Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Ventspils'' gatava uzvarēt ''Molde'', Jelgavā būs pārmaiņas

Krišs Upenieks

''Ventspils'' gatava uzvarēt ''Molde'', Jelgavā būs pārmaiņas
Jurģis Pučinsks
Foto: fkventspils.lv

Šovakar Latvijas futbola Virslīgas 16. kārtas mačā ''Ventspils'' pārliecinoši ar 2:0 apspēlēja ''Jelgavu''. Pēcspēles preses konferencē kurzemnieku galvenais treneris Jurģis Pučinsks izteicās, ka, lai arī sniegums nebija optimālais, galvenais bija uzvara, kā arī atzina, ka norvēģu ''Molde'' ir uzvarama komanda.

FK ‘’Ventspils’’ galvenais treneris Jurģis Pučinsks: ‘’Gatavojāmies ļoti nopietnai spēlei. Tā mēs gatavojamies katrai spēlei, jo nešķirojam pretiniekus. Zinājām, ka ‘’Jelgava’’ ir laba komanda. Pēc pirmā gola nomierinājāmies, pārstājām spēlēt un atdevām iniciatīvu. Pretinieks lika mums kustēties bez bumbas, kas pārsteidza. Pēc tam saņēmāmies un otrie vārti mūs pilnībā nomierināja. Prieks, ka puiši izmantoja savas iespējas. Sākās vaļības, kļūdas. Vienmēr esmu teicis, ka jābūt maksimālai uzmanībai. Atslābt nedrīkst, vienmēr jāspēlē maksimāli labi. Spēles saturu gribējās labāku. Galvenais bija vajadzīga uzvara, par to paldies puišiem.’’

Treneris arī izteicās par UEFA Čempionu līgas izlozi: ‘’Jācenšas tikt tālāk, kā tas izdosies, to redzēsim. Pretinieks ir uzvarams, tas ir simtprocentīgi. Atcerēsimies, ka iepriekš ‘’Jelgavai’’ diemžēl pietrūka pavisam maz pret šo komandu. Viss ir iespējams, neredzu lielas problēmas. Mums ir visa informācija par šo komandu, arī jelgavnieki ir padalījušies ar savu pieredzi pret norvēģiem.’’

FK ‘’Jelgava’’ galvenais treneris Dainis Kazakevičs: ‘’Jau ar spēles pirmajām minūtēm mačs neattīstījās, kā bijām plānojuši. Mums, kā komandai, kas spēlē uz pretuzbrukumiem, ir svarīgi iesist no sākuma vai vismaz neielaist, šādā veidā uzvarējām arī ‘’Skonto’’ un ‘’Ventspili’’ iepriekš, bet slikti nospēlējām pašu sākumu. Pretiniekiem iedevām pārliecību, jo pie šāda rezultāta ir komfortablāk spēlēt. Bijām noskaņojušies, savu spēju robežās veidojām momentus, brīžiem arī labi kontrolējām bumbu. Uzteikt varu pārēju uzbrukumā, bet aizsardzībā bija problēmas. Ja runājam par uzbrukumu, tad pietrūkst individuālās meistarības, kad vajag izdarīt kādu noslēdzošo piespēli. Bumbai ir jākustas ātrāk. Bija pāris momentiņi, bet jāsaprot, ka pretinieks ar to arī bija spēcīgāks, ka izmantoja savas iespējas. Izskatījāmies cienīgi, bet mums ir vajadzīgi trīs punkti.’’

Kazakevičs arī atzina, ka komandai ir arī lielas problēmas ar sastāvu: ‘’Jāsaprot tas, ka mums ir problēmas ar sastāvu. Piemēram, Bogdaškins, kurš ir traumēts, arī Žatkins nevarēja pret ‘’Ventspili’’ spēlēt. Jūs paši redziet, cik mēs gūstam vārtus. Arī Kozlovam ir spēles, kad viņam spēle neiet. It kā izdevās pamatsastāvu nokomplektēt, bet nebija spēlētāju, kas varētu pastiprināt spēli. Ir vajadzīgāki meistarīgāki spēlētāji. Varu uzteikt Bespalovu, kurš aizvadīja labu maču. Liels notikums bija arī Igora Lapkovska 200. spēle, kas priekš 25 gadus veca futbolista ir ļoti daudz. Domāju, ka savu gala vārdu viņš vēl nav teicis.

Pēc spēles preses konferencē treneris arī atklāja, ka komandu pametīs japāņu leģionārs Rejs Išikava. Galvenais iemesls esot futbolista nespēja iekļauties ‘’Jelgavas’’ spēles stilā, kas pārsvarā ir balstīts uz pretuzbrukumiem, tomēr Dainis uzskata, ka Rejs ir labs spēlētājs un viņam ir iespējas turpināt savu karjeru.

‘’Jelgavai’’ kopumā sastāvā esot gaidāmas lielas izmaiņas: ‘’Patiesība ir tāda, ka mums ir daudz uzdevumu uz šo transfēru periodu. Mums ir vajadzīgas svaigas asinis. Vairāku uzbrucēju piesaiste ir galvenais uzdevums, bet jāsaprot, ka ļoti kvalificētus uzbrucējus piesaistīt neizdosies, bet mūsu uzdevums ir meklēt, un iepriekš pirms diviem gadiem tas arī izdevās. Jau tagad tiek pārbaudīti pāris interesanti futbolisti, tuvākajā laikā varētu kāds arī varētu pievienoties. Tajā pašā laikā komandu arī pametīs vairāki spēlētāji. Vai tas dos rezultātu, rādīs laiks. Ir vajadzīga pārliecība.’’

Noslēgumā Kazakevičs novēlēja veiksmi pretiniekiem pret norvēģu ‘’Molde’’, uzsverot abu klubu labās attiecības. Treneris arī izteica cerību, ka ''Ventspilij'' izdosies tikt grupu turnīrā, lai Latvijā varētu vērot augstas klases futbolu.

Abām komandām nākamās Virslīgas spēles jau svētdien. ''Jelgava'' uzņems Jūrmalas ''Spartaku'', bet ''Ventspils'' savā stadionā spēlēs ar ''Jūrmalu''.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-27 23:30, pirms 12 gadiem
turās ventiši !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-27 23:41, pirms 12 gadiem
komandu pametīs japāņu leģionārs Rejs Išikava. Galvenais iemesls esot futbolista nespēja iekļauties ‘’Jelgavas’’ spēles stilā, kas pārsvarā ir balstīts uz pretuzbrukumiem
... saprotu, ka uzbruka pārāk daudz un uzņēmās iniciatīvu, bet Dainim tas nederēja...

  +2 [+] [-]

, 2012-06-27 23:48, pirms 12 gadiem
Jau pirms sezonas nodomāju- KO JELGAVA DARĪS VISU SEZONU AR VIENU UZBRUCĒJU!?? Lūk, kur ir rezultāts, sezona pilnīgi pa pīī!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-27 23:52, pirms 12 gadiem
Jemelinam vadiba teica, ja aizbrauks kaut kur paradities , tad vairak nav vajadzigs...Domaju ka vini jau nozelo... 14 speles 6 varti!!!!

     [+] [-]

, 2012-06-28 00:28, pirms 12 gadiem
dragoo rakstīja: komandu pametīs japāņu leģionārs Rejs Išikava. Galvenais iemesls esot futbolista nespēja iekļauties ‘’Jelgavas’’ spēles stilā, kas pārsvarā ir balstīts uz pretuzbrukumiem
... saprotu, ka uzbruka pārāk daudz un uzņēmās iniciatīvu, bet Dainim tas nederēja...
Varbūt ''Gullbenē'' spēlēs divi Išikavas?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 09:09, pirms 12 gadiem
Nu nezinu, Molde ir daudz stiprāka kā pirms 2 gadiem. Vakar izslēdza Rosenborg no līgas kausa. Bet veiksmi Ventspilij!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 10:32, pirms 12 gadiem
Jelgavai steidzami vajadzīgi papildinājumi. Tagad redzam, ka nav jēgas ņemt vidusmēra leģionārus, bet tiem ir jābūt labākiem par vietējiem spēlētājiem. Rejs tāds nav un to pašu var teikt arī par lietuviešiem. Ir pāris labi spēlētāji, kam šobrīd nav kluba, viņus mierīgi varētu savākt - piemēram, Artūrs Silagailis, Grebis utt.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 12:28, pirms 12 gadiem
Varbūt ''Jelgavai'' atkal būs papildinājums no ''Ventspils-2''?

     [+] [-]

, 2012-06-28 13:54, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Jelgavai steidzami vajadzīgi papildinājumi. Tagad redzam, ka nav jēgas ņemt vidusmēra leģionārus, bet tiem ir jābūt labākiem par vietējiem spēlētājiem. Rejs tāds nav un to pašu var teikt arī par lietuviešiem. Ir pāris labi spēlētāji, kam šobrīd nav kluba, viņus mierīgi varētu savākt - piemēram, Artūrs Silagailis, Grebis utt.
Arturam Silagailim ir speka esosh ligums ar Daugavpils Daugavu un vel vinjsh ir traumets sobrid!!!Grebis ir brivs,bet par velti jau neies spelet uz Jelgavu,ja 1000 Ls vares iedot tad speles domaju!!!!

     [+] [-]

, 2012-06-28 15:32, pirms 12 gadiem
maikls19 rakstīja: Arturam Silagailim ir speka esosh ligums ar Daugavpils Daugavu un vel vinjsh ir traumets sobrid!!!Grebis ir brivs,bet par velti jau neies spelet uz Jelgavu,ja 1000 Ls vares iedot tad speles domaju!!!!
Vai tad ''Daugavā'' spēlē arī Artūrs Silagailis? (Guntars spēlē)

     [+] [-]

, 2012-06-28 15:48, pirms 12 gadiem
maikls19 rakstīja: Arturam Silagailim ir speka esosh ligums ar Daugavpils Daugavu un vel vinjsh ir traumets sobrid!!!Grebis ir brivs,bet par velti jau neies spelet uz Jelgavu,ja 1000 Ls vares iedot tad speles domaju!!!!
Artūram nav līguma ar Daugavu, ja arī ir, tad viņš nav pieteikts startam Virslīgā šajai sezonai. Daugavā ir viņa brālis Guntars.

     [+] [-]

, 2012-06-28 18:30, pirms 12 gadiem
Ligums vinjam ir ar Daugavu bet vinjam ir trauma un paradzeta operacija somenes cik zinams,protam, komanda ir ari bralis Guntars!!!