Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Tiesneši negrib mums dot 11 metru soda sitienus"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Tiesneši negrib mums dot 11 metru soda sitienus"
Pols Ašvorts
Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Piedāvājam Pola Ašvorta un Viktora Dobrecova komentārus pēc "SynotTip" Virslīgas spēles, kurā FK "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 pieveica FK "Liepāja".

Pols Ašvorts, "Ventspils" galvenais treneris: "Esmu ļoti apmierināts ar spēli un ļoti apmierināts ar rezultātu. Pirmajā puslaikā mēs arī bijām labāki, lai gan "Liepājai" bija viens ļoti labs moments, šķiet, Afanasjevam. Tas bija lielisks sitiens, taču bumba trāpīja pa pārliktni. Tomēr teritoriālais pārsvars piederēja mums, un lielāko daļu otrā puslaika mēs kontrolējām spēli. Varbūt pat bijām pelnījuši uzvarēt ar vairāk nekā 2:0. Esmu ļoti apmierināts ar katra spēlētāja sniegumu, disciplīnu, tomēr tas ir tikai sezonas sākums. Tikai devītā kārta. Mums jāturpina koncentrēties katram nākamajam mačam, bet nākamā spēle ir ļoti, ļoti svarīga, jo jāspēlē ar "Spartaku", kas šobrīd ir otrajā vietā. Tagad mums jākoncentrējas tikai tam."

Viktors Dobrecovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Neatklāšu nekādu Ameriku, sakot, ka ikviens nopietni gatavojas šādai spēlei. Viens no galvenajiem uzdevumiem bija veiksmīgi pabeigt šo mums nogurdinošo izbraukumu sēriju, tagad varu tikai novēlēt "Ventspilij" iekāpt vilcienā Maskava - Vladivastoku un pabraukāt. Laika ziņā. Par spēli – jāapsveic "Ventspili" ar uzvaru. Daļēji ar uzdevumiem tikām galā, sevišķi pirmajā puslaikā, kad ventspilniekiem faktiski neļāvām izdarīt piespēles no flangiem, kas bija ļoti svarīgi. Komandai teicu, ka svarīgi ir nevis Ģirtu Karlsonu noturēt, bet gan cilvēkus, kas dod tās piespēles. Ja tev nav lodes, tu nevari izšaut. Pirmajā puslaikā tas izdevās, bet otrajā... Pirmo ielaidām pēc auta un tālas piespēles pāri visam laukumam, bet otrajā bija viss kopā. Nervi, negribējām zaudēt, tāpēc kļūdu pieļāvām jau, nopelnot pārkāpumu, kur to nevajadzēja darīt. Tālāk jau sekoja stūra sitiens, bet pēc tā jau nevar patraucēt centrējumu. Ģirts nospēlēja tā, kā viņš to māk. Protams, noskaņojums negatīvs, ģērbtuvēs spēlētāji sāka meklēt kaut kādus vainīgos, bet es teicu, ka jābūt mierīgiem. Jau bijis tāds atrāviens, bet tas nekas, Tagad gaidīsim "Ventspili" trešajā, ceturtajā aplītī pie sevis mājās un skatīsimies. Tur jau būt pavisam citas spēlītes."

Kas notika ar uzbrukumu? Gauračs vispār bija bez bumbas un momentiem.
"Mums nav uzbrucēju, kas paši var veidot momentus, kāds ir, piemēram, Zlatans Ibrahīmovičs. Mums Latvijā tādu nav, tāpēc visa komanda spēlē uzbrukumā un visa komanda spēlē aizsardzībā. Pēc shēmas jau varēja redzēt, ka mēs atbraucām uz šejieni nezaudēt, gaidīt savu iespēju. Arī varbūt tāpēc tie momenti bija tik maz. Aizbēgšana pēc tālas piespēles nav Edgara stiprākā puse, taču saku vēlreiz, ka momenti jāveido visai komandai. Diemžēl mēs tos neizveidojām."
Bijāt gatavi, ka Žigajevs būs pamatsastāvā?
"Vai mēs bijām gatavi? Skaidrs, ka ieraugot protokolā, ka "Ventspils" spēlē ar vienu uzbrucēju, man šķita, ka viņi spēles piesardzīgi un baidās no mums. Protams, tas ir neierasti, ka viņi spēlē savās mājas ar vienu uzbrucēju. Var jau būt, ka tā taktika nospēlēja. Mēs gatavojāmies tam, lai nebūtu centrējumu, bet Žigajevs spēlēja centrā, tā kā centrējums taisīt nevarēja, bet mums – gan Gucam, gan Strumijam – bija jāpārkārtojas, lai viņš netiek pie laba sitiena. Principā viņš arī netika pie tāda sitiena."
Un kāpēc pamatā Gucs nevis Toress?
"Kā jau teicu, mēs braucām nezaudēt, tāpēc izvēlējāmies spēlēt ar diviem balsta pussargiem."

Kāda bija ideja, izvēloties spēlēt ar vienu uzbrucēju un Juriju Žigajevu "zem" tā?
Ašvorts: "Mums bija informācija, ka viņi spēles ar diviem balsta pussargiem, lai apturētu mūsu centrējums, tāpēc bija nepieciešams viņus pārsteigt. Pēdējās piecas dienas mēs strādājām pie šāda varianta, ka Žigajevs spēlē "zem" Karlsona un es domāju, tas sanāca tiešām fantastiski. Pārsteigums tiešām izdevās un domāju, ka tieši tādēļ kontrolējām spēli."

Tomēr, kad Toress uznāca laukumā, jūsu spēle uzbrukumā kļuva asāka? Varbūt viņam tomēr bija jāsāk pamatā?
Dobrecovs: "Ir vairāki iemesli, kāpēc tas nenotika. Vieno no tiem es jums gan neteikšu. Domāju, pretinieki gatavojās tam, ka Toress būs laukumā un varbūt mūsu lēmums viņus nedaudz apstulbināja. Tas, kuram bija viņš personīgi jādzen, varbūt vairs nezināja, ko viņam darīt. Par to, ka spēle ar Toresu kļuva asāka, tad jāatceras, ka "Ventspils" jau bija vadībā. Komanda, kura grib noturēt savu pārsvaru, iesēžas aizsardzībā un gaida savu iespēju gūt otros vārtus.
Pols gan teica, ka gatavojās diviem balsta pussargiem nevis Toresam.
"Man gan tā nelikās. Protams, tās ir tikai manas domas, es nevaru zināt, kā patiesībā bija. Bijām gaidījuši, ka spēlēs ar diviem uzbrucējiem, bet viņi spēlēja ar vienu. Domāju, arī viņi spēlēja ar diviem balsta pussargiem.
Grebja nebija pat pieteikumā, vai viņam ir kāda trauma?
"Jā, viņam ir trauma, šodien veica pārbaudes, bet es vēl nezinu, kāda tur ir atbilde.

Epizode ar Boranijaševiču otrajā puslaikā – vai tur bija 11 metru soda sitiens?
Ašvorts: "Ir tā, ka tiesneši šajā sezonā mums negrib dod 11 metru soda sitienus. Šis bija jau trešais moments. Šodien ar Niko, pirmajā spēle ar "Liepāju" Siņeļņikovam, bet pret RFS nogāza Žigajevu. Šajos momentus bija jābūt 11 metru soda sitienam, bet bija dzeltenās kartītes mums. Protams, man jāredz šī momenta video, bet es esmu redzējis to citu divu video, kur bija jābūt 11 metriem. Tā kā man jāsecina, ka tiesneši kaut kādu iemeslu dēļ negrib, lai "Ventspils" izpilda pendeles."

Viktors, pirmajā spēlē sanāca paliels konflikts. Šodien tiešām nespiedi roku Polam?
Dobrecovs: "Nē, es taču teicu. Pat negribu atgriezties pie tā. Lai tas paliek viņa kompetencē. Ja viņš uzskata, ka viss bija labi, lai paliek labi, bet es jau tāpēc neatkāpšos no saviem vārdiem."

Pol, vai nav nepieciešams ar komandu parunāt par disciplīnu? Saprotu, ka var nepiekrist tiesnešu lēmumiem, ka ir emocijas, bet tiesnesis lēmumu nemainīs. Vienā tādā epizodē tikām pie diviem brīdinājumiem.
Ašvorts: "Tās ir emocijas. Protams, mēs gribējām, lai brīdinājumu nav vispār. Taču emocijas bija ne tikai tāpēc, jo spēle ar "Liepāju" bija ļoti svarīga, bet arī atceroties, ka tiesneši šodien negrib mums dot iespējas izpildīt 11 metru soda sitienus. Viņi jūt, ka tas nav pareizi."
Neviens "Ventspils" spēlētājs nav iekļauts Nacionālās izlases kandidātos. Ko domājat par šādu situāciju?
"Tieši tāpat bija, kad Ventspilī ierados pirmo reizi 2001. gadā. Toreiz izlasē bija tikai viens spēlētājs, bet nākamajā gadā tie bija jau vairāki. Man uzdevums ir trenēt komandu, lai tā būtu gatava. Es domāju, ka vairāki spēlētāji ir tuvu izlasei un varētu tajā spēlēt, bet tas nav jālemj man. Turklāt mums ir trīs, pat četri izlases spēlētāji. Simass izsaukt uz Lietuvas izlasi, bet trīs izsaukti uz Latvijas U-21."

     [+] [-]

, 2016-05-27 08:12, pirms 8 gadiem
Negrib mums dod? Autor, iedzer stipru kafiju, pamosties un tad veido rakstu!

  -3 [+] [-]

, 2016-05-27 08:35, pirms 8 gadiem
Viens no galvenajiem uzdevumiem bija veiksmīgi pabeigt šo mums nogurdinošo izbraukumu sēriju, tagad varu tikai novēlēt "Ventspilij" iekāpt vilcienā Maskava - Vladivastoku un pabraukāt.

Kad Liepājai bija pēdējā spēle? Cik km ir no Liepājas līdz Venspilij?
Patīk man Liepājas komanda (lai gan vairāk jau varētu to patikšanu attiecināt uz pagājušo gadu), bet šī raudāšana tad, kad ne viss izdodas, sāk apnikt..

  -1 [+] [-]

, 2016-05-27 09:00, pirms 8 gadiem
Pirmajā spēlē bija 11m jādod? Nopietni?

  -2 [+] [-]

, 2016-05-27 09:02, pirms 8 gadiem
Treneris ir viens no apstākļiem kāpēc komanda var patikt vai tieši pretēji riebties. Un šī čīkstēšana no Dobrecova puses jau sen kaitina!Lai arī cik simpātiski spēlēja Liepāja (es runāju par iepriekšējo sezonu), ar katru reizi šī komanda izraisa negatīvas emocijas. Tāpēc novēlu Liepājai palikt arī aiz Spartaka, bet vēl labāk aiz koka medaļām, lai paraud starpsezonā bez eirokausiem!

  -1 [+] [-]

, 2016-05-27 09:13, pirms 8 gadiem
Dobrecovs: Mums nav uzbrucēju, kas paši var veidot momentus, kāds ir, piemēram, Zlatans Ibrahīmovičs. 

Atradis ar ko salīdzināt

  -1 [+] [-]

, 2016-05-27 09:56, pirms 8 gadiem
Nezinu! Vēl pāris šādas spēles un Viktoram būs jāveic kāda rokāde no dublieriem. Brīnos, kā Ķigurs vēl nav izsaukts uz lielo komandu ar viņa tehniku, laukuma pārredzamību, piespēlēm un sitienu. Endijs jau pa dublieriem spēlē. Nekaitētu tā pat arī Ikauniekam tur uzspēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 10:24, pirms 8 gadiem
Kas attiecās uz uzbrucējiem?Gauračs,Kamešs ir spēlētāji,kuri guvuši pieredzi un spēlējuši augstākā līmenī,nekā Latvijas virslīga,Ģirta vienaudzis Grebis(pusgadu starpība) un jaunais perspektīvais Kurtišs ir liepājnieku uzbrukuma fons,kurus atbalsta pietikoši labi pussargi,pret FK Ventspils Ģ.Karlsonu,K.Svārupu un N.Mujeci.Vienīgi Ģirts šajā sarakstā ir varbūt pieredzējušākais un labākais uzbrucējs ,salīdzinot ar Liepājas komandas uzbrucējiem.Tā kā manuprāt uzbrukuma potenciāls Liepājai krietni vien labāks.Šeit drīzāk paceļās cits jautājums,ka Liepājas uzbrucēji šobrīd nav savā labākajā formā?Arī Ventspilij šobrīd vārtus praktiski gūst tikai Ģirts.Tā kā šeit darbs un arī jautājumi treneriem?

     [+] [-]

, 2016-05-27 11:30, pirms 8 gadiem
Pols Entonijs Ešvorts angļu: Paul Anthony Ashworth, dzimis 1969. gada 26. septembrī,,,,,,,,,
viens no diviem...

     [+] [-]

, 2016-05-27 11:37, pirms 8 gadiem
Januks rakstīja: Treneris ir viens no apstākļiem kāpēc komanda var patikt vai tieši pretēji riebties. Un šī čīkstēšana no Dobrecova puses jau sen kaitina!Lai arī cik simpātiski spēlēja Liepāja (es runāju par iepriekšējo sezonu), ar katru reizi šī komanda izraisa negatīvas emocijas. Tāpēc novēlu Liepājai palikt arī aiz Spartaka, bet vēl labāk aiz koka medaļām, lai paraud starpsezonā bez eirokausiem!
Kāds Dobrecovs? Pols jau visu laiku čīkst, ka visi sazvērējušies un nedod šiem pendeles. Kaut kā nedzirdēju, ka Dobrecovs čīkstētu, kur neiedeva pendeli pēc pārkāpuma ar Gauraču.

     [+] [-]

, 2016-05-27 14:00, pirms 8 gadiem
zefons rakstīja: Kāds Dobrecovs? Pols jau visu laiku čīkst, ka visi sazvērējušies un nedod šiem pendeles. Kaut kā nedzirdēju, ka Dobrecovs čīkstētu, kur neiedeva pendeli pēc pārkāpuma ar Gauraču.
Palasi ko Dobrecovs teica pēc 1. apļa spēles, ko tagad čīkst par daudzajām izbraukuma spēlēm, bet tas nekas, ka līdz Ventspilij ir max pusotras stundas brauciens, bet pa vidu bija divu nedēļu pauze.. Un šī nav vienīgā spēle, kur šis treneris par kaut ko čīkst. Pietam Kameša žests tribīņu virzienā pirmā apļa spēlē izraisa tādu riebumu pret mazajiem čīkstoņām no vēja pilsētas.. Paliks vien ar koka medaļā labākajā gadījumā!

     [+] [-]

, 2016-05-27 15:35, pirms 8 gadiem
Čīkst jau lielākā daļa treneru, it sevišķi pēc zaudētām spēlēm, jo vienmēr jau var atrast kādu tiesneša kļūdiņu, turklāt strīdīgas epizodes tiek vērtētas izteikti subjektīvi. Patīkams izņēmums, kad trenēja FK Jelgavu, bija Dainis Kazakevičs, kas spēja arī savas komandas zaudētās spēles novērtēt analītiski un objektīvi.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-27 16:49, pirms 8 gadiem
Dobrecova preseņu raiderī ir iekļauti kabatas lakatiņi ar aloe vera ekstraktu asaru un punķu uzslaucīšanai.

     [+] [-]

, 2016-05-27 22:51, pirms 8 gadiem
Ja par cilvēku runā,tad viņš ir vērtība,jo vairāk negatīvu komentāru par cilvēku,kurš dara savu darbu godprātīgi,jo augstāk ceļās viņa akcijas,tas par Dobrecovu.
Januk,tev niks tāds puņķains,laikam nobimbājies esi! Neraudi,gan jau kāds tavus puņķus noslaucīs ! ....skat te tādi,kā tu ir vēl daži,kuriem dzīvē nav paveicies,laikam bērnībā mazvērtības kompleksos esi iedzīvojies,bet gan jau arī tu pieaugsi un sāksi reāli domāt,tā kā neraudi! Lai tev jauks novakars!!!