Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tukumā Zubam asistēs ilggadējs Varšavas "Legia" speciālists

Rolands Eliņš

Tukumā Zubam asistēs ilggadējs Varšavas "Legia" speciālists
Pšemislavs Lagožnijs. Foto: Legia.com

Latvijas Virslīgas debiju gaidošā „Tukums 2000” vienība šomēnes piesaistījusi savam treneru štābam jaunu palīgu – galvenajam trenerim Marekam Zubam asistēs arī cits polis Pšemislavs Lagožnijs, kurš iepriekš septiņus gadus strādāja Polijas lielākā kluba Varšavas „Legia” sistēmā, iepriekšējos divos gados esot galvenās komandas treneru kolektīvā.

Jau iepriekš ziņots, ka „Tukums” savu Virslīgas debiju uzticējusi galvenajam trenerim Marekam Zubam, kamēr iepriekšējais galvenais treneris Jurģis Kalns būs viņa asistenta lomā. Zubs sev palīgos piesaistījis arī savu tautieti Pšemislavu Lagožniju, kurš ar komandu strādā jau pāris nedēļas.

Lagožnijs „Tukumā” ieradies pa taisno no Varšavas „Legia” kluba, kurā strādāja vairākus gadus. Iepriekš Lagožnijs darbojies kā skauts un strādājis ar jaunajiem futbolistiem, bet kopš 2017. gada vasaras ieņēma analītiķa pozīciju „Legia” galvenajā komandā, kas iepriekšējās divās sezonās spēlēja Čempionu līgas kvalifikācijā, bet iepriekšējā gadā samierinājās ar otro vietu Polijas Ekstraklasē.

Pirms mēneša „Legia” mājaslapā bija publicēta atvadīšanās no Lagožnija un pateicības vārdi viņam par sniegto ieguldījumu komandā, taču nenosaucot viņa nākamo darba vietu. Par to šodien ziņo izdevums „Baltycki Futbol”, un kluba prezidents Verners Akimovs apstiprināja portālam Sportacentrs.com

Iepriekš neoficiāli tika ziņots, ka Polijas pārstāvniecība „Tukumā” ir saistīta arī ar 31 gadu veco pussargu Mateušu Cetnarski, kurš trenējoties kopā ar komandu. Akimovs to nenoliedza, taču solīja, ka konkrētāka skaidrība par spēlētājiem būs nākamajā nedēļā.

Cetnarskis savulaik ticis arī pie divām spēlēm Polijas izlasē, un viņš ir Ekstraklases veterāns, dažādos klubos Polijas augstākajā līgā kopš 2011. gada aizvadot vairāk nekā 200 spēles un gūstot 35 vārtus.

Šīs sezonas pirmajā pusē Cetnarskis gan spēlēja Polijas pirmajā līgā „Stomil” komandas sastāvā.

     [+] [-]

, 2020-02-27 17:11, pirms 4 gadiem
Var strīdēties par virslīgas kvalitāti (manuprāt lakmusa papīrīts ir klubu starts eirokausos,kas pērn bija labs), tomēr pēdejo divu gadu čempionāti , intrigas ziņā ,ir labākie (manuprāt) kopš 90 gadu sākuma.
Redzot kā gatavojas klubi ,ir pamats gaidīt nākamo soli uz augšu ,vismaz klubu futbolā!