viņi nosedza visas zonas un aizsargājās ļoti dziļi. Nedomāju, ka aizvadījām ļoti sliktu spēli, bet nedomāju arī, ka bijām pelnījuši uzvaru. Pretinieks spēlēja kompakti, bet mēs neizmantojām tās iespējas, kas mums radās." Trīs spēlētāju [Savičs, Isajevs, Marusičs] iztrūkums, it sevišķi daudz vārtus guvušā Marusiča diskvalifikācija. "Protams, to varēja just, taču tas nebija izšķiroši, jo tā bija iespēja pārējiem."

Marusiča prombūtnē Vačiberadze pirmajā puslaikā spēlēja uzbrucēja lomu, Kļuškins spēlēja zemāk - kāpēc ne otrādi? "Analizējām "Spartaku" un ievērojām dažas viņu vājās vietas, kuras gribējām izmantot. Priekšā izlikām pēc iespējas vairāk tehniskus un individuāli spēcīgus spēlētājus - uzbrukuma trio bija Vačiberadze, Šergelašvili un Eliveltu. Laša [Šergelašvili] nespēlēja savā ierastajā pozīcijā, bet viņa un Kļuškina uzdevums bija pēc iespējas vairāk palīdzēt uzbrukumā. Tomēr pirmajā puslaikā nebijām pietiekami efektīvi un asi. Nespējām dabūt bumbu starp līnijām un bijām pārāk piesardzīgi, piespēlējot uz priekšu. Pārāk bieži piespēlējām atpakaļ vai ripinājām bumbu apkārt pa perimetru. Tas neradīja problēmas pretiniekam. Otrajā puslaikā mainījām shēmu un taktiku un, uzskatu, bijām krietni pozitīvāki, tomēr neizmantojām iespējas."

Daudz ripināšanas, bet maz centrējumu pirmajā puslaikā. "Mums nebija īsta uzbrucēja, kurš varētu soda laukumā izcelties uz pretinieku centra aizsargu fona. No centrējumiem ir maza jēga, ja tev priekšā ir Eliveltu un Vačiberadze - bija jāmeklē citi ceļi pie pretinieka vārtiem. Pirmajā puslaikā tas nesanāca, bet pēc tam Sihuralidze [nāca uz maiņu - aut.] piesaistīja pretinieku centra aizsargu uzmanību un pārējiem kļuva vieglāk. Tomēr "Spartaks" dziļi aizsargājās un nemeklēja iespējas pretuzbrukumos - kā teica kolēģis, viņi varonīgi izturēja."

Pateicoties Oša prombūtnei varēja netrenēt aizsardzību pie sānu iemetieniem? "Jā, parasti viņš rada problēmas jebkurai komandai un mums tagad tam nebija jāgatavojas. Citreiz? Jā, protams, speciāli tam gatavojāmies. Turklāt nepietika parādīt video - tas bija jāatstrādā treniņos laukumā. Viņš ir labs spēlētājs, kurš tagad devies uz Šveici. "Spartakam" viņa pietrūks, zaudēts bīstams ierocis." Tabula un "Riga" uzvaru sērija. "Godīgi, mani nesatrauc "Riga" rezultāti, mani interesē tikai mana komanda un tās snieguma uzlabošana. Tabula nemelo, bet uz to jāskatās pēc sezonas beigām. Palikušas vēl 10 kārtas un, ticiet man, vēl visādi notikumi sagaidāmi, jo šī līga patiešām ir spēcīga un interesanta. Šāds turnīrs ir ļoti laba lieta un ieguvums pilnīgi visiem."

"Metta"/LU - "Valmiera Glass/ViA" 2:1 (video šeit)

Gatis Kalniņš, "Valmiera Glass/ViA": "Zaudējām līdz šim svarīgāko spēli. Noskaņojums nav tas labākais, atrāviens starp "Mettu" un mums tagad izveidojies diezgan liels. Skaidrs, ka pretiniekam bija pārsvars, bet arī mums bija iespējas izraut vismaz neizšķirtu, kas saglabātu kaut cik reālas izredzes noķert tuvākos konkurentus. Paldies līdzjutējiem, kas bija atbraukuši salīdzinoši kuplā skaitā." Elementi, kuros Valmiera labāka par "Mettu". "Skaidrs, ka pazīstu "Mettu" labi, pārzinu plusus un mīnusus. Viņiem ir ātri malējie spēlētāji [Seriba un Abass - aut.] un visa Latvija zina, ka viņi pieslēdzas uzbrukumiem un atstāj tās zonas brīvas. Līdz galam šodien to neizdevās izmantot, lai gan treniņos veidojām iestrādes. Tai pašā laikā centra uzbrucējs [Grejs] labi nospēlēja - guva vārtus, pēc tam trāpīja pa pārliktni, bumbās ieķērās. Vēl pagaidām zaudējam pārejā un spēlē ar bumbu, ātrumā - centrā netikām galā. Mūsu standartsituācijas ir vienmēr bīstamas, lai gan šodien tās bezatbildīgi izpildījām. Vārtus gan guvām tieši pēc standarta, bet kopumā stūra sitienu izspēles jāpalabo. Pietrūka Pallo [bija diskvalificēts - aut.], kurš parasti centrējumus izpilda. "Mettai" ir krietni lielāka pieredze Virslīgā, kaut gan rakstura ziņā neatpalikām."

Izšķiršanās par vārtsargu. Gan Marks Bogdanovs, gan es esam spēlējošie treneri un par mūsu spēlēšanu izlemj galvenais treneris. Domāju, viņš izdarīja pareizo izvēli - Marks aizvadīja ļoti, ļoti labu spēli, glāba mūs spēles sākumā divos izgājienos viens pret vienu. Golus jūs redzējāt - diez vai Latvijā atrastos vārtsargs, kurš tādus sitienus izvilktu." "Mettas" iespējas sākumā. "Arī man jāuzņemas vaina, jo izmetos ārā, cerot nospēlēt uz apsteigšanu. Neizdevās. Man šī pozīcija [centra aizsargs] tomēr nav pierasta, lai gan "Mettā" arī esmu tai spēlējis. Paši ļāvām pretiniekam izskriet - pēc tam pārkārtojāmies, sakārtojām spēli. Solīdu spēli aizvadīja otrs centra aizsargs Elmārs Sietinsons. Jauns spēlētājs, progresē."

Iespējamā komandu skaita palielināšana Virslīgā. "Uz to neieciklējamies. Ja tomēr nespēsim sportiskā ceļā noturēties Virslīgā un skaitu palielinās līdz 10, Valmierai tas būs milzīgs atspēriena punkts turpināt to darbu, kas ir ieguldīts. Ar pilnu atbildību varu teikt, ka darbs ieguldīts liels un uzskatu, ka tam reģionam ir vajadzīga Virslīgas komanda. Zinām, ka Valmierā top moderns, mūsdienīgs stadions. Valmierai pirms 15 gadiem, kad sāku karjeru, vienmēr bija spēcīga vidusmēra komanda. Domāju, Latvijas futbolam uz paplašināšanos jāiet, kaut skaidrs, ka ir daudz blakusapstākļu. Redzam, ka sportā ar finansēm neklājas vienkārši, arī Valmierā. Tomēr minimums ir, lai uzturētu bērnus, jauniešus un arī lielo komandu, spējot pieaicināt arī šādus tādus leģionārus, kuri, kā redzam, šobrīd tiešām ir pastiprinājuši komandu un ikdienā uzlabo treniņprocesu - tas ir milzīgs pluss." Paša karjeras turpinājums. "Skaidrs, ka esmu atgriezies Valmierā, lai tur pabeigtu karjeru. Jau sesto gadu pēc kārtas atbildēšu ierasti - nezinu, kurā brīdī tieši beigšu karjeru."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies visiem par uzvaru. Bijām iedzinējos ar 0:1 - sākums mums bija ļoti kvalitatīvs un nekas neliecināja, ka tā varētu notikt. Izveidojām vairāk momentu, nekā pirmajā tikšanās reizē, kad bija 2:2. Redzam - ja nesitam iekšā tukšos vārtos, tad jāsit ir devītniekā [atrodoties ārpus soda laukuma - aut.]. Līdz izlašu pārtraukumam vēl viena spēle [pret "Jelgavu" - aut.], kas jāaizvada kvalitatīvi un atbildīgi, lai turpinātu ceļu pretī augstākai vietai." Uzvara Liepājā un pret Valmieru - salīdzinājums. "Liepājā man bija iekšējs miers, lai gan tāda spriedze pie mūsu vārtiem, šķiet, pēdējo sešu gadu laikā nebija bijusi. Šodien Valmiera beigās radīja spriedzi - viens Gatis Kalniņš var puskomandu uz sevi paņemt. Tomēr viņam tās piespēles bija paredzamas, kamēr Liepājai bija kombinācijas. Šeit bija divcīņa un jāskatās, kurš savāks otro bumbu." Pretinieku trumpji. "Valmiera spēlē ar ļoti lielu sirdi, bet arī mēs šodien spēlējām ar lielu sirdi un šajā ziņā izlīdzinājāmies. Viņi cenšas, mēs arī, bet meistarības, iespējams, mums ir nedaudz vairāk. Pieredzes arī."

Vai bija īpaša gatavošanās? "Lielākais dopings ir jebkura uzvara - šai ziņā melnais darbs tika paveikts Liepājā." Sanijboja nespēlēšana. "Viņš man arī prasīja, kāpēc nespēlē. Izrunājāmies, viņš visu saprata. Pagaidām spēlēs dublieros, bet drīz varētu tikt arī galvenās komandas sastāvā. Guva vārtus kausa mačā 119. minūtē, ko ne katrs spēj, bet kopumā viņš ir ieradies citā [sliktākā - aut.] stāvoklī nekā van Deivs, kurš regulāri ir Libērijas nacionālo izlašu kandidātu lokā un kurš augstākajā līgā bija rezultatīvākais spēlētājs. Sanijbojam ir Eiropas pieredze Slovēnijā, Libērijā viņš bija TOP3 komandā un arī tiek saukts uz izlasi, bet ne tik regulāri."

Virslīgas paplašināšana. "Šobrīd skatoties uz Valmieru, ar kādu degsmi viņi strādā un redzot, ka 1. līgā viena komanda noteikti ir gatava un redzot, ka no četrinieka Daugavpils, Tukums, "Super Nova", Rēzekne divas noteikti būtu gatavas spēlēt... grūti pateikt, vai tas varētu nest rezultātu ilgtermiņā - runājot par Valmieru, grūti divus gadus strādāt ar 100% pašatdevi, ja resursi ir ierobežoti." Leģionāru limits. "Ja par limitu [tā palielināšanu], tad bez 10 komandām būs grūti, jo parasti ir tā, ka svešais vienmēr ir labāks par savējo. Lielie klubi motivē, lai limits tiktu noņemts [ES spēlētājiem], par 10 komandām viņi īpaši nefantazē. No otras puses šobrīd 48 Latvijas spēlētājiem Virslīgā ir garantēta vieta laukumā. Ja brauks šveicieši un spāņi, vieta nebūs garantēta un, iespējams, vietējiem jārada konkurence jau šeit uz vietas. Taču jābūt mēra sajūtai. Klubiem motivācija, mērķi, vīzija ir dažāda. Galvenais, lai nav liels īpatsvars ar klubiem, kuri koncentrējas tikai uz ES futbolistiem."

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS18141341:1443
2.Riga FC18131426:940
3.Ventspils19114434:1837
4.Spartaks18102632:2032
5.Liepāja/Mogo1794435:2031
6.Jelgava19421313:3214
7.Metta/LU19241315:3610
8.Valmiera Glass/ViA18021617:612

, 2018-08-27 07:41, pirms 6 gadiem
Vukičevičs-Taču sastāva izvēli ietekmē nedēļas ciklā treniņos parādītais.

Atļaušos pasmaidīt.Fortes nevis brīžam piekliboja,bet regulāri un līdz tam spēlētājam,kāds viņš bija sezonas sākumā,ir vēl tāls ceļš ejams.Šī sezona stabili garām.Gluži vienkārši,pēc kājas lūzuma nav iespējams tik ātri atlabt.Kas attiecās uz uzbrukumu,tad domāju tā šobrīd ir FK Ventspils lielākā problēma.Piecas spēles aizvadījis Pavlovs un nevieni vārti,pie tam divi mači ar turnīra lejas gala komandām.Mordatenko dara tik daudz,cik pagaidām iespēj.Antonovs un Aleksejevs jau tālēs zilajās,jo izrādījās komandai nevajadzīgi.Kokins traumēts,bet Tālbergam vēl viss tikai priekšā.Pieteikts komandā tika Maskavas Dinamo spēletājs Kirils Burikins,bet tā tas izrādījās ,laikam tikai uz papīra.Adeleke un Antonovs prom un uzbrucēju rēķinā vieni gūti Mordatenko vārti.Vārdu sakot,uzbrukumā konkurences nav,kas ir visai dīvaini,pie komandas komplektēšanas un spēlētāju pārdošanas un atlaišanas.Kā lasām FK Ventspils mājas lapā,optimisms un cerības ir pāru pārēm,ka pat konstruktīvai un veselīgai kritikai nav vietas.Gluži kā "Ventas balss" portālā par domes darbu.Tiesa ventspilnieki pie tā ir pieraduši.
, 2018-08-27 11:45, pirms 6 gadiem
Kamdēļ Latvijas U21 izlasei ir jāspēlē Jelgavā uz šāda laukuma?
, 2018-08-27 11:49, pirms 6 gadiem
Ja virslīgu tomēr paplašinās, uzskatu ka "Valmierai" ir jāspēlē pārspēles ar Pirmās līgas 3.komandu. 2 punkti nav pietiekams arguments lai paliktu Virslīgā vienkārši paplašināšanas dēļ.
, 2018-08-27 12:17, pirms 6 gadiem
Latfootball, 11:49, pirms 27 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Ja virslīgu tomēr paplašinās, uzskatu ka "Valmierai" ir jāspēlē pārspēles ar Pirmās līgas 3.komandu. 2 punkti nav pietiekams arguments lai paliktu Virslīgā vienkārši paplašināšanas dēļ.

Protams,tas buutu tikai logiski.
, 2018-08-27 12:48, pirms 6 gadiem
Ar par virslīgas paplašināšanu. Varbūt divi apļi un pēc tam divas grupas 6un4 vai 5un5.
, 2018-08-27 14:35, pirms 6 gadiem
Portugālis jau no pirmās minūtes ACĪMREDZAMI kliboja. Saprotu vēlmi iesaistīt čali spēlē pēc iespējas ātrāk, bet manuprāt vajadzēja gan drusku citādāk to darīt - ne jau no 1. minūtes! Standartos joprojām labs, bet citādi jūtams, ka ir bijīgums. Nelien uz divcīņām, netur bumbu, bet tie jau bija viņa lielākie trumpji.
, 2018-08-27 15:28, pirms 6 gadiem
Pilnīgi ocifāli, oberlīga jāpaplašina ! Valmierā jābūt futbolam !!!
, 2018-08-27 19:02, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Vukičevičs-Taču sastāva izvēli ietekmē nedēļas ciklā treniņos parādītais.

Atļaušos pasmaidīt.Fortes nevis brīžam piekliboja,bet regulāri un līdz tam spēlētājam,kāds viņš bija sezonas sākumā,ir vēl tāls ceļš ejams.Šī sezona stabili garām.Gluži vienkārši,pēc kājas lūzuma nav iespējams tik ātri atlabt.Kas attiecās uz uzbrukumu,tad domāju tā šobrīd ir FK Ventspils lielākā problēma.Piecas spēles aizvadījis Pavlovs un nevieni vārti,pie tam divi mači ar turnīra lejas gala komandām.Mordatenko dara tik daudz,cik pagaidām iespēj.Antonovs un Aleksejevs jau tālēs zilajās,jo izrādījās komandai nevajadzīgi.Kokins traumēts,bet Tālbergam vēl viss tikai priekšā.Pieteikts komandā tika Maskavas Dinamo spēletājs Kirils Burikins,bet tā tas izrādījās ,laikam tikai uz papīra.Adeleke un Antonovs prom un uzbrucēju rēķinā vieni gūti Mordatenko vārti.Vārdu sakot,uzbrukumā konkurences nav,kas ir visai dīvaini,pie komandas komplektēšanas un spēlētāju pārdošanas un atlaišanas.Kā lasām FK Ventspils mājas lapā,optimisms un cerības ir pāru pārēm,ka pat konstruktīvai un veselīgai kritikai nav vietas.Gluži kā "Ventas balss" portālā par domes darbu.Tiesa ventspilnieki pie tā ir pieraduši.
Man sanāk ka Pavlovs aizvadījis 11 spēles bez gūtiem vārtiem...6 virslīgā 1 latvijas kausā un 4 eiropas līgā.....traki ko lai saka....Kokins kaut ar nebūtu traumēts ar nebūtu nekāds vezuma vilcējs tā pat kā Tālbergs abi 2000g dzimušie,par Moedatenko vēl paagri spriest pirmās divas pilnās spēles centās un savu labumu pienesa komandai ....pussargi ar nav diz ko rezultatīvi...tā kā grūti būs...
Foto: Aiga Veisa/Virslīga
7

Liepājā divas Virslīgas spēles pēc kārtas - vispirms RFS, pēc tam "Jelgava"

"TonyBet" futbola Virslīgā šodien paredzētas divas spēles, kas abas norisināsies Liepājas "Daugavas" stadiona laukumā. Jau plkst. 13.00 sāksies pārceltā "Grobiņas/LFS" spēle pret RFS, bet 17.30 ieplānota "Liepājas" spēle pret "Jelgavu".
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.