Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Pertija: "Ledus sakustējies!", Morozs: "Zjuzinam galvā, šķiet, ir dators"

Pertija: "Ledus sakustējies!", Morozs: "Zjuzinam galvā, šķiet, ir dators"
Artūrs Zjuzins un Tomašs Šimkovičs. Foto: RFS

Ceturtdien un piektdien norisinājās Virslīgas 3. kārtas spēles. Par turnīra līderiem kļuvuši RFS futbolisti, kas vienīgie guvuši uzvaras visās trijās spēlēs. Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

FK Tukums 2000/TSS - BFC Daugavpils 0:6

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Pagājušā gada sastāvs būtu piesitis gan Jelgavu, gan Daugavpili"

- Angliski tas saucas "welcome to reality" [laipni lūgti realitātē]. Tādas pārdomas man jau bija visu nedēļu pēc "Ventspils" spēles, daudz domāju. Bija gaidāms, ka notiks kaut kas tāds – vai nu šajā spēlē, vai nākamajā. Jau bija redzams, ka tā notiks. Salīdzinot ar pagājušo gadu, esam nomainījuši gandrīz visu komandu, un, ticiet man, iepriekšējā komanda būtu piesitusi gan "Jelgavu", gan "Daugavpili" – ar visiem tiem leģionāriem, kas mums bija pagājušajā gadā, un to modeli, kādu veidojām. Redz kā, apetīte aug ēdot, atnāca investori - spēlēsim Čempionu līgā. Tie čaļi, kuri komandu ieveda Virslīgā, jau bija kur nu kurais, arī leģionāri jau bija aizbraukuši. Pat tiem spēlētājiem, kuri spēlē pašlaik, tika pateikts paldies – jūs mums neesat vajadzīgi. Sanāca viņus reanimēt. Un reanimēt trīs nedēļas līdz čempionātam. Nav tik vienkārši to izdarīt. Šobrīd esam tajā realitātē, kurā esam: 0:6.

- Pēc šādas spēles ģērbtuvē ir jāsper zibeņi vai jāmierina?
- Bez emocijām iegāju ģērbtuvē un pateicu, ka tiekamies vienpadsmitos no rīta. Kādi zibeņi?! Pie 0:3 vēl varēja zibeņot, bet pēc tam sākās atklātais futbols. Varējām gan atgriezties spēlē, momenti bija, bet nezinu, vai tas bija mūsu nopelns vai "Daugavpils" tomēr jau bija atslābinājusies. Ģērbtuvē viss bija mierīgi.

- Pie 0:2 bija trīs četras labas iespējas atgūt pirmos vārtus. Vugara trešie vārti nogalināja spēli?
- Domāju, ka lielākais lūzuma brīdis bija pirmie vārti pirmā puslaika beigās, kur arī bija tīras apstākļu sakritības. Varējām uzreiz bumbu izsist ārā, Jaunarājs-Janvāris pēc centrējuma varēja bumbu aizsist 57 metrus tālāk, bet sanāca turpat uz 16 metriem. Arī vārtsargs neveiksmīgi atsita sev priekšā. Dabūjām iekšā, uz otro puslaiku it kā izgājām ar apņēmību spēlēt un atspēlēties, bet arī otrie vārti [puslaika sākumā] sanāca diezgan interesanti. Kā tu saki, pēc tam varējām atgūt vārtus – bija gan viena iespēja, gan nākamā -, taču tad sanāca dabūt iekšā trešos – tad spēle jau bija beigusies.

- Ļoti labi, ka ierunājies par 1. līgas sastāvu, kas, tavuprāt, būtu visus uzvarējis. Šāds jautājums man būtu bijis vēl pirms 0:6 – vai 1. līgas sastāvs pret pašreizējo Tukumu būtu favorīts?
- Vai būtu favorīts? Domāju, ka neapšaubāmi. Neapšaubāmi! Brīžiem pat iezogas domas, vai mēs šogad ar šo sastāvu vispār uzvarētu 1. līgā. Šis sastāvs ir daudz vājāks, bet daudz vājāks tas ir tādēļ, ka ne tas ir saspēlēts, ne pandēmijas dēļ esam trenējušies. Čaļi jau nav slikti – vienkārši viņi ir dažādi futbolisti. Kad pagājušajā gadā mēs paši – es, Kristaps [Dišlers] – vācām spēlētājus no Rīgas, skatījāmies leģionārus, mēs komandu veidojām zem sava rokraksta, zem tās spēles, kādu mēs redzam. Šogad diemžēl tā nebija. Kā zini, pirmssezonā bija cits treneris [polis Mareks Zubs], un viņam bija pilnīgi cits skatījums nekā man – man ar viņu futbola skatījums ir kā diena pret nakti. Daudz ko varēju no viņa mācīties un paņemt, taču viņš vāca komandu, viņš redzēja tos spēlētājus, kādi viņam ir vajadzīgi. Līdz ar to šobrīd gan man, gan spēlētājiem ir grūti pārkārtoties – īsti nesaprotam cits citu. Bet, atbildot uz tavu jautājumu, jau martā, vēl pirms pandēmijas, teicu, ka pagājušā gada 1. līgas sastāvs piesistu pat to leģionāru sastāvu, kas bija Tukumam.

- Pat ar visiem 10 leģionāriem?
- Ar visiem 10 leģionāriem. Neapšaubāmi! Jā!

- Kas ir tās uzskatu atšķirības ar Zubu – diena pret nakti, kā minēji?
- Zubam…(iesmejas)…nedrīkst jau tā teikt, bet viņam vēl asinīs mazliet ir vecmodīgais futbols, ļoti pretējs. Man, kā asistentam, gan būtu bijis pareizi viņam iebilst un mēģināt savā veidā kaut kā oponēt.

- Biji asistents, kurš visu laiku saka "jā", nevis "nē"?
- Bija pat tā, ka es neiesaistījos. Viņam līdzi bija savs analītiķis, kurš tur bija, skatījās un visu darīja. Es biju ļoti nostumts malā, un varbūt tas manī iedzina visu to naidu, ka esmu ievedis komandu [Virslīgā], bija labi leģionāri, laba komanda, bet tad pēkšņi nu tik spēlēsim Čempionu līgas grupu turnīros. Pirmais, ko pateica, ka nu tik viss notiks. Tā nenotiek. Dzīvē tā nenotiek! Tie varbūt ir sapņi, bet, kā es jau teicu, welcome to reality.

- Tukums lāga nav izskaidrojis, kas notika pandēmijā. Pirmkārt, kāpēc notika treneru maiņa, un, otrkārt, kāpēc netika paturēti leģionāri? Un kāda bija hronoloģija – vispirms atnāca Kalns un pateica, ka leģionārus nevajag, vai vispirms vadība nepaturēja leģionārus, un tad atgriezās Kalns?
- Te ir tas stāsts. Nezinu, kādēļ tā sanāca, bet tas ir tas, ko es teicu. Mēs spēcīgāku un 15 reizes lētāku komandu nomainījām pret 15 reizes dārgāku un vājāku komandu. Kāpēc tā notika – tas nav jautājums man! Jau pagājušajā gadā, kad septembrī bija skaidrs, ka būsim Virslīgā, teicu, ka mums vajag saglabāt kodolu un piemeklēt kādus trīs četrus kvalitatīvus spēlētājus, un tad mēs Virslīgā mierīgi varētu eksistēt. Nedomāju, ka mēs būtu bijuši tādi peramie zēni, kādi esam tagad. Arī šogad nebūsim peramie zēni – uzreiz ar dūzi neesam izgājuši, savas kārtis vēl esam atstājuši. Bet iet smagi. Būsim atklāti – ar katru spēli būs arvien smagāk. Tagad nāks "Valmiera", tad būs "Metta" un tad – viss augšgals. Tā ka būs arvien smagāk.

- Jūlija pāreju periodā [sāksies 20. jūlijā] gaidāmas pārmaiņas?
- Ļoti ceru, ka pārmaiņas būs ļoti lielas. Ceru, ka tās būs pozitīvas. Pirmām kārtām viss būs atkarīgs no kluba finansiālā stāvokļa. Ja tas būs labs, tad domāju, ka pastiprinājumi būs. Ja nebūs tik labs, tad pastiprinājumi būs tāpat, bet tie būs cita veida pastiprinājumi – vairāk uzticēsimies jaunajiem un skatīsimies, kas pasaulē notiek.

- Ja finanses būs labas, tad atkal varam gaidīt divciparu leģionāru skaitu?
- Ceru, ka ne. Ja tas būs atkarīgs no manis, varu apsolīt, ka tā nebūs. Ja leģionārs būs, tad tas būs kvalitatīvs.

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Pagaidām mūsu spēles kvalitāte ir vāja"

- Protams, ka tādu rezultātu negaidījām. Pirmajās spēlēs un pat pirmajā puslaikā šodien Tukums sevi parādīja kā pietiekami labu komandu, lai nevarētu paredzēt šādu gala iznākumu. Pateicoties tam, ka guvām vārtus pirmā puslaika izskaņā, otrajā mača daļā jau darbojāmies pārliecinošāk. Novēlu Tukumam veiksmi un pēc iespējas ātrāk pierast pie Virslīgas.

- Protams, rezultāts ir liels, bet kā novērtējat spēles kvalitāti?
- Varu pateikt par savu komandu, ka mūsu spēles kvalitāte pagaidām ir visai vāja. Vēl daudz darba, un puiši to zina. Tas, ka šodien guvām sešus vārtus, īsti neatspoguļo mūsu sniegumu laukumā.

- Kā pavadījāt laiku karantīnā Latvijā?
- Lieliski. Kluba vadība nokārtoja man iespēju palikt viesnīcas 5. stāvā, no kurienes redzēju komandas treniņus un spēles un varēju atbalstīt viņus un analizēt notiekošo.

- Kāds vispār ir pirmais iespaids par Virslīgu?
- Pagaidām nevaru novērtēt pilnvērtīgi, jo daudz spēļu esmu redzējis tikai TV. Taču skaidrs, ka čempionāts ir stiprs, kurā mīl divcīņas, taču ir arī tehniski spēlētāji. Pēc nākamajiem mačiem varēšu pateikt vairāk.

- Daļa karantīnā bijušo spēlētāju jau ir atpakaļ un piedalās mačos, bet kad Daugavpils rindās būs visi?
- Esam atkarīgi no pasaulē valdošās situācijas. Pagaidām mums nevar pievienoties vārtsargs no Brazīlijas un leģionāri no Kazahstānas. Precīzi nezinām joprojām, kad viņi būs mūsu rīcībā. Puiši no Ukrainas un Krievijas jau ir komandas rīcībā un izcietuši karantīnu, tāpat sastāvā atgriezušies savainotie.

FK Ventspils - Valmiera FC 2:2

Tamazs Pertija (Valmiera): "Varējām uzvarēt, bet grēks žēloties par neizšķirtu pret tik stipru pretinieku"

- Skatāma spēle un uzreiz atsauc pagājušo gadu, kad arī divreiz šeit Ventspilī nospēlējām 2:2. Tas liecina, ka abas komandas šodien spēlēja uzbrūkoši - redzējāt, ka šodien izlikām divus uzbrucējus, plus 10. numurs, kuram vajadzēja darboties kā trešajam ienākošajam uzbrucējam. Salīdzinājumā ar spēli pret RFS [0:4] tas bija kā diena pret nakti. Ledus ir izkustējies - spēlētāji sāk sev ticēt, sevišķi leģionāri, kuri ne sevišķi labi saprot, ko nozīmē Virslīga. Esmu apmierināts ar spēles kvalitāti - kļūdas ietekmēja mežonīgais karstums, tas bija paredzami. Nevaru teikt, ka esmu apmierināts ar rezultātu, jo varējām izspiest trešos un pat ceturtos vārtus. Diemžēl 2:2, taču grēks žēloties, jo spēlējām pret patiešam spēcīgu pretinieku, kuram pirmajās kārtās pret visiem, ieskaitot spēli pret RFS, bija liels pārsvars. Ventspilij ir ļoti labs uzbrukums, ko arī šodien pierādīja. Mums neizšķirts dos pārliecību, plus jauniešiem iedos bonusu - ticību, ka arī pret Ventspili var spēlēt skaisti, kombinēt. Galvenais, ka pēc divem zaudējumiem nezaudējām atkal. Varējām iekrist psiholoģiskā bedrē, ja zaudētu atkal - kalendārs tāds, ka startā pretī Top komandas. Taču vēlreiz - redzot, kā attīstījās spēle, neesmu apmierināts, ka nav uzvaras. Ar sniegumu gan esmu apmierināts.

"Ventspils" otrā puslaika sākumā abus vārtus iesita pāris minūšu laikā.
- Pieredzes trūkums. Jābūt maksimālam koncentrēšanās līmenim 5-7 minūtes pēc gūtiem un arī ielaistiem vārtiem. Komandai bija šoks, it kā ar elektrību būtu dabūjuši. Norakstu uz pieredzes trūkumu, taču jāizceļ arī Eristavi meistarība. Viņš man ir zināms spēlētājs - savulaik es viņu atvedu uz Latviju. Prieks, ka tādi futbolisti ir mūsu čempionātā. Musoļitinu ieliku par malējo aizsargu, lai apslāpētu Eristavi - principā tas arī izdevās, jo Eristavi bija nemanāms, taču viņam pietiek ar vienu momentu, lai to izmantotu. Musoļitins tik un tā tika galā labā, ņemot vērā, ka pirmo reizi spēlēja šajā pozīcijā.

Pēc pirmajiem zaudējumiem galvenie secinājumi skāra aizsardzību vai uzbrukumu? Sastāvā tieši aizsargus vairāk mainījāt.
- Vairākiem mūsu spēlētājiem uztveres aparāts neattīstās pietiekami ātri. Šogad pēc jebkuras kļūdas pretinieks ātri izveido momentu. Tā tas ir jebkurā Virslīgas spēlē. Tas liecina, ka Virslīgā atvesti daudzi labi spēlētāji, turklāt pārsvarā tieši uzbrukumā. Brazīlieši, argentīnieši, puiši no Āftrikas un tā tālāk. Ja agrāk pretinieks kļūdu laukuma vidū piedeva, tad tagad tas netiek piedots. Jebkura kļūda un pēc sekundes pretiniekam moments. Šobrīd Virslīgā visām komandām ir spēcīgi komplektēta uzbrukuma līnija.

Pats šodien saņēmāt dzelteno kartīti.
- Kādu laiku neesmu izdzīts uz tribīnēm, šai ziņā esmu pieaudzis. Šodien tiesnesis izdzirdēja, kā kliedzu, tāpēc pelnīti saņēmu kartīti.

Pēdējās minūtēs vairāk ar bumbu bija "Ventspils", jums priekšā tikai Tolu. Nogurums?
- Jā. Sapratu, ka jāspēlē uz rezultātu - "Ventspils" metās uz priekšu, izlaida vēl vienu uzbrucēju, mēs izlaidām papildus aizsargu un kopumā neļāvām pretiniekam vairs neko izveidot.

Viorels Frunze (Ventspils): "Sāpīgs rezultāts"

- Negribas neko daudz teikt - 2:2 ir sāpīgs rezultāts. Uzskatu, ka izlaidām uzvaru. Futbolā uzvar tas, kurš mazāk kļūdās. Pirmajā puslaikā nez kāpēc kritām panikā. Otrajā puslaikā spējām apgriezt spēli, taču nenospiedām pretinieku.

Asi reaģējāt pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem. Video jau noskatījāties?
- Nē, bet reaģējām tā, jo uzskatījām, ka tas bija uzbrukums vārtsargam. Vārtsargs mēģināja ātri ievadīt bumbu spēlē, bet pretinieks viņu bloķēja. Plus, man vispār likās, ka tiesnesis ir pacēlis roku un signalizē par netiešo brīvsitienu, nevis tiešo [kuru realizēja Kārkliņš - aut.]. Tāpēc tāda reakcija. Tā vietā, lai aizskrietu pretuzbrukumā, dabūjām uz saviem vārtiem brīvsitienu un golu.

Spēle sākās ar Litvinska traumu.
- Viņam vēl iesildīšanās laikā iesāpējās celis. Spēlē ir citi ātrumi - saprata, ka nevar turpināt. Pārbaudes parādīs, kas tālāk.

Pirmajā puslaikā balstā spēlēja Mamā. Kāpēc, ja Stuglis, kurš to pierādīja otrajā puslaikā, šai pozīcijā ir labāks?
- Ielikām Mamā, jo viņš šķita vairāk uz aizsardzību tendēts.

No šīs zonas arī Ventspils ielaida pirmos vārtus.
- Tur nekļūdījās Mamā. Tur bija kļūdu ķēde. Nevis Mamā, bet centra aizsargs mēģināja apspēlēt, kas nav jādara. Uzskatām, ka Mamā tika galā, bet Stuglis ieņēma šo zonu otrajā puslaikā, jo pārgājām uz spēli ar diviem uzbrucējiem jeb 4-4-2.

Piezīme: preses konferencē vietējais žurnālists uzdeva vairākus asus jautājumus Frunzem, kurš atbildēja izvairīgi. Video versijā skatīties pēdējās 6-7 minūtes šeit.

FK Metta - FK Jelgava 1:0

Andris Riherts (FK Metta): "Neiztikām bez veiksmes"

- Esmu pateicīgs spēlētājiem, atbalstītājiem un arī darbiniekiem, kas labi sagatavoja laukumu. Parādījām raksturu un neiztikām arī bez veiksmes, lai izcīnītu uzvaru. Paldies visiem - gaidām nākamo spēli! Šodien atdevām daudz emociju, un būs svarīgi tās atjaunot, lai turpinātu ar to pašu ideju, kas bija pirms šīs spēles.

Oļegs Kubarevs (FK Jelgava): "Zaudējām likumsakarīgi"

- Vēlos apsveikt "Mettu" ar uzvaru. Mēs šodien nespējām gūt vārtus, tāpēc piedzīvojām likumsakarīgu zaudējumu. Pirmo puslaiku aizvadījām slikti un ielaidām vārtus. Otrajā puslaikā mums bija pārsvars un vārtu gūšanas iespējas, bet uzvarai ar to nepietika. Pretinieks aizsargājās ļoti labi un skrēja pretuzbrukumos. Rezultātā nav nekā neloģiska. Izdarīsim secinājumus un domāsim par nākamo spēli.

RFS - FK Spartaks 4:1

Viktors Morozs (RFS): "Reizēm šķiet, ka Zjuzinam galvā ir dators"

- Apsveicu mūsu komandu un visus līdzjutējus ar uzvaru! Pirmajā puslaikā bija diezgan atklāta spēle un abām komandām bija vārtu gūšanas iespējas. Mums izdevās iesist, bet otrajā puslaikā jau spēlējām, lai noturētu rezultātu, kas beigās mums arī bija diezgan labvēlīgs. Protams, gribētos nezaudēt vārtus, bet strādāsim tālāk un gatavosimies nākamajai spēlei.

"Spartaks" pirms šīs spēles uzveica čempionus. Kādi bija secinājumi, no kā jāuzmanās Jūrmalas rindās?
- Protams, ka "Spartaks" ir ambicioza un bīstama komanda, jo tur ir spēlētāji, kuru galvenais trumpis ir ātrums. Ja mūsu spēlē nebūtu balansa, rastos lielas problēmas. Negribējām, lai ar bumbu pārsvarā esam mēs, bet [kad bumba zaudēta] nav spēlētāju aizsardzībā. Guvām ļoti agrus vārtus, tāpēc viņiem bija jāiet uz priekšu, un mēs ar pretuzbrukumiem un kvalitatīvām piespēlēm izdarījām savu darbu.

- Kāpēc pārtraukumā tika nomainīti Isajevs un Zjuzins?
- Isajevu nomainījām dzeltenās kartītes dēļ un arī tāpēc, ka mums ir laba konkurence un citi centra aizsargi, kam jāspēlē. Zjuzins ir viens no labākajiem spēlētājiem Virslīgā - reizēm šķiet, ka viņam galvā ir dators. Taču viņam bijušas trīs operācijas. Man bija divas un es pārtraucu spēlēt, bet Artūrs vienmēr trenējas un cenšas, taču šajā grafikā ir grūti. Jāspēlē katru ceturto vai piekto dienu, jūlijā būs astoņas spēles. Tāpēc pietaupījām viņu. Taču tādu piespēli, kādu viņš iedeva Šimkovičam... To var izdarīt tikai viņš.

- Roberta Savaļnieka ātrais noraidījums pēc uznākšanas laukumā bija neveiksme vai viņa paša kļūdas?
- Abi divi. Roberts divas spēles nespēlēja un tagad ļoti gribēja iet laukumā. Bija emocijas un arī kļūdas, jo spēlētājs nav vienaldzīgs. Tomēr runāsim ar viņu, jo negribam, lai tas atkārtotos.

- RFS uzvarējusi visās trīs spēlēs. Pagājušajā gadā komanda arī pārliecinoši aizvadīja pirmo apli. Vai trenerim ir grūti šādos gadījumos noskaņot komandu?
- Nezinu, vai būs daudz jārunā ar komandu par to, jo mēs visi esam jaunā situācijā, kādā neviens nav bijis pandēmijas dēļ. Treniņu saturs bija citādāks, un spēlētāji nereaģēja tā, kā domājām. Kad varējām sākt trenēties ar bumbām, spēlētājiem klājās grūti un atjaunošanās laiks bija 2-3 reizes lielāks nekā parasti. Nezinām, kas notiks nākamnedēļ. Protams, analizējam un domājam, lai būtu stabili arī saspringtajā grafikā.

- Vai tā ir vērā ņemama priekšrocība, ka līdz nākamajai spēlei Liepājā jums ir viena brīva diena vairāk nekā pretiniekiem?
- Kā jau teicu, neviens nezina, kā komanda izskatīsies pēc dažām dienām. Varbūt viņiem pietiks spēka, varbūt ne, bet par to nedomājam. Mēs gatavosimies pretiniekam, bet mums ir sava spēles filozofija. Protams, veicam korekcijas atkarībā no pretinieka stiprajām un vājajām pusēm.

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Vajadzēja darboties ātrāk"

- Protams, pēc zaudējuma 1:4 negribas neko daudz komentēt. Skaidrs, ka gribējām nospēlēt citādāk, bet spēle pret šo stipro pretinieku neizdevās. Pēc pirmajām divām uzvarām mūsu jaunajā komandā varbūt kāds nenoskaņojās pareizi un mēs nesitāmies tā, kā pret "Rigu", taču šo spēli uzskatīsim par labu mācību. Ātri jāizanalizē spēle, spēlētājiem jāatjauno spēki un jāgatavojas nākamajam mačam pēc dažām dienām. Šodien vajadzēja ātrāk saspēlēties un pāriet no aizsardzības uzbrukumā un otrādāk, bet tas šoreiz neizdevās.

- Kāda situācija ir ar veselību Nvaorisam un Sergejam Jerjomenko?
- Par Sergeju vēl nezinām. Viņš pirmajā puslaikā guva traumu, taču pārtraukumā iedzēra tabletīti un nospēlēja līdz beigām, bet tagad ir stipras sāpes. Redzēsim pēc rentgena. Savukārt Nvaorisa no rīta pamēģināja pakustēties un sāpju nebija, bet pirms spēles juta, ka nevarēs spēlēt ar 100%, tāpēc neriskējām. Adams bija gatavs viņu aizstāt.

- Kā uzskatāt, cik no ielaistajiem vārtiem atvedāt paši?
- Berat sāli uz brūcēm [smejas]. Kādus trīs no četriem noteikti. Mums ir gados jauna komanda - ja uz brīdi pazaudē koncentrēšanos vai nenospēlē vienkārši... Labi, ka šodien par to tikām sodīti un guvām mācību, no kuras jāizdara pareizie secinājumi. Kāds šodien bija vidējais vecums? Ar visu Nauri [Bulvīti] 21 gads [patiesībā 22.7 - aut.]. Jāmācās - neredzu iemeslu kādu par kļūdām sodīt.

Riga FC - FK Liepāja 2:0

Dmitrijs Malošs (Liepāja): "Laikam jau pendeles nebija"

- Diezgan laba spēle no mūsu puses, ielaistie vārti lika mums pārkārtot spēli. Esmu apmierināts, kā puiši noreaģēja - turpinājām liekt savu līniju. Bija skaidrs, ka tādā spēlē daudz momentu nebūs - nedaudzie momenti ir jārealizē, tomēr otrie ielaistie vārti nedaudz sabojāja mūsu plānus. Mazliet nepareizi nospēlējām. Analizēsim, iesim uz priekšu.

Teicāt, ka tādā spēlē nebūs daudz momentu. Tas tāpēc, ka "Riga" spēlēja aizvērtu futbolu?
- Jo "Riga" ir augstas klases spēlētāji, tā ir organizēta komanda. Skaidrs, ka pret tādu pretinieku daudz momentu nebūs. Daudz izveidot neļaus, tāpēc jārealizē nedaudzie momenti. Uzskatu, ka daži labi momenti mums bija - ja neiesitām, tātad ir, pie kā strādāt. Pret saviem futbolistiem pretenziju man nav, visi cīnījās.

Otrie vārti - riska rezultāts?
- Jā, sākām riskēt. Mūsu kļūda bija, ka neveicām pārkāpumu laukuma centrā. Diezgan vienkārša epizode, ko analizēt. Pēc tam jau nepaguvām nosēsties, un pretinieks izmantoja skaitlisko pārsvaru. Dabiski, ka vajadzēja noraut uzbrukumu.

Vai jūsu komandā ir līderis, kurš teiktu citiem priekšā, dzītu uz priekšu? Jūs labi var dzirdēt...
- Īstenībā esmu patīkami pārsteigts par to, kā šodien mums komandas iekšienē notika komunikācija. Šai ziņā progresējam, un domāju, būs tikai labāk. Personīgi es dzirdēju spēlētājus laukumā - ja notiek šāda komunikācija, tas ir lieliski.

Ir treneri, kuri atsakās komentēt tiesnešu lēmumus. Kā ir ar jums un šodien piešķirto pendeli?
- Pirmkārt, es video šo epizodi vēl neredzēju. Emociju uzplūdā var pateikt daudz ko, taču, redzot savu futbolistu reakciju, kuri bija tur tuvāk un kā bijušais futbolists saprotot, kā viss notiek un ka viņi visi vienlaicīgi skrēja pie tiesneša, laikam jau pendeles nebija. Taču gribu redzēt video.

Atsevišķi jūsu spēlētāji brīvi mainīja pozīcijas spēles gaitā. Piemēram, Karašausks mainīja flangus, bet centra aizsargs Keitā beigās vispār gluži kā uzbrucējs spēlēja. Tā ir futbolistu izvēle vai jūsu norāžu rezultāts?
- Ar Karašausku runājām un zināmu brīvību viņam devām. Konkrēti norādīju, kādās situācijās to drīkst darīt. Savukārt Keitā ir viens no labākajiem aizsargiem čempionātā, un viņš pats lieliski jūt šīs situācijas. Arī mūsdienu futbolā, ja tev ir aizsargs, kurš pēc bumbas pārķeršanas lasa situāciju un dodas uz priekšu, turklāt piesegt paliek aizmugurē Jahaja, tad problēmu vispār nav. Keitā to dara efektīvi, un tas ir labs ierocis.

Karašausks pēdējā gada laikā aizvadīja tikai vienu oficiālo spēli, to pašu izlasē, nākot uz maiņu. Cik sarežģīti bija viņu dabūt optimālajā formā, ņemot vērā ,ka šodien nospēlēja visas 90 minūtes?
- Uzskatu, ka viņš vēl nav optimālā formā, un viņš to pats saprot. Taču dinamika mūs priecē. Laukumā viņš pamazām kļūst par līderi, gaidām no viņa rezultatīvu spēli. Visvairāk priecē, ka viņš ir sācis vairāk spēlēt uz komandu, nevis tikai vilkt deķi uz savu pusi. Tagad viņš dod piespēles, atstrādā aizsardzībā - tās ir pozitīvas tendences.

Esat vienīgais treneris, kurš pirmajās trīs kārtās nav mainījis pamatsastāvu. Uzvarētāji sastāvu nemaina vai arī šis tiešām ir šis kodols, ar kuru rēķināties?
- Noteikti nav tā, ka liekam uzsvaru uz šiem 11 spēlētājiem. Rēķinos ar visiem un esmu pilnīgi pārliecināts, ka pie spēles laika tiks absolūti visi. Neapšaubāmi. Priekšā smags spēļu grafiks. Ar prieku šodien vēroju mūsu soliņu - traks atbalsts, emocijas - var redzēt, ka ir vienots kolektīvs, kas dzīvo viena mērķa labad.

Vai jūsu ceļi ir krustojušies ar Kononovu?
- Esam pazīstami, mans dēls ir trenējies pie viņa dēla, kurš ir treneris. Esam personīgi pazīstami, arī šodien jauki aprunājāmies. Patīkami spēlēt ar tādu pretinieku kā "Riga", kas uzreiz izgaismo mūsu komandas mīnusus.

Kononovs (Riga): "Koņevu jau sen gribēju piesaistīt, Sabitovam nepieciešama operācija"

- Apsveicu visu klubu ar uzvaru. Puiši šodien labi noreaģēja pēc zaudējuma "Spartakam". Šodien labi nospēlēja, bija savākti, momentu bija pietiekami, varēja iesist vēl vairāk.

"Liepājai" arī ir plašs sastāvs, taču viņi spēlēja ar nemainīgu vienpadsmitnieku. Jūs nomainījāt pusi sastāva [no laukuma spēlētājiem]. Kāpēc?
- Tas bija plānā, jo tagad spēlēsim skarbā spēļu režīmā, kad būs spēles trešajā vai ceturtajā dienā pēc iepriekšējā mača. Rotācija ir nepieciešama.

Pie rezultāta 2:0 Liepāja pāris reizes noķēra jūs pretuzbrukumos četri pret trīs vai tamlīdzīgi. Redzat problēmu?
- Kad tu uzbrūc, tev ir jāsargā savs uzbrukums, nedrīkst ļaut pretiniekam aizskriet pretuzbrukumā. Mums vēl jāstrādā pie šīs komponentes.

Šonedēļ ne tikai nomainījāt pusi sastāva laukumā, bet arī uz treneru soliņa - Sabitova vietā ienācis Koņevs. Ar ko tas ir saistīts?
- Lieta tāda, ka Koņevu jau sen gribēju ņemt palīgos, savukārt Sabitovam ir jāveic operācija, viņam ir zināmas problēmas ar veselību - devām iespēju viņam sagatavoties šai operācijai. Novēlam atveseļošanos, operācijas laiks nav zināms - varbūt tagad, varbūt pēc pāris mēnešiem.

Kāda situācija ir ar Kamešu? Šarparam trauma?
- Ceram, ka varēsim pieteikt Kamešu jau nākamajā nedēļā. Šarparam pagājušā spēlē neliels savainojums, nolēmām pietaupīt. Tas pats [mikrotrauma], starp citu, arī Steniu Žunioram un Laizānam.

Šodien pirmo reizi sezonā spēlēja Elvis Stuglis. Kas nosaka spēlēšanas iespēju - rotācija, konkurence? Jo jums ir trīs līdzvērtīgi centra aizsargi.
- Jā, pareizi sacījāt, mums ir līdzvērtīgi aizsargi. Pirmajās minūtēs Elvim vēl, teiksim tā, vajadzēja laiku, lai ieietu spēlē, bet pēc tam viņš spēlēja ļoti pārliecinoši. Esmu apmierināts ar viņu.

Zinājāt, ka lielu karjeras daļu Stuglis spēlēja kā uzbrucējs?
- Jā. Principā 12. martā, kad nenotika ieplānotā pirmā spēle, mēs viņu plānojām kā centra aizsargu, taču nebijām pieteikuši centra uzbrucēju un force majeure gadījumā būtu izmantojuši Stugli viņa jauniešu gadu iemīļotajā pozīcijā.


, 2020-06-29 10:36, pirms 4 gadiem
Laikam jau favorīti tikai Riga un RFS. Liepājai nav bombardieris uzbrucējs . Kādreiz bija Dobrecovs, Karlsons, Grebis.... Tagad 3.šķiras melnīši. Nav arī spēcīgs centra aizsargu pāris. 2. golā abi kaut kur ganījās.Kā var vārtu priekšā atstāt divus brīvus pretiniekus?! Tukums 1.līgas favorīts. Ventspils.Jūrmala.Liepāja ņemsies cīņā par 3.vietu. Valmiera atkal laikam ceturtie.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.