Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Bez Koļesova slikti spēlējām aizsardzībā - Savčenkovs nebija 100% gatavs"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ašvorts: "Bez Koļesova slikti spēlējām aizsardzībā - Savčenkovs nebija 100% gatavs"
Pols Ašvorts
Foto: Nora Krevņeva

Vakar "SynotTip" futbola Virslīgā "Ventspils" savā laukumā ar 1:2 piekāpās RFS. Piedāvājam abu komandu treneru sacīto pēc mača beigām.

Andrejs Kaļiņins, RFS treneris: "Vēlos pateikties futbolistiem par maksimālo pašatdevi. Pašatdeve, pacietība un spēles disciplīna ļāva mums šodien uzvarēt šai smagajā cīņā. Sagaidījām, ka tiksimies ar, manuprāt, efektīvāko uzbrukuma grupu šai čempionātā. Tāpēc zinājām, ka būs grūti, ka būs jāiesaistās daudzās spēka divcīņās, ka būs jākoncentrējas uz otro bumbu savākšanu. Brīžiem ar to tikām galā, brīžiem nē. Atzīstu, ka kopumā pretiniekam bija pārsvars, bija spiediens uz mūsu vārtiem, bija bīstami momenti gan pēc standartiem, gan pozicionālos uzbrukumos. Taču puiši malači - tika galā, pašaizliedzīgi cīnījās un pat uz traumas rēķina mēģināja izturēt līdz beigām, mēģinot aizskriet pretuzbrukumos un gūt vārtus. Vienā no tādiem izdevās iesist. Pēc tam bija jānotur rezultāts un nebija jādod pretiniekam brīvās zonas, kā arī atkal jāgaida iespējas pretuzbrukumos. Tiesa, no kādas 75. minūtes arī pretuzbrukumus sāka kļūt grūti izveidot, jo fiziski pretinieks mūs bija pamatīgi nogurdinājis, spiediens bija ļoti nopietns. Aizskriet pretuzbrukumos kļuva grūti, tāpēc koncentrējāmies darbībām pie sava soda laukuma, lai noturētu vadību. Visādi citādi bija labs futbols, bija cīņa - rupjības neredzēju, bija labas spēka divcīņas, bet ne atklātas rupjības. Vēlreiz paldies futbolistiem, kā arī līdzjutējiem, kuri mūs atbalsta jebkurā izbraukumā, jebkurā spēlē, jebkuros laika apstākļos."

Pols Ašvorts, "Ventspils" treneris: "Apsveicu Andreju un RFS ar trim punktiem - domāju, viņi bija pelnījuši trīs punktus šodien. Nedomāju, ka spēlējām labi no disciplīnas viedokļa, kā arī, domāju, tā bija mūsu sliktākā spēle aizsardzībā. Pašsaprotami, ka mums bija lielas problēmas Koļesova prombūtnes dēļ [diskvalifikācija dzelteno kartīšu limita sasniegšanas dēļ - aut.], un tas ļoti spēcīgi ietekmēja mūsu aizsardzību. Pirms tam piecas spēles pēc kārtas neielaidām vārtus, bet šodien nācās mainīt aizsardzību. Neizskatījāmies tik organizēti, kā būtu jābūt. Veidojām momentus, taču neesmu apmierināts ar sniegumu, ar to, ka zaudējām trīs punktus. Domāju, ka spēle pret "Spartaku" [4:0] nospēlēja pret mums, jo pēc tik laba mača spēlētāji nodomāja, ka tagad būs viegli. Taču ne katra spēle ir viegla. Šī gada čempionātā ir smagi jāstrādā katrā spēlē, jākoncentrējas visas 90 vai 95 minūtes. Ceru, ka spēlētāji šodien guva mācību un ņēma to vērā atlikušajām spēlēm."

Kāpēc aizsardzībā bija problēmas un savstarpējās sapratnes trūkums, ņemot vērā, ka spēlēja pieredzējuši futbolisti?
Ašvorts: "Savčenkovs nebija spēlējis ilgu laiku. Antons [Jemeļins] bija pieradis spēlēt ar Koļesovu, ko viņi darīja praktiski visās spēlēs. Mums nebija citas izvēles kā likt Savčenkovu, kurš nebija par 100% gatavs."

Pārtraukumā nomainījāt Tīdenbergu un Adeleki. Kāpēc?
Ašvorts: "Mēs bijām iedzinējos ar 0:1. Bija kaut kas jāmaina. Bija jātiek pie vairāk momentiem un to arī otrajā puslaikā paveicām. Zinājām, ka viņi nosēdīsies dziļākā aizsardzībā un gribēju Tosinu [Aijegunu] ielikt centra uzbrucēja pozīcijā. Vaskovs un Rugins bija svaigi un devu viņiem 45 minūtes. Būsim godīgi - Rugins izveidoja 11 metru soda sitienu, Vaskovs radīja momentus. Uzskatu, maiņas nostrādāja."

Kāpēc Savičs, nevis Rode?
Kaļiņins: "Savičs labāk izskatījās, plus atkal skatījāmies uz pretinieku - Savičs labi spēlē, sagaidot pretinieku, uz apsteigšanu, labi spēlē gaisā. Ņemot vērā "Ventspils" sastāvu iepriekšējos mačos, Savičs, manuprāt, labāk iederējās."

Dubra šodien bija vairāk gatavs?
Kaļiņins: "Jā, viņš šodien izskatījās labāk nekā iepriekšējā spēlē. Praktiski nebija situāciju, ka pretinieks aizmuktu aiz muguras kā tas bija mačā ar "Riga". Skaidrs, ka viņš uzlabos savus rādītājus - gan fizisko sagatavotību, gan sajutīs spēļu ritmu. Nevienam nav šaubu, ka viņš ir kvalificēts spēlētājs. Vienkārši vairāk stabili jāspēlē un jāuzņem spēles forma."

Kāpēc Žigajevs nespēlē?
Ašvorts: "Viņš nespēj iekļūt sastāvā."

  -1 [+] [-]

, 2017-08-27 19:40, pirms 7 gadiem
LNK Group komanda speleja vaji vienigi izcelas supertalants Ulimbasevs Ventspils bija vel vajaka rezultats likumsakarigs Petrovicam laiks ieklaut izlase Ulimbasevu nulveidiga Sabalas vieta tapat kads labums no Kluskina ja pec traumas spej nospelet tikai vienu puslaiku Jelgava lai calis atkopjas pret Ungariju tapat nevar spelet bet pret Sveici ar ar sadu formu vinam nav ko darit var iedzivoties tikai jauna trauma

     [+] [-]

, 2017-08-28 12:03, pirms 7 gadiem
Koļesovs'2017 gluži kā Ndeki'2005.