Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pahars dusmīgs par aizsardzību, Popkovs beidzot slavē par neizšķirtu

Pahars dusmīgs par aizsardzību, Popkovs beidzot slavē par neizšķirtu
Jurijs Popkovs un Marians Pahars
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Pēc Virslīgas 16. kārtas spēles Rīgā starp vietējo "Daugavu" un "Skonto" (1:1) iespaidos par aizvadīto maču dalījās abu komandu galvenie treneri. Jurijs Popkovs atzīmēja savas komandas darbības uzbrukumā, savukārt Marians Pahars bija vīlies aizsardzības sniegumā un neslēpa nepatiku pret to, ka viņa padotie 2. puslaikā atslābinājušies.

"Agrāk par neizšķirtiem savus spēlētājus neslavēju, tagad to daru. Acīmredzot pie vainas vecums (smejas). Rezultāts noteikti uzskatāms par pozitīvu. Šodien mums bija tāda motivācija, kādas iepriekšējos mačos vēl nebija, jo spēlējām pret čempionāta līderi, komandu, kas šosezon jau uzvarējusi kausa izcīņā. Manuprāt, "Skonto" pašreiz ir visstabilākā komanda Latvijas Virslīgā," uzskata "Daugavas" galvenais treneris Jurijs Popkovs.

Popkovs īpaši priecīgs par izcīnīto punktu, jo to izdevās iegūt bez sava labākā uzbrucēja Edgara Kārkliņa. Tieši 20 gadus veco uzbrucēju viņš nodēvēja par labāko savā komandā: "Jā, viņš nav visrezultatīvākais, taču funkcionālajā ziņā viņš ir labākais no priekšējās līnijas spēlētājiem. Šodien mums bija grūti viņu aizvietot. Ja aizsardzība mums nav diez ko laba, tad uzbrukums pēc izveidotajām iespējam ir līgas pirmajā trijniekā.

Pirmā puslaika lielākajā daļā un mača beigās "Skonto" bija pārsvars, bet pa vidu mums pārsvars bija 30 minūtes. Tas pierādīja to, ka esam labi gatavi funkcionālajā ziņā, spējām izveidot bīstamus uzbrukumus. Tādu rezervju kā "Skonto" mums nav, taču spējām izturēt. Beigās varējām gan iesist paši, gan arī ielaist. Artūrs Vaičulis lieliski nospēlēja, atvairot Kristapa Blanka sitienu. Pēc izgāšanās spēlē pret "Ventspili" esam pierādījuši to, ka mūs ir grūti pārspēt."

"Daugavas" treneris kārtējo reizi akcentēja komandas vājo vietu – aizsardzību: "Joprojām aizsardzība sagādā problēmas, nevaram paļauties uz to, ka nospēlēsim uz rezultāta noturēšanu. Spēlējam ļoti nestabili – uzbrukumā viens futbols, aizsardzībā pavisam cits. Šodien kopumā bija lielisks mačs. Kad 90. minūtē bumba var ielidot abos vārtos, spēle ir izdevusies, skatītājiem patīk, treneriem gan ne. Šodien nebija daudz gūto vārtu, taču cīņa un emocijas tos teicami aizstāja."

"Skonto" galvenais treneris Marians Pahars saprotamu iemeslu dēļ bija vīlies par diviem zaudētajiem punktiem: "Mēs bijām līderi, kam pienākums attīstīt panākumu. Pirmajā puslaikā vēl nebija nekādas pazīmes par to, kas notiks pēc pārtraukuma. Vienkārši atslābinājāmies, bet beigās jau bija par vēlu – nepaspējām iesist otros vārtus. Pēc mača ģērbtuvē noskaņojuma, protams, nebija. Tik ilgi kā šodien parasti nerunāju...

Sen pēc spēlēm nav bijusi tāda smaguma sajūta. Par to, vai zaudējām divus punktus vai ieguvām vienu, tagad, uzreiz pēc spēles, grūti spriest. Vismaz nezaudējām, to arī pateicu puišiem. Ar aizsardzību esmu ļoti neapmierināts. Nomierinājāmies, daži spēlētāji brīžiem izvairījās no divcīņām, tāpēc arī tāds rezultāts. Dievs par to soda. Jebkurš moments pie mūsu vārtiem radās pašu kļūdu rezultātā. Savukārt uzbrukumā jārealizē savas iespējas. Nebijām pelnījuši uzvaru!"

"Pēc zaudējuma "Jelgavai" mums sākās laba sērija, puišiem bija lieliska atdeve treniņos un spēlēs. Pirms šodienas mača 1:1 būtu nepieņemams rezultāts, taču, redzot kā attīstījās spēles gaita, tas varbūt pat nav sliktākais iznākums," piebilda "Skonto" treneris.


Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.