Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pertija raida dzirksteļu šaltis Starkova virzienā par Karašauska neizsaukšanu

Pertija raida dzirksteļu šaltis Starkova virzienā par Karašauska neizsaukšanu
Tamazs Pertija
Foto: Mārtiņš Sīlis

Piektdien "SynotTip" futbola Virslīgas 10. kārtas pirmajā spēlē "Liepāja"/"Mogo" izbraukumā ar 2:1 pārspēja "Babīti"/"Dinamo", nostiprinoties otrajā pozīcijā. Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus pēcspēles preses konferencē.

Tamazs Pertija, "Liepāja"/"Mogo" galvenais treneris: "Gatavojāmies un gaidījām, ka viegli nebūs un principā tā arī sanāca. Bija divi aspekti, kurus ņēmām vērā - pirmkārt, laukums, otrkārt, pretinieku komanda ir gados jauna un nevienam nevēlas piekāpties. Viņi to ir pierādījuši, atņemot punktus līderiem. Tāpēc zinājām, ka būs grūti un paši redzējāt, ka pirmajā puslaikā mums klājās ārkārtīgi smagi. Otrajā puslaikā kļuva vieglāk - sevišķi pēc tam, kad guvām vārtus. Sāpīgi, ka pēdējās sekundēs ielaidām vārtus, taču kaut kur pazaudējām koncentrēšanos, jo rezultāts 2:0 ir atslābinošs. Nevaru teikt, ka būtu neapmierināts ar sniegumu, rezultātu vai spēlētāju pašatdevi. Esmu pateicīgs, ka apstākļos, kādos šodien bijām, kad pretinieks jutās daudz komfortablāk nekā mēs, ieguvām trīs punktus."

Aleksandrs Gorbačovs, "Babīte"/"Dinamo" galvenais treneris: "Šodien spēlējām ar vienu no turnīra labākajām komandām, man tā simpatizē. Neskatoties uz to, pirmajā puslaikā izjaucām daudzus viņu uzbrukumus ar presinga palīdzību. Vienīgā mūsu cerība bija izjaukt pretinieka spēli un veidot ātrus pretiniekus. Izdevās izjaukt daudzus pretinieku uzbrukumus, taču noslēdzošajā stadijā trūkst aukstasinības - puiši steidzas brīžos, kad bumba ir jāpietur un pareizi ar to jāizrīkojas. Par otro puslaiku - kad iestājas sagurums, sākas kļūdas. Sākām retāk skriet uzbrukumos un, protams, spēli ietekmēja pretinieku individuālā meistarība. Viņi ļoti brīnišķīgus vārtus guva un šeit nevaru izteikt ne pret vienu savas komandas spēlētāju. Tiešām labi vārti. Par pašatdevi un disciplīnu - centāmies to saglabāt visas spēles garumā. Tomēr zaudējām. Protams, esam sarūgtināti, tomēr zaudējām nopietnam pretiniekam, kas pretendēs uz čempionu titulu."

"Babīte" dažās spēlēs spēlēja dziļāk no aizsardzības. Šodien šī komanda aktīvi pielietoja presingu, ar visiem spēlētājiem, atskaitot vārtsargu un aizsargus, dodoties jūsu laukuma pusē atņemt bumbu. Šķita, ka ne katru reizi "Liepāja" tam bija gatava un liepājnieki bieži zaudēja bumbu savā laukuma pusē. Kāpēc netikāt galā ar to?
Pertija: "Jā, protams, "Babīte" spēcīgi sevi pieteica, šādi spēlējot presingā, jo viņi zināja, ka mums ir ātri futbolisti. Bija sekojoša situācija - ja viņiem presings padodas, mēs praktiski neko nespējam izveidot. Visinteresantākais, ka viņiem šis presings izdevās - viņi ļoti labi un organizēti mūs presingoja, tāpēc mēs puslaika pārtraukumā veicām šādas tādas korekcijas. Nevarējām spēlēt kļūdaini, jo "Babīte" ļoti gudri to gaidīja un tiklīdz kļūdījāmies un piespēlējām kājās, viņi uzreiz sāka presingu. Viņiem lieliski padevās presings un, lai cik jocīgi tas nešķistu, es noteikti pārņemšu šādas tādas nianses, kuras pamanīju "Babītes" spēlē. Jo tas patiešām bija ļoti skaisti. Ja netiktu ar to, otrajā puslaikā būtu tas pats [kas pirmajā puslaikā]. Tāpēc sākām atbildēt ar to pašu - viņi presingoja pret mums, bet mēs to pašu pretī. Bet, godīgi sakot, negaidījām, ka "Babīte" var sarīkot šādu presingu mūsu laukuma pusē, kur plānojām iesākt uzbrukumus."

Uzvaras likteni atkal izšķīra Karašausks vienatnē vai to ietekmēja Grebja maiņa, viņam piesaistot lielāku uzmanību un atbrīvojot kājas citiem?
Pertija: "Uzvaru allaž dod viss kopā. Protams, kā jau mans kolēģis teica, individuālisms ir viens no svarīgākajiem futbola komponentiem. Un tas nav tikai šobrīd - tā vienmēr bijis. Paldies Dievam, ka mums ir šādi futbolisti. Taču, lai cik dīvaini tas nebūtu, pat šos individuāli spēcīgos futbolistus ir jātur tonusā, viņi ir jāgatavo un jāpanāk, lai viņi audzē savu meistarību. Tāpēc trenējamies ļoti daudz, ar uzbrucējiem strādājam atsevišķi un individuāli un tāpēc arī šie futbolisti tiek pie optimālās formas. Zinām, ka viņi vienatnē var izšķirt epizodes - gan Karašausks, gan Eristavi, gan Strumija, gan Afanasjevs, gan mazais Ķigurs, kurš iznāca uz maiņu. Šādi futbolisti mums, paldies Dievam, ir. Tagad mūsu uzdevums caur treniņiem audzēt viņu līmeni."

Jūsu sastāvs atkal bija tāls no optimālā. Vai ir futbolisti, kuri pavisam pametuši komandu? Pastāstiet par tiem, kuru šodien nebija!
Gorbačovs: "Nebija Kuzmina, kurš ir traumēts, iekaisa operētais celis. Suškins un Močaļins arī traumēti [izskanējusi gan versija, ka šiem abiem krievu leģionāriem jāatjauno uzturēšanās atļauja - aut.], Konatē traumēts. Tā uzreiz visus nenosaukšu..."

Kārkliņš?
Gorbačovs: "Viņš, visticamāk, ir beidzis spēlēt - neparādās treniņos, viņa nav. Viņš ir vesels, taču neierodas. Ir jānoskaidro iemesli - pēdējās nedēļas laikā kontakta ar viņu nebija."

Apiņš?
Gorbačovs: "Arī ar viņu ir neskaidra situācija. Jā, līdzīgi kā ar Kārkliņu. Protams, ja būtu vismaz Suškins, ja būtu vēl Apiņš, mēs uzbrukumā laikam būtu stiprāki. Puiši pirms spēles teica, ka esam bez uzbrucējiem. Es viņiem atbildēju ar pretjautājumu - ko nozīmē uzbrucējs? Ir uzbrukuma grupa un aizsardzības grupa. Šodien praktiski bez uzbrucējiem spēlējām, taču Grjaznovs un Saveļjevs kā pussargi neslikti izpildīja uzbrukuma funkcijas. Taču pamatā izdevās izjaukšana, kamēr veidošana ne pārāk padevās."

Pirmais puslaiks "Babītei" bija neslikts, bet pārtraukumā divas maiņas...
Gorbačovs: "Hohlovs pats palūdza maiņu, arī Rimkuss līdzīgi - viņam sāpēja augšstilbs un viņš krita ārā no spēles. Tāpēc izgāja [Edgars] Fjodorovs un uzskatu, ka neslikti izgāja - tika galā ar savām funkcijām. Oto [Šelegovičs] ir jauns puisis, mazliet apmulsa, taču centās. Plus, protams, Liepāja pielika uzbrukumā, tā ātrumā. Pareizi kolēģis teica - sāka vairāk priekšā atvērties un mūsu izpildījumā sākās kļūdas."

Karašausks šodien nopelnīja ceturto dzelteno kartīti, kas nozīmē, ka pret RFS būs jāspēlē bez viņa. Līdz šim esat bijuši stipri atkarīgi no viņa - atradīsiet variantus, kā sekmīgi nospēlēt uzbrukumā bez viņa?
Pertija: "[Nopūšas] Jā, Karašausks ir līderis. Viennozīmīgi, turklāt ne tikai mūsu komandā, bet visā čempionātā. Viņš rāda spilgtu spēli. Godīgi sakot, kopš pats spēlēju kā futbolists un tagad trenēju, citu tik spilgtu futbolistu neesmu redzējis. Tik individuāli spēcīgi bija tikai Pahars un Verpakovskis. Karašausks ir trešais. Godīgi sakot, tādus futbolistus, kas šādi izšķir spēļu likteņus, neatceros - varbūt jūs man atgādināsiet? Es neatceros un, protams, viņš mums ir ļoti svarīga figūra. Taču, ja pamanījāt, viņam arī daudz kas tiek radīts. Visa komanda viņam gatavo šos uzbrukumus. Protams, viņš tos izpilda un viņš ir mūsu līderis un, protams, viņa prombūtne mūs ietekmēs. Taču nekādā gadījumā viņa prombūtnes laikā nesāksim raudāt [smaida]. Nē, protams!"

Uzreiz prasās jautājums par Karašauska neiekļaušanu Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Un vispār neizsauca nevienu spēlētāju no jūsu komandas...
Pertija: "Ziniet, mani vairs nekas nepārsteidz. Nu, piemēram, ja iznāk puisis [Ingars Sarmis] Stuglis un pēc mača saka par manas komandas vārtsargu, ka... kā viņš pateica? Atgādiniet man!"

Ka Doroševs ir "nabadzīgs" vārtsargs.
Pertija: "Nabadzīgs. Cik viņam [Stuglim] ir gadu? Viņam trūkst audzinātības - gan ģimeniskas, gan futbola. Iznāk un šādas lietas saka. Un neviens neatvainojās - ne klubs ["Metta"/LU], neviens. Viņi uzskata, ka tas ir pareizi? Un mēs nebrīnāmies par to. Tad nav pārsteidzoši arī, ka Karašausku neizsauc. Un ne tikai Karašausku neizsauc, bet neizsauc arī daudzus citus - lai jau izsauc, ko grib, bet tas ir smieklīgi. Un jūs labāk par mani zināt, ka Karašausks ir spilgta figūra un, ja Latvijas izlasei tādi nav vajadzīgi, tad piedodiet. Es nekādā gadījumā neveicu spiedienu uz [izlasē izsauktajiem] futbolistiem - tos jauniešus, kurus izsauca, bija jāizsauc. Bet ja vieta neatrodas Karašauskam, Hmizam, Kļavam, Ivanovam, tad nezinu... godīgi teikšu. Un Jurkovskis - ar ko viņš sliktāks par citiem?

Taču neesmu pārsteigts, jo ir skaidrs, ka Karašausku neizsauca ne jau tāpēc, ka viņš būtu slikts futbolists, bet tāpēc ka kādam kaut kas nepatīk. Kādam varbūt ar viņu bijis konflikts. Varbūt treneru štābs sapulcējās un nolēma viņu neizsaukt. Taču vēlos atgādināt, ka tā ir nacionālā izlase - un šeit personīgā nepatika (par to, kas kaut kad notika) vai personīgās ambīcijas, uzskatu, ir kļūdainas. Un kāda atbilde pēc tam būs līdzjutējiem vai žurnālistiem, kad tik spilgtu futbolistu neizsauc, godīgi sakot, nezinu. Tāpēc vairs ne par ko nebrīnos. Absolūti ne par ko. Es pat domāju, ka drīzumā vēl izsauks jauniešus.

Nacionālā izlase, ziniet, ir šodien un tagad! Un tur jābūt futbolistiem, kuri ir spēcīgi šobrīd! Nevis tādiem, kas kādreiz tādi bijuši vai kādreiz tādi būs. Tāpēc tā arī ir nacionālā izlase. Taču domāju, ka cilvēki [treneri - aut.] apdrošinās - pēc tam teiks, redziet, mēs iespēlējam sastāvu, lai mums būtu nākotne. Tā ir nacionālā izlase un te nevar runāt par nākotni! Vajag šodien un tūlīt! Bet attiecībā uz [Karašauska] neizsaukšanu, domāju, jums, žurnālistiem, ir jāuzdod jautājums treneru štābam. Varbūt viņi futbolu pārzina krietni labāk nekā mēs vai jūs. Lai viņi sniedz skaidrojumu! Taču manā izpratnē - ja izlasē nav Karašauska, tad ir jautājums, kam tur vispār jābūt.

Plus šis puisis ir izaudzis. Viņa domāšana ir mainījusies. Jā, viņš tik tiešām bija problemātisks. Taču ticiet man, visi talantīgie futbolisti ir problemātiski. Vai varbūt mums Latvijā ir daudz tādu spēlētāju? Nezinu, varbūt ir? Tāpēc uzskatu, ka tas ir netaisnīgi, bet pats galvenais - tas nav futbolam par labu."

Cik saprotu, ar Paharu jūs regulāri komunicējāt. Ar Starkovu, kopš viņš kļuva par treneri, paguvāt aprunāties?
Pertija: "Nē, viņš man tikai piezvanīja un palūdza, lai manā vadībā trenētos Jānis Ikaunieks [viņš šobrīd trenējas ar "Liepāja"/"Mogo" - aut.]. Tā bija mūsu īsā saruna. Es ar cieņu attiecos pret Starkovu, jo viņš kā treneris patiešām ir daudz sasniedzis un nedrīkst pret viņu attiekties bez cieņas. Es šo cilvēku kā speciālistu cienu, taču šobrīd viņa pozīcija man ir absolūti nesaprotama. Godīgi! Kā tas var būt, ka komanda atrodas vadībā, bet nevienu futbolistu no tās neizsauc? Neviena futbolista no FK "Liepāja"?! Tas ir taisnīgi? Es vienkārši nesaprotu! Ja es pārietu uz futbolu, piemēram, vakar vai, piemēram, no basketbola, tad varbūt es kaut ko nesaprastu. Taču esmu futbolā visu dzīvi un man šķiet, ka kaut ko saprotu. Saprotu, ka ir [izlasē] izsaukti puiši, kuri tam vēl nav gatavi un kuriem vispār nav komandas. Saprotiet?

Tāpēc visi mani komentāri tiek uztverti saasināti. Taču es saku taisnību un turpināšu to darīt. Ja kāds apvainojas, mani tas pilnībā nesatrauc, jo zinu, ka, atrodoties spoguļa priekšā, vienmēr saku taisnību. Gatavoju futbolistus un viņi ir spējīgi spēlēt izlasē! Spējīgi! Redzat, pret ko tas pats Karašausks, tas pats Hmizs, Ivanovs, Kļava spēlē? Pret tiem pašiem, kurus izsauc uz izlasi. Un kas - viņi netiek galā? Vai Karašausks netiek galā ar tiem aizsargiem, kas tiek izsaukti? Vai ir kāds uzbrucējs, kurš ir izsaukts un ir labāks par viņu? Pasakiet! Mēs taču tagad runājam godīgi - nu tad pasakiet! Šabala ir labāks par viņu? Gutkovskis ir labāks par viņu? Jā, Rakels ir labs. Kuru tur vēl izsauca?"

Uldriķi.
Pertija: "Nerunāšu tagad par Uldriķi, jo viņš ir jauns puisis un viņam šim solim bija jābūt. Izsauca - tas ir normāli, tā vienmēr ir jābūt. Taču, piedodiet man, izlase gatavojas spēlēt ar Portugāli! Izlase negatavojas kaut kādam Baltijas kausam, lai pārbaudītu jaunos. Tas ir mans viedoklis - ja tas ir subjektīvs, lai par to spriež prese. Taču personīgi es domāju, ka Karašauska neizsaukšana viennozīmīgi ir personiska nepatika. Nacionālā izlase ir vieta, kur personiskās antipātijas jāpavirza mazliet malā. Un jādara tā, lai spēcīgākie būtu izlasē."

Kā Jānis Ikaunieks izskatās treniņos?
Pertija: "Izskatās labi, trenējas pie mums ar kopējo grupu - tādas pašas slodzes kā visiem pārējiem. Jānis, protams, ir talantīgs puisis un ļoti labs futbolists. Domāju, ka viņš noteikti atgriezīsies izlasē. Ja ne šodien, tad rīt. Un arī Karašausks izlasē atgriezīsies, jo pienāks brīdis, kad cita varianta vienkārši nebūs. Nevienam. Jo ja viņš tik spilgti spēlēs... Vienkārši man žēl puiša - viņš tā cenšas, tik spilgti spēlē, bet viņu neizsauc. Par to ir vissāpīgāk. Zinot viņu, cik ļoti viņš to vēlas un cik ļoti pārdzīvo."

Jau sacījāt par sastāva neskaidrībām un problēmām. Ar kluba vadību esat runājis - ko viņi saka un sola?
Gorbačovs: "Vadība gaida transfēru logu un tur būs ļoti lieli plāni komandas sastāva pastiprināšanā."

Vai ir konkrētas pozīcijas, kas tikušas apspriestas?
Gorbačovs: "Mēs to apspriedīsim. Mums ir nevis vienkārši jāsavāc futbolisti, bet jāatlasa. Saprotams, ka pirms čempionāta sākuma vadībai nebija laika, jo nebija zināms, kurā līgā komanda spēlēs [līdz pēdējam bija neskaidrības par Virslīgas licences saņemšanu - aut.]. Tāpēc sastāva komplektācija sanāca haotiska."

Papildināsiet sastāvu ar leģionāriem vai vietējiem?
Gorbačovs: "Vietējie futbolisti, kādu īrē paņemsim, arī kādu leģionāru. Domāju, būs pavisam cita komanda."

Pa šo nedēļu Miholaps nekādā veidā nepiedalījās treniņprocesā?
Gorbačovs: "Nē. Taču mēs ar viņu kontaktējamies, tiekamies."

Arī Piedels tāpat kā Miholaps spēli vēroja no tribīnēm. Kāda situācija ar viņu?
Gorbačovs: "Šonedēļ viņu neredzēju. Iepriekš viņš pāris reizes atnāca un strādāja ar vārtsargiem."

Tad šobrīd strādājat divatā ar Terentjevu?
Gorbačovs: "Jā."

Pastiprinājumu treneru štābā nemeklējat?
Gorbačovs: "Tiksim galā."

Vai ir kāda skaidrība ar mājas [pamata] stadionu?
Gorbačovs: "Nākamā spēle mums ir Ventspilī, bet pēc tam pāriesim uz zāli, ja [vēršas pie kluba preses sekretāra - aut.]? Nezinu, kāds stadionam ir nosaukums. Protams, šis [Piņķu stadiona] laukums futbolistiem ir ļoti briesmīgs. Skatos uz to un baidos likt lielas slodzes. Potītes, ceļi, muguras - ne tikai veterāniem, arī jaunatnei tas pats. Tāpēc treniņprocess ir piesardzīgs. Vakar, aizvakar treniņā bija 12 cilvēki."

Spēles beigās Saveļjevs guva savainojumu.
Gorbačovs: "Grjaznovs guva savainojumu - redzēju, ka viņš vairs nevar. Maiņu neprasīju, bet iedevu jaunajam [Smanam - aut.] iespēju."

Saveļjevs pēc gūtajiem vārtiem arī kliboja.
Gorbačovs: "Jā. Spēle jau arī bija asa - daudz divcīņu. Tāpēc sasitumi bija. Puiši malači - centīgi, ciešas. Protams, uz tehniku pieveram acis, taču disciplīna, pašatdeve... vairāk vai mazāk parādījusies sapratne par saskaņota, sinhrona presinga pielietošanu. Vairāk vai mazāk sāk sanākt. Taču, kā jau teicu, tiklīdz parādījās nogurums, sākām daudz kļūdīties. Kļūdas, kuras pozicionāli nedrīkstam pieļaut. Nevis spēlējot ar bumbu, bet bez tās."


, 2017-05-27 06:54, pirms 7 gadiem
Kā jau vakar rakstīju, visa futbola sabiedrība zina, ka Starkovs ir ļaunatminīgs. Pertija presenē to apliecināja!
, 2017-05-27 07:14, pirms 7 gadiem
https://youtu.be/PDGjwME3F2Y

Liidz sim labaakaa Pertijas intervija!!

Vi futbol smatrelhi?
A kakimi fiziciski ?
Sledujshij vapros
, 2017-05-27 08:45, pirms 7 gadiem
Pilniibaa piekriitu Pertijas viedoklim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-27 08:51, pirms 7 gadiem
Kārklijš un Apijš - veči, uz ko varēja paskatīties...
Žēl, ka šie prom.

ATvainojiet, pa kuru laiku Miša netrenē?!
, 2017-05-27 08:59, pirms 7 gadiem
Izrādījās, ka tas visiem jaunums!
Ceru, ka Babitei pietiks naudas līdz novembrim.
Vakar mums bija lieliska paraugskola spēlei pret izteiktu aizsardzības komandu.
, 2017-05-27 09:49, pirms 7 gadiem
Tamazam emocijas brīžiem ņem virsroku,bet viņš saka to,ko domā.Un pareizas lietas Pertija saka.Starikam Liepāja nevienos laikos nav patikusi,tas jau nav noslēpums.Lai tiktu izlasē pie viņa jāspēlē jebkurā komanda,tikai ne Liepājā.Kara laikam arī ko pateicis,nevis noklusējis,par ko tiek tagad ignorēts.Tāds privāts savu čomaku kantoris gan izlase ,gan LFF...Kak hoču,tak varaču .Un ejiet jūs visi...dillēs!
, 2017-05-27 10:02, pirms 7 gadiem
Nesen visi bļāva cik labi ka ņem jaunos, tagad ka Pertijam taisnība.
Labāk uzreiz rakstat, ja jāņem ir "X" spēlētājs, tad kuru "Y" ņemam nost...vismaz cepjaties par tēmu.
Neesmu nevienā pusē, bet ZB tās tukšās diskusijas, visu laiku dominē divas tēmas, kāpēc nav jauno vai kāpēc nav tā un tā spēlētāja. Tad rakstat uzreiz kura vietā kuru vajag, vismaz būs cepiens par tēmu.
, 2017-05-27 10:27, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: https://youtu.be/PDGjwME3F2Y

Liidz sim labaakaa Pertijas intervija!!

Vi futbol smatrelhi?
A kakimi fiziciski ?
Sledujshij vapros
Kaut kad, laiku atpakaļ! Bet cik Tu ilgi/bieži šo klipu reklamēsi Tamaz?
, 2017-05-27 10:31, pirms 7 gadiem
edgars13 rakstīja: Nesen visi bļāva cik labi ka ņem jaunos, tagad ka Pertijam taisnība.
Labāk uzreiz rakstat, ja jāņem ir "X" spēlētājs, tad kuru "Y" ņemam nost...vismaz cepjaties par tēmu.
Neesmu nevienā pusē, bet ZB tās tukšās diskusijas, visu laiku dominē divas tēmas, kāpēc nav jauno vai kāpēc nav tā un tā spēlētāja. Tad rakstat uzreiz kura vietā kuru vajag, vismaz būs cepiens par tēmu.
Karašausks ir vecais?
, 2017-05-27 10:35, pirms 7 gadiem
Tev ir ko trenēt pa savam, čo v Liepāju pripjorsa? Jeģ nakhuj nazad v Rigu, i tam vipendrevaisja a ne KURZEMĒ.
, 2017-05-27 10:39, pirms 7 gadiem
Man jāsaka ka Babīte patiesībā spēlē ļoti labi priekš tā kāds bardaks izskatās valda šajā klubā.
, 2017-05-27 10:53, pirms 7 gadiem
mošķis rakstīja: Karašausks ir vecais?
Ne par to ir runa...tad raksti kuru ārā viņa vietā un kāpēc, tad var sākt diskutēt.
, 2017-05-27 11:01, pirms 7 gadiem
edgars13 rakstīja :Nesen visi bļāva cik labi ka ņem jaunos, tagad ka Pertijam taisnība.
Labāk uzreiz rakstat, ja jāņem ir "X" spēlētājs, tad kuru "Y" ņemam nost...vismaz cepjaties par tēmu.
Neesmu nevienā pusē, bet ZB tās tukšās diskusijas, visu laiku dominē divas tēmas, kāpēc nav jauno vai kāpēc nav tā un tā spēlētāja. Tad rakstat uzreiz kura vietā kuru vajag, vismaz būs cepiens par tēmu.

Ja pa tēmu,tad izrādās Pertijam,pertijai ir interese tikai savu mīluli Karašausku izbīdīt uz izlasi,lai varētu iebīdīt kaut kur ārzemēs. Varbūt pārāk lecīgs un neiederās kolektīvā? Tad nu gan salīdzināja karašausku ar Paharu! Nepaliec smieklīgs Pertija!
, 2017-05-27 11:12, pirms 7 gadiem
edgars13 rakstīja: Ne par to ir runa...tad raksti kuru ārā viņa vietā un kāpēc, tad var sākt diskutēt.
Šabalu naher! Sen bij laiks. Bet Viņu mīl kā starting 11.
, 2017-05-27 11:28, pirms 7 gadiem
Starting 11 - Gorkšs Jagodinskis Freimanis Kurakins( neizsauksi, būsi loh loham), Laizāns Ikaunieks Višņakovs Kazačoks, Šabala Rakels. Uz maiņu Pahars, Astafjevs, Riherts.
Vienā vārdā - atkāpjaties visa LFF!
Un jums Stakova kungs pašam bija jāsaprot, šis vairs nav jūsu laiks peška.
, 2017-05-27 11:32, pirms 7 gadiem
Tā jauniešu iesaistīšana no Starkova puses bija vairāk ,kā gājiens lai parādītu ,cik treneris var būt progresīvs,jo sabiedrība gaida pozitīvas pārmaiņas izlases sniegumā.Gājiens ir labs,bet rezultātu tas nedos,jo pretinieki dotajā laika posmā būs ļoti nopietni un pieredzējuši.Karašauska un vēl dažu citu spēlētāju ,kas ir labā sportiskā formā ,iesaistīšana izlasi tikai pastiprinātu.Jau agrāk tika novērots,ka uz valstsvienību tiek aicināti spēlētāji,kas ne vienmēr ir labākajā formā,bet kaut kādu man nesaprotamu, citu iemeslu dēļ. Trenerim ir jābūt arī labam psihologam,lai varētu atrast kontaktu ar jebkuru,pat ļoti smaga rakstura spēlētāju.
, 2017-05-27 12:01, pirms 7 gadiem
Pertija māk dabūt ārā no saviem spēlētājiem, bet viņš nav čempionu treneris. Vai vismaz jābūt blakus kādam pragmatiskākam trenerim. Ir brīži, kad bez emocijām ir jāatrod labākais risinājums, pareizi jānoreaģē uz izmaiņām spēles laikā. Pertija pārāk ātri iesvilstas
Un Pertija pārāk lielu uzsvaru liek uz savas komandas darbībām uzbrukumā, bet aizmirst par nostrādāšanu aizsardzībā, it īpaši standarta situācijās. Tas jau tika apliecināts vairākās sezonās iepriekš, kad viņa vadībā Daugavpils un Skonto spēlēja labu futbolu, bet rezultāta līdz galam nebija. Tikmēr Ventspils paņēma ar pragmatiskumu
, 2017-05-27 12:03, pirms 7 gadiem
Life rakstīja: edgars13 rakstīja :Nesen visi bļāva cik labi ka ņem jaunos, tagad ka Pertijam taisnība.
Labāk uzreiz rakstat, ja jāņem ir "X" spēlētājs, tad kuru "Y" ņemam nost...vismaz cepjaties par tēmu.
Neesmu nevienā pusē, bet ZB tās tukšās diskusijas, visu laiku dominē divas tēmas, kāpēc nav jauno vai kāpēc nav tā un tā spēlētāja. Tad rakstat uzreiz kura vietā kuru vajag, vismaz būs cepiens par tēmu.

Ja pa tēmu,tad izrādās Pertijam,pertijai ir interese tikai savu mīluli Karašausku izbīdīt uz izlasi,lai varētu iebīdīt kaut kur ārzemēs. Varbūt pārāk lecīgs un neiederās kolektīvā? Tad nu gan salīdzināja karašausku ar Paharu! Nepaliec smieklīgs Pertija!
Kara ir meistarīgs spēlētājs, bet pateikt, ka Šabala un Gutkovskis ir 0, nav solīdi
, 2017-05-27 12:10, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Kara ir meistarīgs spēlētājs, bet pateikt, ka Šabala un Gutkovskis ir 0, nav solīdi
Abi ir 0!
, 2017-05-27 12:12, pirms 7 gadiem
Uvažaju Pertiju! Saka to, ko domā. Ar tādu veci ietu izlūkos. Prozit!
, 2017-05-27 12:34, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Uvažaju Pertiju! Saka to, ko domā. Ar tādu veci ietu izlūkos. Prozit!
Tikai dūrei spēks!
P!s nakhuj!
Prozit!
, 2017-05-27 12:34, pirms 7 gadiem
Ar gruzīnu izlūkos? Nopietni?
, 2017-05-27 12:36, pirms 7 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Ar gruzīnu izlūkos? Nopietni?
Tādi tārpi, atlīduši!
, 2017-05-27 12:36, pirms 7 gadiem
exLiepa rakstīja: Tamazam emocijas brīžiem ņem virsroku,bet viņš saka to,ko domā.Un pareizas lietas Pertija saka.Starikam Liepāja nevienos laikos nav patikusi,tas jau nav noslēpums.Lai tiktu izlasē pie viņa jāspēlē jebkurā komanda,tikai ne Liepājā.Kara laikam arī ko pateicis,nevis noklusējis,par ko tiek tagad ignorēts.Tāds privāts savu čomaku kantoris gan izlase ,gan LFF...Kak hoču,tak varaču .Un ejiet jūs visi...dillēs!
Dobrecova gadījums! Kā guņa liks, tā stariks darīs. Laukumā jau tāpat netiks ne Indrāns, ne pārējie. Paskraidīs pa nometni.Nespēlēs ne u-21, ne lielajā izlasē. Starkovs ir pārāk bailīgs, lai būtu kaut kāds kardināls, drosmīgs lēmums. Verpis vinu aizveda uz EURO 2004, un tā ir Starkova cūkas laime. Kopš šis aizgāja pēc zāģa bosniešiem, šis nav saņēmis pilnīgi nevienu piedāvājumu trenēt kaut cik normālu komandu pat virslīgas līmenī. Bet izlasē der
, 2017-05-27 12:54, pirms 7 gadiem
KDubriks rakstīja: Tādi tārpi, atlīduši!
Kā to saprast?
, 2017-05-27 13:34, pirms 7 gadiem
vēl jau 3 spēlētāji papildinās izlases kandidātu rindas, visas iespējas Karašauskam un varbūt vēl kādam no Liepājas tikt.
, 2017-05-27 13:35, pirms 7 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Kā to saprast?
vprimom!
, 2017-05-27 13:42, pirms 7 gadiem
balkons rakstīja: Dobrecova gadījums! Kā guņa liks, tā stariks darīs. Laukumā jau tāpat netiks ne Indrāns, ne pārējie. Paskraidīs pa nometni.Nespēlēs ne u-21, ne lielajā izlasē. Starkovs ir pārāk bailīgs, lai būtu kaut kāds kardināls, drosmīgs lēmums. Verpis vinu aizveda uz EURO 2004, un tā ir Starkova cūkas laime. Kopš šis aizgāja pēc zāģa bosniešiem, šis nav saņēmis pilnīgi nevienu piedāvājumu trenēt kaut cik normālu komandu pat virslīgas līmenī. Bet izlasē der
Cik daudz no Liepājas futbola zini? Cik ilgi esi bijis blakus?
Jūs, šeit, sportacentrā, esat kāāāk gavņuki. Visi.
Šeit nav komandas!
Sasperjods? Viņš ir peška, kuru es personīgi atlaidu tālāk no Liepājas.Lai patin filmu atpakaļ staravec.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-27 13:49, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Nje po bratanski, kak to
Po bratanski popizgjim vozlje stala ham!
, 2017-05-27 14:27, pirms 7 gadiem
lab, lai jums neskumt - https://www.youtube.com/watch?v=Mzr...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-27 22:23, pirms 7 gadiem
Es to saprotu tā - Latvijai šajā ciklā izredžu vairs nav, tāpēc Starkovs spēlei pret Portugāli izsauc šitos jaunos, lai iegūst lielisku pieredzi, spēlējot pret čempioniem, lai parāda sevi. Pēc tam, kas sāksies nākamais cikls, tad atkal sauks pieredzējušos, plus vēl jaunos, kas tagad iegūs pieredzi. A kad tad vēl viņiem krāt pieredzi, ja ne šādās situācijās? Viss loģiski!
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
16

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.